بررسی فراوانی و سلسله مراتب عوامل خطر شاخص های آزمایشگاهی آترواسکروز قلبی و عوامل مرتبط با آنها

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
. با توجه به اهمیت شاخص های آزمایشگاهی در بروز بیماری های آترواسکروتیک قلبی عروقی و روند رو به افزایش و مهم تر از آن سلسله مراتب عوامل خطر ناشی از تغییرات الگوی مصرف و شیوه زندگی، این مطالعه به منظور تعیین فراوانی و سلسله مراتب عوامل خطر و عوامل مرتبط با آنها روی مراجعین به درمانگاه پیشگیری بیمارستان مدرس در سال های 891388 صورت گرفت.
روش بررسی
در این تحقیق مقطعی، در یک فراخوان همگانی از کلیه افراد درخواست شد جهت تعیین عوامل خطر قلبی عروقی مراجعه نمایند. در زمان مراجعه، پس از توجیه طرح و جلب همکاری، از هر فرد 5 میلی لیتر نمونه خون بعد از 12 ساعت ناشتا بودن اخذ گردید و میزان کلسترول تام، LDL، HDL، تری گلیسیرید، کراتی نین، CRP و قند خون ناشتا در آزمایشگاه بیمارستان مدرس با روش استاندارد آنها اندازه گیری شد. مقادیر غیرطبیعی آنها به عنوان عامل خطر قلبی عروقی تلقی و فراوانی و سلسله مراتب آنها گزارش گردید.
یافته ها
تحقیق روی 1047 نفر انجام گرفت. 2/48 درصد مرد و 8/51 درصد زن بودند و میانگین سنی آنها 1/40 سال بود. شایع-ترین عامل خطر آزمایشگاهی LDL بالا به میزان 2/51 درصد و بعد HDL پایین به میزان 7/24 درصد و تری گلیسیرید بالا به میزان 5/22 درصد و در نهایت کلسترول توتال بالا به میزان 8/19 درصد بود. کمترین عامل خطر قندخون ناشتا به میزان 3/3 درصد و CRP به میزان 3/4 درصد بود.
نتیجه گیری
به نظر می رسد فراوانی این شاخص ها و سلسله مراتب اهمیت آنها به سرعت در حال تغییر می باشد و تداوم این نوع مطالعات را در مقاطع مختلف و نیز در جوامع مختلف توصیه می نماید.
زبان:
فارسی
در صفحه:
157
لینک کوتاه:
magiran.com/p939704 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!