بررسی میزان شیوع صافی کف پا (نوع Flexible) در دانش آموزان پسر مدرسه های ابتدایی در شیراز 1383-1382

پیام:
چکیده:
مقدمه
صافی کف پا به حالتی گفته می شود که در آن قوس طولی کف پا کاهش یافته و یا کاملا از میان رفته باشد. با این که میزان شیوع این ناهنجاری در میان کودکان به طور یقین مشخص نیست، ولی بی شک یکی از شایع ترین بیماری هایی است که به پزشکان ارجاع می گردد. میزان شیوع این بیماری در گزارش های گوناگون و میان جوامع گوناگون متفاوت است. به همین دلیل، این پژوهش مقطعی در بین دانش آموزان ابتدایی شیراز انجام گرفت.
روش کار
در این بررسی، در مدت دو سال (83-1382)، 812 دانش آموز از میان مدرسه های ابتدایی شیراز برگزیده شده و هر دو پای آنها در هر دو حالت نشسته و ایستاده(Weight Bearing and Non-weight Bearing) از نظر وجود صافی کف پا معاینه بالینی شده و پای آنها بر پایه روش رده بندی Tachdjian به سه درجه (خفیف، متوسط و شدید) دسته بندی گردید. افزون بر آن، وزن، قد، سن و شاخص توده بدنی (BMI) آنها نیز محاسبه گردید.
یافته ها
شیوع کلی این بیماری در جمعیت مورد بررسی، 7/35 درصد است که از آن میان، 4/23 درصد درجه خفیف، 7/10 درصد درجه متوسط و 6/1 درصد درجه شدید این ناهنجاری را نشان دادند. این بررسی همچنین بود یا نبود ارتباط صافی کف پا با هر یک از عوامل بدن را مشخص می کند و نشان می دهد که میزان شیوع و شدت این ناهنجاری ارتباطی مستقیم با قد، وزن و شاخص توده بدنی دارد.
نتیجه
داده های این پژوهش نشان داد که صافی کف پا یک مشکل بسیار شایع در میان پسران در جامعه ماست و سازمان های مسوول باید به این مساله بیشتر توجه داشته باشند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
59
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p393157