فهرست مطالب

مجله تحقیقات بتن ایران
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/02/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیام حسینی، علیرضا خالو، محمد مهدی خداویردی زنجان صفحات 9-20
    ساخت بتن های بازیافتی به عنوان یک استراتژی اساسی جهت دستیابی به توسعه پایدار محسوب می گردد. اغلب بتن های بازیافتی شامل سنگدانه های بازیافتی در قسمت ریزدانه و درشت دانه و بخش پودری بازیافتی شامل فیلر و پوزولان می باشند. به کارگیری مواد زائداتی در جهت جایگزینی با مصالح طبیعی اولیه اولا منجر به کاهش اثرات زیست محیطی این مواد و ثانیا موجب حفظ منابع طبیعی برای نسل-های آینده می گردد.
    هدف از انجام این پژوهش، به کارگیری سنگ دانه های بازیافتی به عنوان درشت دانه با درصدهای جایگزینی مختلف نسبت به درشت دانه طبیعی(0، 25%، 50%، 75% و 100%)، جهت ساخت بتن های خودتراکم می باشد. براساس نتایج به دست آمده از تست های رئولوژی بتن خودتراکم، به کارگیری سنگ دانه های بازیافتی موجب افت خواص رئولوژیک بتن های خودتراکم می گردد و دستیابی به خواص خودتراکمی را دشوار می سازد. البته با توجه به نتایج تحقیق، جایگزینی 25% درشت دانه بازیافتی با درشت دانه غیربازیافتی (طبیعی) منجر به ساخت بتن خودتراکم گردیده است.
    کلیدواژگان: سنگ دانه بازیافتی، بتن بازیافتی، ویژگی های رئولوژیک، بتن خود تراکم
  • میثم نجیمی، جعفر سبحانی، علیرضا پورخورشیدی صفحات 21-31
    بتن های بدون اسلامپ به بتن های با اسلامپ mm 25-0 اطلاق می شود که کاربرد وسیعی در تولید قطعات بتن پیش ساخته دارند. در این مقاله، ابتدا روش ACI 211.3 برای طراحی این نوع بتن ها ارائه شده که بر مبنای این روش، 32 طرح مخلوط بتنی در آزمایشگاه ساخته شده است. تعدادی از این طرح ها با استفاده از میکروسیلیس و پوزولان به عنوان مواد جایگزین سیمان، و پودر سیلیس به عنوان پرکننده ساخته شده اند که از میان آن ها، 5 طرح بهینه با توجه به خواص مقاومتی و نفوذپذیری تحت فشار آب انتخاب و معرفی شد. همچنین با استفاده از سیستم فازی-عصبی تطبیقی ANFIS مقاومت 28 روزه بتن های بدون اسلامپ مورد پیش بینی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان می دهد که روش ACI 211.3 براساس مشخصات سنگ دانه های مصرفی موجود در کشور، مقدار آب زیادی را برآورد می کند و معمولا لازم است مقدار آب مصرفی طرح کاهش داده شود. به علاوه با استفاده از مواد جایگزین سیمان مانند میکروسیلیس و پوزولان ها، و مواد پرکننده می توان مقدار سیمان را در طرح مخلوط های بتن بدون اسلامپ کاهش داده و به عملکرد مناسبی دست یافت. همچنین نشان داده شد سیستم ANFIS قابلیت پیش بینی مقاومت فشاری 28 روزه بتن بدون اسلامپ را با دقت بسیار بالایی دارد. اهمیت این پیش بینی از آنجا مشخص می شود که نتایج مقاومت فشاری نمونه ها بسیار نزدیک یکدیگر بوده و این سیستم با توجه به طبیعت فازی و بهره گیری از الگوریتم آموزشی کاهش گرادیان خطا، قابلیت تفکیک و پیش بینی صحیح این شاخص را دارد.
