فهرست مطالب

آموزش و توسعه منابع انسانی - پیاپی 7 (زمستان 1394)

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 7 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کریم شاطری*، خدایار ابیلی، علی رضاییان، آرین قلی پور صفحه 1
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی سازوکارهای توسعه استعدادها در صنعت برق ایران، با استفاده از روش پژوهش آمیخته صورت گرفت. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل خبرگان دانشگاهی، مدیران و معاونان منابع انسانی و استعدادهای صنعت برق بوده که با 19 نفر از آنها مصاحبه هایی عمیق و هدفمند به عمل آمد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از فن تحلیل موضوعی (تم) استفاده شد و روایی یافته های پژوهش با استفاده از فنون بررسی توسط اعضاء، سه سویه نگری منابع داده ها و بررسی همتا تایید گردید. در بخش کمی، جامعه آماری شامل کلیه استعدادهای صنعت برق بوده که مشتمل بر 279 نفر بودند و از این میان با استفاده از فرمول نمونه گیری لوی و لمشو (1981)، 134 نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب گردید. جهت گردآوری داده ها از یک پرسشنامه محقق ساخته 56 سوالی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) استفاده گردید. نتایج حاصل از تحلیل موضوعی متون مصاحبه ها نشان داد که مهمترین سازوکارهای توسعه استعدادها در صنعت برق ایران شامل نشست های درون/ برون سازمانی، مسیر پیشرفت شغلی مدیریتی، مسیر پیشرفت شغلی تخصصی، خود توسعه ای، مربیگری، جانشین پروری، آموزش، مدیریت عملکرد، تکنیک های طراحی مشاغل، کار تیمی، یادگیری عملی، تسهیم دانش و شبکه سازی بود. نتایج آزمون تی نشان داد که همه سازوکارهای شناسایی شده از نظر استعدادهای صنعت برق در حد مطلوبی ارزیابی شده اند. همچنین، نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که همه متغیرهای مشاهده پذیر و مکنون دارای بار عاملی بالاتر از 70/0 روی متغیر مکنون متناظر خود هستند، لذا در سطح 01/0 معنی دار بوده و مورد تایید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، مولفه های 13 گانه شناسایی شده در بخش کیفی می توانند به عنوان عوامل زیر بنایی سازوکارهای توسعه استعدادها به کارفته و آن را پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: مدیریت استعدادها، سازوکارهای توسعه استعدادها، صنعت برق ایران
  • داود معصومی*، روح الله مهدیون، بتول معصومی صفحه 27
    هدف این مقاله بررسی چگونگی کاربست فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در تربیت معلم و در یک رویکرد وسیعتر در توسعه مدارس است. برای آمادهسازی دانشجویان تربیت معلم و معلمان آینده جهت کار در جامعه به شدت در حال تغییر و سرشار از اطلاعات و فناوری، موسسات آموزش عالی در کشورهای مختلف استراتژی های گوناگونی را برای کاربست فاوا در تربیت معلم اعمال میکنند.
