فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال سوم شماره 2 (پاییز 1393)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال سوم شماره 2 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد اصغری، مریم مالکی، سجاد سعادت صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    سوء مصرف مواد، موضوعی جدی است که جوامع انسانی را تهدید می کند. متغیر های متعددی در پیدایش، تداوم و درمان اعتیاد موثر هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های دلبستگی و پیوند والد فرزندی با آمادگی اعتیاد در دانشجویان دانشگاه گیلان است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. افراد مورد مطالعه، کلیه دانشجویان دانشگاه گیلان در سال تحصیلی93-1392 بودند که از این جامعه آماری، 289 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس دلبستگی بزرگسالان هازان و شیور، پرسشنامه پیوند والدینی و مقیاس ایرانی آمادگی اعتیاد می باشد، روایی و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل عاملی و آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها از طریق آمار توصیفی (فراوانی، شاخص های مرکزی و محاسبه ضریب همبستگی) و آمار استنباطی(مثلا رگرسیون چند متغیره به روش گام به گام، همبستگی و تحلیل واریانس) به کمک نرم افزار SPSS19 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    همبستگی پیرسون نشان داد که بین آمادگی به اعتیاد و سبک های دلبستگی اجتنابی، اضطرابی و ایمن و پیوندهای والدینی حمایت افراطی مادر و پدر، همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (01/0>P). نتایج دیگر نشان داد که بین آمادگی به اعتیاد و متغیرهای مراقبت مادر و پدر همبستگی معنادار منفی وجود دارد (01/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده با افزایش دلبستگی ایمن خانواده ها به فرزندان می توان گرایش به مصرف مواد را در دانشجویان کاهش داد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، پیوند والدینی، آمادگی اعتیاد، اعتیاد
  • منصوره علی اصغرپور، ثریا نجاتی، سیدعبدالمطلب حسنی، کیارش ساعتچی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 9-15
    زمینه و هدف
    خستگی یکی از شایعترین عارضه در بیماران تحت درمان باهمودیالیز می باشد. از جمله اقداماتی که می تواند به عنوان یک مداخله پرستاری جهت کاهش خستگی به کار رود، ماساژ بازتابی است. این پژوهش باهدف مقایسه تاثیر ماساژ بازتابی کف پا و کف دست بر شدت خستگی بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دارسه گروهه یک سو کور بود که بر روی 90 بیمار همودیالیزی انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی و سنجش شدت خستگی بود. پس از تکمیل پرسشنامه، ماساژ بازتابی کف پا و کف دست به مدت هفته ای 2بار و هر جلسه 20 دقیقه و به مدت 5 هفته انجام شد. پرسشنامه تعیین شدت خستگی قبل مداخله، هفته سوم و پنجم مداخله توسط هر سه گروه تکمیل گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که قبل و هفته سوم بعد از شروع ماساژ بازتابی کف پا و دست، اختلاف آماری معنی داری بین گروه کنترل و دو گروه مداخله وجود ندارد (346/0p= قبل مداخله)؛( 813/0p= هفته سوم مداخله)، اما بعد از 5 هفته، تفاوت آماری معنی داری بین گروه کنترل و دو گروه مداخله دست و پا داشت (002/0 p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد، ماساژ بازتابی، روشی موثر جهت کاهش شدت خستگی می باشد، لذا توصیه می شود با توجه به هزینه کم، عدم عوارض و سهولت انجام آن، در بیماران تحت درمان با همودیالیز جهت کاهش شدت خستگی به کار رود.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی، خستگی، همودیالیز
  • مریم کریمی دوست، عباس امان الهی صفحات 16-22
    زمینه و هدف
