فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1394)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سارا بوژمهرانی*، پیمان فخری، ابوالفضل فراهانی، لقمان کشاورز صفحه 9
    هدف از انجام این تحقیق بررسی و شناخت عوامل موثر بر کیفیت خدمات آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک ایران از دیدگاه مشتریان آن بود. روش انجام این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق عبارت بود از ورزشکاران، مربیان و اعضای کادر فنی، دانشجویان و کلیه استفاده کنندگان از خدمات آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک که در تیرماه 1391 به آکادمی مراجعه نموده اند. نمونه آماری نیز با توجه به تعداد جامعه 120نفر و با استفاده از جدول مورگان 92 نفر در نظر گرفته شد. تعداد 120پرسشنامه دووجهی بر مبنای سروکوال که روایی آن توسط صاحبنظران تایید و پایایی آن نیز توسط آزمون آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شده بود، در بین نمونه آماری توزیع شد که تعداد 92 پرسشنامه در نهایت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای K-S، علامت و تحلیل واریانس فریدمن) علاوه بر اینکه به وجود شکاف معنادار مابین خدمات ادراک شده و مورد انتظار اشاره می نمود به رتبه بندی و شناخت عوامل موثر در کیفیت خدمات آکادمی نیز منجر گردید. نتایج این تحقیق با اکثر تحقیقات انجام شده در ارزیابی کیفیت خدمات به ویژه در حیطه ورزش همخوانی داشت.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، فن کیفیت خدمات، ارزیابی کیفیت خدمات، سروکوال، مشتریان، آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک
  • امید هاشم زاده*، مهتاب معظمی صفحه 27
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی به همراه و بدون مصرف اسطوخودوس بر سطوح لاکتات و کورتیزول دانشجویان پسر غیر ورزشکار بود. تعداد 37 نفر دانشجوی پسر غیر ورزشکار (سن: 54/2 ± 13/23 سال و شاخص توده بدنی: 77/2 ± 11/22) در 3 گروه تجربی و یک گروه شاهد شرکت کردند. آنها به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته) به تمرین هوازی با شدت 60-75 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه پرداختند. دو گروه اسطوخودوس مصرف کردند که یکی از این گروه ها همراه با مصرف اسطوخودوس تمرین ورزشی نیز انجام دادند. یافته ها نشان دهنده کاهش معنادار سطوح لاکتات پلاسما و کورتیزول سرم در هر 3 گروه تجربی پس از هشت هفته تمرین هوازی به همراه وبدون اسطوخودوس بود. لیکن این تغییرات به اندازه ای نبود که بتواند تغییرات بین گروهی را معنادار کند. هم چنین تفاوت معناداری در سطوح لاکتات پلاسما وکورتیزول سرم آزمودنی ها مشاهده نشد. بر اساس نتایج این تحقیق هشت هفته تمرین هوازی به همراه و بدون مصرف اسطوخودوس با کاهش سطوح لاکتات و کورتیزول دانشجویان پسر غیر ورزشکار موجب به تعویق افتادن خستگی و بهبود عملکرد ورزشی می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اسطوخودوس، لاکتات، کورتیزول، غیرورزشکار
  • رضا اندام*، امیر اکبری صفحه 35
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی سرمایه اجتماعی داوطلبان در انجمن های ورزشی دانشگاه ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق حاضر را دانشجویان داوطلب عضو انجمن های ورزشی دانشگاه های ایران تشکیل می دادند که بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی، 260 نفر از 10 دانشگاه کشور به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط گروهی از صاحبنظران مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد(86/0=α). سپس برای شناسایی مولفه های سرمایه اجتماعی و روایی ساختاری عوامل و ابزار تحقیق از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریماکس استفاده گردید. براین اساس 26 متغیر در هفت عامل طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد، اعتماد با میانگین (71/0 ± 62/3) با اهمیت ترین عامل و مشارکت و کار تیمی با میانگین (7/0 ± 41/3) کم اهمیت ترین عامل بود. عامل های بدست آمده در این پژوهش بر اساس معیار های ذیل تعیین گردید: الف) شناخت اولیه تعداد عامل ها بر اساس مرور مقالات، ب) انتخاب عامل ها بر اساس مقادیر ویژه بیشتر از 1، ج) بررسی بصری بر اساس آزمون اسکری، د) استفاده از معیار توصیف واریانس و ه) قابلیت درک عامل های اقتباس شده. عامل های شناسایی شده 34/77 درصد واریانس را نشان می داد و تحت عناوین «مشارکت و کار تیمی، تعهد، کمک و همیاری، اعتماد، هویت، اطلاعات و آگاهی، توانمند سازی و آموزش» نامگذاری شدند. این پژوهش پیشنهاد می کند که سازمان های ورزشی در هنگام جذب و به کارگیری نیروهای داوطلب جهت فعالیت در عرصه ورزش کشور به شاخص سرمایه اجتماعی و عامل های مرتبط با آن، خصوصا عامل اعتماد که نقش تعیین کننده ای را دارا می باشد، توجه خاص نمایند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، داوطلبی، مشارکت، دانشگاه
  • طیبه محمدی خو*، خسرو ابراهیم، حجت الله نیک بخت صفحه 49
    هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی فزاینده به همراه مکمل امگا بر سطوح سرمی کمرین و شاخص مقاومت به انسولین در زنان چاق غیر فعال بود. در این مطالعه نیمه تجربی، 32 نفر از زنان چاق غیر فعال (سن 3 ± 36 سال و شاخص توده بدن 5.23 ± 35.52 kg/m2)، که هیچ گونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند، به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه 8 نفری: تمرین (T)، تمرین - امگا (T-OM)، امگا (OM) و کنترل (C) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه T و T-OM تمرینات هوازی فزاینده را با شدت 60 تا 80% حد اکثر ضربان قلب هر فرد، سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته انجام دادند. همچنین آزمودنی های گروه T-OM و OM، هر هفته 7 کپسول هر کدام حاوی هزار میلی گرم امگا-3 و آزمودنی های گروه T و C نیز در همین مدت دارو نما مصرف کردند. نمونه های خونی ناشتایی قبل و بعد از 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل جمع آوری شد. نتایج آزمون آماری تحلیل واریانس دو راهه نشان داد، تعامل تمرین- امگا منجر به کاهش معنادار سطوح سرمی کمرین )0/010 (P=، و بهبود شاخص مقاومت به انسولین)0/010 (P=و گلوگز )0/004 (P=در زنان چاق غیر فعال می شود. مداخله ی توام تمرین- امگا منجر به کاهش بیشتر سطوح سرمی کمرین ؛درمقایسه با اثر تمرین و امگا به صورت مجزا؛ در زنان چاق غیر فعال می شود، اما به نظر می رسد این تعامل در رابطه با بهبود بیشتر شاخص مقاومت به انسولین تاثیر کمتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدیپو کاین، چاقی، اسیدهای چرب امگا، 3، مقاومت به انسولین، تمرین هوازی فزاینده
  • حمید قاسمی*، سارا کشکر، رویا روشنی صفحه 59
    هدف از این تحقیق تحلیل محتوای کتب ورزشی کشور با تاکید بر مولفه های ورزش بود. برای منظور از روش توصیفی و تحلیل محتوا استفاده شد و داده ها به کمک برگه کدگذاری و دستورالعمل کدگذاری محقق ساخته با روایی صوری و محتوایی و ضریب عینت تایید شده(ضریب اسکات 91/0) جمع اوری شد. جامعه تمامی کتب ورزشی معرفی شده روی سایت کتابخانه ملی و خانه کتاب از ابتدا تا سال 1391 بود که با روش کل شمار تمامی کتاب ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشتر کتاب ها (3/69 )درصد با موضوع عمومی و غیر درسی هستند و کمترین کتاب ها(5/0 درصد) به ورزش همگانی و تفریحی اختصاص دارد. بین مولفه های ورزش و انتشارات و بین مولفه های ورزش و تیراژ رابطه معنی داری دیده شد. بیشتر کتاب ها با موضوع قهرمانی و رشته های خاصی چون فوتبال/فوتسال (4/11 درصد) هستند و بیشتر کتاب های تربیتی توسط انتشارات غیر ورزشی انتشار یافته است.