    کلیدواژگان: بتن بدون اسلامپ، مقاومت فشاری، روش فازی، عصبی تطبیقی ANFIS
  • فرهنگ فرحبد صفحات 33-41
    بازتوزیع لنگر از جمله ویژگی های اعضای خمشی سراسری به شمار می رود و تخمین صحیح میزان بازتوزیع لنگر و ظرفیت باربری در قاب های سراسری تقویت شده با ورق های FRP به مراتب از اهمیت بیش تری برخوردار است. برآورد واقع بینانه میزان بازتوزیع لنگر، حتی می تواند به طراحی براساس آن، در قاب های سراسری تقویت شده با ورق های کامپوزیت منتهی شود. لذا مقاله حاضر، با استفاده از روش اجزای محدود، به بررسی تحلیلی ظرفیت خمشی و میزان بازتوزیع لنگر قاب های سراسری تقویت شده خارجی با ورق های CFRP می پردازد. برای این منظور، 6 نمونه آزمایشگاهی شامل 2 نمونه کنترلی تقویت نشده و 4 نمونه تقویت شده، با در نظر گرفتن متغیرهای میزان فولاد طولی، و مقادیر مختلف ورق CFRP در نرم افزار ANSYS مدل سازی سه بعدی و تحلیل غیر خطی شدند. نتایج حاصل از تحلیل برمبنای این نرم افزار، انطباق نسبتا مناسبی را با نتایج آزمایشگاهی موجود نشان داد. به علاوه توانایی مدل سازی اجزای محدود را در تخمین و برآورد ظرفیت خمشی و هم چنین میزان بازتوزیع لنگر در این گونه قاب های تقویت شده به اثبات رساند.
    کلیدواژگان: ورق های FRP، باز توزیع لنگر، اعضای خمشی سراسری بتن مسلح، تحلیل غیرخطی
  • مسعود جمشیدی صفحات 43-49
    بتن پلیمری به دسته ای از مواد بتنی اطلاق می شود که در آن ماده چسباننده سیمان پرتلند با رزین پلیمری جایگزین شده باشد. کاربرد بتن های پلیمری از اواسط قرن بیستم میلادی آغاز شد. کاربرد این مواد با توجه به تنوع و کیفیت محصولات توسعه یافت. امروزه کاربرد بتن های پلیمری با توجه به قیمت زیاد تر نسبت به بتن معمولی، به موارد خاص محدود شده است.
    در مقاله حاضر، خصوصیات مکانیکی (مقاومت های فشاری، خمشی و سایشی) و عمق نفوذ آب تحت فشار یک نوع بتن پلیمری تهیه شده از رزین پلی استر غیر اشباع ارتوفتالیک تولید داخل بررسی شده و نتایج با عملکرد بتن معمولی با نسبت آب به سیمان 4/0 مقایسه شد. همچنین دوام این بتن ها در محیط اسید سولفوریک بسیار غلیظ طی 10 ماه بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مقاومت مکانیکی بتن پلیمری در زمان های اولیه عمل آوری بیش از سه برابر و در دراز مدت بیش از دو برابر مقاومت مکانیکی بتن معمولی است. همچنین نتایج نشان داد که نمونه های بتن معمولی کمتر از سه ماه در محیط اسید سولفوریک غلیط دوام داشته و دچار تخریب شدید شدند، در حالی که نمونه های بتن پلیمری پس از 3 و 10 ماه قرارگیری در معرض اسید خورنده به ترتیب کمتر از 10 و 20 درصد افت مقاومت فشاری نشان دادند.
    کلیدواژگان: بتن، بتن پلیمری، رزین، پلی استر، مقاومت مکانیکی، دوام
  • مهراد آرام، حسین میسمی صفحات 51-59
    درحال حاضر اهمیت مقاوم سازی لرزه ای ساختمان ها درمناطق لرزه خیز بر کسی پوشیده نیست. با توجه به این که ساختمان های بتن آرمه موجود عموما براساس آیین نامه های قدیمی بدون در نظر گرفتن اثر نیروهای زلزله طراحی و ساخته شده اند و آیین نامه های جدید لرزه ای را برآورده نمی کنند لذا این ساختمان ها باید مورد مقاوم سازی قرار گیرند. تحقیق در ضوابط ماده HPFRCC به عنوان یکی از مناسبترین روش های مقاوم سازی موضعی اعضای ساختمان های بتن آرمه از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. برای تعمیر ساختمان های بتن آرمه آسیب دیده در اثر زلزله و یا برای اجرای مقاوم سازی لرزه ای ساختمان های بتن آرمه موجود از روش های مختلفی می توان استفاده نمود. در رابطه با ترمیم و یا تقویت اعضای بتن آرمه در حال حاضر دو روش استفاده از ورق های فولادی و استفاده از ورق هایFRP مطرح می باشند. هرکدام از این دو روش دارای نکات ضعف و قوت خاصی می باشند. از نکات ضعف هر دو روش می توان به ناهمگون بودن این مواد با بتن آرمه و ناهماهنگی در خصوصیات و رفتار آنها اشاره نمود، تحقیقات اولیه نشان داده است که ماده جدید HPFRCC که اساسا یک بتن مقاومت بالا با الیاف فولادی، شیشه ای، آرامیدوکربنی است هماهنگی رفتاری مناسب تری با بتن داشته اند و از نظر مقاومت خمشی و برشی در حد دو ماده دیگر می توانند مقاومت بتن آرمه را افزایش دهند. در این مقاله سعی بر مقایسه کامل بین بتن های حاوی الیاف های فوق از نظر مقاوت فشاری و کششی برای تولید ورق های بتنی با مقاومت بالا شده که در آخر نمونه های حاوی الیاف فولادی نتایج مقاومت کششی و فشاری بهتری برای تولید این ورق ها نسبت به بقیه نمونه ها داشته است.
