انتقال ژن های بیماری زایی و مقاومت آنتی بیوتیکی در گونه های انتروکوک از طریق کانجوگاسیون

چکیده:
زمینه و هدف
انتروکوک ها شامل گروه مهم و متنوعی از باکتری ها هستند که موجب ایجاد بیماری در انسان و حیوان می گردند. این باکتری ها در دستگاه گوارش انسان و حیوان، در خاک، آب و موادغذایی وجود دارند و قابلیت رشد در محیط هایی با غلظت بالای نمک و گستره وسیعی از pH را دارند. انتروکوک توانایی اکتساب مقاومت های دارویی و همچنین سایر فاکتورهای بیماری زایی را دارا می باشد. در این تحقیق، شیوع فاکتورهای مختلف ویرولانس در میان سویه های انتروکوک جدا شده از نمونه های مختلف کلینیکی در مقایسه با سویه های جدا شده از گروه های کنترل مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی
در این مطالعه مقطعی تحلیلی، سویه های انتروکوک جدا شده از نمونه های کلینیکی و افراد سالم از نظر فاکتورهای ویرولانس از قبیل تولید همولیزین، ژلاتیناز، هماگلوتینین، دزوکسی ریبونوکلئاز و تولید فرمون یا فاکتور تجمعی بررسی و در نهایت با استفاده از تست های t و chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان حساسیت باکتری های فوق نسبت به آنتی بیوتیک های گوناگون نیز تعیین گردید. توانایی تبادل پلاسمیدی در سویه های فوق با دو روش mating که نشانه کانجوگاسیون است مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ها
فرکانس تولید ژلاتیناز، فاکتور تجمعی و همولیزین در گونه های فکالیس بیشتر از گونه های فاسیوم بود. اختلاف قابل توجه آماری در سایر خصوصیات بین گونه های فکالیس و فاسیوم دیده نشد. پلاسمیدهای پاسخ دهنده به فرمون در اکثر گونه ها شایع بوده و توانایی انتقال با فرکانس بالا را داشتند. فرکانس تبادل پلاسمیدی در سویه های ایزوله شده حدود 7-10-4-10 بود. پروفایل پلاسمیدی باکتری ها مشخص نمود که اغلب ایزوله ها حاوی یک و یا چند پلاسمید با وزن مولکولی در حدود 98-3 مگادالتون بودند. دو ایزوله مقاومت کامل نسبت به تمام آنتی بیوتیک های تحت بررسی از خود نشان دادند. ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی نیز توانایی زیادی جهت تبادل و انتقال میان گونه ها به واسطه کانجوگاسیون از خود نشان دادند. حضور فاکتور تجمعی در گونه های جدا شده از موارد بالینی بسیار شایع تر از ایزوله های کنترل بود (P<0.001).
نتیجه گیری
با توجه به این که تاکنون هیچ توکسین پروتئینی در انتروکوک ها شناسایی نشده است، احتمالا بیماری زایی آن ها به واسطه فعالیت مجموعه ای از فاکتورها و آنزیم های تولیدی باکتری، مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتور تجمعی شرکت کننده در تبادل پلاسمیدی صورت می پذیرد. اهمیت این باکتری ها در پزشکی مربوط به مقاومت بالای آن ها به آنتی بیوتیک ها و ایجاد عفونت های بیمارستانی در افراد بستری و بیماران ضعیف می باشد. حضور بیشتر و معنی دار فاکتور تجمعی در انتروکوک های جدا شده از بیماران در مقایسه با گونه های مرتبط با افراد سالم، بیانگر نقش بارز پروسه کانجوگاسیون در انتقال فاکتور بیماری زایی در انتروکوک ها می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
17
لینک کوتاه:
magiran.com/p352224 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!