شناسایی عوامل امید به زندگی در زنان پس از طلاق: یک پژوهش کیفی
امید به زندگی، نقش مهمی در سازگاری افراد با مسئله طلاق داشته و نداشتن و یا پایین بودن امید به زندگی، موجب آسیب روانی می گردد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل امید به زندگی در زنان پس از طلاق، انجام شده است.
پژوهش حاضر با رویکرد کیفی تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل خبرگان شامل مدرسین دانشگاهی در رشته روانشناسی از دانشگاه های آزاد اسلامی زنجان، دانشگاه قم و دانشگاه زنجان و صاحبنظران حوزه خانواده و طلاق و همچنین زنان پس از طلاق چند مرکز روانشناسی در شهر زنجان در سال 1401بودند. جمع آوری داده ها به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی و در نرم افزار مکس کیو دی آ نسخه 2020 انجام شد.
یافته ها 8 مضمون اصلی و 33 مضمون فرعی شامل: عوامل تامین مالی مستقل (با 3 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به ویژگی های شخصیتی (با 4 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به آموزش گروهی از طریق رسانه و فرهنگ سازی (با 4 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به مشاوره و روان درمانی (با 4 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به حمایت خانواده، حمایت اجتماعی، حمایت دولت (با 7 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به توانمندسازی و داشتن هدف (با 7 مضمون فرعی)، عوامل مربوط به سبک زندگی سالم (با 2 مضمون فرعی) و عوامل مربوط به معنویت (با 2 مضمون فرعی) را نشان داد.
وجود 8 مضمون اصلی شامل عوامل تامین مالی مستقل، عوامل مربوط به ویژگی های شخصیتی، عوامل مربوط به آموزش گروهی از طریق رسانه و فرهنگ سازی، عوامل مربوط به مشاوره و روان درمانی، عوامل مربوط به حمایت خانواده، حمایت اجتماعی، حمایت دولت، عوامل مربوط به توانمندسازی و داشتن هدف، عوامل مربوط به سبک زندگی سالم و عوامل مربوط به معنویت را نشان داد. لذا پیشنهاد می شود از نتایج مطالعه حاضر جهت افزایش امید به زندگی در زنان مطلقه بهره گرفته شود.
امید ، امید به زندگی ، طلاق ، مطالعات کیفی ، تحلیل محتوا
-
مقایسه اثربخشی درمان هیجان مدار و درمان شناختی_ رفتاری بر انعطاف پذیری کنشی و پریشانی روانشناختی زنان آسیب دیده از خیانت همسر
لیلا آقابالازاده، فرناز فرشباف مانی صفت*،
مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت، فروردین و اردیبهشت 1404 -
تاثیر مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد بر احساس انسجام ذهنی و تفسیرهای جانب دارانه در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
، بهارک حیدری اقدم*، مریم حاجی اسماعیل لو
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه، بهمن 1403 -
اثربخشی آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر نقص توجه، سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی کودکان با اختلال بیش فعالی/نقص توجه
عالیه شاهی*، محسن امیری،
فصلنامه طب توانبخشی، فروردین و اردیبهشت 1403 -
کاربرد درمان حسد و ترس بر مبنای اخلاق اسلامی در معنادرمانی و درمان شناختی-رفتاری
فاطمه رحیمی نژاد، رهام شرف*،
نشریه پژوهش های فلسفی، پاییز 1402 -
تاب آوری از دیدگاه روانشناسی جدید و نقش ایمان به آموزه های دینی در آن
رضا میرزایی*،
مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت، تابستان 1399