ارتباط ادراک بیماری و امید در مبتلایان به لوسمی بستری در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران: یک مطالعه مقطعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 بیماران مبتلا به لوسمی دوره هایی از تنش های روانی را تجربه می کنند که می تواند روی امید این بیماران اثرگذار باشد. یکی از مولفه های موثر در بهزیستی روانی، ادراک بیماری است که ارزیابی شناختی و درکی است که فرد از بیماری خود دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین ادراک بیماری و امید در مبتلایان به لوسمی انجام شد.

روش بررسی

 پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی است که با مشارکت 200 بیمار مبتلا به لوسمی که در سال 1402 به بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کردند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسش نامه ادراک بیماری بردبنت و همکاران و پرسش نامه امید اشنایدر بود. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار spss نسخه 16 و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون های همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.

یافته ها

 میانگین نمره کلی ادراک بیماری در مبتلایان به لوسمی 9/10± 37/45 و میانگین نمره کلی امید در این بیماران 1/88± 32/19 بود. همچنین همبستگی ادراک بیماری و امید منفی و معنی دار بود (0/489-= r؛ P<0/001).

نتیجه گیری

 براساس نتایج مطالعه حاضر، بیمارانی که ادراک مثبت تری از بیماری خود دارند، از امید بالاتری نیز برخوردارهستند. اجرای برنامه و مداخلاتی در جهت ایجاد ادراک مثبت از بیماری، می تواند زمینه ساز افزایش امید در این بیماران باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
450 تا 463
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2753798 
سامانه نویسندگان
  • معین سلامی
    نویسنده مسئول (5)
    معین سلامی
    دانش آموخته ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)