بررسی اثر محلول پاشی نانو سلنیوم بر برخی متابولیت های ثانویه گل راعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

گل راعی (Hypericum perforatum L.) به خانواده گل راعی (Hypericaceae) تعلق دارد و به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از نانوکودها می تواند سبب بهبود عملکرد و ارزش گیاهان دارویی گردد. عنصر سلنیوم نقش حفاظتی و تاثیر مثبتی روی خصوصیات کمی و کیفی گیاهان دارد.

هدف

با توجه به اهمیت متابولیت های ثانویه این گیاه و ارزش اقتصادی آن و همچنین استفاده از کودهای سازگار با طبیعت، این تحقیق در گلخانه دانشگاه شریعتی تهران در سال 1398 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد.

روش بررسی

تیمارها شامل محلول پاشی برگی با سطوح مختلف سلنیوم از منبع سلنات سدیم و نانوسلنیوم در غلظت های 6 ،8 ،10 و 12 میلی گرم در لیتر به در مرحله رزت بود. شناسایی اجزای اسانس با استفاده از دستگاه های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی صورت گرفت.

نتایج

نتایج نشان داد که بالاترین مقدار آلفا پینن با 22 درصد در تیمار شاهد و نیز در تیمارهای 6 و 8 میلی گرم بر لیتر سلنات سدیم با 21/6 درصد و 19/5 درصد حاصل شد. بیشترین میزان اکتان نرمال در تیمار محلول پاشی 12 میلی گرم بر لیتر نانوسلنیوم با 16 درصد بود. حداکثر نونان به ترتیب با 18 درصد و 16 درصد از مصرف 12 و 10 میلی گرم بر لیتر سلنات سدیم بدست آمد.

نتیجه گیری

در صورتی که هدف از تولید، استفاده از ترکیبات هیدروکربنی نرمال باشد، تیمارهای سلنات سدیم قابل توصیه می باشد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
67 تا 78
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2408211