فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 349 (هفته اول آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/12
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • داود صادقی، سعید کرباسی، شاهین بنکدار، شهناز رضوی صفحه 1
    مقدمه
    دستیابی به داربستی با خواص مطلوب، یکی از چالش های پیش روی مهندسی بافت می باشد. پلی هیدروکسی بوتیرات (PHB یا Polyhydroxybutyrate) پلیمری است که به دلیل داشتن خواصی مناسب نظیر زیست سازگاری خوب و استحکام مکانیکی بالا در مقایسه با سایر پلیمرها، به تازگی مورد توجه محققین قرار گرفته است. البته، خواصی نظیر آب دوستی کم و تردی آن باعث می شود تا به صورت خالص برای ساخت داربست مهندسی بافت غضروف مناسب نباشد. از جمله راه کارهای حل این مشکل، آلیاژسازی آن با سایر پلیمرهاست. هدف از انجام این پژوهش، تهیه ی داربست های الکتروریسی شده آلیاژی پلی هیدروکسی بوتیرات/کیتوسان و بررسی خواص ساختاری و رفتار سلولی آن ها بود.
    روش ها
    ابتدا محلول های پلیمری PHB با استفاده از حلال تری فلورواستیک اسید (TFA یا Trifluroacetic acid) تهیه و الکتروریسی شد. پس از بهینه سازی پارامترها، جهت بهبود خاصیت آب دوستی و استحکام مکانیکی، کیتوسان با درصدهای مختلف به محلول پلیمری اضافه و الکتروریسی شد. به منظور ارزیابی داربست ها، از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی (SEM یا Scanning electron microscope)، آزمون استحکام کششی، آنالیز طیف سنجی با پرتو مادون قرمز به روش تبدیل فوریه (FT-IR یا Fourier transform infrared)، تعیین زاویه ی تماس، و تخلخل سنجی استفاده شد. سپس با توجه به نتایج، داربست های حاوی 15 و 20 درصد کیتوسان به عنوان داربست های بهینه انتخاب شد و تحت آزمون های سلولی با استفاده از سلول های کندروسیت خرگوش قرار گرفت.
    یافته ها
    تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که بهترین داربست، از نظر یک نواختی قطر الیاف، با استفاده از محلول PHB با غلظت 9 درصد وزنی و با ولتاژ 21 کیلوولت و در فاصله ی 15 سانتی متری به دست می آید؛ داربست های حاوی 10، 15 و 20 درصد کیتوسان الیاف یکنواخت تری نسبت به داربست 5 درصد داشتند. با توجه به نتایج سایر آزمون ها مشخص شد که نمونه های حاوی 15 و 20 درصد کیتوسان، از خواصی بهینه برخوردارند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده ی چسبندگی مناسب سلول های کندروسیت بر روی این داربست ها بود.
    نتیجه گیری
    با افزودن کیتوسان به PHB می توان خواص مکانیکی و بیولوژیک و آب دوستی داربست های PHB را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت غضروف، پلی هیدروکسی بوتیرات، کیتوسان، الکتروریسی
  • غلامرضا دشتی، بهمن رشیدی، پرهام رئیسی، لیلا ره افروز صفحه 2
    مقدمه
    برخی مطالعات بیانگر تاثیر افزایش غیر طبیعی آهن و کلسترول در مغز در پاتوژنز بیماری های نورودژنراتیو همچون آلزایمر می باشد، اما مطالعات انجام گرفته در این زمینه اندک و نتایج آن ها با یکدیگر متناقض است. از آن جایی که شیوع این بیماری ها، به ویژه آلزایمر در حال افزایش می باشد، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر آهن و رژیم غذایی پر کلسترول بر آپوپتوز در شکنج دندانه دار از تشکیلات هایپوکامپ به انجام رسید.
