بررسی مقایسه ای سطح آنتی بادی خنثی کننده در افراد تزریق کننده ی 4 نوع واکسن کووید-19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

نظارت بر بیماری COVID-19 و اثربخشی استراتژی های پیشگیری و کنترل، به عنوان یک اولویت بهداشت عمومی در نظر گرفته می شود. بر این اساس تجویز واکسن COVID-19 در سراسر جهان تایید شده است. هدف از این بررسی، توصیف وضعیت و کیفیت فعلی واکسن های COVID-19 بود.

روش ها

در این مطالعه، ثبت سابقه و شرح حال و نمونه گیری از افراد تزریق کننده ی واکسن با پلتفرم های متفاوت در سنین مختلف در بازه ی زمانی یک ساله جهت اندازه گیری تیتر آنتی بادی خنثی کننده به روش الایزا انجام گرفت. نتایج با استفاده از روش ANOVA بررسی و سطح معنی داری 0/01 > P تعیین شد.

یافته ها

168 نفر (109 زن و 59 مرد) با میانگین سنی 16 ± 4/40 سال (حداقل 18 و حداکثر 90) در مطالعه شرکت کردند. مدت زمان بین واکسیناسیون و نمونه گیری انجام شده در افراد 6/5 ± 6/7 (حداقل 0/5 و حداکثر 32) ماه بود. اکثر شرکت کنندگان در گروه های سنی 21-30 سال بوده و افراد 81-90 ساله کمترین حضور را در مطالعه داشتند. ارتباط معنی داری بین سن و پاسخ آنتی بادی مشاهده نشد. واکسن سینوفارم بیشترین تعداد تزریق (80 نفر) و واکسن برکت کمترین میزان تزریق (13 نفر) را داشت. با وجود تفاوت های قابل توجه در میانگین سطوح آنتی بادی، تمام واکسن ها در تولید آنتی بادی های خنثی کننده موثر بودند و تیتر بالای آنتی بادی تا مدت ها قابل سنجش بود.

نتیجه گیری

داده های مربوط به مدت ماندگاری آنتی بادی واکسن، از جمله دوزهای تقویت کننده ی بالقوه یا تغییرات در فرمول های واکسن تاکید می کند. درک نحوه عملکرد این واکسن ها در تولید آنتی بادی های محافظ برای ارزیابی اثربخشی آن ها مهم است.

زبان:
فارسی
صفحات:
333 تا 340
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2749403 
سامانه نویسندگان
  • صفورا شیرانی شمس آبادی
    نویسنده (1)
    صفورا شیرانی شمس آبادی
    دانش آموخته ارشد گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، فلاورجان، ایران، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، فلاورجان، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.