بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی دو گونه ی گرمادوست کمپیلو باکتر (ژژونی و کلی) جداشده از گوشت قرمزوگوشت سفید در تهران

پیام:
چکیده:
زمینه و اهداف
اهمیت سلامت غذا و افزایش عفونت های ناشی از غذا توسط عوامل بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک از مسائل مطرح در دنیای امروز می باشد. کمپیلوباکتر از مهم ترین عوامل ایجاد کننده ی اسهال باکتریائی در انسان به خصوص کودکان می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع کمپیلوباکتر (دوگونه ی گرمادوست ژژونی و کلی) در گوشت مرغ و گوشت قرمز، همچنین بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی سوش های جدا شده می باشد.
روش بررسی
نمونه های گوشت قرمز و مرغ خریداری شده به صورت بسته بندی و غیر بسته بندی در سطح تهران پس از انتقال به آزمایشگاه و غنی سازی در پرستون براث روی محیط اختصاصی (کمپیلوباکتر سلکتیو آگار) کشت داده، بعد از 48ساعت کلنی های مشکوک شناسائی، جداسازی و بر اساس تست های استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشاری دیسک انجام شد.
یافته ها
از 379 نمونه ی بررسی شده 109 سویه ی کمپیلوباکتر (8/28 درصد) جداسازی شد. از این تعداد 1/76 درصد کمپیلوباکتر ژژونی و 9/23 درصد کمپیلوباکتر کلی بود. میزان جداسازی کمپیلوباکتر در نمونه های مرغ 7/49 درصد و در نمونه های گوشت 9/7 درصد بود. نتایج ما نشان می دهد که بین کمپیلوباکتر و نوع گوشت ارتباط معنی داری از نظر آماری وجود دارد (05/0P<). همچنین 8/41 درصد از نمونه های بسته بندی و 1/54 درصد از نمونه های غیربسته بندی مرغ (197/0 P=) و 5/4 درصد از نمونه های بسته بندی و 8/9 درصد از نمونه های غیربسته بندی گوشت (105/0P =) به کمپیلوباکتر آلوده بودند. هیچ گونه ارتباط معنی داری میان میزان آلودگی به کمپیلوباکتر در نمونه های بسته بندی و غیر بسته بندی وجود نداشت. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در نالیدیکسیک اسید با 71 درصد، سپس سیپروفلوکساسین با 7/46 درصد مشاهده شد. هیچ سویه ای به جنتامایسین مقاوم نبود.
نتیجه گیری
نتایج ما نشان دهنده ی بالا بودن شیوع کمپیلوباکترژژونی در گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز می باشد. نتایج حاصل از مطالعه بر روی تفاوت موارد بسته بندی و غیربسته بندی، نشان می دهد که مقررات HACCP برای کنترل نقاط بحرانی و جلوگیری از انتقال آلودگی باکتریائی به گوشت، در پروسه ی بسته بندی، باید بیشتر رعایت گردد. سویه های جدا شده از گوشت در حال افزایش مقاومت نسبت به فلوروکینولون ها می باشند که می تواند مربوط به مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک هایی مانند انروفلوکساسین در مرغداری ها باشد. با توجه به عدم مقاومت نسبت به جنتامایسین این دارو می تواند جایگزین مناسبی در افراد نیازمند به دریافت آنتی بیوتیک جهت درمان کمپیلوباکتر باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
85
لینک کوتاه:
magiran.com/p682134 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!