فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:7 Issue: 29, 2015

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:7 Issue: 29, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن خوش اخلاق، مسعود مقتدایی* صفحه 183
    اهداف
    خانواده جانبازان به دلیل عوارض جنگ معمولا دچار آسبهای روحی و روانی گردیدهاند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطافپذیری در همسران جانبازان انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون و پیگیری با گروه کنترل بود که 34 نفر از همسران جانبازان مراجعهکننده به مراکز مشاوره شاهد شهر اصفهان از طریق نمونه گیری دردسترسمورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترلتقسیم شدند (هر گروه 17 نفر). گروه آزمایش مداخله مبتنی بر درمان پذیرش و تعهد را طی 8 جلسه ی 90 دقیقه ای دریافت کرد و گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از ابزار پرسش نامه اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامه پذیرشو عمل- نسخه دوم بود و با استفاده از نرمافزارSPSS 21و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات انعطاف پذیری دو گروه کنترل و آزمایش در مرحله پس آزمون و پیگیری تفات معنی داری وجود دارد(01/0p<).
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان گفتروش درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در افزایش انعطافپذیری همسران جانبازان موثر است
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، انعطاف پذیری، همسران جانبازان
  • مهناز خسروجاوید، عادله اصلی پور *، ماریا فیروزشاد، راضیه هدایت صفا صفحه 189
    اهداف
    هدف پژوهش حاضر تاثیر آموزش مهارتهای پیش از ازدواج بر مهارتهای ارتباطی و حل مسئله دختران شاهد و ایثارگر استان گیلان بود.
    روش ها
    پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، دختران شاهدو ایثارگر 18 تا 25 سال شهرهای استان گیلان که به شیوه خوشه ایچندمرحله، دو شهر رشت و لاهیجان انتخاب شدند.50 نفر در رشت و 30 نفر در لاهیجان تصادفی انتخاب و در دو گروه کنترل و آزمایش 25 نفری(رشت)، 15 نفری (لاهیجان) جایگزین شدند.پرسشنامه مهارتهای ارتباطی،عطارها(1386) و حل مسئله، کسیدی و لانگ(1996) در پیش آزمون و پس آزمون توسط دو گروه تکمیل گردید. برنامه آموزش پیش از ازدواج در 10 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش ارائه گردید. داده ها با تحلیل کوواریانس تک متغیری و چند متغیری،نرم افزار SPSS 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس تک متغیری نشان داد آموزش مهارتهای پیش از ازدواج باعث افزایش مدیرت هیجان، ابراز وجود و ادراک دیگران از مهارت های ارتباطی و نمره کل حل مسئله در سطح 001 /0 > P شد. تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد نمرات آزمودنی ها پس از آموزش در سه خرده مقیاس خلاقیت، روی آورد و اعتماد از حل مسئله افزایش، در سه خرده مقیاس درماندگی، اجتناب و مهارگری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مهارتهای ارتباطی و حل مسئله برای ارتقای کیفیت زندگی زناشویی لازم است. برنامه ریزی جهت آموزش این مهارتها در مراحل پیش از ازدواج برای جوانان بویژه دختران شاهد و ایثارگربه عنوان عنصر پیشگیری اولیه می تواند اهمیت بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: مهارتهای پیش از ازدواج، مهارتهای ارتباطی، حل مسئله
  • علی اکبر سلیمانیان، محمود جاجرمی*، مریم فلاحتی صفحه 197
    هدف
    جانبازان به دلیل مواجهه با حوادث استرس زای جنگ، با مشکلات جسمی و روانی زیادی روبه رو می شوند که این امر می تواند به طور جدی کیفیت زندگی جانباز و به طبع آن خانواده را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از درمان های غیردارویی که می تواند در بهبود کیفیت زندگی جانباز و خانواده نقش داشته باشد آموزش های روانی است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کیفیت زندگی همسران جانبازان مبتلا به اختلالات خلقی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل، 50 نفر از همسران جانبازان مبتلا به اختلالات خلقی مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی صدر تهران، در سال 1392 مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به تصادف در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه WHOQOL-BREF بود. گروه آزمایشی به مدت 10 جلسه 120 دفیفه ای به صورت هفتگی تحت آموزش مهارت های زتدگی قرار گرفتند. تحلیل داده ها توسط آزمون تحلیل کواریانس انجام گرفت.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، گروه آزمایش بهبود معنی داری در حیطه های سلامت روانی، سلامت روابط اجتماعی و سلامت جسمانی نشان دادند. همچنین تفاوت معنی داری در حیطه سلامت محیطی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت های زندگی می تواند بر بهبود کیفیت زندگی همسران جانبازان مبتلا به اختلالات خلقی تاثیر بگذارد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، کیفیت زندگی، همسران جانبازان، اختلالات خلقی
  • محمدرضا صدیقی مقدم، حمید افشار، شهریار خاطری، محمدرضا سروش، بتول موسوی*، سیدجواد موسوی، احسان مدیریان، مریم حسینی صفحه 207
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی وضعیت سلامت روان جانبازان شیمیایی شدید ریوی پس از گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ ایران-عراق بود.
