فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1394)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه شاولی، عباس دوستی صفحات 264-270
    سابقه و هدف
    غلات به عنوان تغذیه اصلی طیور مطرح می باشد. غلات دارای میزان قابل توجهی پلی ساکارید غیرنشاسته ای (NSP) محلول می باشند. NSP منجر به افزایش اثرات منفی و ناسازگاری در طیور می شوند. مکمل آنزیمی بتاگلوکاناز با تجزیه پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای ویسکوزیته محتویات هضمی دستگاه گوارش را کاهش می دهد و جذب روده ای را بالا می برد. این مطالعه با هدف ایجاد سازواره ژنی گلوکاناز باکتری باسیلوس سوبتیلیس در باکتری اشریشیا کلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و روش واکنش زنجیره ای پلی مراز توالی کامل ژن گلوکاناز از باکتری باسیلوس سوبتیلیس تکثیر شد. پس از خالص سازی، ژن bgl با استفاده از روش T/A Cloning در وکتور pGEM کلون گردید. سپس ساختار پلاسمیدی pGEM-bgls در باکتری اشریشیا کلی سویه Top-10 ترانسفورم شد. باکتری ترانسفورم شده به محیط جامد LB محتوی آمپی سیلین (100 میکروگرم در هر میلی لیتر) منتقل شد. پلاسمید نوترکیب ترانسفورم شده در اشریشیا کلی سویه Top-10 و کلنی های حاوی پلاسمید به روش PCR انتخاب شد. تایید نهایی سازواره حاصل به روش هضم آنزیمی صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که همسانه سازی ژن گلوکاناز در باکتری اشریشیا کلی به درستی صورت گرفته است. واکنش زنجیره ای پلی مراز همسانه سازی ژن 767 جفت بازی گلوکاناز را تایید نمود.
    نتیجه گیری
    این پژوهش با ساخت سازواره ژنی گلوکاناز از باکتری باسیلوس سوبتیلیس و کلون کردن آن در باکتری اشریشیا کلی می تواند کاندیدای جدیدی در تولید پروبیوتیک برای دام و طیور معرفی نماید.
    کلیدواژگان: β، گلوکاناز، باسیلوس سوبتیلیس، همسانه سازیT، A
  • راحله صولت، پونه رحیمی، غلامرضا بخشی خانیکی، محمدرضا آقاصادقی، روح الله وهاب پور، مهدی شکری صفحات 271-280
    سابقه و هدف
    عفونت ویروس هپاتیت C با اتصال پروتئینE2 ویروس به گیرنده سطح سلول کبد انسان آغاز می شود. بنابراین به عنوان یکی از اهداف تحقیقات دارو و واکسن بر علیه این عفونت مطرح می باشد. این مطالعه برای اولین بار در ایران با هدف انتقال تمام طول ژن HCV-2a (JFH1) E2 توسط وکتور نوترکیب E2-pPICZAa به مخمر پیکیاپاستوریس سویه KM71H و بیان ژن یاد شده در این سیستم بیانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    ژنE2 با پرایمرهای واجد جایگاه آنزیم های برش دهنده EcoRI و XbaI به طور تمام طول تکثیر شد. این ژن به وکتورهای T-PTG19 وpPICZAa وارد و سپس به باکتری اشریشیا کلی منتقل گردید. وکتور نوترکیب pPICZAa-E2 با روش الکتروپوریشن به مخمر منتقل شد. انتقال توسط هضم آنزیمی و تعیین توالی بررسی گردید. مخمر به مدت 5 شبانه روز در محیط کشت بیانی YNB متانول دار رشد کرد و بیان ژن مورد نظر با روش وسترن بلات بررسی شد.
    یافته ها
    ساخت وکتور نوترکیب واجد ژن تمام طول pPICZAa-(JFH1) E2، انتقال به میزبان های باکتریایی و مخمری و نیز بیان ژن در سیستم مخمری KM71H با موفقیت انجام شد.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش امکان بیان ژن تمام طولE2 ویروس هپاتیت C سویه JFH1 (به عنوان سویه مدل در تحقیقات بر روی این ویروس) با موفقیت انجام گرفت. نتایج این مطالعه می تواند راه گشای پژوهش های آینده جهت بررسی ساختار و عملکرد این پروتئین باشد.