    تحقیقات ثابت کرده است که اختلال در عملکرد جنسی در میان زنان و مردان مشهود است. همچنین تحقیقات مشخص کرده است که اختلال عملکرد جنسی می تواند منجر به پریشانی روان شناختی و مشکلات ارتباطی شود .هدف پژوهش حاضر به منظور تعیین رابطه پندار تن و رضایت زناشویی با عملکرد جنسی در دانشجویان زن متاهل دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی تحلیلی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان متاهل زن دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان بودند که نمونه (204 نفر) به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه ی عملکرد جنسی FSFI و پرسش نامه پندار تنBISC و پرسش نامه ی رضایت زناشویی انریچ بود. تحلیل آماری داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده، نشان داد که میانگین عملکرد جنسی کلی 58/57 و میانگین پندار تن 71/26ضریب همبستگی عملکرد جنسی با رضایت زناشویی 43/0 بود و بین پندار تن و رضایت زناشویی با عملکرد جنسی (میل، برانگیختگی، روان سازی، اوج لذت جنسی و درد) رابطه وجود دارد (001/0= p).پندار تن و رضایت زناشویی 22% از واریانس عملکرد جنسی را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه بهنتایج پژوهش، رضایت زناشویی پیش بینی کننده خوبی برای عملکرد جنسی می باشد. رضایت زناشویی رابطه مثبت و معنی داری با عملکرد جنسی دارد. بین رضایت زناشویی و عملکرد جنسی و همه مولفه های آن و پندار تن ارتباط چندگانه وجود دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، پندار تن، رضایت زناشویی، دانشجویان
  • اسماعیل موسوی، طاهر علیزاده چهار برج، مریم یاوری کرمانی، رضا پورحسین صفحات 23-29
    زمینه و هدف
    داشتن فرزند ناشنوا و کم شنوا مشکلاتی را برای خانواده رقم می زند و باعث ایجاد استرس در اعضای خانواده بویژه مادران آن ها می شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه بهزیستی روانشناختی، پذیرش و سازگاری اجتماعی مادران افراد ناشنوا و کم شنوا با مادران دارای فرزند بهنجار شهر یاسوج در سال 1393 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی مقایسه ای بود که بر روی 40 نفر از مادران دارای فرزند ناشنوا و کم شنوا بهزیستی شهر یاسوج که با روش نمونه گیری در دسترس و 40 نفر از گروه بهنجار جمعیت عادی که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام گردید. این دو گروه ازلحاظ سن، تحصیلات و طبقه اقتصادی با یکدیگر یکسان سازی شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی، پرسشنامه سازگاری اجتماعی و پذیرش اجتماعی انجام گردید و داده ها با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS و با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که بین دو گروه مادران دارای فرزند ناشنوا و کم شنوا با گروه بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0p<) به طوری که با استفاده از تحلیل چند متغیری این تفاوت در متغیرهای بهزیستی روانشناختی و سازگاری اجتماعی مشاهده شده است (001/0p<)؛ ولی در متغیر پذیرش اجتماعی بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    مادران دارای فرزند ناشنوا و کم شنوا از بهزیستی روانشناختی و سازگاری اجتماعی پایین تری نسبت به گروه بهنجار برخوردار بودند. بنابراین، اتخاذ راهکارهایی جهت ارتقای بهزیستی روانشناختی و سازگاری اجتماعی بهتر روانشناختی به عنوان سازه های مهم حوزه توان بخشی مادران افراد ناشنوا و کم شنوا ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، سازگاری اجتماعی، پذیرش اجتماعی، افراد ناشنوا و کم شنوا
  • نغمه نیکبخت، علی پولادی ریشهری، یوسف دهقانی، سعید عمادی زیارتی صفحات 30-35
    زمینه و هدف
    درد مزمن، نوعی درد است که از شدت کمی برخوردار است و مدت زمان آن بیش از یک ماه می باشد و ممکن است به طور متناوب در طول ماه هایی از سال تداوم داشته باشد. با توجه به نقش حفاظتی و نقش حمایتی پرستاران در ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و سرسختی روان شناختی با درد مزمن در پرستاران بیمارستان های شهر بوشهر انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. نمونه مورد مطالعه، 125 پرستارمبتلا به درد مزمن که در بیمارستان های شهرستان بوشهر مشغول به کار بودند. به منظور بررسی متغیر ها از مقیاس های حمایت اجتماعی فلمینگ، پرسشنامه کوباسا و پرسشنامه درد ویلیام استفاده شد که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    رابطه بعد جسمی- حسی درد مزمن و بعد تعهد و کنترل در سطح01/0 و بعد نظر و عقیده در مورد حمایت اجتماعی و بعد چالش سرسختی در سطح 05/0، منفی و معنادار است. بین سرسختی روانشناختی و درد مزمن رابطه منفی و معناداری وجود داشت. رابطه حمایت اجتماعی و درد مزمن معنادار بود.