    کلیدواژگان: مقاوم سازی، ورق بتنی، الیاف فولادی، الیاف شیشه، الیاف آرامید
  • علیرضا انتظاری، جمشید اسماعیلی صفحات 61-72
    در این تحقیق توزیع تنش بتن سبک (LWAC) بررسی شده است. تحقیقات زیادی روی رفتار سازه ای LWAC انجام شده است، اما هنوز مشخصات آن به خوبی مشخصات بتن معمولی (NWC) شناخته نشده است. مقررات زیادی در آیین نامه های مختلف به صورت روابط و توصیه نامه برای طراحی سازه های بتن آرمه که برای NWC کاربرد دارد ارائه شده است. به علت نقش متفاوت سنگ دانه ها در LWAC و NWC، لازم است رفتار سازه ای LWAC بیش تر ارزیابی شود. رفتار تنش کرنش بتن یکی از مشخصاتی است که به عنوان پارامترهای طراحی به کار گرفته می شود. در این تحقیق منحنی تنش کرنش محصور نشده LWAC ساخته شده با اسکوریا و پومیس مورد مطالعه قرار گرفت. در کل 27 مخلوط بتن LWAC ساخته شده با اسکوریا و پومیس آزمایش شده و روابط تنش کرنش آنها مطالعه گردید. نتایج آزمایش نشان می دهد که بلوک تنش مستطیلی مورد نیاز برای طراحی سازه های LWAC نیاز به توجه بیش تری دارد. ظرفیت خمشی تخمینی با روابط موجود در آیین نامه ها در مقایسه با ظرفیت خمشی تجربی برای LWAC بزرگتر است که شرایط غیرایمنی برای سازه ایجاد می کند. در این مطالعه، معادلات جدید بر اساس رفتار تنش کرنش LWAC ارائه شده است که می تواند به پیش بینی مطمئن تر مقاومت خمشی نهایی منجر شود.
    کلیدواژگان: اسکوریا، بتن سبک، پارامتر بلوک تنش، پومیس، منحنی تنش، کرنش
  • ابوالفضل حسنی، منصور فخری، ابوالفضل گل محمدی صفحات 73-87
    با توجه به پیچیدگی رفتار بستر و دال روسازی و گوناگونی بار وارده به روسازی، تحلیل آن برای محاسبه تنش ها و تغییرمکان ها با دست یک کار بسیار دشوار بوده و استفاده از نرم افزارهای کاربردی روز برای طراحی روسازی بتنی اجتناب ناپذیر است. در این تحقیق دو نرم افزارKENSLABS و EverFE که از نرم افزارهای تحلیل روسازی بتنی غیرمسلح درزدار می باشند، مورد بررسی قرارگرفته و نتایج تحلیل یک دال نمونه با استفاده از این نرم افزارها با روش تحلیلی وسترگارد مورد مقایسه قرارگرفته اند. مدل بستر مورد استفاده در نرم-افزارها و در روش وسترگارد، مدل وینکلر بوده لذا مقایسه نتایج امکان پذیر می باشد. یکی از مدل های سازه ای که برای تحلیل دال به کار می رود، روش المان محدود است، که روش تحلیلی وسترگارد و نرم افزارهای مذکور همگی از این روش در تحلیل دال استفاده می کنند. برای مقایسه نتایج تحلیل در این سه روش، دالی به طول 57/4 و عرض 65/3 با ضخامت های مختلف و بار 80 کیلونیوتن مورد تحلیل قرارگرفته است. این دال در سه حالت بار در گوشه، بار در لبه و بار در داخل دال مورد ارزیابی قرارگرفته و جداول و نمودارهایی برای بررسی نتایج هر روش به تفکیک ارائه شده است. در مقایسه نتایج بین سه حالت بارگذاری، مشخص گردید در حالت بار در گوشه برای دال با بستر مایع بیش ترین تنش ها وجود داشته و با افزایش ضخامت دال اختلاف بین تنش ها در سه حالت بار انتخاب شده کاهش می یابد. همچنین مشاهده گردید که نرم افزار EverFE به دلیل انجام المان بندی در راستای ضخامت دال، نتایج دقیق تری را نسبت به دو روش دیگر ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: روسازی بتنی، نرم افزار تحلیل روسازی، EverFE، KENPAVE، KENSLABS
  • علی منصور خاکی، احسان آزادروش صفحات 89-95