    کلیدواژگان: گلیکوپروتئین E2، ویروس هپاتیت C سویه JFH1، وکتور pPICZAa، پیکیا پاستوریس
  • خدیجه عنصری، علیرضا احمدی، الهه جلیلوند صفحات 281-289
    سابقه و هدف
    انواع مختلفی از تایپ های ویروس پاپیلومای انسانی با ضایعات ناحیه ژنیتال در ارتباط است. تایپ های 16 و 18 از مهم ترین عوامل اتیولوژیک مرتبط با دیسپلازی و کارسینومای سرویکس می باشند. این مطالعه با هدف شناسایی و اپیدمیولوژی ویروس پاپیلومای انسانی تایپ های 16 و 18 جدا شده از بیماران مبتلا به سرطان دهانه رحم مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 100 بیمار مبتلا به سرطان دهانه رحم و 48 فرد سالم به عنوان کنترل انجام گرفت. در ابتدا استخراج DNA به روش فنل-کلروفرم صورت گرفت. سپس ژن مربوطه با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر یافت.
    یافته ها
    از مجموع 100 نمونه مورد بررسی، 79 درصد از نظر ابتلا به HPV مثبت بودند. با بررسی ژنوتایپ نمونه های مثبت مشخص گردید که 53 درصد از نمونه ها آلوده به تایپ 16 و 14 درصد آلوده به تایپ HPV18 بودند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که ویروس HPV علامت و نشانه ای ندارد و با توجه به شیوع بالای آن در ایران، تشخیص به موقع و درمان سریع آن می تواند از تبدیل زخم های پیش سرطانی به سرطان پیشرفته جلوگیری نماید. روش های مولکولی مانند PCR می تواند به عنوان روشی سریع و مطمئن در تشخیص بیماری در مراحل اولیه مطرح باشد.
    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی، سرطان دهانه رحم، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • محبوبه چوپان وامرزانی، حمیدرضا پردلی، مجید مقبلی صفحات 290-298
    سابقه و هدف
    باکتری لیزنی باسیلوس باکتری اندوفتیک است که از گیاه در برابر شرایط فیزیولوژیکی و زیست محیطی حفاظت می نماید. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری اندوفیت لیزنی باسیلوس ماکروئیدس از ریشه گندم و بررسی فعالیت ضد قارچی آن علیه گونه های تریکودرمایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور جداسازی باکتری های اندوفتیک از عصاره ریشه و ساقه گندم های کشت شده در مناطق مختلف استان مازندران و گلستان استفاده گردید. فعالیت ضد قارچی آن ها با روش کشت متقابل بر روی محیط سیب زمینی دکستروز آگار(PDA) مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از استخراج DNA ژنومی، از روش PCR به منظور تکثیر ژن16S rRNA استفاده گردید. به منظور شناسایی دقیق باکتری جداسازی شده، محصول PCR تعیین توالی و ترادف بازی آن BLAST گردید.
