فهرست مطالب

مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش - پیاپی 4 (زمستان 1393)

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
پیاپی 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شعله خداداد کاشی، محمود گودرزی صفحات 11-24
    شناسایی عوامل سرمایه اجتماعی، اندازه گیری سرمایه اجتماعی، و طراحی مدل سرمایه اجتماعی در سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران اهداف غایی این پژوهش را می سازند. این پژوهش از نوع توصیفی بوده و جامعه مورد مطالعه کارکنان وزارت ورزش و جوانان میباشد. لذا، ابتدا مجموعه ای از سوالات جمع آوری شد و با استفاده از آزمون تحلیل عاملی چهار عامل در پرسشنامه سرمایه اجتماعی شناسایی شد. این عوامل به ترتیب عبارت بودند از: اعتماد سازمانی، شهروندی سازمانی، اعتماد و روابط متقابل، و مشارکت غیر رسمی سازمانی. به منظور طراحی مدل سرمایه اجتماعی در سازمان تربیت بدنی سه مدل بر اساس سه دیدگاه اجتماع گرا، شبکه ای، و نهادی با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل آزمون شد. در نهایت مدل نهادی از شاخص های برازش مناسب تری نسبت به مدل شبکه ای، و اجتماع گرا در وزارت ورزش و جوانان برخوردار بود. میزان سرمایه اجتماعی از حد متوسط به شکل معنی داری پایین تر بود، امتیاز همه عامل ها به جز عامل«رفتار شهروندی سازمانی» پایین تر از حد متوسط بودند.
    کلیدواژگان: اجتماع گرا، تحلیل مسیر، سازمان های ورزشی، سرمایه اجتماعی سازمانی، شبکه ای، نهادی
  • عباس شعبانی، مرتضی رضایی صوفی صفحات 25-34
    هدف از این پژوهش تحلیل محیطی ورزش همگانی کشور بود روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که از نظر هدف کاربردی می باشد. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، روش دلفی و در نهایت پرسشنامه محقق ساخته می باشد. برای تعیین روایی پرسشنامه با اساتید و متخصصین مشورت و بعد از اعمال کلیه پیشنهادات اصلاحی، تغییرات ضروری صورت پذیرفت. جهت تعیین پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 88/0 بدست آمد جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران ستادی و عملیاتی وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون ها، اعضای هیات علمی متخصص تربیت بدنی و مطلع از موضوع تحقیق تشکیل می دادند در این پژوهش نمونه تحقیق برابر جامعه تحقیق و به صورت تمام شمار تعیین گردید. که از 302 پرسشنامه ارسالی برای اعضای جامعه تحقیق 238 پرسشنامه (79 درصد)واصل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کلموگروف اسمیرنف، مقایسه میانگین یک جامعه (t تک نمونه)، تجزیه و تحلیل واریانس فریدمن استفاده گردید. در نهایت نتایج نشان داد ورزش همگانی کشور در موقعیت راهبرد رقابتی (ST) قرار دارد و مهمترین نقطه قوت ورزش همگانی کشور وجود فدراسیون ورزش همگانی و مهمترین نقطه ضعف در این بخش عدم بهره گیری از نیرو های متخصص و کارشناس می باشد. از با اهمیت ترین فرصت های ورزش همگانی کشور تاکید پزشکان بر نقش ورزش در سلامتی جامعه و از مهمترین تهدید های ورزش همگانی کشور تغییر روش زندگی مردم (سبک غیر فعال) می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل محیطی، تربیت بدنی، عوامل بیرونی، عوامل درونی، ورزش همگانی
  • مجتبی قاسمی سیانی، مرتضی دوستی صفحات 35-44