    بررسی و تجزیه و تحلیل جهتگیری ها و استراتژی های به کار رفته در کاربست فاوا در سیستمهای آموزشی کشورهای مختلف میتواند مسیر حرکت ما را در بستری که تنها عنصر ثابت آن تغییر است، تا حدود زیادی روشنتر نماید. در همین راستا مقاله حاضر مطالعهای کیفی از نوع فراترکیبی جهت تحلیل و ترکیب مطالعات و کاربست فاوا در آموزش، به خصوص در تربیت معلم، میباشد. نتایج به دست آمده در دو مقوله اصلی شامل کاربست فاوا در آموزش ضمن خدمت معلمان و کاربست فاوا در آموزش پیش از خدمت معلمان، آورده شده است. جهتگیری ها و استراتژی های به کار رفته در کاربست فاوا در آموزش پیش از خدمت معلمان بایستی مبتنی بر رویکرد گلچین شدهای باشد که برنامه استراتژیک، دسترسی مناسب به نرم افزار و سخت افزار و پشتیبانی در موسسات و رشته مورد نظر، ارائه فعالیتهای تدریس سازنده، ایجاد شبکه میان دانشجویان تربیت معلم و معلمان، افزایش مهارت فاوا مدرسان معلمی و ارشادگرها، و موارد مشابه را در خود داشته باشد. در همین راستا اثربخشترین نحوه کاربست فاوا در موسسات آموزشی، به کارگیری ترکیبی از استراتژی هاست. برای کاربست فاوا در تربیت معلمان و در یک رویکرد کلی تر توسعه مدارس، لازم است بر هر دو نوع آموزش پیش و ضمن خدمت معلمان تاکید گردد. در ابتدا رویکردهای کاربست فاوا در توسعه مدارس بحث میشود؛ سپس روش های کاربرد فاوا در آموزش پیش از خدمت و ضمن خدمت معلمان مورد بحث قرار میگیرد و نهایتا این دو حوزه کاری به یکدیگر ارتباط داده شده و به جستجوی شباهتها و تفاوتهای آنها پرداخته میشود.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، کاربست فاوا در موسسات آموزش عالی، تربیت معلمان، توسعه حرفه ای معلمان
  • مژگان اتابکی*، محمدنقی ایمانی گله پردسری، علی ربیعی صفحه 53
    هدف پژوهش حاضر ارائه چارچوب آموزش و بهسازی استراتژیک سرمایه های انسانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد. روش تحقیق به کار گرفته شده توصیفی و از نوع آمیخته (ترکیبی از روش های کمی و کیفی) است. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه است، که در ابتدا نوع خاصی از پرسشنامه برای اجرای روش نظرسنجی از خبرگان و با هدف نهایی سازی مدل تحقیق طراحی و در سه مرحله اجرا گردید. پس از نهایی سازی الگو به شیوه فوق، به منظور اجرای پیمایش پرسشنامه دیگری شامل 4 بعد، 13 مولفه و 60 شاخص که وضعیت موجود و وضعیت مطلوب بر اساس آن با یک مقیاس ده درجه ای توسط پاسخگو درجه بندی شده است طراحی گردید. یافته های پژوهش نشان داد که در چارچوب پیشنهادی 9 متغیر پیش بین شامل عوامل قانونی (0.222)، عوامل اقتصادی (0.322)، عوامل تکنولوژیکی (0.212)، عوامل اجتماعی (0.350)، استراتژی آموزش (0.265)، نگرش راهبردی به آموزش (0.306)، نیازسنجی آموزش (0.265)، مدیریت اجرایی آموزش (0.219)، فرهنگ یادگیری و رشد (0.333)، همبستگی معنادار با متغیر ملاک (آموزش و بهسازی استراتژیک در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) دارند.
