بررسی میزان اضطراب امتحان در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) بهار 1383

پیام:
چکیده:
زمینه
در دنیای امروز که رقابت های درسی فراوانی وجود دارد، اضطراب امتحان نیز بین افراد تحصیل کرده رو به افزایش است. اضطراب باعث انحراف توجه فرد شده و با مشغول شدن فکر، پردازش اطلاعات کم می شود. همچنین بر اساس تجربیات قبلی، افکار بدبینانه به سراغ شخص آمده و وی انتظار شکست دارد. در چنین شرایطی ذهن فرد به مطالب امتحانی متمرکز نشده و در نتیجه عملکرد مثبتی در این زمینه نخواهد داشت.
هدف
این پژوهش با هدف تعیین میزان اضطراب امتحان در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) شیراز صورت گرفت.
روش کار
این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 317 نفر دانشجویان پرستاری و مامایی که در سال 83 مشغول به تحصیل بودند انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه زمینه ای 24 سوالی و تست اضطراب امتحان 32 سوالی اسپیلبرگد بود. این پرسشنامه ها در محل برگزاری امتحان فینال و قبل از شروع امتحان به دانشجو تحویل داده شد. داده های پژوهش با استفاده از شاخص های مرکزی، پراکندگی و آزمون های آماری t و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
یافته های این پژوهش نشان داد که 90.9% از دانشجویان دارای اضطراب امتحان در حد کم، 7.4% درحد متوسط و 1.7% در حد زیاد بودند. میانگین (انحراف معیار ±) نمره اضطراب امتحان در کل دانشجویان 25.76 (±16.59)، دانشجویان پرستاری 25.2 (±16.45) و دانشجویان مامایی 26.78 (±16.9) بود و اختلاف معنی دار آماری بین میزان اضطراب امتحان با توجه به رشته تحصیلی یافت نشد (P>0.05). میزان اضطراب امتحان بر اساس متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات پدر و مادر، زندگی مشترک والدین و تعداد خواهران و برادران دانشجو تفاوت معنی دار آماری را نشان داد (P<0.05).
نتیجه گیری
در مورد دانشجویانی که دارای اضطراب امتحان در سطح بالایی هستند توصیه می شود با استفاده از روش های مشاوره و ایجاد ارتباط صمیمانه تر بین استاد و دانشجو، مشکل ریشه یابی شده و با توجه به علل احتمالی ایجاد کننده اضطراب در جهت رفع آنها اقدام گردد. همچنین در جهت رفع احساس اضطراب در کل دانشجویان هر چند هم که مختصر باشد می توان راهکارهایی از قبیل مداخلات مشاوره ای توسط افراد صاحب نظر، تمرینات تن آرامی و به کاربردن مطالب طنز در سوالات امتحان را به کار برد.
زبان:
فارسی
صفحات:
65 تا 72
لینک کوتاه:
magiran.com/p262918 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!