شناسایی مولکولی و تعیین الگوی حساسیت ضد قارچی گونه های کاندیدا جدا شده از بیماران مبتلا به ایدز در شهر اهواز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

کاندیدیازیس یک عفونت فرصت طلب شایع در بیماران HIV/AIDS است که توسط گونه های مختلف کاندیدا ایجاد می شود. هدف از این مطالعه شناسایی مولکولی و تعیین پروفایل حساسیت ضد قارچی گونه های کاندیدا جدا شده از دهان بیماران ایدزی به روش دیسک دیفیوژن بود.

مواد و روش ها

این مطالعه بر روی 50 نمونه جمع آوری شده از حفره دهان 50 بیمار مبتلا به ایدز با کاندیدیازیس اوروفارنکس oropharyngeal candidiasis (OPC) در شهر اهواز انجام شد. پس از شناسایی میکروسکوپی و ماکروسکوپی، در نهایت نمونه ها با روش PCR RFLP شناسایی قطعی شدند. برای این 50 ایزوله، تست حساسیت ضد قارچی با روش دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل استاندارد CLSI-M44-A انجام گردید.

یافته ها

در این مطالعه، از 50 نمونه جمع آوری شده از حفره دهان بیماران مبتلا به ایدز، کاندیدا آلبیکنس36%(18)، کاندیدا گلابراتا 30% (15)، کاندیدا تروپیکالیس26%(13)، کاندیداکروزه ای 6%(3) وکاندیدا پاراپسیلوزیس 2%(1)شناسایی شدند. یافته های ما نشان داد که آمفوتریسین B، کلوتریمازول، کتوکونازول، وریکونازول و ایتراکونازول بترتیب بیشترین اثر ضد قارچی را بر روی گونه های کاندیدا دارند. درحالی که فلوکونازول اثرات ضد قارچی کمتری نسبت به سایر دارو ها نشان داد.

نتیجه گیری

با توجه به اثرات ضد قارچی بهتر وریکونازول و ایتراکونازول نسبت به فلوکونازول و افزایش مقاومت به فلوکونازول که اصلی ترین ضد قارچ در درمان بیماران مبتلا به ایدز با OPC است، می توان ازایتراکونازول و همچنین وریکونازول به عنوان داروی ضد قارچی خوراکی جایگزین، در درمان این بیماران استفاده کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
13 تا 23
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2832033 
سامانه نویسندگان
از نویسنده(گان) این مقاله دعوت می‌کنیم در سایت ثبت‌نام کرده و این مقاله را به فهرست مقالات رزومه خود پیوست کنند. راهنما
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)