فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال هشتم شماره 4 (زمستان 1393)

مجله سلامت جامعه
سال هشتم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه محمدیان شهربابکی، آتنا سادات قریشی، محمود شیخ فتح الهی، آزیتا منشوری، محمدرضا حاجی زاده، علیرضا خوشدل، گلاره شهریاری، مهدی محمودی صفحات 1-9
    مقدمه
    دیسمنوره عارضه بسیار شایع در بین زنان است که با علائمی از جمله درد و علائم عصبی همراه می باشد. کنجد با نام علمی (sesamum indicum) دارای اثرات ضدالتهابی و ضددردی می باشد. با توجه به مصرف متعارف و بی ضرر بودن دانه آن، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف دانه کنجد بر دیسمنوره اولیه در دانشجویان دختر 25-18 سال دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، تعداد 24 دانشجوی دختر 25-18سال مبتلا به دیسمنوره ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به روش تصادفی طبقه بندی انتخاب شدند. این افراد از 2 روز قبل تا 3 روز بعد از قاعدگی هر روز مقدار 15 گرم کنجد مصرف نمودند. شدت دیسمنوره در این افراد در یک دوره قاعدگی بدون مصرف دانه کنجد و 2 دوره با مصرف دانه کنجد توسط شاخص آنالوگ دیداری (Visual Analog Scale; VAS) اندازه گیری شد. اطلاعات قاعدگی توسط پرسش نامه جمع آوری و با استفاده از آنالیزی واریانس اندازه گیری های مکرر یک طرفه تحلیل شد.
    یافته ها
    در این پژوهش میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان مورد بررسی 43/2±60/21 سال بود. نتایج نشان داد که شدت درد دیسمنوره و تعداد قرص های مسکن مصرفی در دوره های مصرف کنجد به طور معنی داری کاهش پیدا کرده است (P<0.05).
    نتیجه گیری
    در این تحقیق دانه کنجد باعث بهبود شدت دیسمنوره اولیه گردید. بنابراین به نظر می رسد با توجه به بدون عارضه بودن دانه کنجد، می توان در کنار داروهای مسکن شیمیایی از دانه کنجد جهت کاهش درد ناشی از دیسمنوره استفاده نمود.
    کلیدواژگان: دانه کنجد، دیسمنوره اولیه، دختران دانشجو، درد
  • محمد رنجبر عزت آبادی، نجمه باقیان، عارفه دهقانی تفتی صفحات 10-19
    مقدمه
    منشور حقوق بیمار به منظور بهبود ارتباط بین بیمار و ارائه دهندگان خدمت و بالا بردن کیفیت خدمات طراحی شده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهر یزد از منشور حقوق بیمار و ارائه راهکارهای مناسب در سال 1390 بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که به صورت مقطعی در سال 1390 انجام گرفته است. جامعه پژوهش شامل بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهر یزد بود که از بین آنها تعداد 320 نفر به عنوان نمونه به صورت طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات توسط پرسشنامه سه قسمتی استاندارد که شامل مشخصات فردی پاسخگو، حقوق بیمار و نظرسنجی از بیماران می باشد، و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر و فیشر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان آگاهی بیماران از حیطه های منشور حقوق بیمار در سطح ضعیفی بوده است به طوری که 7/ 67درصد از بیماران در حیطه حق دسترسی به خدمات درمانی، 3/ 71درصد در حیطه حق رضایت آگاهانه؛ 7/ 64 درصد در حیطه حق آزادی بیماران و 7/ 44درصد در حیطه حق محرمانه ماندن اطلاعات از آگاهی ضعیفی برخوردار بودند و تنها 88درصد از بیماران در حیطه آگاهی از فرایند درمان، آگاهی بالایی را برخوردار بوده اند.
    نتیجه گیری
    ارائه برنامه های آموزشی، نصب منشور حقوق بیمار در قسمت های مختلف بیمارستان و اطلاع رسانی به بیماران در زمینه حقوقشان می تواند گام موثری در جهت ارتقاء آگاهی بیماران از منشور حقوق بیمار باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی بیمار، منشور حقوق بیمار، بیمارستان های آموزشی
  • داود بلارک، محمد جعفری مدرک، حسین انصاری صفحات 20-28
    مقدمه
    بیماری های انگلی از مهم ترین بیماری های عفونی و یکی از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع می باشند. در این میان شاغلین در مراکز تهیه مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، می توانند نقش مهمی در انتقال عفونت های انگلی داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی آلودگی انگلی روده ای در متصدیان تهیه مواد غذایی شهر قم در سال 1393 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده که فراوانی انگلی در متصدیان تهیه مواد غذایی شهر قم در سال 1393بررسی شد.
    تمام متصدیان برای دریافت کارت بهداشتی نیاز به آزمایشات انگلی دارند که نتایج آنها در دفاتر ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون آماری کای دو و T-Test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 2925 نمونه مورد بررسی در 112 نمونه (82/ 3 درصد) آلودگی انگلی مشاهده شد. از نمونه های مثبت 101 مورد (17/ 90 درصد) مربوط به تک یاخته ها و 11 نمونه (83/ 9 درصد) مربوط به کرم های روده ای بود. بیشترین آلودگی انگلی مربوط به ژیاردیا و آنتاموباکلی و کمترین آلودگی انگلی مربوط به همینولوپیس نانا بود. همچنین بین سطح سواد و میزان آلودگی انگلی رابطه معنی دار مشاهده گردید(p=0.003). اما بین نوع کسب و میزان آلودگی به انگل های روده ای اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج، بیانگر آلودگی تعداد کمی از متصدیان تهیه مواد غذایی به انگل های روده ای بود. بنابراین لازم است کنترل های بهداشتی بیشتر شده و در این راستا، تداوم و گسترش آموزش در ارتقای سطح سلامت این افراد نقش تعیین کننده ای دارد.
    کلیدواژگان: شیوع، انگل های روده ای، عرضه کنندگان مواد غذایی، قم
  • زاهد کنعانی، نرگس ادیب سرشکی*، حجت الله حقگو، پوریا رضاسلطانی صفحات 29-37
    مقدمه