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی ادراک شده سازمانی می تواند باعث کاهش میزان تنش شغلی پرستاران شده و در نتیجه رضایت مندی شغلی آنان را بیفزاید.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، حمایت اجتماعی، سرسختی روان شناختی درد مزمن، پرستاران
  • مژگان میرغفوروند، پری راهی، پریوش احمدپور، مرتضی فتوتی، قادر صادقی صفحات 36-43
    زمینه و هدف
    فعالیت فیزیکی، یک رفتار مهم ارتقا دهنده سلامت و یکی از عوامل مهم در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت فعالیت فیزیکی و عوامل موثر بر آن، بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در دانشجویان پسر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1393 انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی بر روی 260 دانشجوی پسر انجام گرفت. نحوه نمونه گیری از نوع تصادفی بود. از پرسشنامه های فردی-اجتماعی، فعالیت فیزیکی IPAQ و پرسشنامه های طراحی شده بر مبنای مدل اعتقاد بهداشتی، شامل سازه های خودکارآمدی، موانع درک شده و منافع درک شده برای جمع آوری داده ها استفاده شد. از آزمون های پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانه (صدک 25 تا 75) نمره فعالیت فیزیکی 1331 (594 تا 5/4999) بود. 1/28 درصد دانشجویان فعالیت فیزیکی شدید، 5/48 درصد فعالیت فیزیکی متوسط و 5/23 درصد فعالیت فیزیکی ضعیف داشتند. بین سازه های منافع درک شده، خودکارآمدی و موانع درک شدهو مشخصات فردی-اجتماعی با نمره کل فعالیت فیزیکی ارتباط معنی دار آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    حدود یک چهارم از دانشجویان فعالیت فیزیکی ضعیف دارند، لذا باید منابع و تسهیلات انجام فعالیت فیزیکی منظم بویژه در محیط خوابگاه را برای دانشجویان فراهم نمود و با برنامه ریزی صحیح فواید ورزش را به اطلاع عموم بخصوص قشر جوان رساند تا از میزان بروز بیماری های غیرواگیر جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، مدل اعتقاد بهداشتی، دانشجویان علوم پزشکی
  • زهرا صیدی صفحات 45-50
    زمینه و هدف
    دوران یائسگی به عنوان یک دوره آسیب پذیر در زنان تصور شده است که زنان را با مشکلات و دشواری های جدیدی رو به رو می نماید و این مشکلات ممکن است باعث اختلال در سلامت روانی و روند کیفیت زندگی آنان گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین کیفیت زندگی با سلامت روان زنان یائسه انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، نمونه ها 120 نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان ایلام درسال 93 بوده اند. روش نمونه گیری در دسترس برای انتخاب زنان مراجعه کننده به مراکز مذکور استفاده شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سلامت روان و کیفیت زندگی فرم 36 سوالی گرد آوری شد و با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری برای آزمون های آماری نیزکمتراز 05/0 لحاظ گردید.
