اثر فشار گاز و فاصله پاشش فرایند پاشش سرد بر خواص پوشش های فلز روی بر بستر فولادی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و اهداف

خواص پوشش های حاصل از پاشش سرد به متغیرهای فرایند وابسته است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر فشار گاز و فاصله پاشش در فرایند پاشش سرد فلز روی بر بستر فولاد کم کربن است. 

مواد و روش ها

در این پژوهش، ابتدا پودر فلز روی در فشارهای 20 و 30 بار و فواصل پاشش 20 و 30 میلی متر پاشش شدند. ریزساختار پوشش های ایجادشده با میکروسکوپ های نوری و الکترونی روبشی بررسی و ریزسختی پوشش ها اندازه گیری شد. سپس، پوشش منتخب و بستر فولادی تحت آزمون خوردگی پلاریزاسیون تافل قرار گرفتند.

یافته ها

نتایج نشان داد که افزایش فشار گاز از 20 به 30 بار باعث کاهش تخلخل و افزایش ریزسختی ناشی از تغییرشکل بیشتر می شود. همچنین در فشار ثابت، فاصله پاشش 20 میلی متر، کم ترین تخلخل و بیش ترین ریزسختی را به دلیل دمای بالاتر ذرات هنگام برخورد به بستر دارد. نتایج به دست آمده از آزمون پلاریزاسیون نشان داد که پوشش نسبت به بستر ماهیت فداشونده دارد و چگالی جریان خوردگی را 48 درصد و نرخ خوردگی را 33 درصد نسبت به بستر کاهش می دهد.

نتیجه گیری

در این پژوهش، تاثیر فشار گاز و فاصله پاشش در فرایند پاشش سرد فلز روی بر بستر فولاد کم کربن بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش فشار گاز از 20 به 30 بار و کاهش فاصله پاشش از 30 به 20 میلی متر باعث بهبود تخلخل و افزایش ریزسختی پوشش ها می شود. یافته های این تحقیق، می تواند در بهینه سازی متغیرهای فرایند پاشش سرد فلز روی برای استفاده در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، نیروگاهی و زیرساخت های دریایی به کار رود.

زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 48
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2842151