    کودکان نارساخوان، با وجود اینکه در اکثر مواقع از هوش طبیعی بسیاری برخوردارند، نمی توانند پیشرفت تحصیلی مطلوبی داشته باشند و به سختی به تحصیل ادامه می دهند و یا اغلب ترک تحصیل می کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش خودنظارتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دچار اختلال نارساخوانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل و آزمون پیگیری است.آزمودنی های پژوهش شامل 32 نفر از دانش آموزان پسر نارساخوان مقطع ابتدایی در شهرستان جوانرود بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به صورت دو گروه 8 نفره به مدت ده جلسه 50 دقیقه ای (هفته ای دو روز) آموزش خودنظارتی را دریافت کردند. نمرات امتحانی دروس اصلی (علوم، ریاضی، فارسی و املاء) به عنوان معیار سنجش پیشرفت تحصیلی مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از آزمون اندازه گیری مکرر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد در پیش آزمون تفاوت معنی داری بین گروه آزمایش و کنترل وجود نداشته اما پس از آموزش به گروه آزمایش، نمرات این دانش آموزان در پس آزمون و پیگیری معنی دار بوده (001/ 0>p) به این معنی که نمرات درسی آنها افزایش پیدا کرده است.

    نتیجه گیری

    برنامه خود نظارتی تاثیر مثبتی در بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نارساخوان داشته است، پژوهش حاضر کاربردهایی برای والدین، روان شناسان، معلمان، مربیان مدارس و متخصصان دانش آموزان مبتلا به اختلال نارساخوانی دارد که می توانند از این راهبردها برای بهبود پیشرفت تحصیلی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: نارساخوانی، خودنظارتی، پیشرفت تحصیلی
  • سکینه گرایلو، خاطره سعیدی نیا، عبدالرحمان چرکزی، نویسا سادات سیدقاسمی، محمدرضا قنبری، مرضیه لطیفی صفحات 38-47
    مقدمه
    عزت نفس ارزشیابی پایدار و ثابت از خود تلقی می شود و از جمله مفاهیمی است که در چند دهه اخیر مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین عزت نفس در بین دانشجویان دانشکده های بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال تحصیلی 93-1392 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی با رویکرد توصیفی– تحلیلی360 نفر از دانشجویان که به صورت سرشماری وارد مطالعه شده بودند، پرسشنامه عزت نفس«کوپراسمیت» به همراه برخی از متغیرهای جمعیت شناختی را تکمیل کردند.
    داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS17 و با آزمون های آماری غیرپارامتری، ضریب همبستگی اسپرمن و رگرسیون لوجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری 05 /0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    83/1% زن و 4 /81% افراد مجرد بودند. از نظر رشته تحصیلی بیشترین تعداد مربوط به رشته بهداشت عمومی6/ 25% بود و 8/ 87% دانشجویان مهمترین علت ورود به دانشگاه را علاقه به ادامه تحصیل ذکر کردند. میانگین نمرات عزت نفس کلی دانشجویان مورد بررسی12/ 7 ±91/ 35 با دامنه49- 9 بود. در کل، 332 (2/ 92%) دارای عزت نفس بالا بودند. نتایج تحلیل رگرسیون لوجستیک مشخص کرد که متغیرهای زندگی با خانواده و علاقمندی به ادامه تحصیل پیش بینی کننده های سودمند برای عزت نفس بالا بودند(P<0.05).
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر سطح عزت نفس اکثریت دانشجویان مورد بررسی بالا بود. علاقه مندی به ادامه تحصیل و زندگی با خانواده از عوامل موثر بر افزایش عزت نفس بود. توصیه می شود تلاش در جهت افزایش عزت نفس، به صورت پایدار مورد توجه قرار گیرد، تا به عنوان یک مشخصه شخصیتی در برخورد با مشکلات به سازگاری بهتر دانشجویان کمک کند.
    کلیدواژگان: عزت نفس، مفهوم از خود، دانشجویان
  • زهرا خلیلی، علی صدرالهی*، معصومه حسینیان، نگین مسعودی صفحات 48-58
    مقدمه

