طراحی مدل پیش بینی ورشکستگی مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و مقایسه آن با مدل رگرسیون لوجیت

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
با توجه به نگرانی هایی که سرمایه گذاران از بازگشت اصل و سود سرمایه دارند و پیامدها و هزینه هایی که وقوع ورشکستگی برای شرکت ها و اقتصاد کشور و سایر افراد و نهادها می تواند ایجاد نماید، طراحی یک مدل قابل اطمینان جهت پیش بینی احتمال وقوع ورشکستگی شرکت ها برای راهنمایی برای تصمیم گیرندگانی همچون شرکت-های سرمایه گذاری، بانک ها و دولت ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش از روش شبکه عصبی مصنوعی و روش رگرسیون لوجیت جهت پیش بینی ورشکستگی تعدادی از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1395 تا 1399 استفاده شده و نتایج با روش رگرسیون لوجیت مقایسه شده است. میزان دقت کلی پیش بینی روش شبکه عصبی مصنوعی برای هریک از سال-های t، t-1، t-2 و t-3 به ترتیب برابر با 55/96 % ، 55/96 % ،24/92 % و 24/92 % و برای روش رگرسیون لوجیت برای همین سال ها به ترتیب 94% ، 82/94% ، 51/90% و 06/87% می باشد که نشان داد روش شبکه عصبی مصنوعی از دقت بالاتری نسبت به روش رگرسیون لوجیت برخوردار می باشد. لذا می توان نتیجه گرفت که روش شبکه عصبی مصنوعی ابزار مناسب تری برای پیش بینی ورشکستگی شرکت ها در اختیار قرار می دهد.
زبان:
فارسی
صفحات:
191 تا 219
لینک کوتاه:
magiran.com/p2664867 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!