    یافته ها
    باکتری جداسازی شده قادر به مهار رشد قارچ های بیوکنترلی بود. نتایج تعیین توالی نشان داد که باکتری جداسازی شده متعلق به جنس لیزنی باسیلوس است و شباهت 99 درصدی به گونه لیزنی باسیلوس ماکروئیدس W1 دارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اولین گزارش جداسازی لیزنی باسیلوس از گیاه تحت عنوان اندوفتیک است. باکتری اندوفیت جداسازی شده در این بررسی می تواند به منظور استخراج، شناسایی و به کارگیری متابولیت های مهاری آن در طراحی و تولید داروهای ضد قارچی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیزنی باسیلوس ماکروئیدس، اندوفتیک، آنتاگونیست، ژن 16S rRNA
  • آفاق محمدی، عباس اخوان سپهی، رضا حسینی دوست صفحات 299-307
    سابقه و هدف
    باسیلوس سوبتیلیس با توانایی تولید طیف وسیعی از ترکیبات ضد میکروبی مانند لیپوپپتیدهای خانواده ایتورین در کنترل بیولوژیک تعداد زیادی از قارچ های بیماریزای گیاهی موثر می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضد قارچی جدایه های بومی باسیلوس سوبتیلیس علیه فوزاریوم مونیلیفورم و ورتیسیلیوم داهلیا انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور جداسازی باسیلوس سوبتیلیس از خاک پارک های جنگلی هفت منطقه از تهران نمونه برداری به عمل آمد. فعالیت ضد قارچی جدایه های باسیلوس سوبتیلیس به کمک روش چاهک گذاری بررسی شد. دو جدایه با بیشترین قطر هاله عدم رشد انتخاب و با روش PCR شناسایی شدند. محیط آگار مغذی مایع به منظور تولید بیشترین متابولیت ضدقارچی توسط جدایه های یاد شده بهینه سازی شد. سپس متابولیت های حاصل از کشت چهار روزه تخلیص و وجود ایتورین A با روش کروماتوگرافی تایید گردید.
    یافته ها
    از 91 سویه جداسازی شده از خاک، 23 سویه به عنوان باسیلوس سوبتیلیس شناسایی شدند. جدایه های شماره 36 و 78 به ترتیب علیه فوزاریوم مونیلیفورم و ورتیسیلیوم داهلیا بیشترین قدرت مهارکنندگی را نشان دادند. نتایج تطبیق توالی شباهت 100 درصدی این دو جدایه را به باسیلوس سوبتیلیس تایید نمود. جدایه ها بیشترین فعالیت ضد قارچی را در محیط آگار مغذی مایع با منبع کربن گلوکز، منبع نیتروژن عصاره مخمر، pH خنثی و دمای 30 درجه سلیسیوس نشان دادند. بر اساس نتایج HPLC هر دو جدایه توانستند ایتورین A را در بازه زمانی مشابه با ایتورین استاندارد تولید کنند.
    نتیجه گیری
    جدایه های بومی به خوبی می توانند متابولیت های ضدقارچی تولید نمایند. بنابراین می توانند کاندیدای مناسبی برای کنترل زیستی قارچ های بیماریزای گیاهی و جایگزینی برای قارچ کش های شیمیایی باشند.
    کلیدواژگان: باسیلوس سوبتیلیس، کنترل زیستی، ایتورین
  • فاطمه اردستانی، رکسانا کاسب کار صفحات 308-319
    سابقه و هدف
    طراحی فرآیندهای تولید پروتئین های تک یاخته مستلزم تعیین الگوهای رشد میکروارگانیسم های تولید کننده می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تولید پروتئین های تک یاخته قارچ آسپرژیلوس نایجر و شبیه سازی تولید توده سلولی بر اساس چند مدل غیر ساختاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشی تولید پروتئین های تک یاخته در کشت غوطه ور ناپیوسته با فرمولاسیون بهینه محیط کشت در دمای 25 درجه سلیسیوس، 6 pH و سرعت همزدن 300 دور در دقیقه به مدت 200 ساعت در انکوباتور شیکردار انجام شد. در پایان فرآیند، محتویات فلاسک ها به عنوان نمونه برای اندازه گیری غلظت گلوکز، وزن خشک توده سلولی و درصد پروتئین در توده سلولی استفاده شد.