    کلیدواژگان: آموزش و بهسازی، مدیریت استراتژیک منابع انسانی، سرمایه های انسانی
  • غلامرضا شمس مورکانی*، سعید صفایی موحد، علی فاطمی صفت صفحه 71
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی آسیب های موجود فعالیت های آموزش و بهسازی منابع انسانی صنایع الکترونیکی فجر (شامل سه بعد فرایند، ساختار و محیط) انجام شده است. رویکرد پژوهش حاضر از لحاظ روش، ترکیبی است؛ بدین معنا که در گام اول (مطالعه کیفی) ابتدا براساس روش نمونه گیری در دسترس به مطالعه اسناد و تحقیقات مرتبط پرداخته شد و پس از مقوله بندی آسیب ها بر اساس مدل تحقیق، چارچوب مصاحبه تدوین و با استفاده از روش نمونه-گیری هدفمند با 10 نفر از کارکنان و مدیران به منظور شناسایی آسیب های فعالیت های آموزش و بهسازی صنایع الکترونیکی فجر، مصاحبه انجام شد. در مرحله کمی پژوهش، پس از تبدیل آسیب های شناسایی شده به گویه ها و تدوین ابزار پرسشنامه، نسبت به اجرای آن اقدام شد. این افراد با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس فرمول کوکران از جامعه آماری که 250 نفر، شامل کارمندان و مدیران صنایع الکترونیکی فجر بودند، 126 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده های کمی از آمار توصیفی و آمار استنباطی (t تک نمونه ای، طیف مطلوبیت نانلی، t گروه های مستقل، برآورد میانگین جامعه و آزمون فریدمن) استفاده شده است. نتایج بیانگر آن است که واحد آموزش صنایع الکترونیکی فجر در تمام ابعاد مدل اعم از بعد فرایندی، ساختاری و محیطی و در تمامی مقوله های هریک از ابعاد در وضعیت کاملا آسیب و نسبتا آسیب قرار دارد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، آموزش و بهسازی، آسیب های غیر فرایندی
  • سید محمد میرکمالی، فهیمه سعادتی تبار* صفحه 101
    تحقیق حاضر با هدف «بررسی میزان رضایت ذی نفعان از فرایند آموزش ضمن خدمت در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران» به روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. جامعه آماری شامل ذی نفعان فرایند آموزش ضمن خدمت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می باشد که در 9 ماهه اول سال 93 در دوره های آموزشی کوتاه مدت سازمان شرکت کرده و شامل کارکنان سازمان، مدیران و معاونان سازمان و مدیران شرکت های تابعه می باشد که در مجموع 1249 نفرند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی و تصادفی ساده 143 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و پس از تایید خبرگان و اساتید دانشگاهی به صورت مقدماتی اجرا و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ برآورد شد (89/.=α ). برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از روش های آماری توصیفی (فراوانی، میانگین، نمودار و...) و آمار استنباطی (آزمون تی تک نمونه ای، تی گروه های مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه) استفاده شد. همچنین برای رتبه بندی نظرات شرکت کنندگان در دوره های آموزشی در خصوص سنجش میزان رضایت از فرایند آموزش از آزمون فریدمن استفاده گردید. یافته ها نشان داد که رضایت ذی نفعان از تمامی مراحل فرایند آموزش ضمن خدمت (نیازسنجی، طراحی، اجرا، ارزشیابی و بازخورد) در حد متوسط می باشد و بیشترین میزان رضایت به ترتیب از مرحله بازخورد از دوره های آموزشی، اجرای دوره های آموزشی، ارزشیابی از دوره های آموزشی، طراحی دوره های آموزشی و نیازسنجی دوره های آموزشی است. همچنین در این پژوهش مشخص شد که بین میزان رضایت ذی نفعان از فرایند آموزش بر حسب متغیرهای جمعیت شناختی (جنسیت، سمت سازمانی، میزان تحصیلات و سابقه خدمت) تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فرایند آموزش، آموزش ضمن خدمت، رضایت ذی نفعان
  • ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، مهدی کاتب، زهرا حیدری زاده صفحه 125
    بیمارستان ها یکی از پرتعامل ترین سازمان ها هستند. تعاملاتی که می تواند موجب یادگیری و دانش آفرینی نیروی انسانی آن گردد به شرطی که فرهنگ این محیط به سمت سازمان یادگیرنده سمت و سو یابد. هدف این مقاله بررسی نقش سرمایه فکری بر ظرفیت یادگیری سازمانی و دانش آفرینی با در نظر گرفتن نقش میانجی فرهنگ سازمان یادگیرنده در سازمان های درمانی است. پژوهش حاضر از نظر روش شناسی، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان درمانی بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد شامل 800 نفر می باشد. در این پژوهش از نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی استفاده شد که بر اساس بخش ها و نسبت ها تعداد نمونه هر یک از بخش ها معین شد. حجم نمونه با توجه به جامعه آماری و با استفاده از فرمول کوکران 200 نفر در نظر گرفته شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد سرمایه فکری بنتیس (2004)، فرهنگ سازمان یادگیرنده یانگ و همکاران (2004)، پرسشنامه دانش آفرینی چوی و لی (2002) و ظرفیت یادگیری سازمانی چیوا (2007) استفاده شد. همچنین، به منظور بررسی روابط متغیرها در الگوی مفهومی مدل معادلات ساختاری مورد استفاده قرار گرفت. یافته های پژوهش حاکی از بالاترین سطح همبستگی (77/0) میان سرمایه فکری با یادگیری سازمانی و کمترین سطح همبستگی (56/0) میان سرمایه فکری و فرهنگ سازمان یادگیرنده می باشد. همچنین نقش میانجی فرهنگ سازمان یادگیرنده در این پژوهش مورد تایید قرار گرفت. سرمایه فکری و فرهنگ سازمان یادگیرنده با فرایندهای دانش آفرینی و ارتقای ظرفیت یادگیری سازمانی رابطه داشته و می توانند نقش تبیین کننده ای را ایفا کنند.