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و سرمایه اجتماعی کارکنان فدراسیون ورزش معلولین بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان فدراسیون ورزش معلولین به تعداد 150 نفر بود و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 107 نفر تعیین شد. جهت گردآوری اطلاعات مربوط به فرهنگ سازمانی از پرسش نامه استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون (2007) و برای بررسی متغیر سرمایه اجتماعی از پرسش نامه استاندارد سرمایه اجتماعی گروتات و دیگران و ناهاپیپ و گوشال (2003) استفاده گردید. پایایی پرسش نامه ها پس از جمع آوری میزان 15 عدد پرسش نامه از جامعه مذکور و از طریق آلفای کرونباخ برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی0/80؛ و برای پرسش نامه سرمایه اجتماعی0/88 برآورد شد. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی (آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی چندگانه و تحلیل عاملی تاییدی) و با استفاده از نرم افزارهای آماری اس پی اس اس 19و لیزرل 8/7 انجام گرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن است که درمجموع بین فرهنگ سازمانی و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد(0/05>P). بهتر است مدیران عالی سازمان سعی نمایند بر اساس مدل دنیسون نیمرخ فرهنگ سازمانی خود را ترسیم نمایند تا بدین وسیله از فرهنگ سازمانی خود مطلع شوند، آنگاه در خصوص اصلاح ساختار، اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، سرمایه اجتماعی، فدراسیون ورزش معلولین
  • فریبا عسکریان، ناصر دخت باقر، سجاد امانی صفحات 45-56

    هدف پژوهش حاضر بررسی تعادل رقابتی لیگ فوتسال ایران و مقایسه ی آن با لیگ های فوتسال پرتغال، ایتالیا، جمهوری چک، اسلونی، روسیه، فرانسه، اسپانیا، اکراین، هلند، رومانی و کرواسی در فصل 2013-2012 است. .داده های این تحقیق ثانویه بوده و از جداول پایانی لیگ های برتر فوتسال کشورهای منتخب به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو شاخص نسبت تمرکز پنج باشگاه C5 و C5ICB استفاده شد.
    نتایج نشان داد که بر اساس شاخص C5ICB، بالاترین و پایین ترین تعادل رقابتی به ترتیب عبارتند از: اکراین (79/118)، ایتالیا (94/121)، کرواسی (128)، هلند (45/135)، ایران (69/144)، روسیه (46/145)، جمهوری چک (146/25)، رومانی (84/152)، اسپانیا (153) و پرتغال (39/156). بنابراین در این پژوهش، لیگ های اکراین و ایتالیا بالاترین تعادل رقابتی را دارند و لیگ پرتغال از کمترین میزان تعادل رقابتی در میان لیگ های مورد بررسی برخوردار است. وقتی که یک رقابت جذابتر باشد تماشاچیان بلیط بیشتری می خرند، بر روی پخش تلویزیونی سرمایه گذاری بیشتری صورت می گیرد و اسپانسرهای بیشتر و بهتری جذب میشوند. همه موارد بالا سبب می شوند مسابقات لیگ با کیفیت بالاتری برگزار گردند. سازمان های برگزاری لیگ بایستی شرایطی را فراهم آورند تا بتوانند میزان رقابت بین تیمهای لیگشان را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: تعادل رقابتی، لیگ برتر فوتسال، شاخص نسبت تمرکز (C5)، شاخص تعادل رقابتی (C5ICB)
  • مجید جلالی فراهانی صفحات 57-68
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی سوابق تحصیلی، سیاسی و ورزشی مدیران ارشد ورزش ایران و کشورهای منتخب بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی بود. برای اجرای پژوهش، ابتدا از طریق رجوع به اطلاعات موجود در پایگاه های اینترنتی، کتب، مجلات و نشریات مختلف، مبانی نظری و پیشینه موضوع بررسی شد. سپس در مرحله بعد، سوابق به دست آمده از مدیران ارشد ورزش کشور با همتایان آنها در کشورهای منتخب مقایسه شد و در نهایت نیز، تجزیه و تحلیل بر روی یافته ها انجام گردید. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران ارشد ورزش ایران و کشورهای مبنا را شامل می شد که بنا بر اهداف تحقیق، مدیران ارشد شامل روسای سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فدراسیون فوتبال بود. برای انتخاب کشورهای مبنا نیز سعی شد تا کشورهایی از قاره های مختلف جهان (آلمان، ژاپن، برزیل، استرالیا و آفریقای جنوبی) و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شود.