    روش
    در یک مطالعه مقطعی، 292 جانباز شیمیایی شدید ریوی ناشی از تماس با خردل گوگردی از سراسر ایران وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک ثبت شد. تمامی جانبازان توسط متخصص روانپزشک معاینه شدند. مشخصات ظاهری بیماران مانند ظاهرکلی، خلق و عاطفه مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از فرم سنجش اختلالات روانی DSM-IV اختلالات روانی جانبازان شیمیایی ریوی در 5 محور مختلف ارزیابی شد. طرح درمانی مناسب برای هر بیمار به وی توصیه شد. اطلاعات وارد نرم افزار SPSS 22 شد و تحلیل آماری با آزمون های مناسب محاسبه گردید.
    نتایج
    213 نفر از جانبازان (72.9%) مبتلا به اختلالات روانی بودند. اختلال اضطرابی شایع ترین اختلال محور I بود و 90% آن به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اختصاص داشت. 123 (42.1%) نفر از انواع مختلف افسردگی رنج می بردند. در محور III، 49 نفر (16.8%) از سایر بیماری های جسمی موثر بر سلامت روان رنج می برند. محور IV نشان داد که 51 نفر (17.5%) با انواع مشکلات محیطی درگیر هستند. در آنالیز مقیاس GAF، 91.5% از جانبازان تحت مطالعه امتیاز 60 و کمتر گرفته اند. رابطه معکوسی میان اختلال روانی و سطح کارآمدی مشاهده شد (0.001p<).
    نتیجه گیری
    شیوع سایر اختلالات روانی از جمله افسردگی، اضطراب و PTSD در جانبازان شیمیایی شدید ریوی از سایر جانبازان بیشتر بوده و 3 تا 5 برابر جمعیت نرمال کشور است.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، خردل گوگردی
  • سعید ایمانی *، سعید عطاری، شهریار شهیدی، مهدی خانبانی، وحید صادقی فیروزآبادی، خانم نرگس زمانی صفحه 217
    مقدمه
    اختلال استرس پس از سانحه جزو اختلالات روانپزشکی است که دارای علائم تجربه مجدد، اجتناب و تحریک پذیری می باشد که این اختلال پیامدهای منفی بر مولفه های هوش هیجانی مبتلایان دارد. این پژوهش با هدف مقایسه تعیین مولفه های هوش هیجانی در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مزمن ناشی از جنگ با سایر جانبازان اجرا شد.
    روش بررسی
    برای این منظور 120 نفر از بیماران PTSD، شیمیایی و قطع عضو بستری در بیمارستان های صدر، ساسان، مرکز کوثر و رزمندگان عادی بدون سابقه بستری شرکت داشتند. این 120 نفر از 4 گروه بیماران PTSD، شیمیایی، قطع عضو و رزمنده به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسش نامه های ویژگی های جمعیت شناختی، هوش هیجانی بار-آن، روی آنها اجرا شد. نتایج از طریق تحلیل واریانس با استفاده از نرم افزار SPSS-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که بین هوش هیجانی کلی و مولفه های آن با شدت علائم اختلال استرس پس از سانحه رابطه منفی معناداری وجود دارد. بعلاوه میانگین نمره هوش هیجانی گروه اختلال استرس پس از سانحه نسبت به سایر گروه ها پایین تر است.