    روش ها
    رت های نر نیوزلندی به گروه های شاهد، آهن (رژیم mg/kg 50)، گروه کلسترول (رژیم حاوی کلسترول 2 درصد) و گروه کلسترول و آهن تقسیم شدند. سطح سرمی کلسترول، LDL (Low-density lipoprotein) و (HDL (High-density lipoprotein قبل و بعد از رژیم 6 هفته ای بررسی و اندازه گیری شد و سپس میزان آپوپتوز سلول های عصبی در تشکیلات هایپوکامپ آن ها با استفاده از رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی(TUNEL test (Terminal deoxynucleotidyl transferase biotin–dUTP nick end labeling مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از استفاده از رژیم غذایی پرکلسترول، سطح سرمی کلسترول، LDL و HDL در گروه های دریافت کننده ی کلسترول به طور معنی داری افزایش یافت (05/0 > P). همچنین، آپوپتوز سلول های عصبی در شکاف دندانه دار هیپوکامپ در گروه دریافت کننده ی رژیم پرکلسترول در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0 > P). استفاده از آهن به تنهایی یا همراه با کلسترول، تاثیری بر میزان آپوپتوز سلول های عصبی نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تجویز رژیم غذایی پر کلسترول بر سطح آپوپتوز سلولی تاثیر معنی دار دارد؛ به طوری که تجویز رژیم حاوی کلسترول تنها و رژیم آهن و کلسترول، سطح آپوپتوز سلولی را افزایش می دهد. اما تجویز آهن، تاثیر قابل ملاحظه و معنی داری در افزایش یا کاهش آپوپتوز ندارد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، آپوپتوز، رژیم پر کلسترول، آهن
  • پروین ساجدی، مرتضی رضایی صفحه 3
    مقدمه
    یکی از مشکلات بزرگ در جراحی بزرگ سالان، فشار خون می باشد. بیماران با پرفشاری خون، در خطر عوارضی همچون ایسکمی میوکارد، آسیب های کلیوی، افزایش فشار خون در ریکاوری و آسیب عروق مغزی می باشند. باتوجه به نتایج مثبت بنزودیازپین ها در کاهش این عارضه، بر آن شدیم تا اثر آلپرازولام بر کنترل فشار خون بیماران مبتلا به پرفشاری خون، حین عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی را بررسی کنیم.
    روش ها
    این پژوهش کارآزمایی بالینی، در سال 1393 در مرکز آموزشی- درمانی الزهرای (س) اصفهان به انجام رسید. افراد مورد مطالعه، بیماران مبتلا به پرفشاری خون کاندید عمل جراحی الکتیو با دامنه ی سنی 54 تا 76 سال بودند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند. به گروه مداخله، یک قرص آلپرازولام 5/ 0 میلی گرمی به صورت خوراکی داده شد و در گروه شاهد، دارویی تجویز نشد. فشار خون سیستولی و دیاستولی، قبل و حین عمل، میزان مصرف مخدر و شدت درد در ریکاوری و مدت زمان اکستوباسیون و خروج از ریکاوری بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    افزایش فشار خون در گروه مداخله، به طور معنی داری در 40 دقیقه ی اول جراحی کمتر بود (001/ 0 = P). شدت درد 012/ 0 = P) و میزان مصرف مخدر (001/ 0 = P)، در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، آلپرازولام تاثیر مطلوبی بر کنترل فشار خون حین عمل جراحی و کاهش شدت درد در ریکاوری داشته است و در صورتی که منع مصرفی نداشته باشد، می توان آن را به عنوان پروفیلاکسی تجویز نمود.