    یافته ها
    شبیه سازی نتایج با مدل مونود به طور متوسط دارای 92 درصد و برای مدل های موزر و لجستیک به ترتیب 63 و 83 درصد تطابق بودند. با افزایش pH از 3.5 به 6، محتوی پروتئین توده سلولی، 71 درصد افزایش یافت. در دامنه های pH بالاتر از 6 محتوی پروتئین توده سلولی کاهش یافت و در 7.5 pH به میزان 29 درصد کمتر شد. افزایش غلظت اولیه گلوکز از 10 تا 50 گرم در لیتر، تاثیر قابل توجهی بر محتوی پروتئین توده سلولی نداشت. همچنین در محیط کشت محتوی 50 گرم در لیتر گلوکز، محتوی پروتئین در توده سلولی تنها 5.67 درصد بیشتر از محیط کشت با 10 گرم در لیتر گلوکز بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، مدل سینتیکی مونود به عنوان یک مدل مناسب برای شبیه سازی رفتار قارچ آسپرژیلوس نایجر پیشنهاد می گردد.pH محیط کشت بر محتوی پروتئین های تک یاخته در توده سلولی موثر است. اما غلظت اولیه گلوکز در محیط کشت قارچ، تاثیری بر میزان تولید پروتئین های تک یاخته ندارد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس نایجر، پروتئین های تک یاخته، مدل های غیر ساختاری
  • مرضیه شمعی، فروغ عسگری کرچگانی، غلامرضا قزلباش، وجیهه کرباسی زاده، ایرج نحوی صفحات 320-329
    سابقه و هدف
    سوربیتول یک پلی الکل شش کربنه است و خاصیت شیرین کنندگی و محلولیت بالای آن موجب شده تا از این پلی-ال در صنایع غذایی به عنوان یک پیش ماده در تولید بسیاری از محصولات استفاده شود. امروزه تولید میکروبی سوربیتول به دلیل شرایط مناسب واکنش تخمیری، مقرون به صرفه بودن تولید آن و مشکلات محیطی ناچیز مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تولید سوربیتول از سوکروز، توسط سویه مخمری دبرومایسس هانسنئی جداسازی شده از طبیعت انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور جداسازی سویه مخمری تولید کننده سوربیتول از محیط کشت حاوی 40 درصد گلوکز و 1 درصد عصاره مخمر استفاده گردید. پس از شناسایی مخمر با استفاده از تعیین توالی ژن ITS ، چگونگی تخمیر و تولید سوربیتول از سوکروز مورد مطالعه قرار گرفت. سوربیتول تولید شده با روش های آنالیزی کروماتوگرافی لایه نازک، رنگ سنجی و کیت مگازایم مورد مطالعه کیفی و کمی قرار گرفت.
    یافته ها
    سویه مخمری تولید کننده سوربیتول، از گرده گل پنیرک جداسازی شد و به عنوان دبرومایسس هانسنئی شناسایی گردید. این سویه مخمری در محیط حاوی 150 گرم بر لیتر سوکروز، پس از پنج روز میزان 5.23 گرم بر لیتر سوربیتول تولید نمود.
    نتیجه گیری
    در این بررسی سوربیتول توسط سویه مخمری دبرومایسس هانسنئی جداسازی شده از طبیعت تولید شد. با توجه به راندمان خوب تولید سوربیتول از سوکروز توسط مخمر، جداسازی مخمرهای بومی مولد سوربیتول و بهینه سازی شرایط تولید آن ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: سوربیتول، سوکروز، صنایع غذایی، دبرومایسس هانسنئی
  • امیدرضا صرافی، محمد فائزی قاسمی، آرش چایچی نصرتی صفحات 330-336
    مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه ای هستند که عمدتا توسط گونه هایی از قارچ های آسپرژیلوس، فوزاریوم و پنی سیلیوم تولید می شوند. از این میان سهم گونه های آسپرژیلوس قابل توجه می باشد. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی عوامل قارچی توکسین زا از مواد دانه ای پرمصرف انبارشده در سیلوهای شهر کرمان انجام گردید. این پژوهش به صورت بنیادی و تجربی بر روی 83 نمونه، گندم و ذرت موجود در واحدهای نگهداری رسمی انجام شد. به منظور غربالگری از محیط های سابرودکستروز آگار، سابرودکستروز آگار همراه با کلرامفنیکل و PDA استفاده شد. شناسایی سویه های جداسازی شده بر اساس ویژگی های مورفولوژیک انجام پذیرفت. تشخیص سموم قارچی نیز با روش کروماتوگرافی مایع در فشار بالا (HPLC) انجام گرفت. از میان 83 نمونه، 37 درصد آلودگی مربوط به جنس آسپرژیلوس بود. گونه آسپرژیلوس فلاووس با 14 درصد دارای بیشترین فراوانی در میان گونه های آسپرژیلوس بود. همچنین آفلاتوکسین های B1، B2 و G1 از نمونه های جنس آسپرژیلوس با روش کروماتوگرافی مایع در فشار بالا جداسازی گردید. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان دهنده حضور قارچ های توکسین زا، در مواد دانه ای پر مصرف (گندم و ذرت) تحت مطالعه بود. بنابراین باید برنامه ریزی مدونی به منظور کنترل قارچ های یاد شده در مواد دانه ای تدوین گردد.