    بحث و نتیجه گیری
    بنظر می رسد که اختلال استرس پس از سانحه سبب ناتوانی بیمار در روابط بین فردی، درون فردی، مدیریت استرس، خلق عمومی و کنترل تکانه می شود. که بیانگر این است، افراد در معرض PTSD ضعف در توانایی برقراری و حفظ روابط رضایت بخشی از طریق صمیمیت و مبادله عواطف دارند، که باعث کناره گیری آنها از محیط اطراف می شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • فرزانه مفتون، بتول موسوی، کاظم محمد، محمدرضا سروش، زهره گنج پرور صفحه 225
    اهداف
    هدف مطالعه ارزیابی رضایتمندی خانواده شهدای تحت پوشش بیمه تکمیلی را در دریافت خدمات پاراکلینیک بود.
    مواد و روش ها
    325نفر از خانواده شهدا که از خدمات پاراکلینیکی (آزمایش، خدمات تصویربرداری، تزریقات و پانسمان، فیزیوتراپی و خدمات در سفر) استفاده نموده بودند مورد مطالعه قرار گرفتد. رضایتمندی آنان از خدمت دریافتی، محل دریافت خدمت(فاصله مکانی مرکز) و نحوه بازپرداخت هزینه ها مورد بررسی قرار گرفت. پرسشنامه خود ساخته با پایایی(آلفای کرونباخ = 84/0) مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    نرخ استفاده از خدمات پاراکلینیکی86/31% و میانگین سن استفاده کنندگان از این خدمات در این مطالعه 42/17± 37/60 سال بود. بیشترین و کمترین خدمت مورد استفاده به ترتیب خدمات آزمایشگاهی(1/59%) و فیزیوتراپی(2/5%) بود. رضایتمندی«زیاد» و«بسیار زیاد» استفاده کنندگان بین 70 -91% در خدمات مختلف متفاوت بود. رضایتمندی از محل دریافت خدمات(فاصله مکانی) بین 58-73% بود. پرداخت هزینه در 36% (118مورد) گزارش شد که 1/44% (52مورد) برای دریافت هزینه اقدام و 3/42% (22=N) هزینه پرداختی را دریافت کرده بودند. رضایتمندی از روند دریافت هزینه بین 17-40% بود. تحت پوشش نبودن خدمت وبازپرداخت طولانی یا ناقص علت مهم نارضایتی بود.ارتباط کاملا معناداری میان رضایتمندی محل دریافت خدمت با محل سکونت شهر-روستا (P<0.001) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    رضایت جامعه مورد مطالعه از بیمه تکمیلی در دریافت خدمات پاراکلینیک در حد نسبتا بالایی است ولی رضایت از محل دریافت خدمات (فاصله مکانی) و به خصوص فرایند دریافت هزینه های پرداخت شده به طور بارزی کاهش می یابد. مهمترین مشکل در دریافت خدمات پاراکلینیک مربوط به تحت پوشش نبودن خدمت و پرداخت ناقص هزینه ها بود.
    کلیدواژگان: خدمات پاراکلینیک، رضایتمندی، بیمه تکمیلی، خانواده شهدا
  • سکینه میری *، بتول پورابولی، بتول تیرگری، منصور عرب، سیده وحیده حسینی صفحه 233
    اهداف
    جانبازان به دلیل مواجهه با حوادث استرس زای جنگ با مشکلات جسمی و روانی زیادی روبرو می شوند که این امر می تواند به طور جدی کیفیت زندگی آنان را تحت تاثیر قرار دهد یکی از درمانهای غیر دارویی که می تواند در بهبود کیفیت زندگی این جانبازان نقش داشته باشد معنویت و سلامت معنوی است هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین سلامت معنوی با کیفیت زندگی در جانبازان جنگ مبتلا به اختلال پس از سانحه مراجعه کننده به بنباد شهید شهر کرمان در سال 1393بود.