    نتایج تحقیق نشان داد، تمامی روسای ورزشی و وزیران کشورهای منتخب (بدون استثناء) دارای سابقه سیاسی بوده و تنها 2 نفر از این افراد سابقه ورزشی داشته اند. برخلاف مدیران کمیته المپیک ایران که بیشتر از بین افراد سیاسی (63 درصد) انتخاب شده اند؛ روسای کمیته المپیک کشورهای منتخب اغلب فاقد سابقه سیاسی بوده و بیشتر از بین افراد دارای سابقه ورزشی و یا ورزشکاران سابق آن کشورها انتخاب شده اند. همچنین مشاهده شد، اغلب روسای فدراسیون فوتبال ایران (60 درصد) از بین افراد دارای سابقه ورزشی انتخاب شده اند که این موضوع در کشورهای منتخب کمتر به چشم می خورد و روسای فدراسیون فوتبال این کشورها اغلب فاقد سابقه ورزشی بوده و بیشتر دارای سابقه سیاسی هستند. نکته قابل توجه دیگر اینکه، متوسط طول دوره ریاست در فدراسیون فوتبال و کمیته ملی المپیک، به هیچ وجه قابل قیاس با کشورهای منتخب نبوده و نشان دهنده ثبات مدیریت در کشورهای مبنا است.
    کلیدواژگان: فدراسیون فوتبال، کمیته المپیک، وزارت ورزش، سیاسی، ورزشی
  • لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، متین نجدسمیعی صفحات 69-78
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط سبک رهبری مربیان تیم های لیگ برتر با هویت ورزشی بازیکنان نخبه هندبال بانوان ایران بود. جامعه آماری مورد مطالعه بازیکنان، مربیان و مدیران حاضر در لیگ برتر سال 1392 به تعداد 176 نفر بود. در بخش مربیان و مدیران 16 تن به طور کل شمار و در بخش ورزشکاران 113 بازیکن طبق جدول مورگان به طور تصادفی برگزیده شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه ی هویت ورزشی برور و سبک رهبری باس و اولیو استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید 15 تن از متخصصین رسید و پایایی آنها در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی به ترتیب 0/91 و 0/89 محاسبه گردید. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله تی تک نمونه ای، آنوا، شفه و رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که هویت ورزشی بازیکنان نخبه هندبال بانوان ایران در سطح مطلوبی قرار دارد. سبک رهبری مربیان لیگ برتر تحول گرا بوده و همچنین ارتباط معناداری بین سبک رهبری مربیان با هویت ورزشی بازیکنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: هویت ورزشی، سبک رهبری، بازیکنان نخبه، هندبال، مربی
  • سلیم عباسی، محسن صمیمی، ابراهیم علی دوست قهفرخی، آرمان احمدی، زهرا حاتمی ناغانی صفحات 79-90
    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر تملق کارکنان و ارتباط آن با پیشرفت شغلی در اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بود. روش تحقیق از نوع همبستگی وبه لحاظ هدف کاربردی بود که به شکل میدانی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بود. از آنجایی که حجم جامه آماری کم بود، (99 نفر) نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. با استفاده از سنجه های مطالعات پیشین پرسشنامه تحقیق طراحی شد، برای اطمینان از روایی پرسشنامه، پرسشنامه نهایی با تایید و جمع بندی نظرات 12 تن از اساتید رشته مدیریت ورزشی تنظیم شد. پایایی پرسشنامه های تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای همه پرسشنامه ها بیشتر از 0/70 محاسبه گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی واستنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) استفاده شد. نتایج نشان داد متغیرهای فردی یعنی کانون کنترل و ماکیاولیزم با تملق ارتباط معناداری داشتند(p≤0/05) اما از بین دو متغیر موقعیت شامل سبک رهبری و ابهام نقش تنها متغیر سبک رهبری با تملق ارتباط معنادار داشت (p≤0/05). همچنین، معناداری رابطه مثبت بین تملق کارکنان و پیشرفت شغلی آنها مورد تایید قرار گرفت(p≤0/05).همچنین مشخص شد، سبک رهبری نسبت به ماکیاولیزم و کانون کنترل پیش بینی کننده بهتری برای تملق کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان است و تملق کارکنان با ضریب Beta(402/0) پیش بینی کننده مناسبی برای پیشرفت شغلی کارکنان می باشد، در نتیجه مشخص شد فاکتور منفی تملق بر پیشرفت شغلی کارکنان تاثیر گذار است.