    کلیدواژگان: آلپرازولام، فشار خون بالا، القای بیهوشی، ریکاوری، بیماران مبتلا به پرفشاری خون
  • سعیده صادقی نشاط، بهرخ فرهمند، زهرا کیان مهر، سمیه زمانی، مریم صالح، فاطمه فتوحی صفحه 4
    مقدمه
    ویروس انفلوانزا می تواند در انسان عفونت حاد تنفسی با شدت های متفاوت ایجاد کند که حتی در پاره ای از موارد، منجر به مرگ می شود. واکسن های موجود، شناساگر سر متغیر پروتئین هماگلوتینین است و بنا بر این، نیازمند به روزرسانی سالانه می باشد. به تازگی، تلاش های زیادی در جهت ساخت واکسن های وسیع الطیف بر مبنای آنتی ژن های حفاظت شده ی ویروس انفلوانزا انجام گرفته است. هدف از این مطالعه، ارزیابی ایمنی زایی زیرواحد HA2 ویروس انفلوانزای نوع A در مدل موشی بود.
    روش ها
    پروتئین نوترکیب HA2 در باکتری Escherichia coli بیان و استخراج شد و با استفاده از ستون کروماتوگرافی نیکل، تخلیص گردید. جهت حذف نمک های اضافی و اوره و بازگرداندن پروتئین به شکل اولیه، از روش دیالیز با شیب اوره کمک گرفته شد. موش های BALB/c شش تا هشت هفته ای، با پروتئین HA2 تنها و یا همراه با ادجوانت های HSP70221-604 از Leishmania major و یا Freund، به صورت تحت جلدی واکسینه شدند. در ادامه، ایمنی همورال با آزمایش(ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay بررسی گردید و در نهایت، موش های هر گروه با ویروس PR8 چالش شدند.
    یافته ها
    در موش های دریافت کننده ی پروتئین HA2، همراه یا بدون ادجوانت، آنتی بادی اختصاصی تولید شده بود. موش هایی که پروتئین HA2 را همراه با Freund دریافت کرده بودند، آنتی بادی اختصاصی با تیتر بالاتری تولید کردند. در حالی که، موش های دریافت کننده ی HA2 همراه با HSP70، در چالش با ویروس وحشی بهتر محافظت شده بودند.
    نتیجه گیری
    پروتئین های شوک حرارتی باعث القای پاسخ آنتی بادی شده، ایمنی ذاتی را نیز تحریک می کنند. نتایج این پژوهش نشان داد که پروتئین HA2 به تنهایی و یا همراه با HSP70 قادر است، موش ها را در برابر چالش با دوز کشنده ی ویروس محافظت نماید و می تواند، به عنوان یک واکسن واحد در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ویروس انفلوانزا، هماگلوتینین، HA2، Freund، HSP70، Leishmania major
  • نامه به سردبیر
  • سلمان خزایی، حمید صالحی نیا، رضا پاکزاد، عبدالله محمدیان هفشجانی صفحه 5
    نتایج بررسی حاضر، نشان دهنده ی موفقیت نظام سلامت در کشف موارد مشکوک بیماری و نمونه گیری مناسب بیش از حد انتظار سالیانه بود. همچنین، به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت کشور طی سال 1393، تعداد 27/ 1 مورد بیمار تایید شده ی مبتلا به سرخک گزارش شد، که تعدادی از آن ها مربوط به جمعیت افغانی و مهاجر به کشور است. سطح پایین پوشش برنامه های ایمن سازی در کشورهای همسایه ی شرقی و تردد بالای اتباع این کشورها به کشور ایران، از چالش های اصلی برنامه ی حذف سرخک در ایران محسوب می شود. تجمع تدریجی افراد حساس به بیماری در اثر عدم واکسیناسیون مناسب و یا شکست پاسخ به ایمن سازی، می تواند زمینه ساز ایجاد طغیان های بیماری سرخک در کشور ایران شود.
    کلیدواژگان: سرخک، نظام مراقبت، ایران
|
  • Davoud Sadeghi, Saeed Karbasi, Shahin Bonakdar, Shahnaz Razavi Page 1
    Background
    Achieving to a scaffold with suitable properties is a current challenge in tissue engineering. Polyhydroxybutyrate (PHB) is a polymer which has attracted attentions due to have favorable properties such as good biocompatibility and relative high mechanical properties; but, its hydrophobicity and brittleness are not suitable for cartilage tissue engineering scaffold fabrication. Blending with other polymers is a strategy to solve this problem. This study aimed to prepare electrospun PHB/chitosan (CTS) blend scaffold and to investigate its structural properties and cellular behavior.