    مواد و روش ها
    جامعه پژوهش شامل تمامی جانبازان دچار اختلال استرس بعد از حادثه مراجعه کننده به بنیاد شهید شهر کرمان در سال 1393 بودند که دارای معیارهای ورود بودند انجام شد. 143 جانباز جنگ به صورت تصادفی انتخاب گردیدند و از طریق پرسشنامه های دموگرافیک، سلامت معنوی و کیفیت زندگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 و با آزمونهای آنالیز واریانس، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون انجام و 05/0 &gep معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره سلامت معنوی جانبازان 8/81و کیفیت زندگی 7/61 بود اکثر جانبازان از سلامت معنوی متوسطی برخوردار بودند. بین ابعاد کیفیت زندگی با متغیر سلامت معنوی ارتباط معنی داری وجود داشت05/0 &gep.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی جانبازان ارتباط مستقیم وجود دارد با توجه به نقش سلامت معنوی در ارتقاء کیفیت زندگی جانبازان پیشنهاد می شود راهکارهایی برای ارتقاء سازگاری معنوی و مذهبی جانبازان برای ارتقاء کیفیت زندگی آنان بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت معنوی، جانبازان، اختلال پس از سانحه
  • الهه طلاوری*، عبدالکاظم نیسی صفحه 241
    اهداف
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه کیفیت زندگی و تعارض کار-خانواده در بین افراد جانباز و افراد غیر جانباز شاغل در شرکت مناطق نفتخیز جنوب در سال 1394 بود.
    ابزارها و
    روش ها
    از جامعه مذکور، تعداد 500 نفر (250 نفر جانباز و 250 نفر غیرجانباز) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از: پرسشنامه کیفیت زندگی(1998) و پرسشنامه تعارض کار-خانواده (کارلسون، 2000). روش پژوهش حاضر، از نوع علی مقایسه ای بود، یعنی دو گروه افراد جانباز و غیرجانباز از لحاظ متغیرهای کیفیت زندگی و تعارض کار خانواده با همدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    برای بررسی فرضیه ها از روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که بین افراد جانباز و افراد غیرجانباز از لحاظ متغیرهای کیفیت زندگیو تعارض کار-خانوادهتفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که در کشور ایران به دلیل توجه مناسب مسئولین به مشکلات جانبازان، این افراد از کیفیت زندگی مناسبی برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، جانباز، کیفیت زندگی
|
  • Hassan Khoshakhlagh, Masoud Moghtadaei* Page 183
    Purpose
    Because of effects of war, families of war handicapped suffer from spiritual and mental problems. The present study was planned to evaluate effectiveness of acceptance and commitment therapy on psychological flexibility in spouses of war handicapped. Instruments and
    Methods
    This is a quasi-experimental study with pretest-post test- follow up design with control group that 34 spouses of war handicapped that had referred to Shahed counseling center is studied in 2014 by available sampling. They were randomly divided to two experimental and control groups (each with 17 subjects). Experimental group received intervention based on acceptance and commitment therapy in eight, 90 minutes sessions and the control group did not receive any treatment. Data was gathered by using demographic information questionnaire and Acceptance and action Questionnaire- II (AAQ-II and analyzed by using SPSS-21 and with repeated measure analysis of variance.
    Finding
    It is showed significant difference between two groups in psychological flexibility in post test and follow up (p<0.01).
    Result
    group therapy based on acceptance and commitment therapy is effective treatment in increasing psychological flexibility in spouses of war handicapped.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Psychological Flexibility, Spouses of War Handicapped
  • Mahnaz Khosrojavid, Adeleh Aslipoor, Maria Firoozshad, Razieh Hedaiatsafa Page 189
    Aims
    The aim of the present study was the effect of premarriage training on communication skills and problem-solving in martyr and Veteran girls in Guilan province.
    Methods
    The research was semi-experimental, pretest-posttest with control group design. The statistical society was the entire martyr and Veteran girls 18- 25 years old from whole cities of guilan province that Rasht and Lahigan City were selected Cluster style.50 people in Rasht and 30 people in Lahigan were selected randomly and were replaced in two group control and experimental, 25 people (Rasht) and 15 people (Lahigan).Communication Skills Questionnaire (Atarha, 1386) and Problem Solving Scale (Cassidy& Long, 1996) in the pre-test and post-test was formed by the two groups. Premarital education program for the experimental group were presented in 10 sessions of 90 minutes. Data was analyzed with Univariate and multivariate analysis and software SPSS 19.
    Findings
    The results of ANCOVA indicated that premarriage skills training Causes to increase management of emotions, assertiveness and perception others from communication skills and total grade of problem solving (p<0/0001). The results of MANCOVA indicated that Subjects Scores after training Increased in the three subscales creativity, turned and trust from problem solving and decrease in the three subscales Insolvency, Avoidance and Controlling (p<0/0001).