    کلیدواژگان: کتاب ورزشی، تحلیل محتوا، مولفه های ورزش، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی
  • مریم هرمزی، محمد همتی نفر*، داریوش هرمزی، زینب چوپانی صفحه 75
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر مقادیر پلاسمایی مولکول های چسبان سلولی و عروقی (ICAM-1 وVCAM-1) در مردان جوان غیرفعال بود. به این منظور،24 مرد جوان غیرفعال داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12n=، سن:41/1±33/24 سال، قد:91/4±22/176 سانتی متر، وزن:59 /6±27/72 کیلوگرم) و کنترل (12n=، سن:01/2±27/23 سال، قد:88/6±22/180 سانتی متر، وزن:23/7±27/76 کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت شش هفته و سه جلسه در هفته پروتکل تمرینیHIIT را اجرا کردند که هر جلسه شامل چهار تا شش تکرار دویدن با حداکثر سرعت در یک ناحیه 20 متری با 30 ثانیه بازیافت بود. نمونه های خونی یک روز قبل و 48 ساعت بعد از اجرای پروتکل تمرینی، به صورت ناشتا برای تجزیه و تحلیل های آزمایشگاهی جمع-آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل نشان داد؛ شش هفته اجرایHIIT موجب کاهش معنادار 13/27 درصدیICAM-1 (027/0=P)، و کاهش غیرمعنادار 15/7 درصدی VCAM-1 (32/0=P) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد. هم چنین، افزایش معنادار 8 درصدی VO2max و کاهش معنادار 68/15 درصدی چربی بدن در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. در نتیجه؛ اجرایHIIT علاوه بر کاهش موثر چربی بدن و افزایش آمادگی هوازی، منجر به بهبود مقادیر پلاسمایی مولکول های چسبان عروقی و سلولی در مردان جوان غیرفعال شد، و به نظر می رسدHIIT از نظر تاثیر زمانی یک عامل کارآمد برای پیش گیری و بهبود عوامل خطرزای بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی عروقی است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، مولکول چسبان سلولی، مولکول چسبان عروقی، مردان غیرفعال، بیماری قلبی
  • رحیم رمضانی نژاد*، مهرعلی همتی نژاد، معصومه پند، صادق نعمتی صفحه 85
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین عوامل نگه دارنده شغلی و رضایت شغلی دبیران تربیت بدنی شهر رشت بر اساس تئوری هرزبرگ انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه دبیران تربیت بدنی (160 نفر) شهر رشت در سال تحصیلی 89- 88 بودند که 126 نفر(75/78 درصد ) به پرسشنامه 33 سوالی عوامل نگه دارنده شغلی اینگلس، چاک و پاستور(1996) با مقیاس 7 ارزشی لیکرت و ضریب پایایی 88/0 و پرسشنامه استاندارد 71 سوالی رضایت شغلی اسمیت و همکاران(1969) پاسخ دادند . برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و آزمون t در سطح معنی داری 05/0 P≤ استفاده شد. از میان عوامل نگه دارنده شغلی دبیران تربیت بدنی ، عامل تشخص و احترام ، تعادل شرایط کاری و سازمانی، و عامل جامعیت و برابری به ترتیب در اولویت قرار داشتند. بیشترین رضایت شغلی دبیران تربیت بدنی از نوع کار و کمترین رضایت از حقوق و مزایا وجود داشت . با اینکه بین کل عوامل نگه دارنده شغلی و هر کدام از سه عامل نگهدارنده با رضایت شغلی رابطه معنی داری وجود نداشت ، ولی فقط رابطه بین عامل شرایط کاری و سازمانی با رضایت از مدیر مدرسه، مثبت پایین و معنی دار ((18/0R= ،4/0 P=)) و رابطه عامل جامعیت و برابری با رضایت از نوع کار، پایین، منفی و معنی دار بود (18/0-R= ،4/0 P=). با اینکه عوامل نگهدارنده شغلی دبیران تربیت بدنی نمی توانند سبب افزایش رضایت شغلی شوند ، ولی ایجاد شرایط کاری مطلوب و رعایت انصاف و برابری می تواند نارضایتی را کاهش دهد. رضایت شغلی دبیران از نوع یا ماهیت کار و روابط با همکاران وعدم رضایت را از حقوق و مزایا ، اهمیت شغل دبیری و عوامل اجتماعی – عاطفی، و عوامل بیرون از شغل مانند حقوق و دیگر امکانات رفاهی را در تامین رضایت شغلی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: شرایط کاری، تشخص، برابری، رضایت شغلی، دبیرتربیت بدنی