    Methods
    First, polymeric solutions of PHB in trifluroacetic acid (TFA) were electrospun and after optimization of parameters, various percentages of chitosan with aim to improve its hydrophilicity and mechanical properties were added to polymeric solution and electrospun. To characterize prepared scaffolds, scanning electron microscopy (SEM), tensile strength test, Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR), contact angle measurement, and porosimetry were performed. According to the obtained results, the scaffold containing 15 and 20 percent of chitosan were selected as the optimized scaffolds and were examined for rabbit chondrocyte cell adhesion test.
    Findings
    Scanning electron microscopy images showed that electrospinning of the solution with PHB of 9% weight in 21 kilovolt at 15 cm produced the most uniform fibers; the scaffolds containing 10, 15 and 20 percent of CTS have more uniform fibers than the scaffold containing 5 percent. Finally, based on the results of other experiments, the scaffolds containing 15 and 20 percent of chitosan were identified as optimized scaffolds. SEM images showed good chondrocyte cell adhesion on these scaffolds.
    Conclusion
    Addition of chitosan to PHB, can improve its mechanical and biological properties and hydrophilicity.
    Keywords: Cartilage tissue engineering. Polyhydroxybutyrate, Chitosan, Electrospinning
  • Gholam Reza Dashti, Bahman Rashidi, Parham Reisi, Leila Rah, Afrouz Page 2
    Background
    Some of the studies showed that abnormal high level of iron and cholesterol in the brain had neurodegenerative effects such as in Alzheimer's disease. But, the previous studies in this field were not enough and had controversy in results. As the prevalence of Alzheimer's disease is increasing, this study aimed to evaluate the effect of iron and cholesterol on the level of neuronal apoptosis in dentate gyrus of hippocampal formation.
    Methods
    Male New Zealand white rabbits were divided into the control, the iron (50 mg/kg; gavage), the high-cholesterol diet (containing 2% cholesterol), and the high-cholesterol diet plus iron groups. Serum levels of total cholesterol, high-density lipoprotein (LDL), and low-density lipoprotein (HDL), before and after the regimen for 6 weeks, were measured. Then, the rabbits for immunohistochemical staining via TUNEL test (Terminal deoxynucleotidyl transferase biotin–dUTP nick end labeling) and evaluation of neuronal apoptosis in dentate gyrus of hippocampal formation were anesthetized and brains were dissected.
    Findings
    After the regimens, serum levels of total cholesterol, LDL, and HDL in the cholesterol-receiving groups increased significantly compared to the control group (P < 0.05 for all). Histological results demonstrated that neuronal apoptosis in the dentate gyrus of the high-cholesterol diet group increased significantly (P < 0.05) comparing to the control group. Iron had not significant effect when used alone or with cholesterol on neuronal apoptosis in the dentate gyrus in rabbits.
    Conclusion
    Our recent results showed that high-level cholesterol diet had significant effect on the neuronal apoptosis in the dentate gyrus in rabbits; but use of iron alone or with high-level cholesterol diet had not significant effect on it.
    Keywords: Apoptosis, Alzheimer's disease, Cholesterol, Iron
  • Parvin Sajedi, Mortaza Rezaie Page 3
    Background
    One of the major challenges in adult surgery is hypertension. Hypertensive patient are in danger of myocardial ischemia, increasing blood pressure in recovery room, kidney injury and cerebral artery damage. Regarding the previously reported positive effect of alprazolam in decreasing this complication, we decided to evaluate its efficacy in hypertensive patients undergoing surgery under general anesthesia.