    کلیدواژگان: غلات، افلاتوکسین، HPLC
|
  • Marzieh Shavali, Abbas Doosti Pages 264-270
    Background and Objectives
    The grains are considered as the main food for poultries. Grains contain significant content of non- soluble starch polysaccharides (NSP). NSPs cause negative impact and incompatibility in birds. Digestion of NSP contents by β-glucanase enzyme supplement reduces the viscosity of polysaccharides in the digestive tracts, and increases their intestinal absorption. The aim of this study was to construction of glucanase gene of Bacillus subtilis in Escherichia coli.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the glucanase gene of B. subtilis was amplified using specific primers and polymerase chain reaction. After purification of the bands, Bgl gene was cloned by T/A cloning technique in pGEM vector, and was transformed in E. coli. Afterward, the pGEM-bgl was transferred into E. coli Top-10 strain. The recombinant vectors were then transformed into E. coli competent cells, and the recombinants were plated on LB agar containing 100 µg/ml ampicillin. The recombinant plasmid transformed to E. coli Top10 cell and the colonies carrying plasmid were selected by PCR. The presence of glucanase construction was confirmed by enzymatic digestion.
    Results
    The results showed that the glucanase gene was successfully cloned in E. coli. The results of cloning of 767 bp glucanase gene was confirmed by PCR assay.
    Conclusion
    The construction of B. subtilils glucanase gene and cloning of this gene in E. coli is a strong alternative for the production of probiotic used for poultry.
    Keywords: β glucanase, Bacillus subtilis, T, A Cloning
  • Raheleh Solat, Pooneh Rahimi, Gholam Reza Bakhshi Khaniki, Mohammad Reza Aghasadeghi, Rouhallah Vahabpour, Mehdi Shokri Pages 271-280
    Background and Objectives
    Hepatitis C virus infection initiates through binding of E2 glycoprotein to its specific human liver cell receptor. Therefore¡ this glycoprotein is considered as one of the important targets in drug and vaccine researches against this infection. This project was accomplished for the first time to transfer the full length of E2 gene by using recombinant pPICZAa-E2 (HCV-2a¡ JFH1) vector into Pichia pastoris yeast KM71H strain¡ and to evaluate the possibility of its expression in this expression system.
    Materials and Methods
    The E2 gene was amplified by using primers containing the EcoRI and XbaI restriction sites and was inserted into the (T-PTG 19) and (pPICZAa) vectors to be transferred into the E. coli. The recombinant pPICZAa-E2 vector was transferred into the yeast through electroporation¡ and it was evaluated by digestion and sequencing. The yeast was grown in YNB medium contained methanol for five days. Gene expression was studied by western blot.
    Results
    Construction of a recombinant vector pPICZAa-(JFH1)E2¡ transforming the yeast and its expression in KM71H strain were successfully done.
    Conclusion
    In this study¡ the whole length of E2 Ag of HCV JFH1¡ as the protype strain of this virus¡ was successfully expressed. The result of this study can be used for further analysis of the structure and function of this protein.
