راهکارهای مدیریت بحران بر اساس درس های آموخته شده از دوران کرونا: مطالعه ای کیفی
ویروس کرونا اولین و آخرین بحران همه گیر در جهان نخواهد بود. اینکه یک جامعه بداند چگونه و از چه طریقی آن بحران را مدیریت و رهبری نمایند موضوعی مهم است که متخصصان و دولتمردان باید به آن بپردازند. مطالعه حاضر با هدف بررسی راهکارهای مدیریت بحران بر اساس درس های آموخته شده از دوران کرونا انجام شده است.
این مطالعه کیفی به صورت تحلیل محتوا انجام شد. اطلاعات در سال 1401 با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 10 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان که به روش هدفمند انتخاب شدند، جمع آوری گردید. مصاحبه ها ابتدا با یک سوال کلی و باز شروع شد تا شرکت کنندگان به بیان نظرات خود بپردازند. سپس سوالات بعدی پرسیده شد تا پژوهشگر به هدف نهایی مطالعه دست یابد. طول مدت مصاحبه ها 45 تا 90 دقیقه بود. داده ها به روش تحلیل محتوای استقرایی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند.
از مجموع مضامین استخراج شده از دیدگاه کارکنان و مدیران، شش مضمون اصلی شامل: منابع و تجهیزات، پرسنل درمان، فضای فیزیکی، آموزش، توانبخشی و درمان بودند که به عنوان راهکارهای مدیریت بحران کووید-19 شناسایی شدند.
نتایج این پژوهش حاکی از آن است که پیشگیری و آمادگی پیش از وقوع بحران، در زمینه های مختلف اعم از تامین وسایل و تجهیزات تا برنامه ریزی و آموزش های تخصصی و عمومی، که باید به آن ها پرداخته شود، علیرغم اهمیت فراوانی که دارند مورد غفلت واقع شده اند.
مدیریت ، بحران ، کووید-19 ، مطالعه کیفی
-
شناسایی عناصر سازمان دهنده درس اخلاق پزشکی و تعهد حرفه ای: مروری مفهومی
فواد ایرانمنش، ، محبوبه خباز مافی نژاد، مهدی عبدالکریمی، پویا عابدی، محمدجواد رنجبرکریمی، مهدیه آذین*
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، اسفند 1403 -
انحراف سازنده بحث انگیز: برساخت نظریه ای داده بنیاد در سازمانی دولتی
ریحانه یاوری، *
فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، پاییز 1403