بررسی مقایسه ای ترس از زایمان و تجربه زایمانی زنان باردار نخست زا در دو قومیت ترک و کرد مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر نقده در سال 1400

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

زنان در طول فرآیند زایمان تجارب مهمی به دست می آورند که در طول زندگی همواره با آن ها باقی می ماند. ترس از زایمان هم در دوران بارداری و هم پس از زایمان منجر به تجربیات منفی زایمان می شود. از طرفی قومیت می تواند در افزایش یا کاهش پیامدها و تجربیات بارداری نقش داشته باشد. این مطالعه باهدف تعیین و مقایسه تجارب زایمانی و ترس از زایمان در زنان دو قومیت کرد و ترک در شهر نقده انجام گردید.

مواد و روش کار

این مطالعه به صورت توصیفی و تحلیلی بر روی 630 زن باردار با قومیت های کرد و ترک مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر نقده در سال 1400 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه ترس از زایمان ویجما نسخه های A و B، و پرسشنامه تجربه زایمان (CEQ) بود. جهت انجام مطالعه، در هر مرکز لیست زنان باردار از طریق سامانه سیب استخراج و سپس پرسشنامه ها به صورت مصاحبه تلفنی تکمیل گردیدند. تکمیل پرسشنامه ها به صورت دومرحله ای بود. در مرحله اول، پرسشنامه ترس از زایمان ویجما نسخه A از هفته 32-36 بارداری در هر دو گروه تکمیل گردید. در مرحله دوم که یک ماه پس از زایمان انجام گرفت، پرسشنامه تجربه زایمان و ترس از زایمان ویجما نسخه B تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21، و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، من ویتنی، تی زوجی، تی مستقل و ضریب همبستگی تجزیه وتحلیل گردید.

یافته ها

اختلاف میانگین نمره ترس از زایمان قبل و بعد از انجام زایمان بین دو گروه زنان باردار ترک و کرد ازنظر آماری در سطح 05/0 درصد معنی دار بود، به طورکلی میانگین نمره ترس از زایمان در زنان کرد کمتر از زنان ترک بوده است. میانگین نمره تجربه زایمانی در گروه زنان کرد (26/4 ± 87/67) به مراتب بیشتر از گروه زنان ترک (88/5 ± 69/55) بود. میانگین نمره تجربه زایمانی با ترس از زایمان قبل و بعد از انجام زایمان همبستگی معکوس داشت که در سطح خطای 05/0 این ارتباط معنی دار بود. هرچقدر ترس بعد و قبل زایمان بیشتر، تجربه زایمان منفی تر بود.

نتیجه گیری

بین میزان شدت ترس از زایمان و تجربه کسب شده از فرآیند زایمان در زنان نخست زا همبستگی معکوس و معنی داری وجود دارد. از طرفی نتایج نشان داد، میانگین تجربه و ترس زایمانی بین دو قومیت زنان باردار کرد و ترک متفاوت بوده است. به نظر می رسد تجربه و ترس زایمانی در زنان تحت تاثیر فاکتورهای متعددی چون تاثیرات قومیتی، فرهنگی، اجتماعی و محیطی قرار می گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
25 تا 36
لینک کوتاه:
magiran.com/p2577798 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!