    Keywords: Glycoprotein E2_Hepatitis C virus JFH1 strain_pPICZAa vector_Pichia pastoris
  • Khadijeh Onsory, Alireza Ahmadi, Elaheh Jalilvand Pages 281-289
    Background and Objectives
    There is a strong association between the presences of different types of human papillomaviruses to the development of genital lesions. HPV16 and HPV18 have been recognised as the most important etiologic agents for cervical dysplasia and carcinoma. The aim of this study was to investigate epidemiology of human papillomavirus (HPV) type 16 and 18 isolated from patients with cervical cancer admitted to Imam Khomeini Hospital in Tehran.
    Materials and Methods
    This case- control study was carried out on 100 patients with cervical cancer and 48 healthy people as control. DNA was extracted using phenol-chloroform method. Then, the relevant gene was amplified by PCR.
    Results
    In this study, 79% of cases were HPV-positive, among them, 53% of samples was determined as HPV16 and 14% HPV18.
    Conclusion
    Since no association between these viruses and significantly detectable symptoms, and also because of the extreme prevalence of HPV in Iran, early detection of HPV can prevent cancer development as consequence of pre-cancer lesions. Also, molecular techniques such as PCR can contribute effectively identification of HPV cases to diagnose in a proper time.
    Keywords: Human papilloma virus, Cervical cancer, PCR
  • Mahboobeh Choopan Vamerzani, Hamidreza Pordeli, Majid Moghbeli Pages 290-298
    Background and Objectives
    Lysinibacillus is an endophytic bacterium that protects plant against environmental and physiological condition. The purpose of this study was to isolation and molecular identification of Lysinibacillus macroides from wheat roots and to analyse their antifungal activity against Trichoderma spp.
    Material &
    Methods
    The extract of root and stem cultivated wheats in different areas of Mazandaran and Golestan were used for isolation of endophytic bacteria. Their antifungal activity was evaluated in a dual culture method on the Potato Dextros Agar (PDA) medium. After genomic DNA extraction, 16S rRNA gene was amplified using PCR. Then the PCR product was sequenced by BLAST.
    Results
    The isolated bacteria were able to inhibit the growth of biocontrol fungi. Based on the 16srRNA sequence studies, this bacterium belonged to Lysinibacillus and showed 99% similarity to L. macroides 1w.
    Conclusion
    This study is the first report of isolation of Lysinibacillus from the endophytic plants. The endophytic bacteria isolated in this study can be used for extraction, identification and application of its inhibitory metabolites for design and the production of antifungal agents.
    Keywords: Lysinibacillus macroides, Endophytic, Antagonist, 16srRNA
  • Afagh Mohammadi, Abbas Akhavan Sepahi, Reza Hosseinidoost Pages 299-307
    Background and Objectives
    Bacillus subtilis strains produce a wide variety of antimicrobial substances, such as iturin family lipopeptides, which are effective in biological control of many plant pathogens. The aim of present study was to investigation the antifungal activity of indigenous strains Bacillus subtilis against Fusarium moniliforme and Verticillium dahliae.
    Materials and Methods
    The forest soil samples were collected from seven different parks at Tehran. The isolates were screened by antifungal activity. Two best strains with greater inhibition zone were identified by PCR. Then, nutrient broth media were optimized to produce of large volumes of the antifungal metabolites from the selected native strains. Following 4 day incubation, the bacterial metabolites were purified, and the presence of iturin was confirmed by chromatography method.
    Results
    Totally, 23 isolated strains were confirmed as B. subtilis. In subsequent experiments, two strains 36 and 78 showed the greatest activity against the Fusarium moniliforme and Verticillium dahliae respectively. 16srRNA sequence analyses for selected isolates confirmed 100% similarity to B. subtilis. The nutrient broth with glucose, yeast extract, neutral pH and 30 ⁰C incubation temperature were optimized for the best production condition. The HPLC results showed that both the ability of these strains to produce iturin A in a specific period was as the same as standard iturin.
    Conclusion
    These indigenous strains showed the ability to produce antifungal metabolites. Therefore, these strains can be used as good candidates for the biological control of plant pathogenic fungi and as an alternative for chemical fungicides.
