عوامل مرتبط با تمایل به فرزندآوری در زنان مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر اراک، سال 1398

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

فرزندآوری یکی از مولفه های مهم علم جمعیت است که نسبت به سایر پدیده های جمعیتی، از اهمیت بیشتری برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط با تمایل به فرزندآوری در زنان انجام شد.

روش بررسی

این مطالعه مقطعی بر روی 255 زن 45-18 سال شهر اراک با عدم تمایل به باروری در سال 1398 انجام پذیرفت. نمونه ها از 10 پایگاه سلامت که به صورت خوشه ای انتخاب شده بودند، جمع آوری شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه دموگرافیک و متغیر های مرتبط با تمایل به باروری بود. جهت بررسی عوامل مرتبط با تمایل به فرزندآوری از آزمون های تی مستقل و کای دو استفاده شد.

یافته ها

بر اساس نتایج، 9 درصد از زنان دارای مشارکت اجتماعی کم و 9/90 درصد متوسط و زیاد بودند و 8/9 درصد نیز وضعیت اقتصادی ضعیف و مابقی، متوسط و قوی بودند. 9/3 درصد شرکت کنندگان دارای رضایت زناشویی کم و مابقی در حد متوسط و زیاد بودند و 98 درصد مشکلات فرزندآوری را متوسط و زیاد گزارش کرده بودند. 8/38 درصد از نظر وضعیت جامعه پذیری جنسیتی، ضعیف و 2/61 درصد متوسط و قوی بودند. همچنین، 2/48 درصد از نظر تقدیرگرایی ضعیف بوده و مابقی متوسط و قوی بودند. 32 درصد دارای وضعیت مدگرایی ضعیف و 68 درصد در بازه متوسط و قوی بودند. همچنین نتایج نشان داد که تنها 4/0 درصد از زنان شرکت کننده در مطالعه از نظر وضعیت دینداری در وضعیت ضعیف قرار داشته و 4/11 درصد در بازه متوسط و 2/88 درصد نیز از نظر دینداری قوی بودند.

نتیجه گیری کلی

با توجه به اینکه کاهش رشد جمعیت در ایران یکی از مشکلات مهم کشور می باشد و اینکه نتایج تحقیق نشان می دهد زنانی که تمایل به فرزندآوری ندارند، مشارکت اجتماعی، وضعیت اقتصادی، رضایت زناشویی بالاتری دارند، نیاز است در پایگاه های سلامت به زنانی با این ویژگی ها، اهمیت فرزندآوری آموزش داده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
15 تا 24
لینک کوتاه:
magiran.com/p2314937 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!