    یافته ها
    یافته هادر مورد ارتباط میان حیطهه ای کیفیت زندگی با سلامت روانین شان داد که کیفیت زندگی زنان یائسه تحت تاثیر سلامت روانی آنان بوده است. در حیطه های عملکرد فیزیکی(0001/p=)، عملکرد اجتماعی(015/0p=)،محدودیت در ایفای نقش به دلیل مشکلات جسمی(0001/0p=)، درد جسمی(007/0p=)، سلامت روانی(0001/p=)، محدودیت در ایفای نقش به دلیل مشکلات احساسی(0001/0p=) وسرزندگی (03/0p=) از کیفیت زندگی با سلامت روان همبستگی معناداری مشاهده شد. در حیطه درک سلامت عمومی از کیفیت زندگی با سلامت روان همبستگی معنادار مشاهده نشد(71/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش چنین نتیجه گیری می شود حیطه های کیفیت زندگی زنان یائسه با سلامت روان آن ها رابطه دارد، لذا ارائه مراقبت های خاص در حیطه روان شناختی می تواند برای این بیماران مفید وموجبات ارتقای کیفیت زندگی آنان را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، کیفیت زندگی، یائسگی
  • افسانه شهبازی راد، فیروزه غضنفری، مارال حقیقی کرمانشاهی صفحات 51-59
    زمینه و هدف
    امروزه کیفیت زندگی یکی از پدیده های مهم سلامتی به شمار می آید و از آن جایی که زنان در خانواده بسیار مهم است، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش بخشودگی زناشویی و تحصیلات در پیش بینی کیفیت زندگی زنان انجام شد.
    روش بررسی
    جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه زنان متاهل شهر کرمانشاه بود که تعداد 100 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات، شامل مقیاس سنجشبخشودگی(FFS)، کیفیت زندگی(WHOQOL) و برگه اطلاعات جمعیت شناختی بود. پژوهش از نوع همبستگی و داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندگانه همزمان تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بخشودگی با کیفیت زندگی، همبستگی مثبت معنادار داشت(001/0p<)؛ اما تحصیلات با کیفیت زندگی رابطه معناداری نداشت و بخشودگی به تنهایی 33% واریانس کیفیت زندگی را پیش بینی کرد.
    نتیجه گیری
    می توان با تدارک بسته های آموزشی برای آشنایی با مزایای گذشت و چشم پوشی از خطاهای همسر، فرزندان و اطرافیان، کیفیت زندگی زنان متاهل را افزایش داد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بخشودگی زناشویی، زنان، تحصیلات
|
  • Farhad Asghari, Maryam Maleki, Sajad Saadat Pages 1-8
    Background And Objective
    Addiction or substance abuse is serious issue that threatens the human society. Several factors are effective on the emergence, persistence and treatment of addiction. Some probable predictors of substance abuse have been studied among which is attachment styles and parental bonding. The research was investigated the relationship between attachment style and parental bonding with the student's addiction potential.
    Methods
    This study was correlational. Individuals studied were all from Guilan university students in year 2013-14 289 of them were selected for sampling by cluster sampling method. To collect data from the Adult Attachment Scale Hazan and Shaver, Parental Bonding Inventory and Iranian addiction potential scale, the validity and reliability of using factor analysis and Cronbach's alpha. Data were analyzed by SPSS.ver.19 using Pearson's correlation test and stepwise regression.
    Results
    results showed that the correlation between addiction potential, avoidant attachment style and anxiety, secure and correlation parental bonding extreme support maternal and paternal positive and significant (P
    Conclusion
    The results obtained can be used to enhance the secure attachment families with children tend to reduce drug use among students.
    Keywords: Attachment style, Parental bonding, Addiction potential, Addiction
  • Mansoure Aliasgharpoor, Soraya Nejati, Seyed Abdolmotaleb Hasani, Kiarash Saatchi, Anooshiravan Kazemnejad Pages 9-15
    Background And Objective
    Fatigue is a common complication in patients undergoing hemodialysis. Among the measures that could be used as a nursing intervention to reduce fatigue, is reflexology. This study was conducted to Compar foot and hand Reflexology on fatigue in patients undergoing hemodialysis.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial and single-blind, in three-group on 90 hemodialysis patients. Data collected included demographic questionnaire and a questionnaire fatigue severity. Fatigue questionnaire before and after the intervention of the third week and the fifth week of the intervention was completed by all three groups.
    Results
    Findings from this study showed before and after the start of the third week foot and hand reflexology there was not statistically significant difference between the control and intervention groups exist (p=0.346 pre-intervention) (p=0.813 third week of intervention) But fifth weeks, significant difference was observed between control and intervention groups (p=0.002).