    کلیدواژگان: تملق، عوامل فردی، عوامل موقعیتی، پیشرفت شغلی
  • غلامرضا شعبانی بهار، محسن لقمانی، امین قویمی صفحات 91-102
    با توجه به غفلت محققان گذشته در بررسی مدل های متفاوت، این پژوهش با هدف بررسی اثرات ابعاد فرهنگ سازمانی بر اثربخشی سازمانی ادارات ورزش و جوانان استان همدان بر اساس مدل ارزش های رقابتی طراحی شد. تعداد 111 کارمند از هشت اداره ورزش و جوانان استان همدان از یک جامعه 180 نفری با استفاده از جدول مورگان و کرجسی انتخاب شدند و به دو پرسشنامه اثربخشی سازمانی در ورزش و فرهنگ سازمانی پاسخ دادند. روایی پرسشنامه ها از طریق 12 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تایید شد و پایایی آنها نیز به ترتیب 87/0 و 90/0 به دست آمد. علاوه بر وجود همبستگی قوی میان فرهنگ سازمانی و اثربخشی سازمانی، نتایج آزمون رگرسیون خطی گام به گام نشان داد که ابعاد پیوستگی سازمانی (β=. 16، t= 2.13)، تاکیدات راهبردی (β=. 29، t= 4.29)، معیارهای موفقیت (β=. 42، t= 5.85) و ویژگی های بارز (β=. 14، t= 2.23) بهترین پیش بینی-کننده های اثربخشی سازمانی بودند. بر اساس این یافته ها به نظر می رسد که بخش های مختلف سازمان و ادارات ورزشی استان همدان، مدل های ارگانیک را می طلبند و به مدیران پیشنهاد می شود علاوه بر حفظ توازن الگوهای چهارگانه اثربخشی سازمانی مدل ارزش های رقابتی، در سازمان های ورزشی بتوانند فرهنگ سازمانی را به طور کلی و ابعاد رقابتی و تاکید بر اهداف بلندمدت را به طور ویژه در طراحی ساختار سازمان های خود ایجاد نمایند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، اثربخشی، ورزش و جوانان، پیوستگی، تاکیدات راهبردی
  • سجاد غلامی ترکسلویه، بهرام یوسفی، سعید صادقی بروجردی، فتاح مهدوی صفحات 103-112
    هدف این پژوهش پیش بینی اثربخشی سازمانی بر اساس هوش هیجانی دبیران ورزش مقطع متوسطه استان ایلام بود. کلیه جامعه آماری دبیران ورزش مقطع متوسطه استان ایلام می باشد که تعداد آنها 152 نفر بود، که به دلیل کوچک بودن، تمام آنهابه عنوان نمونه آماری تعیین شد و به پرسشنامه های هوش هیجانی گلمن و اثربخشی سازمانی راتر پاسخ دادند. داده های آماری با استفاده از آزمون t تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام به وسیله نرم افزار SPSS تحلیل شد. بر اساس یافته ها بین مولفه های مدیریت روابط(001/0≥P)، خود آگاهی(016/0≥P) و خودمدیریتی(001/0≥P) با اثربخشی سازمانی دبیران ورزش رابطه مستقیم معناداری مشاهده شد. همچنین مولفه های خود مدیریتی و مدیریت روابط هوش هیجانی، توان پیش بینی اثربخشی سازمانی دبیران ورزش را داشتند. می توان چنین اظهار داشت که اثربخشی سازمانی دبیران ورزش با بهبود و تقویت هوش هیجانی آنان بویژه در دو فاکتور مدیریت روابط و خودمدیریتی، افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، هوش هیجانی، دبیران ورزش
  • مهدی گودرزی صفحات 113-123
    هدف از انجام این پژوهش، تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ورزش سه گانه ایران با استفاده از مدل SPP بوده است. جامعه آماری شامل 22 نفر از روسای هیئت های استانی، دبیران، نواب رییس، اعضای هیئت رییس و رئیس کنونی و گذشته فدراسیون بود، که به لحاظ محدودیت تعداد نفرات، نمونه برابر با جامعه آماری و به صورت تمام شمار انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها، از بررسی اسناد، مدارک، مصاحبه و مطالعه ادبیات پیشینه با ابزارهایی چون: پرسشنامه های نظرسنجی و PEST SCAN (آلفا=86/0) و تحلیل SWOT و روش هایی چون دلفی، برگزاری جلسات و چندین مرحله تحلیل راهبردی استفاده شد که نهایتا 11 قوت،10 ضعف،8 فرصت و 13 تهدید تائید و بر اساس آزمون فریدمن، رتبه بندی شدند. در همین راستا، طبق مدل SPP تدوین ماموریت، چشم انداز، حوزه های کلیدی عملکرد، اهداف و راهبردهای مناسب فدراسیون ورزش سه گانه جمهوری اسلامی ایران به منظور دستیابی به وضعیت مطلوب صورت پذیرفت.
