بررسی شیوع هیپوناترمی و ارتباط آن با متغیرهای مرتبط با عفونت ادراری در بیماران مبتلا به عفونت ادراری تب دار بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی شهر گناباد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه

عفونت مجاری ادراری شایع ترین بیماری دستگاه ادراری این بیماری به عنوان عاملی برای نارسایی کلیه در نظر گرفته می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی اهمیت هیپوناترمی در تشخیص و درمان بیماران مبتلا به عفونت ادراری بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی انجام شده است.

مواد و روش ها

مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 384 نمونه جمع آوری شده از بیماران با تشخیص عفونت ادراری در طی سال های 1396-1392 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران با استفاده از چک لیست ثبت گردید. نمونه ها به دو گروه هیپوناترمی و غیرهیپوناترمی تقسیم می شوند و در هر گروه متغیرهای لکوسیتوز، CRP، ESR و طول مدت تب بررسی می گردند. پس از جمع آوری نمونه ها، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های آماری chi-squared و Mann-Whitney تجزیه وتحلیل شدند.

یافته ها

در این مطالعه تعداد 384 بیمار بستری مبتلا به عفونت ادراری تب دار بررسی شدند که 6/71 درصد افراد موردمطالعه زن و 4/28 درصد مرد بودند. 6/57 درصد افراد دارای عفونت ادراری، هایپوناترمی داشتند. بین متغیرهای سن و جنس با هایپوناترمی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (به ترتیب 189/0=p و 238/0=p). در این مطالعه، بیماران دارای هیپوناترمی، دارای لکوسیتوز، ESR افزایش یافته و CRP مثبت بودند و بین هایپوناترمی و CRP، ESR، لکوسیتوز و طول مدت تب ارتباط معنی داری مشاهده شد (001/0>p).

نتیجه گیری

نتایج این مطالعه نشان داد بین هیپوناترمی با لکوسیتوز،CRP و ESR در بیماران مبتلا به عفونت ادراری ارتباط آماری معنی داری وجود داشت و می توان هیپوناترمی را به عنوان یک مارکر تشخیصی در عفونت های ادراری در نظر گرفت.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
116 تا 121
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2820582 
سامانه نویسندگان
از نویسنده(گان) این مقاله دعوت می‌کنیم در سایت ثبت‌نام کرده و این مقاله را به فهرست مقالات رزومه خود پیوست کنند. راهنما
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)