مقایسه ی نقش برخی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در پیش بینی سبک زندگی سالمندان در کشورهای ایران و عراق
سبک زندگی یک موضوع فردی است که تحت تاثیر فرایندهای اجتماعی قرار دارد. لذا مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی نقش برخی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت سالمندان در پیش بینی سبک زندگی آنان در کشورهای ایران و عراق انجام شد.
مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی به روش مقطعی بود که در سال 1400 بر روی 800 نفر از سالمندان 60 ساله و بالاتر مراجعه کننده به مراکز سلامت در کشور ایران و عراق انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای تصادفی انجام شد. داده ها توسط فرم مشخصات دموگرافیک، پرسش نامه ی سبک زندگی سالم سالمندان و پرسش نامه ی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بهداشتی جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با آزمون های آماری T-Test، ANOVA و Regression انجام شد.
سالمندان عراقی از نظر مشارکت اجتماعی فعال، رضایت از زندگی، دسترسی به مراکز سلامت و سازگاری با محیط نسبت به سالمندان ایرانی وضعیت مطلوب تری داشتند، اما از نظر متغیرهایی همچون امید به آینده، ارتباط تلفنی و ملاقات حضوری با اطرافیان و تعداد ویزیت های پزشکی، وضعیت سالمندان ایرانی بهتر بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که در هر دو کشور ایران و عراق، متغیر مشارکت اجتماعی فعال بیشترین تاثیر را روی تغییرات سبک زندگی سالمندان داشت.
بهبود سبک زندگی سالمندان در هر دو جامعه ی ایران و عراق، نیازمند توجه به عواملی همچون مشارکت فعال سالمندان در فرایندهای اجتماعی و نیز افزایش رضایت از زندگی و تسهیل سازگاری با عوامل محیطی، در تصمیمات و سیاست گذاری ها می باشد.
-
تاثیر آموزش گروهی به همراه مبتنی بر نظریه بندورا بر قصد انتخاب نوع زایمان در زنان باردار: یک کارآزمایی بالینی
ناهید ملکی، منصوره افضلی، محدثه بخشی، زهرا جمال افروز، سکینه صدیقی*
مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، زمستان 1403 -
Occupational Challenges of Intensive Care Nurses During the COVID-19 Pandemic: A Qualitative Study
Mahdi Yousefi, Zahra Ebrahimi, *, Somayeh Fazaeli
Journal of Caring Sciences, Jun 2023