بررسی مقایسه ای کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلراید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت از آب آشامیدنی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
فرآیند انعقاد در تصفیه آب از جایگاه ویژه ای برخورداراست به طوری که مطالعات زیادی پیرامون نوع ماده منعقد کننده بهینه، جهت حذف کدورت صورت پذیرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلراید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت از آب آشامیدنی صورت پذیرفت.
مواد و روش کار
پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست درسال1386 در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده بهداشت زاهدان انجام شد. به منظور مقایسه کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلرید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت، آزمایشات بر مبنای متغیرهایی چون غلظت ماده منعقد کننده (mg/l40، 30، 20، 10، 5)، pH (5/7، 7، 5/6، 0/6، 5/5) و کدورت (NTU80 تا 10) صورت پذیرفت. نمونه ها پس از آماده سازی در دستگاه جارتست تحت عمل اختلاط سریع با 380 دور در دقیقه به مدت یک دقیقه و اختلاط آرام با سرعت 30 دور در دقیقه به مدت 20 دقیقه وهمچنین مدت 30 دقیقه جهت ته نشینی در شرایط سکون قرار گرفتند. درپایان کدورت باقی مانده نمونه ها با دستگاه کدورت سنج اندازه گیری شده و کارایی هر یک از منعقد کننده های ذکر شده در حذف کدورت با استفاده از آنالیزکو واریانس و رگرسیون تعیین و نمودارهای مربوطه با استفاده از نرم افزار Excel ترسیم شد
یافته ها
نتایج حاصله نشان داد که برای منعقد کننده سولفات آلومینیوم افزایش دوز مصرفی تا mg/l40 سبب کاهش کدورت می شود به نحویکه از کدورت های 10 تا NTU80 تنها در کدورت های اولیه NTU 40 و10 با دوز تزریقی mg/l20 و10 راندمان حذف تقریبا برابر با 9/99 درصد می باشد. برای منعقد کننده کلرید فریک بالاترین راندمان حذف 96 درصد در دوز تزریقی mg/l20 و کدورت اولیه 10 حاصل شد. همچنین برای منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید راندمان حذف کدورت برابر 99 درصد در دوز تزریقی mg/l40 (کدورت اولیه 10 و NTU40) بدست آمد. از طرفی تاثیر pH درحذف کدورت برای همه غلظت ها یکسان بود (P-value <0.001).
نتیجه گیری
در مجموع نتایج حاصله از مقایسه اثر منعقدهای ذکر شده در حذف کدورت بیانگر آن است که بهترین منعقد کننده جهت حذف کدورت در محدوده pH5/7- 5/5 ترکیب سولفات آلومینیوم است و از طرفی با افزایش دوز منعقد کننده مصرفی راندمان حذف نیز افزایش می یابد. همچنین نتایج حاصله نشان داد که راندمان حذف متاثر از کدورت اولیه بوده به طوری که هرچه کدورت اولیه بیشتر باشد راندمان حذف نیز بیشتر خواهد بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
magiran.com/p531892 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!