    Methods
    The present randomized controlled trial was conducted in 2014 in Alzahra Hospital, Isfahan, Iran. Study subjects (age range between 54 and 76 years) were candidates for elective surgery under general anesthesia. Patients were randomly divided into 2 groups, intervention and control. Control group received no drug and intervention group received alprazolam tablet (0.5 mg) before the surgery. Systolic and diastolic blood pressure, heart rate, respiratory rate, pulse oximetere, and O2 saturation during the surgery and pain severity, extubation time, recovery time and the dose of analgesic drugs after the surgery were evaluated and compared between the groups.
    Findings
    Increasing blood pressure in the first 40 minutes of surgery (P = 0.001), pain severity (P = 0.012) and the dose of analgesic drugs (P = 0.001) were significantly less in intervention group compared to the control group.
    Conclusion
    According to our results, alprazolam has an optimal efficacy in controlling blood pressure in hypertensive patients undergoing surgery and reducing pain severity in recovery room. In the absence of contraindications, it could be used as a prophylactic treatment in this group of patients.
    Keywords: Alprazolam, Hypertension, Anesthesia induction, Post, anesthesia care unit (PACU)
  • Saeideh Sadeghi Neshat, Behrokh Farahmand, Zahra Kianmehr, Somayeh Zamani, Maryam Saleh, Fatemeh Fotouhi Page 4
    Background
    Influenza viruses cause acute respiratory infections in humans, which can often be accompanied by pandemics with varying rates of illness and even a fetal end. Current vaccines target the variable globular part of hemagglutinin (HA); so, their effectiveness is limited and they need perpetual updating. To prepare universal vaccine, scientist's effort is focused on conserved antigenic parts of influenza virus such as hemagglutinin stalk domain which is more conserved compare to its globular head. The aim of this study was evaluating the immunogenicity of influenza A (H1N1) HA2 peptide in mouse model.
    Methods
    To prepare HA2 protein, the expression vector encoding the gene of interest (PET-28a/HA2), was transformed into Escherichia coli BL21-DE3 competent cells. Recombinant HA2 protein was extracted and purified using Ni-TED columns under denaturing conditions, refolded and desalted via step-wise dialysis. The HA2 concentration was determined via using Bradford protein assay. Six-week-old BALB/c mice in different groups were immunized intradermally with HA2 alone or supplemented with Freund or Lm.HSP70221-604 as adjuvants. Two groups were injected with HSP70 and phosphate buffered saline (PBS) as negative controls. Humeral immunity in vaccinated mice was measured using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA); and finally, mice were challenged with one lethal dose (LD90) of PR8 virus.
    Findings
    The protein expression, extraction and purification stages were confirmed using sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel (SDS-PAGE) electrophoresis. The highest antibody response was measured in mice vaccinated with HA2-Freund, as expected. Specific antibody response in group received HA2-HSP70 was of higher titer than HA2 alone. More over HA2-HSP70 group surprisingly showed higher level of protection against lethal H1N1 (PR8) challenge compared to other groups.
    Conclusions
    It has been proved that HSP70 can induce specific response and innate immunity via stimulating CD8+ T-Cells, CD40, TLR2, TLR4 and cytokine secretion. Our results showed that HA2 alone or supplemented with HSP70 protected mice against lethal influenza challenge and could be considered as a universal vaccine.
    Keywords: Influenza virus, Hemagglutinin, HA2 peptide, Freund adjuvant, Leishmania major HSP70
  • Salman Khazaei, Hamid Salehiniya, Reza Pakzad, Abdollah Mohammadian, Hafshejani Page 5
    The results showed success of the health system to detect suspected cases of the measles and appropriate sampling from suspected cases that were more than expected. In addition, per every one million population of Iran in 2014, 1.27 of cases of measles were reported; that a numbers of confirmed cases observed in Afghan refugees. Low levels of immunization coverage in eastern neighboring countries and high immigration to Iran, are the main challenge of measles elimination in Iran. The gradual accumulation of susceptible individuals, due to lack of proper vaccination or failure to respond to immunization, may underlie the development of outbreaks of measles in Iran.
    Keywords: Measles, Surveillance system, Iran