    Keywords: Bacillus subtilis, Biological control, Iturin
  • Fatemeh Ardestani, Roxana Kasebkar Pages 308-319
    Background and Objectives
    Design of the production of single cell proteins depends on definition of the growth template of the producer microorganisms. This study was aimed to evaluate the production of Aspergillus niger single cell protein and simulation of cell biomass production based on several un-structured models.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the fermentative process of single cell protein production was conducted in batch submerged culture with optimum culture medium formulation at 250C, pH 6 and 300 rpm for 200 h in an incubator shaker. At the end of process, the content of shaker flasks was used to analysis glucose concentration, cell dry weight and protein content in cell biomass.
    Results
    The result simulation by Monod, Moser and Logistic models showed 92% 63% and 83% similarity, respectively. Increase in the pH from 3.5 to 6 caused 71% enhancement in protein content in cell biomass. However, pH more than 6 led to decrease in the cell biomass protein content and this values reached to 29% a pH 7. Increases in the initial glucose concentration from 10 to 50 g. L-1 did not show considerable effects on the cell biomass protein content. Cell biomass protein content of the media containing 50 g. L-1 initial glucose was only 5.67% more than the medium contained of 10 g. L-1 initial glucose.
    Conclusion
    The Monod kinetic model was proposed as a suitable model to simulate A. niger behaviour. Furthermore, pH of the media affects cell biomass protein content. However, initial glucose concentration in the media did not show significant effects on the cell biomass protein content.
    Keywords: Aspergillus niger, Single cell protein, Un, structured models
  • Marzieh Shamee, Forogh Asgary Karchegany, Gholamreza Ghezelbash, Vajihe Karbasizade, Iraj Nahvi Pages 320-329
    Background and Objectives
    Sorbitol is a 6- carbon polyol, which is used in food industries as a precursor for production of many products due to its sweetness and high solubility. The application of microbial process for sorbitol production has recently been becoming of point of interest because of requirement for suitable fermentative conditions, being cost effective and less environmental pollutions. The purpose of this study was to produce sorbitol from sucrose by Debaryomyces hansenii isolated from the nature.
    Materials and Methods
    The sorbitol producing yeast strain was isolated in a medium containing 40% glucose and 1% yeast extract. Following identification of yeast using ITS gene sequencing, we focused on the process of fermentation and production of sorbitol from sucrose. The quality and quantity of sorbitol production was analyzed by thin layer chromatography, colorimetric method and Megazime kit.
    Results
    The sorbitol producing yeast strain was isolated from pollen of Malva sylvestris flower, and was identified as D. hansenii. This strain produced 5.23 g l-1 sorbitol after 5 days in medium containing of 150 g l-1 sucrose.
    Conclusion
    In this study sorbitol was produced by a D. hansenii isolated from the nature. Due to high efficiency of sorbitol production from sucrose by yeast, isolation of sorbitol producing native yeasts and optimization of the production conditions can be helpful for increases in quality and quantity of sorbitol production.
    Keywords: Sorbitol, Sucrose, Industrial food, Debaryomyces hansenii
  • Omidreza Sarrafi, Mohammad Faezi Ghasemi, Arash Chaichi Nosrati Pages 330-336
    Mycotoxins are the secondary metabolites produced by Penicillium, Fusarium, and Aspergillus species. These metabolites are mainly produced by Aspergillus species. This study was aimed to isolation and characterization of the toxicogenic fungi strains from mostly consumed cereals (wheat, corn) used in Kerman city. This empirical basic study was carried out on 83 samples of wheat and corn collected from formal preservation units. Screening was conducted using sabouraud dextrose agar, sabouraud dextrose agar with chloramphenicol and PDA mediums. The isolated strains were identified according to morphologic characters. The presence of mycotoxins of pathogenic fungi was determined by HPLC. Overall, 37% of samples were infected with Aspergillus and A. flavus (14%) was the most frequent fungi. Also aflatoxins B1, B2 and G1 were isolated from Aspergillus using HPLC. Our results indicated the presence of toxigenic fungi on the mostly consumed cereals (wheat and corn). Therefore, a program must be planned to control the fungi on the cereals.
    Keywords: Cereals, Aflatoxins, HPLC