بررسی باروری جنسی و تعیین گروه های سازگاری رویشی در جدایه های Glomerella cingulata جدا شده از درختان مرکبات استان مازندران

پیام:
چکیده:
قارچ Glomerella cingulataعامل بیماری آنتراکنوز درختان مرکبات در شمال و جنوب ایران است. 67 جدایه تک اسپور شده به دست آمده از درختان مرکبات استان مازندران برای این بررسی استفاده شد. تشخیص هموتال و هتروتال بودن قارچ در این آزمایش روی محیط اختصاصی YPSS انجام شد. برای تشخیص هموتال بودن، ابتدا جدایه ها به تنهایی روی این محیط کشت شدند و در نور متناوب و دمای? C21 به مدت 21-15 روز قرار گرفتند. ارزیابی ها نشان دادند که 8/8% جدایه ها در کشت منفرد تولید پریتسیوم کردند و هموتال می باشند و سایر جدایه ها در کشت های منفرد تولید پریتسیوم نکردند. در تلاقی بین جدایه ها تحت شرایط فوق، تنها برای 12 تلاقی پریتسیوم بارور تولید گردید و 25% از جدایه ها به عنوان هتروتال تشخیص داده شدند. پریتسیوم های حاصل گرد با گردن دراز و دیواره صاف بودند. آسک ها به صورت مجتمع داخل پریتسیوم ها قرار گرفته و هر آسک دارای هشت آسکوسپور تک سلولی بود. از بین 67?جدایه 41 جدایه برای شناسایی گروه های سازگاری رویشی مورد آزمایش قرار گرفتند. جدایه ها برای به دست آمدن جهش یافتگان nit روی محیط واجد کلرات پنج درصد کشت شدند. تشخیص فنوتیپ جهش یافتگان nit به کمک محیط های افتراقی واجد نیتروژن انجام شد. سه جهش یافته nit 1، nit 3و nit M به ترتیب با فراوانی 66%، 56% و53% شناسایی شدند. برای گروه بندی جدایه ها، تلاقی جهش یافتگان nit جدایه های مختلف روی محیط MM انجام شد که ابتدا تلاقی های درون جدایه ای انجام شد تا جدایه های HSI حذف شوند که دو جدایه خود ناسازگار بودند. در آزمایش های سازگاری رویشی تمامی کشت ها و تلاقی ها در دمای? C25 و در تاریکی قرار گرفتند. در تلاقی جهش یافتگان nit جدایه های مختلف، به جز سه تلاقی از کل، سایر تلاقی ها نتوانستند هتروکاریون تشکیل دهند. با بررسی ها دو گروه دو عضوی به دست آمد ولی سایر جدایه ها نتوانستند در تلاقی های بین جدایه ای هتروکاریون تشکیل دهند، اما با این حال نامگذاری شدند. جدایه هایی که در آزمایش باروری جنسی توانایی تشکیل پریتسیوم را داشتند (هموتال و هتروتال) با جدایه هایی که در بررسی گروه های سازگاری رویشی تشکیل هتروکاریون دادند، متفاوت بودند. در این آزمایش اکثر جدایه ها نتوانستند در تلاقی های بین جدایه ای هتروکاریون تشکیل دهند و به صورت تک عضوی باقی ماندند که بیانگر تنوع در بین جدایه ها می باشد. عامل ایجاد تنوع را می توان وجود چرخه جنسی و جهش دانست که در این تحقیق وجود باروری جنسی اثبات شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
71
لینک کوتاه:
magiran.com/p803410 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!