مقایسه میزان استرس درک شده و انگیزش تحصیلی دانشجویان تحت آموزش مجازی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
با شیوع کووید 19 در سراسر جهان، دولت ها جهت کنترل شیوع بیماری ناچار به تعطیلی موسسات علمی و دانشگاه ها شدند، طوریکه این عوامل آن ها را ملزم به استفاده بی سابقه ای از آموزش مجازی نمود. افزایش استفاده از این نوع آموزش سبب افزایش استرس میان دانشجویان شد و بنوعی انگیزش تحصیلی آنان را تحت تاثیر قرار داد. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان استرس درک شده و انگیزش تحصیلی دانشجویان تحت آموزش مجازی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله انجام شد.
مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است که در بازه زمانی خرداد ماه سال 1399 تا خرداد ماه 1400 در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در میان 300 دانشجو انجام شد. برای جمع اوری اطلاعات از سه پرسشنامه دموگرافیگ، استرس درک شده Cohen و انگیزش تحصیلی Harter استفاده شد که به صورت مجازی جمع آوری شد و با کمک نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شد.
(2/70 درصد) دانشجویان میزان انگیزش تحصیلی بالایی داشتند و (4/83 درصد) شان میزان استرس درک شده بالایی گزارش نمودند. دانشجویان رشته داروسازی بیشترین و دانشجویان پزشکی کمترین میزان استرس درک شده را داشتند و دانشجویان دندان پزشکی و پزشکی بترتیب بیشترین و کمترین میزان انگیزش تحصیلی را دارا بودند.
با توجه به نتایج این مطالعه، اکثر دانشجویان تحت آموزش مجازی استرس درک شده شدیدی تجربه کرده بودند و دارای انگیزش تحصیلی بالایی نیز بودند. لذا با اتخاذ تصمیمهای مناسب و برنامه ریزی می توان از بروز اختلالات روانشناختی ناشی از استرس بالا و فشار آموزشی دانشجویان پیشگیری نمود و سبب افزایش کیفیت یادگیری شان گردید.
-
فاصله عاطفی، تجربه سوگ در بازماندگان متوفیان کووید 19
اسماعیل حیدرانلو*، مرتضی رمضانی، ، طالب بدری، محمد طوسی
نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری، پاییز 1402 -
بررسی ارتباط هوش هیجانی با توانمندسازی روان شناختی مدیران پرستاری بیمارستان منتخب نظامی
جمیله مختاری نوری*، عباس عبادی، ، نگار نوروزی
فصلنامه مدیریت پرستاری، بهار 1402 -
خود مراقبتی در بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه: یک مطالعه مروری
مسعود سیرتی نیر، ، لیلا لطفیان، بتول نحریر*
نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی، بهار 1402 -
تاثیر آموزش چهره به چهره بر اصلاح سبک زندگی بیماران تحت جراحی اسلیو گاسترکتومی
ربابه خلیلی*، زینب کمالی، ، محمدمهدی سالاری
نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، امرداد و شهریور 1401