پروفایل متیلاسیون نواحی پروموتری MINT1،MINT2 ، MINT25 و MINT31 در بیماران مبتلا به سرطان معده

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

ویژگی CpG island methylator phenotype (CIMP) که در بدخیمی های متعدد مشاهده می شود، یک مجموعه تغییرات اپی ژنتیکی است که با متیلاسیون پروموتر و خاموشی سرکوبگرهای تومور مرتبط است. پژوهش حاضر به بررسی پروفایل متیلاسیون نواحی پروموتریMINT1،MINT2 ، MINT25 وMINT31 در بیماران مبتلا به سرطان معده پرداخته است.

روش کار

در این مطالعه بیماران سرطان معده از نوع آدنوکارسینوما در سنین بین 50 تا 85 سال مشارکت داشته و نمونه برداری از بافت های سرطانی و کنترل با روش آندوسکوپی انجام شد. طبق پروتکل کیت های انتخابی، DNA بافت ها استخراج و سپس با بیسولفیت تیمار گردید. با استفاده از روش MS-PCR نواحی مورد نظر تکثیر و بر روی ژل پلی آکریل آمید ارزیابی شدند.

یافته ها

نتایج به دست آمده نشان داد که 9/52% از بافت های آدنوکارسینومای معده  CIMPمثبت بوده که شامل 2/41% CIMP-Low و 7/11% CIMP-High می شدند. مارکرMINT25 با 76% مثبت، بیشترین میزان متیلاسیون را به خود اختصاص داده بود. این در حالی است که در گروه کنترل هیچ مورد مثبت MINT25 مشاهده نشد که می تواند تاییدی بر اختصاصیت این مارکر باشد. در رتبه بعدی MINT31  با 53% مثبت قرار داشت. ژن های MINT1 و MINT2 به ترتیب در 7/17 درصد و 8/11 درصد موارد مثبت ارزیابی شدند. ارتباط آماری معنی داری بین مصرف داروهای مهارکننده ی پمپ پروتون و متیلاسیون نواحی پروموتری MINT25 و MINT31 به دست آمد.

نتیجه گیری

فنوتیپ CIMP قابلیت معرفی به عنوان یک بیومارکر در تشخیص سرطان معده را دارد که البته انتخاب پروفایل متیلاسیون باید بر اساس ویژگی های هر جمعیت استاندارد سازی شود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که از بین 4 ناحیه ژنی پیشنهادی MINT25 ارتباط آماری معنی داری با سرطان معده و همچنین با سابقه مصرف داروهای مهارکننده ی پمپ پروتون دارد که دال بر اهمیت بررسی این مارکر در بیماران ایرانی مبتلا به سرطان معده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
95 تا 105
لینک کوتاه:
magiran.com/p2607138 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!