نقش نواحی قشر جلوی پیشانی و تگمنتوم شکمی بر علایم سندرم ترک در موش های صحرایی نر معتاد به مرفین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

مقدمه:

از عوامل مشکل ساز در درمان اعتیاد، پدیده ی عود علایم ترک در فرد معتاد می باشد. نواحی شکل دهنده ی مسیر پاداشی مغز مانند قشر جلوی پیشانی و ناحیه ی تگمنتوم شکمی در ایجاد وابستگی و علایم ترک دخیل می باشند. این مطالعه، جهت بررسی ارتباط این نواحی در بروز و تخفیف علایم ترک، تحریک و تخریب الکتریکی ناحیه ی قشر جلوی پیشانی (Medial prefrontal cortex یا mPFC) و همچنین، بلوکه کردن گیرنده های گلوتاماتی در ناحیه ی تگمنتوم شکمی (Ventral tegmental area یا VTA) انجام گردید.

روش ها

در یک مطالعه ی تجربی، از 42 سر موش صحرایی نر با میانگین وزنی 300-250 گرم در شش گروه هفت تایی شامل گروه های شاهد، مرفین، دریافت کننده ی تحریک و تخریب الکتریکی در ناحیه ی mPFC و گروه های دریافت کننده ی میکرواینجکشن آنتاگونیست های گیرنده های گلوتاماتدر ناحیه ی VTA استفاده گردید. تمامی گروه ها، (غیر از گروه شاهد)، مرفین درون صفاقی را به مدت نه روز طبق شیوه نامه دریافت کردند. سپس، در روز دهم نشانگان ترک در حیوانات بررسی گردید.

یافته ها

تحریک الکتریکی ناحیه ی mPFC، سبب افزایش معنی دار (050/0 > P) رفتارهای چرخش و خاراندن و کشش بدن (010/0 > P) نسبت به گروه مرفین گردید. در حالی که تخریب این ناحیه و همچنین، میکرواینجکشن آنتاگونیست های گلوتاماتی در VTA، منجر به کاهش معنی دار کلیه ی علایم سندرم ترک مرفین در موش های صحرایی شد.

نتیجه گیری

تحریک الکتریکی ناحیه ی mPFC علایم سندرم ترک در موش های صحرایی معتاد را افزایش داد که به احتمال قوی، از طریق افزایش انتقالات گلوتاماترژیکی به ناحیه ی VTA و تقویت مسیر پاداشی میسر گردیده بود. در صورتی که احتمال می رود تخریب این ناحیه و بلوک گیرنده های گلوتاماتی، با تضعیف ارسالات گلوتاماترژیکی، منجر به کاهش وابستگی به مرفین گردیده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
736 تا 744
لینک کوتاه:
magiran.com/p2202990 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!