    کلیدواژگان: مدل SPP، فدراسیون، ورزش سه گانه، ماتریس SWOT، برنامه راهبردی
|
  • Shole Khodad Kashi, Mahmoud Goodarzi Pages 11-24
    Modeling Organizational social capital in ministry of sport and youth in Islamic Republic of Iran are ultimate goals of this study.The research method is descriptive and the population is staff of ministry of sport and youth. First a Question pool measuring Social capital was collected. To check the dimension of organizational social capital factor analysis was run which ultimately four factors of social capital was identified. These factors, respectively, were: organizational trust, organizational citizenship, trust and reciprocity, and informal institutional partnerships. In order to design the model of social capital in Sport Organization three models based on three perspectives which were community-oriented and institutional, and networks perspective were evaluated using structural equation modeling. Finally, due to the Lisrel (8.50) good fit parameter outcome institutional model parameters were better fit the than network model, and community-oriented in the Sport Organization. Finally, institutional models were accepted. Level of social capital was significantly lower than moderate level except Organizational citizenship behavior.
    Keywords: Community, oriented, Organizational social, capital, path analysis, sports organizations, network
  • Abbas Shabani, Morteza Rezaei Soofi Pages 25-34
    The purpose of this study was the Environmental Analysis of Sport for all in Iran. Methods of data collection include library research, Delphi method and finally a researcher made questionnaire. The validity of the questionnaire was determined by professors and specialists in the field. After all the corrective actions, the necessary changes were made. Using Cronbach's alpha, the reliability of the questionnaire was obtained as 0.88. The statistical population of the study consisted of staff- and operational managers of the Ministry of Youth and Sports, and heads of federations, and faculty members who are specialists in sports and are informed about the research topic. In this study, the sample was determined as equivalent to the research population and by counting all. Out of 302 questionnaires sent to members of the research population, 238 questionnaires were filled (79 percent). For data analysis, descriptive statistics and inferential tests including the Kolmogorov-Smirnov test, comparison of the mean of the population (one sample t-test) and Friedman's analysis of variance were applied. The results showed that sport for all in Iran was in competitive strategy (ST). The most advantageous point of sport for all in Iran is the existence of sport for all federation, while the main drawback is the lack of professional staff and experts. The most important opportunities of sport for all is the emphasis of physicians on the role sports play in health; whereas its most important threats lays in the change in people's lifestyle (inactive lifestyle).
    Keywords: Environmental Analysis, External Factors, Internal Factors, Physical Education, Public Sport
  • Mojtaba Ghasemi Siyani, Morteza Doosti Pages 35-44
    The purpose of present study was to investigate of relationship between organizational culture with social capital of the Disabled Sport Federation staffs. Method of study was Cross-correlation and study Type was applied and Method of data collection was field. The population of the study was to Included Disabled Sports Federation staffs to the numbers of 150, and the sample size determined with attention to kocaran formula of 107. To gather information relation to organizational culture used from standard Questionnaires Of Denison organizational culture (2007), and for investigate of variable social capital used from standard Questionnaires of grutat and et and nahapip and gushal social capital(2003). The reliability of the 15 questionnaires collected from the community and through Cronbach's alpha for the scale of organizational culture 0/90 and the scale of social capital 0/88 Respectively. Data analysis was performed on both descriptive and inferential statistics. (tests of KS, Spearman correlation, Multiple linear regression and Factor Analysis) and used to statistical softwares of lizrel 8/7 and SPSS19. The findings indicated that there was positive and significant relationship between organizational culture and social capital. (p≤.50). It is suggested that senior managers of federation try to draw their own corporate culture based on Dennison's profile Hereby notified of your corporate culture, then the reform of action eventually created a good corporate culture Commitment and mutual trust and shared values as a result of social capital The staff were formed.
