تبیین فرایند شکل گیری صلح در شبکه های جامع سلامت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز
صلح مفهومی چندبعدی است که عوامل مختلفی می تواند بر آن تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف تبیین فرایند صلح در شبکه های جامع سلامت انجام شد.
این مطالعه از نوع گراندد تئوری، برای پاسخ به این سوال که فرایند شکل گیری صلح در شبکه های جامع سلامت چگونه است؟ اجرا گردید. برای انجام تحقیق، 25 مصاحبه نیمه ساختاریافته با مددجویان و کارکنان شبکه های جامع سلامت انجام شد. نمونه گیری هدفمند بود و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده گردید. داده ها با رویکرد استراس و کوربین 98 تحلیل شدند.
فرایند شکل گیری صلح در شبکه جامع سلامت شامل 5 طبقه اصلی و 8 زیر طبقه است. طبقات این مطالعه شامل تهدیدها، فرصت ها، موانع بهره وری سازمان، راهبردها و پیامدها می شود؛ تهدیدها شامل زیر طبقات مدیریت عملکرد ضعیف و چالش های سازمانی است؛ زیر طبقات فرصت ها شامل انجام کار تیمی، همکاری، وجود آزادی در سازمان، درونی بودن صلح و اعتماد و اقتدار است؛ طبقه موانع بهره وری سازمان شامل رفتارهای انحرافی سازمان و احساسات منفی حاکم بر فضای سازمان است؛ راهبردها شامل به کارگیری مدیریت اثربخش و پایبندی به اخلاق حرفه ای؛ و پیامدها شامل دو زیر طبقه سرمایه اجتماعی و توسعه سازمانی است.
شبکه های جامع سلامت با چالش های سازمانی و مدیریت عملکرد ضعیف برای برقراری صلح، و موانع بهره وری سازمان روبه رو هستند، لذا سیاست گذاران و مدیران باید در جهت رفع این موانع، اقدامات و راهبردهای موثری به کار گیرند.