انواع کدورت عدسی و عوامل تعیین کننده آن در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان لبافی نژاد

چکیده:
کدورت عدسی علت حداقل 50 درصد موارد نابینایی در سراسر جهان است. پیری، تروما، داروها، سیگار، بیماری های سیستمیک، بیماری های چشمی، علل مادرزادی و غیره از عوامل اتیولوژیک کدورت عدسی محسوب می شوند.
مطالعه حاضر با هدف بررسی انواع کدورت عدسی و فراوانی عوامل تعیین کننده آن و نیز تعیین ارتباط برخی از این عوامل با نوع کدورت عدسی انجام شد.
نوع مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد. از بین بیمارانی که در سال 82 در بیمارستان لبافی نژاد تهران با تشخیص کدورت عدسی جراحی شده بودند، تعداد 400 نفر به طور تصادفی سیستماتیک انتخاب شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از فرم اطلاعاتی انجام گردید که بر اساس پرونده بیماران تکمیل گردید. متغیرهای سن، جنس، نوع کدورت عدسی، بیماری های سیستمیک، بیماری های چشمی غیر از کدورت عدسی و نوع آنها، مصرف سیگار، سابقه ضربات وارده به چشم و نوع آنها، علت کدورت عدسی مادرزادی، معاینه اسلیت لمپ و نوع درگیری (یک یا دو طرفه بودن) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
میانگین سنی بیماران 7/54 سال بود و بیشتر بیماران در گروه سنی 69-50 سال قرار داشتند. شایع ترین انواع کدورت عدسی به ترتیب انواع ناشی از سن (78 درصد) و مادرزادی (15 درصد) بودند. بین نوع کدورت عدسی و سن (0001/0P<)، جنس (016/0=P)، میانگین سنی (0001/0P<) و نوع درگیری چشمی (0001/0P<) ارتباط معنی داری وجود داشت. شایع ترین بیماری های سیستمیک، پرفشاری خون با 5/35 درصد و دیابت با 22 درصد فراوانی بودند. در معاینه اسلیت لمپ، شایع ترین نوع کدورت در کدورت عدسی مادرزادی، نوع لاملار و در سایر انواع کدورت عدسی نوع مختلط بود. در 8 درصد بیماران سابقه ضربه به چشم مثبت بود که در 67 درصد آنها نوع ضربه، بسته بود. 5/18 درصد بیماران بالای 15 سال سیگار مصرف می کردند. 62 درصد کل بیماران نیز سابقه سایر بیماری های چشمی غیر از کدورت عدسی را داشتند. در 84 درصد بیماران نیز کدورت عدسی، دو طرفه بود.
در مجموع، تعداد مردان مبتلا به کدورت عدسی بیشتر از زنان بود که در بیشتر منابع بیماری در زنان شایع تر ذکر شده است. در ضمن 5/65 درصد بیماران زیر 70 سال سن داشتند که لزوم بررسی علل پایین بودن سن کدورت عدسی را نشان می دهد.
زبان:
فارسی
صفحات:
219 تا 223
لینک کوتاه:
magiran.com/p542048 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!