بررسی فعالیت ضدکپکی باکتری های لاکتیک اسید جدا شده از خمیرهای سورگوم، ذرت و جو علیه کپک های Aspergillus flavus، Penicillium expansum و Rhizopus coriniformis

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

در سالیان اخیر استفاده از باکتری های لاکتیک اسید و متابولیت های آنها برای کنترل فعالیت کپک ها مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های لاکتیک اسید با قابلیت ضد قارچی از خمیر ذرت، سورگوم و جو می باشد.

روش

خصوصیات ضدکپکی 68 جدایه باکتری، روماند باکتریایی و سلول حرارت دیده شان با اتوکلاو بر روی کپک های Aspergillus flavus ، Penicillium expansum  و Rhizopus coriniformis بررسی شد. همچنین خصوصیات ضدکپکی روماند تیمار شده با آنزیم های پپسین و پروتییناز K مورد آزمون قرار گرفت.

یافته ها

نتایج نشان داد که درصد بازدارندگی سلول های زنده باکتریایی بر روی کپک های A. flavus، P. expansum و R. coriniformis به ترتیب بین 16- 0، 64/33 - 0 و 56/11 - 0 درصد بود. کمترین اثر ممانعت کنندگی سلول های زنده باکتریایی بر روی کپک R. coriniformis و بیشترین ممانعت کنندگی بر کپک P. expansum مشاهده شد. روماند بیشتر جدایه ها در محدوده فراوانی بین 0 تا 30 درصد بر روی کپکR. coriniformis اثر ممانعت کنندگی داشتند درحالی که این ممانعت از رشد بر روی کپک P. expansum  در محدوده فراوانی 100-90 درصد بود که نشان از حساس بودن این کپک به روماند اکثر جدایه ها داشت. در مورد اثر مهارکنندگی بر کپک های P. expansum و R. coriniformis ، بیشترین فراوانی جدایه ها در محدوده 100-91 درصد بود که حاکی از حساس تر بودن این دو گونه کپکی به سلول حرارت دیده اکثر جدایه های باکتریایی بود. در نهایت سه جدایه به عنوان جدایه های برتر انتخاب شدند که هر سه به عنوانLactobacillus plantarum  شناسایی شدند. روماند حاصل از این سه جدایه باکتریایی هنگام تیمار با پپسین فقط از رشد A. flavus ممانعت کردند و اثر مهارکنندگی بر دو کپک دیگر نداشتند.

نتیجه گیری

نتایج این پژوهش نشان داد که امکان استفاده از باکتری L. plantarum   و روماند آن برای کنترل رشد کپک ها وجود دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
47 تا 66
لینک کوتاه:
magiran.com/p2429785 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!