عوامل موثر بر مصرف گل و روان گردان های جدید در بین جوانان (مورد مطالعه: شهر کرمانشاه)
هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر مصرف گل و روان گردان های جدید در بین جوانان شهر کرمانشاه بود.
روش پژوهش حاضر آمیخته از نوع کیفی-کمی با رویکرد اکتشافی بود. جامعه پژوهش در بخش کیفی شامل همه خبرگان حوزه مبارزه با مواد مخدر در شهر کرمانشاه بود که از این بین براساس نمونه گیری هدفمند و با استفاده از تکنیک اشباع داده ها، 8 نفر انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی شامل همه جوانان مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر کرمانشاه بودند که از این بین 377 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، در بخش کیفی از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. داده های کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و داده های کمی با استفاده از ضریب تغییرات مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
نتایج تحلیل کیفی نشان داد که مفاهیم به دست آمده از کدگذاری عوامل زمینه ساز دارای 3 مقوله عوامل فردی، روانی و بین فردی با 18 زیر مقوله بود. همچنین، عوامل آشکارساز با مقوله عوامل خانوادگی دارای 6 زیر مقوله و عوامل تداومبخش با 3 مقوله عوامل اجتماعی، فرهنگی و محیطی و 14 زیر مقوله دسته بندی شدند. نتایج بررسی بخش کمی با استفاده از روش ضریب تغییرات نشان داد که به ترتیب عوامل فردی، روانی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، بین فردی و محیطی بر مصرف گل و روان گردان های جدید موثر بودند. همچنین، با بررسی در بین همه زیرمقوله ها، ضعف اراده رتبه اول و شرایط زندگی بی ثبات رتبه آخر را داشت.
باتوجه به یافته های پژوهش، ضعف اراده مهمترین عامل درگرایش جوانان به اختلال مصرف گل و روانگردان های جدید بود. بنابراین، به منظور پیشگیری از این مشکل لازم است آموزش های لازم جهت آشنایی با عوارض مصرف مواد، راهکارهایی برای افزایش عزت نفس و تقویت اراده به جوانان ارائه گردد.
اختلال مصرف مواد ، مواد روان گردان ، گل ، جوانان ، کرمانشاه
-
تاثیر جرائم مواد مخدر بر احساس امنیت شهروندان شهر تهران
وحید بابامرادی، علی احتشامی*،
فصلنامه مطالعات پیشگیری از جرم، تابستان 1403 -
نقش دفتر مقابله با جرم و مبارزه با مواد مخدر (UNODC) با نهادهای ملی جمهوری اسلامی ایران
حسن جوادی نیاکانی، بهمن رحمانی، مهدی پور رحیمی، یاسر حسینی
نشریه دانش انتظامی سمنان، پاییز 1401 -
میزان اثربخشی دوره آموزشی کارشناسی ارشد رشته مبارزه با مواد مخدر در سال 1399
*
نشریه دانش مبارزه با مواد مخدر، بهار و تابستان 1400