    Keywords: Compatibility culture, Apostolic culture, Participatory culture, continuity culture
  • Fariba Askarian, Naser Dokhtbagher, Sajjad Amani Pages 45-56

    This study aims Analyze the competitive balance of Iran Futsal league and compare with Portugal, Italy, Czech, Slovenia, Russia, France, Spain, Ukraine, Netherlands, Romania and Croatia Futsal leagues in 2012-2013. This study uses secondary data obtained from the last tables of the Futsal leagues of the selected countries. For data analysis, the two indices of the five-club Concentration Ratio (C5) and the C5 Index of Competitive Balance (C5ICB) are used. Also the results indicated that based on C5ICB index, the highest and the lowest balances were respectively: Ukraine (118/79), Italy (121/94), Croatia (128), Netherlands (135/45), Iran (144/69), Russia (145/46), Czech (146/25), Romania (152/84), Spain (153) and Portugal (156/39). Thus, the leagues of Ukraine and Italy have the highest, and that of Portugal, the lowest balance among the leagues investigated in this study. A more appealing competition results in more ticket selling, lots of investing on TV broadcast and better sponsorship. All mentioned advantages cause to hold league competitions with high quality. Organizations in responsible of holding league must create conditions to increase competition among teams of league to benefit more appeal, spectators and ticket selling.

    Keywords: Competitive Balance, Futsal Premier League, Five, Club Concentration Ratio (C5), C5 Index of Competitive Balance (C5ICB)
  • Majid Jalalifarahani Pages 57-68
    The purpose of this study was to evaluate the educational, politic and athletic background of senior sport managers of Iran and selected countries. According to the main objective of the study research method was a qualitative. The theoretical background of the issue was investigated by reference to the information contained on websites, books, magazines and publications. Then educational, political and athletic backgrounds of Iranian senior sport managers was Compared with selected countries and eventually, the analysis of the results was performed. The study population consisted of all senior sport managers were based in Iran and other countries. According to the research objectives, senior sport managers including the head of National Olympic Committee, the Minister of Sports and the head of Football Federation. Foreign countries were selected based on data availability. However, tried to select countries from different continents of the world (Germany, Japan, Brazil, Australia and South Africa). The results showed that, for all sports chiefs and ministers of selected countries (without exception) had political background and only 2 of these patients had an athletic background. Most of the Iranian Olympic Committee heads (63 percent) was selected by political relations, but the most heads of Olympic Committee in the other countries were selected from former athletes or famous champions. It was also observed; most of the Iranian Football Federation heads (60%) had sports background. It is seen less in selected countries and the heads of Football Association in other countries often had political background than sport one. Interestingly, the average time of in the Iranian Football Association and the National Olympic Committee were not comparable in any way with selected countries and represent a stable management base in the other countries.
    Keywords: Football Federation, Olympic Committee, sport ministry, Politic, Athletic
  • Loghman Keshavarz, Abolfazl Farahani, Matin Najdsamiei Pages 69-78
    The purpose of this research was to investigate the relationship between the leadership style of coaches and the sporting identity of elite women Handball players of Iran. Statistical population of this study included 176 players, coaches, and managers who were participated at the premier women Handball league of Iran. 16 coaches and managers were purposefullyselected as research samples. Also based on Morgan table 113 players were cluster-randomly selected as research samples.To achieve the research objectives, the Brewer Athletic Identity questionnaire and Bass & Olive leadership style questionnaire were used. Validity of two questionnaires was confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a pilot study with 30 subjects and calculated as 0.83, and 0.87 respectively.For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-Smirnov, Single sample T-student, liner regression, and multiple regression were used. The results show that the sporting identity of the elite players in women's handball is desirable. The leadership style of coaches at the premier women Handball league of Iran is Transformational. There is a significant relationship between leadership style and sporting identities.