    Conclusion
    Based on the findings of this study in seem reflexology as a part of alternative medicine, is an effective way to reduce fatigue. It is recommended due to its low cost, and ease of its lack of side effects in patients with hemodialysis are used to reduce fatigue.
    Keywords: Reflexology, Fatigue, Hemodialysis.
  • Maryam Karimi Dost, Abas Amanolahi Pages 16-22
    Background And Objective
    Research has demonstrated that disruptions to sexual functioning are prevalent among men and women. research has identified that disrupted sexual functioning can lead to psychological distress and relationship problems. This study aims to evaluate the relationship between body image and marital satisfaction with sexual functioning; among married women in Science and Research Branch – Khuzestan have been done.
    Methods
    This research was a descriptive analytical Sample population including the, married women students in Science and Research Branch – Khuzestan (n=204) that were selected for sampling. The instruments used in this study were, sexual function questionnaire FSFI, body image questionnaire BISC and Enrich marital satisfaction questionnaire. Statistical analysis was performed using Pearson correlation and multiple regressions
    Results
    Findings show that the mean of overall sexual functioning 57.58 and the mean of body image 26.71 and the correlation of sexual functioning and marital satisfaction was 0.43. So there is a relationship between body image and marital satisfaction with sexual functioning (desire, arousal, lubricating, orgasm and pain) (p=0.001). Body image and marital satisfaction predict %22 variance of sexual functioning.
    Conclusion
    Regarding to findings, marital satisfaction is a good predicator to sexual functioning. Marital satisfaction has a positive and meaningful relationship with sexual functioning. There are multiple relations between marital satisfaction and sexual functioning and all its components and body image.
    Keywords: Sexual function, Marital satisfaction, Body Image, Students
  • Esmaiel Mousavi, Taher Alizadeh, Maryam Yavari Kermani, Reza Pourhosein Pages 23-29
    Background And Objective
    Having children with deaf and hearing impairment cause many problems and stress for their families especially mothers. The study aimed to make a comparison in psychological well-being, acceptance and social adjustment of mothers with normal children in hearing and mothers with deaf and hearing impairment children in the city Yasouj in 1393.
    Methods
    This study was a descriptive –correlational research.The statistical population of this study comprized of mothers with deaf and hearing impairment children in Yasuj rehabilation centers.The stathstical sample of the study was 40 mothers with deaf children and hearing impairment who were selected using convenient sampling method and 40 other mothers with normal healthy children who were selected with random sampling method and matching with the conterpart in aspects of age; educational level and socio-economic status. The applied instruments were questionnaire of psychological wellbeing, the questionnaire of social adaption and social acceptance. Descriptive and inferential data analysis were conducted using SPSS 21 (Mean ±; SD) and multivariate analysis of variance.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between groups (p
    Conclusion
    It seems that psychological well-being and social adjustment of mothers with deaf and hearing impairment children are lower than mothers of normal children and thus it is imperative that these important rehabilative constructs be fortified in these mothers.
    Keywords: Psychological wellbeing, Social acceptance, Social adaptation, Deaf, hearing impairment, Children
  • Nagmeh Nikbakht, Ali Pouladi Rishhari, Yosef Dehghani, Saeide Emadi Ziarati Pages 30-35
    Background and Objective
    Chronic pain may last more than one month and also repeats during some months of the year. Considering the fact that nurses have a very significant part in doing medical hygiene services. This study aims to examine the relationship between social support, Hardiness and chronic pain in nurses.
    Methods
    the study is a correlational descriptive one .125 nurses suffering from chronic pain that were working in Bushehr hospital participated in this study .the scales such as social support Fleming, Kubama questionnaire and also Wiliam Pain questionnaire were used which their reliability and validity here already been confirmed .
    Results
    The relationship of physical and emotional pain and commitment control level after 0/01 and opinion about social support and well after a tough challenge at 0/05, is negative and significant. Between psychological hardiness and chronic pain-negative and significant relationship was found.