    برخورداری از شاخص توده بدنی مناسب در سالمندان وابسته به فعالیت جسمانی است. عوامل زیادی از انجام سطح مطلوب فعالیت جلوگیری می کنند. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط عوامل بازدارنده انجام فعالیت جسمانی با شاخص توده بدنی در سالمندان کاشان بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی است که بر روی400 سالمند بالای60 سال در سال1393 انجام شد. روش نمونه گیری چند مرحله ای سهمیه ای بر حسب جنس و تعداد سالمندان تحت پوشش پایگاه های بهداشتی شهر کاشان بود. شرکت کنندگان از لحاظ سطح شاخص توده بدنی و پرسشنامه استاندارد تعیین منافع و موانع فعالیت ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، اسپیرمن، ضریب اتا و رگرسیون رتبه ای (Ordinal Regression) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد 294 نفر (6/ 73٪) از سالمندان دارای شاخص توده بدنی اضافه وزن و چاقی بودند. متوسط شاخص توده بدنی 1/ 3±01 /27 کیلوگرم بر متر مربع و متوسط امتیاز عوامل بازدارنده انجام فعالیت جسمانی سالمندان 53/ 6±3/ 32 بود. بیشترین فاکتور بازدارنده فعالیت مربوط به نداشتن مکان مناسب برای فعالیت جسمانی بود. نتایج آزمون مجذور اتا بین میانگین شاخص توده بدنی سالمندان شهر کاشان با عوامل بازدارنده نداشتن وقت کافی (02/ 0=p)، بالا بودن سن (03 /0=p)، بالا بودن وزن (04/ 0=p)، ایجاد خستگی (04/ 0=p)، نداشتن مشوق فعالیت (001/ 0=p)، نداشتن مکان مناسب (005/ 0=p) و بی فایده بودن فعالیت جسمانی (016/ 0=p) ارتباط معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش با پیگیری های مناسب و آماده سازی مکان های ورزشی مورد نیاز سالمندان، در مراکز بهداشتی درمانی می توان از بالا رفتن شاخص توده بدنی پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، سالمند، فعالیت جسمانی، عوامل بازدارنده
  • عبدالله قاسم پور، علیرضا فلاح صفحات 59-67
    مقدمه
    اختلال اضطراب اجتماعی از جمله اختلال های اضطرابی است که در آن اضطراب در برخی موقعیت های معین و یا در برابر اشیای خاصی (خارج از وجود بیمار) بروز می کند که اغلب خطرناک نیستند. در نتیجه، فرد از این موقعیت ها و اشیا به طور جدی اجتناب نموده، یا با اضطراب شدید آن ها را تحمل می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای تنظیم هیجانی بر علائم ترس از ارزیابی مثبت در نوجوانان پسر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش آزمایشی، با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. نمونه ای به حجم 20 نفر (بر اساس پیشینه پژوهشی) از نوجوانان مبتلا به اضطراب اجتماعی از بین دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان دوره دوم شهر آمل به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10 نفر) و کنترل (10 نفر) جایگزین شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه بالینی، مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان و کودکان Liebowitz و ترس از ارزیابی مثبت Weeks و همکاران جمع آوری شد. گروه آزمایش تحت 7 جلسه درمان تنظیم هیجانی قرار گرفتند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه پس از اعمال آموزش راهبردهای تنظیم هیجان در علائم ترس از ارزیابی مثبت در نوجوانان مبتلا به اضطراب اجتماعی تفاوت معنی داری وجود دارد (012 /0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های تنظیم هیجانی می تواند باعث کاهش ترس از ارزیابی مثبت دانش آموزان پسر مبتلا به هراس اجتماعی شود.
    کلیدواژگان: آموزش راهبردهای تنظیم هیجانی، اختلال اضطراب اجتماعی، ترس از ارزیابی مثبت
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی صفحات 68-75
    مقدمه
    صمیمیت به هرگونه رابطه یا دوستی که در برگیرنده گرمی، بازبودن و سهیم شدن غیررسمی باشد، اطلاق می گردد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه صمیمیت زیباشناختی، جسمی، جنسی و اجتماعی- تفریحی در پرستاران با شیفت کاری متغیر و پرستاران با شیفت کاری ثابت انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع طرح های توصیفی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق شامل کلیه پرستاران بیمارستان های شهر تبریز در سال 1392 بود. مطالعه بر روی 160 پرستار در دو گروه شیفت ثابت و متغیر انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیگ و صمیمیت زوجین استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی میانگین و انحراف معیار و روش های آماری استنباطی تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پرستاران با شیفت کاری ثابت میزان صمیمیت بیشتری را نسبت به پرستاران با شیفت کاری متغیر نشان می دهند (P<0/05).
    نتیجه گیری
    به منظور ارتقای صمیمیت پرستاران، برگزاری جلسات گروهی برای استفاده از تجربیات پرستاران قدیمی در بخش ها و برگزاری کارگاه های آموزشی در این زمینه توصیه می شود. همچنین می توان در سیاست های کلی شیفت های چرخشی تغییراتی را به وجود آورد.
    کلیدواژگان: صمیمیت، پرستار، نوبت کاری
|
  • F. Mohammadian, A. Ghoreishi, M. Sheikh Fathollali, A. Manshoori, M. Hajizadeh, A. Khoshdel, G. Shahriari, M. Mahmoodi Pages 1-9
    Introduction
    Dysmenorrhea is a very common disorder among young women، and includes symptoms such as pain and aniety. Sesame with scientific name of sesamum indicum has anti-agonal and anti-pain effects. Considering the routine and harmless consumption of sesame seeds، this research aimed to study the effect of consuming sesame (sesamum indicum) on primary dysmenorrhea in 18-25 year old female students at Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS)