    Conclusion
    Communication skills and problem solving it's necessary to improve the quality of married life. The plan to teach these skills in premarriage for young people, especially martyr and Veteran girls in order to an element of primary prevention can have an important effect.
    Keywords: Premarriage Skills, Communication Skills, Problem Solving
  • Ali Akbar Soliemanian, Mahamoud Jajarmi *, Maryam Falahati Page 197
    Aims
    War veterans have different physical and mental problems due to exposure to variety of traumatic events and stressors and these problems affect their quality of life and consequently affect family seriously. One of the nonmedical treatments that can improve their quality of life of veterans and family contribute to mental training. Aim of the present study was to determine the effect of life skills training on the quality of life of spouses of veterans with affective disorders.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental research with pretest posttest with control group design, 50 spouses of affective disorders veterans referred to Sadr Psychiatric Hospital of Tehran, Iran in 2013 were studied. The people were randomly assigned to two experimental and control groups. The research instruments were a demographic questionnaire and WHOQOL-BREF questionnaire. The experimental group was weekly taught affective disorders and life skills training in 10 sessions in 120 minutes. The analysis of data was performed by analysis of covariance.
    Findings
    At posttest, the experimental group showed a significant improvement in mental health, social relations health and somatic health domains. Also the experimental group did not show significant differences in environmental health domains.
    Conclusion
    According to this research finding, we can conclude that Training of the life skills can affect the quality of life of family.
    Keywords: life skills, quality of life, spouses of veterans, affective disorders
  • Mohammadreza Sedighimoghaddam, Hamid Afshar, Shahriar Khateri, Mohammadreza Soroush, Batool Mousavi*, Seyed Javad Mousavi, Ehsan Modirian, Maryam Hosseini Page 207
    Aim
    The purpose of this study was to evaluate the mental health of veterans with severe pulmonary chemical injuries more than two decades after the end of Iran-Iraq war.
    Methods
    This cross sectional study enrolled 292 cases with severe lung chemical injuries caused by exposure to sulfur mustard from across the country. Demographic data were recorded. All subjects were examined by a psychiatrist. Patient’s appearance such as appearance, temperament and affection was evaluated by psychiatrist’s observations. Mental Disorders were assessed using DSM-IV in 5 axes. A proper treatment plan for each patient was recommend. Data were entered into the SPSS22 software and statistical analysis was performed using appropriate tests.
    Results
    213 (72.9%) of our subjects were diagnosed with mental disorders. Anxiety disorder was the most common disorder in Axis I and 90% of them were allocated to posttraumatic stress disorder (PTSD). 123 (42.1%) cases suffered from different types of depression. In Axis III, 49 (16.8%) cases were suffering other medical illnesses which affected mental health. Axis IV showed 51 (17.5%) subjects were involved with a variety of environmental problems. In GAF scale, 91.5% of participants gained 60 points or less. There was an inverse relationship between mental disorder and efficiency levels (p<0.001).
    Conclusion
    The prevalence of psychiatric disorders including depression, anxiety and PTSD in severe pulmonary chemical injured was more than other veterans and 2 to 5 times of Iranian normal population.
    Keywords: Anxiety, Depression, Sulfur Mustard
  • Dr Saeed Imani*, Dr Saeed Attari, Dr Shahriar Shahidi, Dr Mehdi Khanbani, Dr Vahid Sadeghi, Firoozabadi, Narges Zamani Page 217
    Background
    Posttraumatic Stress Disorder is a psychiatric disorder in which the symptoms of re-experiencing, avoidance and hyper arousal have negative impact on components emotional intelligence of patients. The aim of the present study was to compare the emotional intelligence of veterans suffering from war related chronic PTSD and those without PTSD.
    Materials And Methods
    For this purpose 120 person from PTSD, chemical and Amputee patient hospitalized in Sadr and Sasan hospitals and Kosar clinic and soldiers normal none inpatient were selected. Then 120 person in 4 group PTSD, chemical and Amputee patient bedridden selected on available sampling. All persons completed questionnaires demographic characteristics and emotional intelligence Bar-On. Data were analyzed by using analysis of variance, stepwise multiple regression by using SPSS-19.
    Results
    Analysis of variance and Tukey test showed that the mean scores of the patients with PTSD on the global emotional intelligence and components were lower than the scores of the other groups.