    مدل سه بعدی المان محدود برای بررسی تاثیر نوع سنگ دانه ها در میزان نیروی محوری لازم برای بازشدگی درز در روسازی های بتنی، با استفاده از برنامه شبیه ساز Abaqus همراه با جزئیات روش مدل سازی ارائه شده است. برای مدل سازی داول و بتن از المان های نوع Solid آجری دارای 8 گره، استفاده شده است. شبیه سازی رفتار پلاستیک بتن با استفاده از مدل Concrete Damage Plasticity انجام شده است. تماس بین سطح خارجی داول و بتن اطراف آن از نوع تماس سطح با سطح در حالت سخت مدل شده است. آنالیز در حالت Explicit انجام گرفته است. اثر سنگ دانه ها با در نظر گرفتن تاثیر آن ها در ضریب انبساط حرارتی بتن مد نظر است. مدل اصلی شامل یک بلوک بتنی و یک داول است که داول از درون آن بیرون کشیده می شود. انقباض بتن در مرحله گیرش با تعریف یک فیلد حرارتی منفی برای بتن مدل سازی شده است. در مورد هر نوع سنگ دانه مدل با ضریب انبساط حرارتی مربوطه آنالیز شده و نیروی کشنده لازم و فشار تماسی وارد شده از بتن به داول محاسبه شده است. یافته های به دست آمده از این مقایسه و اعتبارسنجی آن ها با نتایج آزمایشگاهی یک تحقیق اخیر، نشان می دهد که مدل ارائه شده به خوبی می تواند تغییرات فشار تماسی ناشی از اثر نوع سنگ دانه-های مخلوط بتن در روسازی های بتنی را پیش بینی کند. نتایج نشان می دهد که با افزایش ضریب انبساط حرارتی بتن با تغییر نوع سنگ دانه ها، نیروی محوری لازم برای بازشدگی درز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: روسازی بتنی، داول، مدل سازی المان محدود، ضریب انبساط حرارتی، Abaqus
  • عبدالله حسینی، محمد شفیعی صفحات 97-105
    هدف از این تحقیق، توسعه الگوی جانبی بهبود یافته برای طراحی سازه قاب های خمشی می باشد. این الگوی بارها بر اساس رفتار غیر الاستیک بوده و مولفه اصلی روش طراحی لرزه ای پیشنهادی برای محدود کردن خسارت در سیستم و توزیع یکنواخت آن در ارتفاع می باشند. انتظار می رود با استفاده از این الگوی بارها، توزیع یکنواختی از ضرایب شکل پذیری در کلیه طبقات حاصل شود به طوری که این توزیع در مقایسه با توزیع های به دست آمده از الگوهای بار جانبی و طراحی های آئین نامه ای، بسیار یکنواخت تر باشد.
    کلیدواژگان: الگوی بار، طراحی لرزه ای، قاب خمشی
|
  • Pages 9-20
    According to old structures rehabilitation problem which is included a great part of construction projects in Iran، the reusing and recycling of the debris generated by these structures is considerable. In addition، the use of waste materials along with its environm -ental aspects، necessitates the reusing of demolition wastes. Hence possibility of using these materials in concrete requires experimental evaluation. As a new type of concrete، excessive investigations are carried out on the properties of self compacting concrete (SCC). Being rheological properties as the most important issue in producing of SCC، changes in mix design require consideration of rheological properties to observe whether it is in the acceptable range. In this paper properties of the recycled concrete aggregates and their accommodation with the limitation of ASTM C33 are investigated. Then the rheology of SCC produced with recycled aggregate is compared with SCC with natural aggregate with the same gradation.
