ارزیابی نقش راهبردهای سفارشی سازی و غنی سازی اطلاعات بر اعتماد و خرید: نقش تعدیلگر هوشمندی در بهبود تجربه مصرف کننده (مورد مطالعه: خریداران وب سایت های فروش اینترنتی)
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر راهبردهای سفارشی سازی و غنی سازی اطلاعات بر اعتماد و قصد خرید مشتریان در وب سایت های تجارت الکترونیک و نقش تعدیلگر هوشمندی کسب وکار در این فرآیندها می پردازد.
روش شناسی پژوهش:
این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش خریداران وب سایت های دیجی کالا و تکنولایف بودند. حداقل حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیری معادلات ساختاری 375 نفر بود، بر این اساس نمونه ای متشکل از 385 نفر از خریداران این وب سایت ها گردآوری شد. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه صورت گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ، پایایی همگون و مرکب تایید شد و روایی آن با روش های روایی همگرا (واریانس استخراج شده) و روایی واگرا (فورنل و لاکر و نسبت مونتریت هیتریت) تایید شد. تحلیل های آماری با نرم افزار اسمارت پی ال اس 4 و رویکرد PLS_SEM انجام شد.
تجزیه نتایج نشان دادند که اعتماد به طور مثبت بر قصد خرید تاثیر دارد و سفارشی سازی خدمات از طریق اعتماد بر قصد خرید اثرگذار است. همچنین، غنای اطلاعات هم به طور مستقیم و هم از طریق اعتماد بر قصد خرید تاثیر می گذارد. هوشمندی کسب وکار تاثیر منفی بر رابطه بین سفارشی سازی خدمات و اعتماد داشت؛ اما تاثیر معناداری بر رابطه بین غنای اطلاعات و اعتماد نداشت.
اصالت/ارزش افزوده علمی:
به معنای کاری است که شما انجام می دهید و از دیدگاه خود شما است، اگرچه ممکن است برای حمایت از استدلال خود از کارای تحقیقاتی دیگران استدلال کنید.
-
طراحی و تبیین مدل مفهومی بازگشت گردشگران بر اساس تئوری نقشه سفر مشتری
محمدعلی سیاه سرانی کجوری*
نشریه مطالعات مدیریت گردشگری، زمستان 1403 -
ارزش طول عمر مشتری در بازاریابی رابطه ای: تاثیر رضایت و اعتماد بر پایداری ارزش (مورد مطالعه: صنعت رستوران داری)
محمدعلی سیاه سرانی کجوری*
نشریه مدیریت زنجیره ارزش راهبردی، پاییز 1403 -
بررسی تطبیقی علائق و دلایل گرایش مصرف کنندگان به چای ایرانی و خارجی
محمدعلی سیاه سرانی کجوری*،
مجله مطالعات رفتار مصرف کننده، تابستان 1403 -
بررسی تاثیر تجربه برند برند بر وفاداری کاربران با میانجیگری تعامل اجتماعی با صفحات برند (مورد مطالعه: کاربران صفحات مجازی پلیس)
*، سید احمد محمدی حسینی
نشریه امنیت و ارتباطات اجتماعی، پاییز و زمستان 1401