    کلیدواژگان: ظرفیت یادگیری سازمانی، دانش آفرینی، سرمایه فکری، فرهنگ سازمان یادگیرنده
  • ابراهیم رجب پور*، مهدی افخمی اردکانی، عزیزه حسینی اقبال صفحه 143
    ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات و به خصوص اینترنت باعث ایجاد مفهوم جدید مربی گری الکترونیک در مدیریت منابع انسانی شده است. لذا با توجه به مزایای متعدد مربی گری الکترونیک برای سازمان ها؛ هدف از این پژوهش، ارائه مدل مربی گری الکترونیکی با استفاده از مطالعه تطبیقی و سنجش عوامل موثر بر پذیرش مربی گری الکترونیک در شرکت های ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مربیان شرکت های فعال در زمینه فناوری اطلاعات در سطح تهران تشکیل می دهند و 258 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که از بین آنان 104 پرسش نامه به طور کامل پاسخ داده شد. برای انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. تایید روایی پرسش نامه از نظرات اعضای هیئت علمی و افراد صاحب نظر در این زمینه بررسی شد. پایایی پرسش نامه توسط آلفای کرونباخ سنجیده شد؛ این ضریب برای عوامل مختلف پرسش نامه بین 74/0 تا 91/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های مدل سازی معدلات ساختاری، آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل واریانس یک طرفه ANOVA و آزمون تی) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که مولفه های مزیت نسبی، پیچیدگی، مشاهده پذیری، نوآوری های فردی، جنسیت، سن، تحصیلات، مهارت کامپیوتری و موانع ادارکی متغیرهای پیش بینی کننده فرآیند پذیرش مربی گری الکترونیک هستند.
    کلیدواژگان: مربی گری، مربی گری الکترونیک، پذیرش مربی گری الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نوآوری
|
  • Karim Shateri*, Khodayar Abili, Ali Rezaeian, Aryan Gholipour Page 1
    The current study aimed to identify talent development mechanisms in Iranian electric industry applying a mixed method approach. In qualitative phase, statistical population included academic informants and electric industry’s human resource managers and talents from whom 19 people were purposefully selected and profoundly interviewed. The collected qualitative data were analyzed using thematic analysis technique and its validity was confirmed applying member checking, data source triangulation and peer debriefing techniques. In quantitative phase, statistical population consisted of 279 talents from which 134 people were selected randomly as a sample using levy and lemeshaw (1981) formula. Data was collected applying researched- administered questionnaire which contain 56 questions. Structural equation modeling with partial least squares (PLS) approach was used to analyses the collected data. So, in order to do second order confirmatory factor analysis, Smart-PLS3 was utilized. Finally, findings obtained from thematic analysis showed that the main talent development mechanisms in Iranian electric industry were categorized into Internal/external organizational sessions, vertical career path, horizontal career path, self- development, coaching,succession planning, training, performance management, job design techniques, team working, learning by doing, knowledge sharing, and networking. Results of one sample t- test indicated that all identified mechanisms were evaluated adequately by electric industry’s talents. Furthermore, confirmatory factor analysis’ results showed that all observable and latent variables’ factorloading were above 0.70 and were confirmed at 0.01 levels. In other words, the 13 mechanisms identified in qualitative phase can be considered as the fundamental factors of talent development and it can be predicted applying them.
