مقایسه حساسیت و ویژگی روش های تشخیصی توکسوپلاسموز براساس سنجش IgC و IgM

چکیده:
زمینه و هدف
توکسوپلاسموز از جمله بیماری های مشترک انسان و حیوان است که انتشار وسیعی دارد و در اثر آلودگی به تک یاخته انگلی توکسوپلاسماگوندی(Toxoplasma gondi) ایجاد می شود. اکثر آزمایشگاه های تشخیص طبی، در تشخیص این بیماری با مشکلاتی روبه رو هستند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه حساسیت و ویژگی روش های تشخیصی متداول و غیرمتداول توکسوپلاسموز براساس سنجش IgG و IgM و معرفی برترین روش می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه تحلیلی مقایسه ای، از 100 مراجعه کننده مشکوک به علائم توکسوپلاسموز اکتسابی (براساس نظر پزشک) به دو آزمایشگاه در شهرستان های کرج و تهران که جهت انجام تست توکسوپلاسموز معرفی شده بودند، نمونه سرمی تهیه شد. سپس نمونه های سرمی از نظر وجود یا عدم وجود IgG و IgM، به روش های ELISA(Enzyme-linked immunoadsorbent assay)، CLIA(Chemiluminescence)، ELFA(Enzyme linked fluorescent assay) و IFA(Indirect fluorescenct assay) مورد آزمایش سرولوژیک قرار گرفتند و از آزمون آماری Chi-square جهت مقایسه آنها استفاده گردید.
یافته ها
در مقایسه با روش IgG ELFA، روش IgG CLIA دارای بیش ترین حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی(100%) بود. در مقایسه با روش IgM ELFA، روش های IgM ELISA و IgM CLIA دارای حساسیت یکسان(92%) بودند ولی ویژگی روش IgM ELISA(100%)، بیش تر از روش IgM CLIA(3/97%) بدست آمد. همچنین ارزش اخباری مثبت و منفی در روش IgM ELISA، به ترتیب 100% و 4/97% و در روش IgM CLIA، به ترتیب 96% و 98% بدست آمد.
نتیجه گیری
با وجود اینکه نتایج بدست آمده از روش های مورد مقایسه در این مطالعه تقریبا نزدیک به یکدیگر می باشند، ولی روش های اتوماتیک(ELFA و CLIA) به دلیل قابلیت تکرارپذیری بالا، پائین بودن هزینه پرسنلی، صرفه جویی در وقت و غیره، ارجح می باشند؛ لذا پیشنهاد می شود که از این روش ها جهت تشخیص توکسوپلاسموز استفاده شود. یادآور می گردد جهت اندازه گیری IgM، روش های مزبور مناسب ترین روش های تشخیصی هستند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
143
لینک کوتاه:
magiran.com/p504880 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!