    Conclusion
    It seems that PTSD leads to causes disabilities in interpersonal, interpersonal relationship, compatibility, stress management and general mood component emotional of the patients. indicating person due PTSD seem to have weakness in ability to establish and protection satisfaction relations due intimacy affection to change, to cause removing themselves from environments.
    Keywords: Emotional Intelligence, posttrumatic stress disorder, veterans
  • Farzaneh Maftoon, Batool Mousavi, Kazam Mohammad, Mohammadreza Soroush, Zohreh Ganjparvar Page 225
    Aims
    This study aimed the evaluation of satisfaction of paraclinical services in the martyrs’ families covered by supplemental insurance.
    Methods
    325 members of martyrs’ families who have used paraclinical services (injections/bandages, laboratory tests, imaging services, physiotherapy and travel services) were studied. Satisfaction with the received services, distance to the receiving location of services and repayment were assessed. Reliable self-designed questionnaire (Cronbach's alpha=0.84) were approved.
    Results
    31.86 percent with the average age of 60.37±17.42 years have used paraclinical services. The using of laboratory services had the highest frequency and physiotherapy the lowest, 59.1% and 5.2%, respectively. Satisfaction level of “very high” and “high” in different services varied between 70-91%. Satisfaction of the distance to the location of services ranged from 58 to 73%. Payment was reported for 36% (N=118) and44.1% (N=52)of them was applied for repayment and in 42.3% (N=22) cases the fee was received. 17-40% of them were not satisfied with the process of repayment. Lack of insurance coverage for some paraclinical services and incomplete or prolongation of repayment were the most common causes of dissatisfaction. A significant relationship (P<0.001) was observed between the satisfaction of the distance to the location of services and location (city or rural area).
    Conclusion
    Satisfaction of study population from supplemental insurance in paraclinial services is relatively high. However, satisfaction of distance to the location of services and particularly repayment process are significantly low. The most important problem in receiving paraclinial services are lack of insurance coverage for service and incomplete repayment.
    Keywords: Paraclinical Services, Satisfaction, Supplemental Insurance, Martyr's Family
  • Sekineh Miri *, Batool Pouraboli, Batool Tirgari, Mansoor Arab, Vahideh Hosseini Page 233
    Introduction
    Aims
    War veterans have different physical and mental problems due to exposure to variety of traumatic events and stressors and these problems affect their quality of life seriously. One of the nonmedical treatments that can improve their quality of life is spirituality and spiritual health. Aim of the present study was to determine investigate the relationship between spiritual health and quality of life in war veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD) in war Veterans refferd to Kerman Bonyad Shahid in 2014.
    Materials And Methods
    The study population included all war Veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD) referring Kerman Bonyad Shahid in 2014, That have inclusion criteria. 143 war Veterans were randomly selected using demographic questionnaire, spiritual health, and quality of life was assessed compatibility. Data analysis was performed using Spss software version 21 with one way ANOVA and T and Pearson tests.
    Findings
    The mean score of spiritual health in war veterans is 81/8 and quality of life is 61/7 and the majority of patients had a mean level of spiritual health. There was a significant positive relationship between spiritual health and quality of life.
    Conclusion
    The findings showed that war Veterans spiritual health and quality of life has a direct relationship. According to role of mental health in improving the quality of life in war Veterans, recommended be thought strategies to improve the spiritual-religious coping war veterans to increase their quality of life.
    Keywords: Spiritual health, Quality of life. Veterans, Post Traumatic Stress Disorder
  • Elahe Talavari *, Abdolkazem Neisi Page 241
    Aims
    The purpose of this study was to compare life quality and work-family conflict between the veterans and non-veterans people that they work in National Iranian South Oil Company (NISOC) in 2015.Instrument &
    Methods
    Total of 500 people (250 veterans people and 250 non-veterans people) of the population were selected by using simple random sampling. The instruments that used in the study were Quality of Life Questionnaire (1998) and Work- Family Conflict Questionnaire (Carlson, 2000). The method of this study was comparative causal and Multivariate Analysis of Covariance Statistical Method was used to examine the hypotheses.
    Findings
    The results of the multivariate analysis of covariance showed there are no significant differences between the veterans and the non-veterans in term of the quality of life and work-family conflict. All three main hypotheses according to the findings were rejected.
    Conclusion
    iranain veterans have appropriate quality of life and low work family conflict.
    Keywords: work, family conflict, quality of life, veterans