    Materials And Methods
    In this clinical trial، 24 female students with dysmenorrhea in dormitory of RUMS were selected using stratified random sampling. Two days before and 3 days after the menstruation they consumed 15 grams of sesame seeds every day. Severity of dysmenorrhea was measured by Visual Analog Scale (VAS) in one period without consuming sesame and 2 periods with consuming sesame. Data was collected by questionnaires and was analyzed using one-way repeated measures ANOVA.
    Results
    The mean and standard deviation of age of students was 21. 60±2. 43 years. Results showed that pain of dysmenorrhea and amount of consuming sedatives were statistically decreased in periods with the consumption of sesame (P<0. 05).
    Conclusion
    In this research، sesame seeds caused an improvement in the pain of primary dysmenorrhea. Therefore، regarding harmless effect of sesame seeds، in order to alleviate the severity of dysmenorrhea sesame seeds may be used along with chemical sedatives.
    Keywords: sesamum indicum, Primary dysmenorrhea, Female students, Pain
  • M. Ranjbar Ezzatabadi, N. Baghian, A. Dehghani Tafti Pages 10-19
    Introduction
    Patients’ rights legislation is designed to improve the communication between patients and the health care providers, which enhances the quality of service. The purpose of this study was to survey the awareness of patients hospitalized in the educational hospitals of Yazd city about patients’ rights legislation and providing appropriate strategies.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2011. The study population included patients hospitalized in the educational hospitals of Yazd city. Three hundred twenty people were selected as the sample with stratified random sampling. Data collection was done through a standard three-part questionnaire that included demographic information, patient's rights and interview with the patients. Data analysis was done using Chi-square and Fisher by SPSS 16 software.
    Results
    Results showed that patients 'awareness about patients’ rights legislation in hospitals was at a low level, so that in the area of ​​access to health care (67.7% of patients); The area of informed consent (71.3% of patients), In the area of ​​freedom (64.7% of patients) and the area of the right to confidentiality (44.7% of patients) had poor knowledge Only within the area of the knowledge of the treatment process the patients had good knowledge (88%).
    Conclusion
    Providing educational programs, installation of patients’ rights legislation in different parts of the hospital and informing the patients about their rights in the hospital can be effective steps for improving the patient's awareness about patients’ rights legislation.
    Keywords: Patients\ awareness, Patient's rights legislation, Educational hospitals
  • D. Balarakm., H Ansari Pages 20-28
    Introduction
    Parasitic diseases are among the most important infectious diseases and are considered to be a health issue in many communities. Food handlers could be responsible in the transmission of the parasites due to poor sanitation and lack of observing health principles. This study was conducted to determine the prevalence of intestinal parasites in food handlers in the city of Qom in 2014.
    Material And Methods
    In this descriptive study the prevalence of parasites in the food handlers of Qom was investigated. All the food handlers are required to undertake parasite tests in order to receive the health permit. The results of these tests were registered and evaluated. The data were interpreted and analyzed through SPSS 18 software and chi-square and T-Tests.
    Results
    Parasitic infection was observed in 112 (3.85%) out of 2925 samples. The positive samples of 101 (%90.17) samples were related to protozoan, and 11 (%9.83) samples were helminthes. Most of the parasitic infection was related to Giardia and Entamoeba coli. The lowest sample belonged to Hymenolepis nana. There was a statistical significance relationship between the educational level and parasitic infection rate (p=0.0032). However, the statistical significance relationship could not be observed between the type of food business and the extent of intestinal parasites
    Conclusion
    The results indicated a low number of food suppliers to have intestinal parasites. However, it is necessary to increase the hygienic controls that would lead to the health promotion of the food suppliers through continued education and workshops.
    Keywords: Prevalence, Intestinal parasites, Food handlers, Qom
  • Z. Kananin., Adibsereshki, H. Haghgoo, P. Rezasoltani Pages 29-37
    Introduction

