معمای خاورمیانه در اتاق های فکر آمریکایی: با تمرکز بر مورد ایران

نویسنده:
چکیده:
اتاق های فکر یا مخازن اندیشه در آمریکا به عنوان کانون های تصمیم ساز و سیاست گذار شناخته می شوند که دولت و یا کنگره را در امر تصمیم گیری و اتخاذ راهبردهای مناسب به ویژه در سطح سیاست خارجی یاری رسانده و بودجه رسمی و غیررسمی خود را از سوی دو نهاد حکومتی مذکور تامین می نمایند.
از آنجا که منطقه ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک، ژئوپلتیک و ژنوکالچر خاورمیانه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، موقعیت و منزلت حساس و خاصی را در سیاست های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی آمریکا دارند، مقاله حاضر می کوشد در درجه اول به روش های تاثیرگذاری اتاق های فکر در ایالات متحده پرداخته و سپس از میان 1913 مؤسسه فکری، میزان تاثیر سه مخزن مهم و اثربخش بنگاه رند، مؤسسه بروکینگز و شورای روابط خارجی را از طریق استخراج تعداد محصولات آنها طی سال های 2000 میلادی تا 2011 در حوزه مسائل خاورمیانه و به ویژه ایران، تبیین، تحلیل و ارائه کند. در نهایت، دستاورد حاصله این است که شورای روابط خارجی با 3789 محصول، جایگاه اول در حوزه خاورمیانه و مؤسسه بروکینگز با 1446 اثر، رتبه نخست با موضوع ایران را داشته است. این امر ضرورت شناخت نگرش ها و شیوه های اقدام مخازن اندیشه مذکور را تایید می کند و می تواند در تنظیم راهبرد مناسب برای ایران مفید و مؤثر باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
47
لینک کوتاه:
magiran.com/p910146 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!