کارکردهای وبلاگ و حوزه های مطالعاتی آن

چکیده:

اینترنت به شکل کنونی آن، در اوایل دهه نود میلادی به دنیا آمد و سه یا چهار سال بیش نینجامید که این فناوری نوزاد، پای به خانه همگان بگذارد؛ ولی سرعت تاثیر آن در شیون مختلف زندگی مردم، بسیار سریع تر و باورنکردنی تر از گسترش و همگانی شدن آن بود. اینترنت برای تقویت ارتباطات گسترده و بلادرنگ در شبکه های رایانه ای ایجاد، و رفته رفته به ابزاری برای تولید، نگهداری و انتقال اطلاعات تبدیل شد.
    امروز، اینترنت را بزرگ ترین دایرهالمعارف بشری، از زمان آفرینش انسان تاکنون نامیده اند. ذخیره عظیمی از تریلیون ها بایت اطلاعات، در بانک های اطلاعاتی عظیم،در سراسر کره خاکی که برای همه نیازهای انسان، پاسخ و ارجاعی دارد. فناوری اینترنت را با لحاظ شکوه مندی در رسیدن به دانش آن، با موفقیت های انسان در شکافتن اتم و دسترسی به اعماق فضا مقایسه کرده اند.
    اینترنت بر اساس پروتکل های مختلفی کار می کند. مهم ترین و فراگیرترین پروتکل اینترنت، پروتکل انتقال فرامتن http  (hyper text transfer protocol) است که خود پایه شکل گیری وب گسترده جهانی (World wide web) یا همان www معروف است. محتواسازی اینترنت، بیشتر بر روی همین پروتکل صورت می گیرد. وب سایت ها، بیشترین حجم تولید، نگهداری و ارایه اطلاعات را بر عهده دارند.
    در میانه دهه نود، گونه ای از وب سایت ها پدیدار شدند که به لحاظ نحوه استفاده، به روز رسانی، ارایه مطلب و کارکرد موضوعی و محتوایی، بسیار ساده تر از وب سایت های موجود مدیریت می شدند. این گونه وب سایت ها را «وبلاگ» نامیدند. وبلاگ ها، معمولا یک نویسنده دارند؛ اما در برخی وبلاگ ها، دو یا حتی چند نویسنده نیز حضور دارند که «وبلاگی گروهی» را مدیریت می کنند. نویسندگان وبلاگ ها، غالبا درباره موضوعات مورد علاقه خود، به صورت روزانه یا در بازه های زمانی کوتاه، مطلبی را به وبلاگ خود ارسال (Post) می کنند.
    وبلاگ ها همچنین دارای ابزارهای بازخوردی، نظیر بخش دریافت نظرات خوانندگان (Comments) هستند که نویسندگان از طریق آنها، عکس العمل و نظرات بازدیدکنندگان وبلاگ خود را دریافت می کنند. علاوه بر این، وبلاگ ها ارجاعات متعددی به پایگاه ها و وبلاگ ها و صفحات اینترنتی دیگر دارند.

زبان:
فارسی
در صفحه:
69
لینک کوتاه:
magiran.com/p329175 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!