    Keywords: Sporting identity, Leadership Style, Transformational, Elite players, Handball
  • Salim Abbasi, Mohsen Samimi, Ebrahim Alidoost Gahfarokhi, Arman Ahmadi, Zahra Hatami Naghani Pages 79-90
    The aim of this study is Factors affecting staff flattery and its relation to career advancement in general directorate of youth and sport in Isfahan province. Method of research is correlation type and is applicable and was performed in the field. Statistical population of this study are all staff of general directorate of youth and sport in Isfahan. Since the statistical population volume was low (99 people) sample was considered equal to statistical population. Using measures of previous studies questions air was designed, and for its validity, final questionnaire was set by approval and conclusion of 12 professors of sport management course questionnaire stability are calculated by use of Cranach's alpha coefficient, for more than 70% questionnaires. Descriptive and inferential statistic (person correlation coefficient and regression) was used for data analysis. The results show that individual variables locus of control and Machiavelli's has significant relation (p≤0/05).......
    Keywords: flattery, Individual factors, situational factors, career advancement
  • Gholamreza Shabanibahar, Mohsen Loghmani, Amin Ghavimi Pages 91-102
    Regarding to scholars neglects for studying another different models, this research was designed with aim of investigating the role of organizational culture dimensions on effectiveness in sports and youth offices of Hamadan. Numbers of 111 employees from eight sport and youth offices of Hamadan province selected by Morgan and Kerejci Table and responded to organizational effectiveness in sport and organizational culture questionnaires. Validity of questionnaires was confirmed by 12 sport management experts and their reliability calculated. 97 and. 90, respectively. In addition of exist of strong correlation between all components of organizational culture with the organizational effectiveness stepwise linear regression analysis results indicated that components of organizational continuity (β=. 16, t= 2.13), strategic emphasis (β=. 29, t= 4.29), success criteria (β=. 42, t= 5.85) and distinctive characteristics (β=. 14, t= 2.23) were the best predictors of organizational effectiveness. According to these findings, it seems that various departments of sports require organic models and we recommend to administrators, in addition to maintaining the balance of four models of organizational effectiveness in the sport organizations, making of organizational culture in generally and competitive values and emphasizing on the long-term goals in especially for designing structure of their organization.
    Keywords: culture, Effectiveness, sport, youth, correlation, strategic emphases
  • Sajjad Gholami Torkslooye, Bahram Yousefi, Saeed Sadeghi Boruojerdi, Fattah Mahdavi Pages 103-112
    The purpose of this study was to predict organizational effectiveness based on emotional intelligence of high school physical education teachers in illam province. The population was all of high school physical education teachers in Ilam province comprises 152, the sample was all of population because they are small in size. Research instrument was Goleman’s Emotional Intelligence and Ratter’s organizational effectiveness questionnaire that their reliability were 0.79 and 0.71 respectively. Collected data analyzed using one-sample t test, Pearson correlation and multiple regression analysis with SPSS software. Based on the findings, the relationship management (P≥0.001), consciousness (P≥0.016) and auto management (P≥0.001) has a significant relationship with organizational effectiveness of physical education teachers. Also self-management and relationship management, emotional intelligence, can predict ability of physical education teachers’ organizational effectiveness. It can be stated that organizational effectiveness of physical education teachers improves by strengthening their emotional intelligence and self-management, particularly in self-management and relationship management.
    Keywords: Emotional intelligences, Effectiveness, Sport teachers
  • Mehdi Goudarzi Pages 113-123
    The purpose of this study was codification of strategic plan for Islamic Republic of Iran Triathlon federation by SPP model. Document analysis, relevant literature review, surveys, PEST SCAN (α = 0.86), SWOT analysis and meetings were used to collect the data. 22 people include president, ex and current vice presidents and previous members of the Board of Directors ex and current members of the Board of Directors ex and current Secretaries and Heads of delegations Provincial of the federation were selected and surveyed. By Delphi method, meetings and several strategic analyzing steps, 11 strengths, 10 weaknesses, 8 opportunities and 13 threats were recognized and ranked by Friedman test. According to the SPP model, Mission, vision, key areas of performance, objectives and strategies of Federation was codification.
    Keywords: Triathlon, Federation, swot Analysis, SPP model, Strategic Plan