    Keywords: Recycled Aggregates, Grading, Rheology, Self compacting Concrete
  • Pages 21-31
    No-slump concrete is a type of concrete with slump between 0-25 mm which has wide application in the prefabricated concrete industries. The first section of this paper is dealt with introducing the ACI 211. 3 mix design method and based on this method، 32 no-slump concrete mixtures were made in the laboratory. A number of theses mixtures were made by using of silica fume and pozzolan as supplementary cementing materials and also siliceous powder as filler. Of theses mixtures، 4 mixes were elected as optimized ones. Moreover، an adaptive nero-fuzzy system called ANFIS، were utilized to predict the 28 days compressive strength of no-slump concrete. The results of the study showed that ACI 211. 3 based on the utilized domestic aggregates، has more water demand and it is recommendable to reduce the water content. In addition، by using the supplementary cementing materials like silica fume and pozzolans and neutral fillers، the consumption of cement could be reduced. Also، the results of paper indicated that the proposed ANFIS system، can predict the strength of no-slump with higher accuracy. The importance of this finding is laid on robustness of the system because of utilizing the human reasoning scheme and learning capabilities.
    Keywords: non, Slump Concrete, Compress, ive Strength, Adaptive Nero, Fuzzy System (ANRIS)
  • Pages 33-41
    The moment distribution (MR) is one the most important aspects of the continuous flexural members. This importance is doubled when they are strengthened with FRP sheets. The realistic estimation of the amount of MR could be used to design of moment frames strengthened with composite sheets. Accordingly، this paper is dealt with finite element analysis towards investigating the flexural capacity and MR value of externally strengthened CFRP continuous moment frames. To this aim، 6 experimental specimens including 2 references unstrengthened and 4 strengthened samples were considered to study with nonlinear modeling of ANSYS. The variables of this study were the amounts of longitudinal steel and various cross-sectional areas of CFRP sheets. The results of the analysis are confirmed and established with the experimental observations with high accuracy. Moreover، the study is showed the effectiveness of nonlinear finite element modeling in the estimating the moment capacity and moment redistribution values of RC frames.
    Keywords: FRP, Moment Redistribution, Reinforced Concrete Elements, Nonlinear Analysis
  • Pages 43-49
    Polymer concrete is kind of concrete which in its mix design cement binder is replaced with polymeric resins. Application of polymer concretes was developed due to variety and quality. Nowadays، the application of these materials is limited due to high costs in comparison with Portland cement concrete. In this work، mechanical performance (compressive and flexural strengths and abrasion resistance) and depth of water penetration of a polymer concrete made of an unsaturated orthophtalic polyester resin was investigated and results was compared to Portland cement concrete (with water to cement ratio of 0. 4). Furthermore، durability of these samples in concentrated sulfuric acid was studied for 10 months. Results showed that mechanical strengths of polymer concrete are three times and two times of normal concrete''s one at early ages and at long term curing time، respectively. Severe degradation was occurred in normal concrete specimens in sulfuric acid solution after three months of exposure while 10 and 20% decrease in mechanical performance (without apparent defects) of polymer concretes was observed after 3 and 10 months exposure to sulfuric acid.