    Keywords: Talent Management, Talent Development Mechanisms, Iranian Electric Industry
  • Davoud Masoumi*, Rouhollah Mahdiuon, Batoul Masoumi Page 27
    This article looks at the integration of ICT in teacher education in the wider perspective of school development, which puts on focus both in-service and preservice teacher education. To prepare teacher-education students for work in a rapidly changing, information rich and technology based society, the key strategies in integration of ICT in teacher education programs and provides implications and directions for future analyses of ICT integration efforts are analyzed. A metasynthesis exercise was undertaken, to analyze and synthesize the studies and examples of best practice to integrate ICT in education particularly in teacher education. The results were provided into two main parts including: - ICT in inservice teacher education; - ICT in pre-service teacher education. Discussing the examples of practices and strategies, it is argued that addressed strategies are complementary, thus a combination of the given strategies may be more efficient way in integrating ICT in teacher education programs.
    Keywords: ICT, ICT Integration in Higher Education Institutions, Teacher Education Programs, Teacher Professional Development
  • Mozhgan Atabaki*, Mohammad Naghi Imani, Ali Rabiei Page 53
    This study aims to provide a strategic Training and Improvement framework for human capital in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare. The methodology used here is descriptive and hybrid, i.e. a combination of quantitative and qualitative methods. Research tool is a questionnaire so that it was first presented to experts and after applying their comments on the questionnaire, the ultimate version of the research’s model was designed and implemented in three stages. After finalizing the pattern as above, in order to implement the survey, another questionnaire consisting of 4 dimensions, 13 components and 60 indicators was designed, in which the status quo and desired state are graded based on a ten-point scale. Research findings showed that in proposed pattern, nine predictor variables including legal factors (0.222), economic factors (0.322), technological factors (0.212), social factors (0.350), learning strategies (0.265), strategic approach to Training (0.306), Training needs assessment (0.265), executive Training management (0.219) and culture of learning and growth (0.333) had significant correlations with the criterion variable.
    Keywords: Training, Improvement, Strategic Management of Human Resources, Human Capitals
  • Gholamreza Shams Mourkani*, Saeid Safaei Movahed, Ali Fatemi Sefat Page 71
    This study aimed at identifying and ranking human resource deficiencies in training and development activities at Fajr Electronic Industries, based on three branches model (process, structure and environment dimensions). Concerning methodology, it has been adapted the complex method which is a combination of qualitative and quantitative methods. In qualitative phase, according to information-rich sampling method, all related documents and researches were reviewed and interview framework was developed after categorizing the identified deficiencies based on three branches model,. According to purposeful sampling method, 10people were selected to be interviewed in order to identify more deficiencies. In quantitative part, the questionnaire was developed through converting identified deficiencies to questionnaire items and then distributed among 126 of employees. They were selected from all employees (including managers) of Fajr Electronic Industries (N=250) based on stratified random sampling method. Since the content of questionnaire was based on the results of reviewing documents and interviews, its content related validity is admitted. Descriptive and inferential statistical methods (including one sample t-test, two independent sample t-test, estimation of mean, and Friedman test) were used to analyze the quantitative data. Results indicated that education office of Fajr Electronic Industries - in all studied dimensions- is at quiet defected or almost defected statues.
