ارتباط سلامت معنوی با رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی سالمندان شهر گناباد در سال 1402
با عنایت به اهمیت سلامت معنوی، رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی در حفظ سلامت کلی سالمندان و نتایج مطلوبی که برای سالمندان دارد؛ این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی سالمندان شهر گناباد انجام شد.
مطالعه حاضر پژوهشی مقطعی و توصیفی تحلیلی است که روی 200 سالمند ساکن شهر گناباد در سال 1402 انجام شد. واحد های پژوهش به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های سلامت معنوی سالمندان عجم و همکاران و مقیاس انسجام و انعطاف پذیری خانواده جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 و آزمون همبستگی اسپیرمن انجام شد.
میانگین و انحراف معیار سلامت معنوی 6/89± 92/48، انسجام خانواده 3/35± 31/57 و رضایتمندی از خانواده 7/29± 40/38 بود. یافته ها نشان داد سلامت معنوی همبستگی مستقیم و معناداری با انسجام خانوادگی (r=0/52 و P<0/001) و رضایتمندی از خانواده (r=0/57 و P<0/001) دارد.
باتوجه به یافته های مطالعه حاضر سلامت معنوی به طور معناداری با رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی مرتبط است. بدین معنا که سالمندانی که دارای سطح بالایی از سلامت معنوی هستند، از رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی بالاتری برخوردارند. بنابراین به سالمندان و خانواده های آنان توصیه می شود امور معنوی و سلامت معنوی را جدی بگیرند و در جهت ارتقای آن بکوشند و برای این منظور اقدامات لازم متناسب با شرایط خانواده را انجام دهند.
-
The Effect of Training With and Without Follow-up Through Telenursing on the Management of Stage 1 Hypertension in Older People
Maryam Moghadas, Ali Mohammadpour, Reza Ghasemi, *
Journal of Client-Centered Nursing Care, Spring 2024 -
بررسی وضعیت و ابعاد سلامت معنوی در سالمندان ایرانی: مطالعه تلفنی مبتنی بر جمعی
فاطمه سادات مرتضوی، محسن شتی، سیده صالحه مرتضوی*، فاطمه شیرزاد، منیژه مقدم،
فصلنامه سالمند، بهار 1403