    Keywords: concrete, Polymer Concrete, Pol, yester Resin, Mechanical Performance, Dur, ability
  • Pages 51-59
    Nowadays the importance of retrofitting against earthquake is known for everybody. Since the common bylaws do not consider dynamic forces، it is necessary to retrofit the structures، using new material called HPFRCC. There are two methods to reform and strengthen one structural member that are applying steel and FRP shells. These methods have advantages and disadvantages. But HPFRCC is basically a high strength concrete containing steel، glass and carbonic fiber، not only having appropriate behavior with concrete but can increase the strength of concrete according to moment and shear forces. In this article we are going to find the highest strength concrete shell among all listed above. Finally it turned out that the steel fiber has the highest strength according to moment and shear forces. [1]
    Keywords: Retrofitting, Concrete Shell, Steel Fiber, Glass Fiber, Aramide Fiber
  • Pages 61-72
    Stress distribution in lightweight aggregates concrete (LWAC) has been investigated in this research. Many studies have been already done on structural behavior of LWAC، however its properties are not well known as those of NWC. There are many provisions in different codes as equations or recommendations for designing reinforced concrete structures which are applicable for NWC. Because of different roles of aggregates in LWAC and NWC structural behavior of the LWAC needs more investigation. One of the characteristics which are applied as designing parameters is characteristic curve (stress-strain) of the concrete. In this research the stress-strain curve of the LWAC made with Scoria and Pumice has been studied. A total of 27 concrete mixes of LWAC made of scoria and pumice were tested and their stress – strain relationships have been studied. The experimental results show that rectangular stress block required to designing of LWAC structures are need more attention. The estimated flexural capacity with existing equations in codes comparison with experimental flexural capacity in LWAC is greater which lean lead to unsafety in structures. In this study، new equations for stress- strain behavior of LWAC are presented which can lead to prediction of more safe and accurate ultimate flexural strength.
    Keywords: Block of Stress Distribution, Lightweight concrete, Pumice, Scoria, Stress Strain Curve
  • Pages 73-87
    Regarding the complexity of bed behavior، slab pavement and the variety of imposed load to pavement، its analysis is extremely difficult to calculate the stresses and its displacement by hand and it is unavoidable to use update utilized softwares. In this research two softwares، EverFE and KENSLAB are studied which are from jointed unreinforced concrete pavement softwares. And the results of a sample slab are compared with westergaurd analysis method by using these softwares. The model of bed in use in the softwares and in westergaurd method has been vinkler model. Hence the result comparison is possible. One of the structure model is utilized for analyzing slab is finite element that all mentioned softwares as well as westergaurd apply this method. To compare the results of these 3 methods، a slab to length 4. 57 and width 3. 65 with different thickness and 80kn loading are analyzed. This slab is evaluated with 3 states، edg loading، corner loading and loading in center slab، and some charts and diagrams are stated to consider the results of each method. It is revealed that in comparison with 3 states of loading، for slab with liquid bed in the state of corner loading، there is the most stress and by raising slab thickness، the discrepancy between the stresses will decreas in 3 loading states moreover، it is observed that in line with slab thickness، the EverFE، expresses more exact results than other methods.
    Keywords: Concrete Pavement, Software of Analysis Pavement, EverFE, KENSLABS, KENPAVE
  • Pages 89-95
    A 3D FE model is generated to evaluate the effect of aggregate type on joint opening in concrete pavements، using Abaqus/Explicit. The modeling method details are presented as well. For dowel and concrete modeling، 8-node solid-brick elements are used. The concrete damage plasticity model is used for concrete plastic behavior. The interaction between dowel and surrounding concrete is simulated by surface to surface hard contact. Effect of aggregate is considered by evaluating effect on concrete coefficient of thermal expansion (CTE). The main model consists of a concrete block and dowel that is pulled out of it. Concrete shrinkage in curing stage is modeled by defining a negative thermal field. CTE for each type of aggregate is analyzed and required pull-out force a companied with required contact pressure is calculated. Finally findings show that presented model is capable of predicting the changes in contact are caused by aggregate type and increase in concrete CTE by variation of aggregate type results in greater axial force required for joint opening.
    Keywords: Concrete Pavement, Dowel, FE Simulation, Coefficient of Thermal Expansion
  • Pages 97-105
    This study deals with the development of lateral load patterns for the conceptual seismic design of moment-resisting frame structures. The proposed lateral load patterns are based on inelastic behavior and are a fundamental component of a proposed seismic design methodology to limit the extent of structural damage in the system and distribute this damage uniformly along the height. These load patterns are expected to provide uniform distribution of story ductility ratios when compared to the distributions obtained with moment-resisting frames designed based on the code-compliant design lateral load pattern -s. The implementation of the aforementioned methodology would not only distribute damage along the height of the frame، but also help avoid undesirable dynamic responses that occur once structural damage is concentrated in one or in a few astories، e. g.، story drift amplifications caused by P- delta effects. The proposed design lateral load patterns are a function of the fundamental period of the structural system، the target level of inelastic behavior (or damage)، the total height of structures، and the frequency content of the ground motions.
    Keywords: Lateral Load, Seismic Design, Mom, ent Frame Structures