    Conclusion
    Perceived social support organization can reduce job stress and job satisfaction will increase as a result.
    Keywords: Social Support, Psycho Resistance, Chronic Pain, Nurses
  • Mojgan Mirghafourvand, Pari Rahi, Parivash Ahmadpour, Morteza Fotouti, Ghader Sadeghi Pages 36-43
    Background And Objective
    Physical activity is an important health promoting behavior and one of the most important factors in health maintenance and prevention of non-communicable diseases. This study aimed to determine the status of physical activity and its effective factors based on Health Belief Model in the male students resident in dormitories of Tabriz University of Medical Sciences -1393.
    Methods
    This study was performed on 260 male students. Sampling method was random. Questionnaires including Socio-demographic, physical activity (IPAQ) and a questionnaire based on Health Belief Model including constructs of self efficacy, perceived barriers and perceived benefits were used for collecting data. Pearson test, independent t-test and one-way ANOVA were used for data analysis.
    Results
    Median (Percentile 25 to percentile 75) of physical activity score was 1331 (594 to 4999.5). 28.1%, 48.5% and 23.5% of students had severe, moderate and low physical activity, respectively. There was no statistically significant relationship between physical activity and the constructs of self-efficacy, perceived benefits, perceived barriers and socio-demographic characteristic.
    Discussion
    About a quarter of the students had low physical activity. Thus, the sources and facilitators of regular physical activity should be provided in the dormitories for students and also with the proper planning; all people especially the young people are informed from the benefits of exercise in order to prevent the incidence of non-communicable diseases.
    Keywords: Physical activity, Health belief model, Medical students
  • Zahra Seydi Pages 45-50
    Background And Objective
    Menopause is a vulnerable period in which women are thought problems and new challenges facing and difficulties may be impaired mental health and the quality of their lives. This study was conducted with the aim to determine the association between quality of life and mental health in postmenopausal women.
    Methods
    The present study is a correlational, exploratory quantitative study. The sample includes 120 menopause women managed by health centers at Ilam in year 2014. Sampling was convenience. Participants completed General Health Questionnaire (GHQ) and SF-36 obtained. Data was analyzed with spearman correlation coefficient. Significant level of statistical test was less than 0.05
    Results
    The findings on the relationship between quality of life domains showed that the quality of life in postmenopausal women with mental health mental health has been affected. In the domains of physical functioning (p=0/01), social functioning (p=0/001), role limitations due to physical problems (p=0/001), bodily pain (p=0/007), mental health (p=0/001), role limitations due to emotional problems (p=0/001) and nitality (p=0/03) of quality of life were correlated significantly with mental health. In the domain of general health perception and quality of life were no signify cant correlation was found (p= 0/71).
    Conclusion
    The results showed that there was a significant relationship between the quality of life in postmenopausal women with mental health and quality of life is associated with better mental health With regard to the significant correlation between mental health and quality of life in menopause women, it is suggested that designing and executing appropriate interventions to promote mental health and quality of life of these women is necessary.
    Keywords: Menopause, Quality of life, Mental health
  • Afsaneh Shahbazirad, Firoozeh Ghazanfari, Maral Haghighi Kermanshahi Pages 51-59
    Background and Objective
    Nowadays, the quality of life is one of the main phenomena is in the health, whereas the quality of life of women in family is important, hence goal of the present study is to probe the role of married forgiveness and education in predicting of quality of life among the women.
    Methods
    The statistical population presented in this study was all married women in Kermanshah city, that 100 person of them have been chosen with cluster random method. The tools to gather the information includes: family of forgiveness Scale (FFS), the quality of life (WHOQOL), the form of demographic information. This study is correlation al and the data was analyzed by Pearson’s correlation and multiple regression correlation.
    Results
    The results show that forgivingness had significant positive correlation with quality of life(p
    Conclusion
    It is possible to increase the women’s quality of life by the instructional packages in order to acquaintance with forgiveness advantages and to avoid the aligned errors of the children, husband and the other.
    Keywords: Quality of Life, Marriage Forgiveness, Women, Education