    Keywords: Studying the Challenges, Training, Development, Non, Processing Deficiencies
  • Seyyed Mohammad Mirkamali, Fahimeh Saadati Tabar* Page 101
    Taking the importance of training process in contemporary world into account, the present study has dealt with the level of satisfaction of the stakeholders from the inservice training process in Iranian Industries Development and Renovation Organization of Iran (IDRO). Considering the objective and questions of the research, this study is of a descriptive-survey type. The statistical population of this research consists of the stakeholders of the in-service training who participated in the organization’s short term training courses and include employees, managers and deputies of the organization and the managers of subsidiaries which totally amount to 1249 people who were selected and 143 people out of that number were selected as the sample of study using a random and classified sampling method. The researchermade questionnaire was used for gathering information and it was implemented as first stages after gaining the approval of the esteemed supervising and advising professors and its reliability was measured by means of calculating Cronbach’s Alpha a=(./87). For data analysis, SPSS software and also inferential statistics (T test single sample, T test of independent subjects and one-way variance analysis) were used. Also, to rank the participants comments regarding the assessment of satisfaction level from the training process, Friedman test was employed. The results obtained demonstrated that there is an average level of satisfaction among all the stakeholders from all stages of in-service training process (assessment of needs, design, implementation, evaluation and feedback) and the highest level of satisfaction has been from feedback phase taken from the training courses, implementation of training courses, evaluation of training courses, design of training courses and need assessment of training courses respectively. In addition, it became evident in this research that there is no significant difference between the stakeholders’ level of satisfaction from training process in terms of demographic variables (gender, organizational position, and the level of education and service records).
    Keywords: Training process, In, service training, Stakeholder's satisfaction
  • Abolfazl Ghasemzadeh Alishahi*, Mehdi Kateb, Zahra Heydarizadeh Page 125
    The hospitals are the most interactive organizations. Their interactions can lead to learn and knowledge-creation of human resources if so the direction of its culture is to the learning organization direction. The purpose of this paper is to examine the role of intellectual capital on organizational learning capacity and knowledgecreation in health organizations. In this regard, addressing the mediator of the learning organization is a priority. The methodology of this research was descriptive– correlative method–; and the statistical population was included of the medical staff. A sample of 200 employees from 800 personal of statistical universe, using Cochran formula, was used. To collect the data, Standard questionnaires– their validity and reliability approved in the earlier internal and external researches- were used, such as intellectual capital of Bontise (2004), learning organization culture of Yang (2004), Knowledge Creation of Choi and Lee (2002) and organizational learning capacity of Chiva (2007). In order to evaluate the relationship between latent variables measured in the conceptual model, structural equation modeling techniques were used. The findings showed the highest level of correlation was between intellectual capital and organizational learning capacity (.77) and the lowest level of correlation between intellectual capital and learning organization culture (.56). As well as, the role of mediator of learning organization culture in this study was approved.
    Keywords: organizational learning capacity, Knowledge, Creation, intellectual capital, learning organization culture
  • Ebrahim Rajabpour*, Ghanbar Mehdi Afkhami Ardakani, Azizeh Hussieni Eghbal Page 143
    The emergence of information and communication technologies (ICT), especially the Internet, has created a new concept in human resource management, which is called electronic coaching or e-coaching. According to the numerous advantages of ecoaching, the aim of this study is to provide an e-coaching model for IT service providers companies by applying comparative study and measuring the factors related to acceptance of the provided model. The population consists of 258 coaches in the field of information technology in Tehran, which has led to 104 fully answered questionnaires. For validity, the opinions of faculty members and experts in the field were examined. The reliability of the questionnaire also was measured by Cronbach's alpha, led to the ratio between 0.74 and 0.91 for various factors. For data analysis, structural equation modeling, descriptive statistics and inferential statistics (analysis of variance (ANOVA) and t-test) were used. The results showed that the relative advantage, complexity, visibility, individual innovation, gender, age, education, computer skills and perceptual barriers predict the process of e- coaching acceptance.
    Keywords: Coaching_E_Coaching_Adoption of E Coaching_Information_Communication Technology_Innovation