    Dyslexic children, despite having normal intelligence, cannot achieve desirable academic achievement. For some of them continuing education is difficult and occationally drop out of school. The purpose of this study was to determine the Effect of self-monitoring training on academic achievement of students with dyslexia.

    Material And Methods

    This quasi-experimental study with pre-test, post-test included 32 elementary male dyslexic students at Javanrood citywich were randomly placed in two groups of control and experimental The experimental group had 10 sessions of 50-minutes trainings two days a week. The grades of science, mathematics, Persian, and spelling in the pre-test, post- test and follow-up, were used as the criterion for measuring the academic achievement of students and the data were then analyzed by repeated measures.

    Results

    Findings indicated that there was not a Significant difference between the experimental and control groups in the pre-test but there were significant differences between pre-test, post-test and pre-test, follow up(p<./001) of the experimental groups in which their academic scores had increased.

    Conclusions

    The self- monitoring training program had a positive effect on improving the academic achievement of students with dyslexia. This research introduces an intervention strategy for the use of parents, teachers and professionals who work with students with dyslexia.

    Keywords: Dyslexia, Self, monitoring, Academic Achievement
  • S. Graylou, Kh Saeidinia, A. Charkazi, N. Sadat Seyyedghasemi, M. Ghanbari, M. Latifi Pages 38-47
    Introduction
    Self-Esteem is a durable and stable evaluation of one's self and has been the subject of many researches of the recent decades. The aim of the current study was the self-esteem assessment among college students of health and paramedic schools of Golestan University of Medical Sciences in 2013-14 academic years.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 360 college students who were recruited through census completed the Copper Smith Self-Esteem questionnaire along with selected demographic variables. Gathered data were entered in SPSS 17 and were analyzed using non parametric, spearman rank correlation, and binary logistic regression tests. Alpha level was considered significant at 0.05.
    Results
    Eighty-three point one percent were females and 81.4% were unmarried. Based on the study majors, 25.6% were studying in public health and 87.8% mentioned that they had chosen their majors in order to continue their educations. The mean score and SD of self-esteem was 35.91±7.12 ranging from 9-49. In General, 332 people (92.2%) had high levels of self-esteem. Binary logistic regression revealed that living with family and enjoying studying in the university were the best predictors of high self-esteem (P<0.05).
    Conclusion
    The findings of the current study indicated that the majority of students had high levels of self-esteem. Being interested in their fields of study and living with family have protective effects on student's self-esteem. Continues efforts for increasing the self-esteem of the students should be considered to help them adapt to life situations and improve their problem solving skills.
    Keywords: Selfesteem, Selfconcept, Students
  • Z. Khalili, A. Sadrollahi, M. Hosseinian, N. Masoudi Pages 48-58
    Introduction

    The appropriate body mass index and balanced weight in elderly were dependent to physical activity. Many factors prevent adequate level of physical activities. The current study aimed to survey the relationship between barrier factors to physical activity and body mass index levels in Kashan elderly.

    Material and Methods

    This descriptive study was conducted on 400 elderly people ages 60 years. Multistage quota sampling base on gender and number covered elderly in health situation. The body mass index، and Exercise Benefits/Barriers Scale survey was used to gather the data. Data was analyzed using descriptive statistics, such as Kolmogorov-Smirnov test، spearman and Eta correlation coefficient test and ordinal regression was used for the data analysis.

    Results

    The results indicated that 294 elderly individuals (73. 6%) had overweight and obesity body mass index level. The average body mass index of elderly was 27. 01±3. 1 kg/m2. The mean barrier factors for physical activity score was 32. 3±6. 53. The most barrier factors according to BMI was related to lack of appropriate facilities for conducting physical activities. The result of Eta test showed a significant relationship between body mass index levels and barrier factors of not having enough time (p=0. 02), elderliness (p=0. 03), being overweight (p=0. 04), fatigue (p=0. 04), lack of supportive activities (p=0. 001), lack of appropriate facilities for conducting physical activity (p=0. 005) and futility of physical activity (p=0. 016).

    Conclusion

    based on the results with appropriate follow-up methods in the healthcare centers and providing sports space facilities needed for the elderly، increasing BMI in the elderly can be prevented.

    Keywords: Body mass index, Aging, Physical activity, Barrier factors
  • A. Ghasempour, A. Fallah Pages 59-67
    Introduction
    Social phobia disorder is considered among the anxiety disorders in which anxiety appears in certain situations or against special non threatening objects. As a result, the person avoids these situations or objects completely or endures them with intense anxiety. The present study was conducted to investigate the efficacy of emotional regulation strategies training on reduction of fear of positive evaluation of male adolescence students suffering from social phobia disorder.
    Materials And Methods
    This study was a experimental with pretest-posttest design. From Twenty male adolescence tenth graders suffering from social phobia disorder were selected through multistage cluster sampling, and were randomly placed into two groups of experiment (10 persons) and control (10 persons). The data collection included clinical interview, Liebowitz Scale for Children and Adolescents Social Anxiety and The Fear of Positive Evaluation Scale of Weeks. 7 sessions of emotional regulation strategies training were implemented for the experimental group. The control group received no intervention. Data were analyzed using SPSS software version 16 and ANOVA.
    Results
    The results indicated that there was a significant difference between the two groups after the emotional regulation strategies training for the students suffering from social phobia disorder (P<0.01).
    Conclusion
    Training of emotional regulation skills can decrease the fear of positive evaluation symptoms among the male social phobia school students.
    Keywords: Emotional regulation strategies training, Social phobia disorder, fear of positive evaluation
  • M. Bayrami, Y. Movahedi Pages 68-75
    Introduction
    Intimacy refers to any relationship or friendship that includes the warmth, openness and informal sharing. The present study was conducted to compare the aesthetic, physical, sexual, social and recreational intimacy in nurses with fixed and changing shifts.
    Material And Methods
    This descriptive study was conducted on all the hospital nurses in Tabriz city in 2013. This study was administrated on 160 nurses in the two groups of fixed and changing shifts. Two Questionnaires of demographics information and Couple intimacy was used to collect the data. The gathered data were analyzed with descriptive statistical methods of mean and standard deviation and inferential statistical methods of multivariate analysis of variance (MANOVA)
    Result
    The results indicated that nurses with fixed shifts show higher levels of intimacy compared with the nurses with changing shifts (P<0/05).
    Conclusion
    To improve the intimacy of nurses, holding group sessions in order to hear and use the experiences of more experienced nurses in the hospital wards and carrying out the educational workshops in these fields can be recommended. Also, changes in the general schedule and policy of changing shifts would be beneficial.
    Keywords: Intimacy, Nurses, shifts work