  • رحمان زعیمی، مریم کوشکی*، محسن ثالثی صفحه 101
    هدف از انجام این تحقیق ، ارزیابی رابطه ی بین شاخص های آمادگی جسمانی شامل توان هوازی و غیر هوازی ، قدرت و استقامت عضله چهار سر رانی و توانایی تکرار دوهای سرعتی در مردان فوتبالیست بود . آزمودنی های این تحقیق شامل 33 بازیکن منتخب فوتبال مرد با سابقه ورزشی حداقل 3 سال عضویت در تیم فوتبال (میانگین ±استاندارد قد: 25/6± 76/174 سانتی متر ، وزن 93/5 ±64/65 کیلو گرم و سن 98/ ± 03/22 سال ( بودند که به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند . متغیرهای تحقیق شامل توان بی هوازی ، توان هوازی ، استقامت عضلات چهارسر ، قدرت عضلات چهار سر و سرعت تکراری به ترتیب با آزمون وینگیت، آزمون آستراند، دینامومتر ، دینامومتر و آزمون توانایی تکرار سرعت ( RSA) اندازه گیری شدند. از روش های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه برای ارزیابی اطلاعات استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که رابطه ی منفی و معنی داری بین توان هوازی، توان بی هوازی ، قدرت عضلات چهارسر و مجموع زمان تکرار دوهای سرعتی وجود دارد (05/0P<) ، در حالی که بین استقامت عضلات چهارسر و مجموع زمان تکرار دوهای سرعتی رابطه ی معنی داری یافت نشد (05/0P>). نتایج بدست آمده از تحقیق نشان داد که به ترتیب اولویت توان هوازی و توان بی هوازی به عنوان بهترین پیش بینی کننده های مجموع زمان تکرار دوهای سرعتی در تکرار دوهای سرعتی RSA می باشند.
    کلیدواژگان: توان هوازی، توان غیر هوازی، قدرت عضله چهار سر، استقامت عضله چهار سر، تکرار دوهای سرعت
  • مجید جلالی فراهانی، محسن بهنام* صفحه 113
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر عناصر آمیخته بازاریابی منتخب بر ابعاد ارزش ویژه برند بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق، مشتریان مرکز موج های آبی بودند که تعداد 262 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های قیمت، تصویر مرکز خدماتی، تبلیغات و ترویج فروش یو، دانتو و لی (2000)، کیفیت ادراک شده هنسلر، ویلسون و وستبرگ (2011)، تداعی و وفاداری به برند واشبورن و پلانک (2002) و آگاهی از برند کلر (2001) استفاده شد و پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 79/0 73/0، 84/0، 78/0، 79/0، 82/0، 80/0 و 77/0 بدست آمد. بطور کلی، نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که از عناصر آمیخته بازاریابی منتخب، تصویر مرکز و تبلیغات بر ابعاد ارزش ویژه برند تاثیر دارند. نتایج این مطالعه اهمیت و نقش تلاش های مختلف بازاریابی در ساخت ارزش نام برند قوی را نشان می دهد. به منظور افزایش قدرت یک برند، مدیران باید بر روی تصویر مرکز و تبلیغات سرمایه گذاری کنند.
    کلیدواژگان: قیمت، تبلیغات، تصویر مرکز، ترویج فروش، ارزش برند
  • مهدیه آکوچکیان*، محمدحسین علیزاده، نادر رهنما، بهاره محمودیه صفحه 129
    قدرت لازمه عملکرد طبیعی بالاتنه می باشد. بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان، پس از گذشت زمان مورد نیاز برای بهبود بعد از درمان سرطان پستان، نقص های عملکردی را در بالاتنه، گزارش می کنند. دانستن این که آیا درمان کمکی سرطان مانند پرتو و شیمی درمانی هر نوع تاثیری بر بازوی غیرمبتلا دارد به طور دقیق ممکن نیست. از این رو هدف این پژوهش گزارش عینی از قدرت زنان مبتلا به سرطان پستان بود. بدین منظور تعداد 33 زن یائسه مبتلا به سرطان پستان با (46/6 ± 51 سال) که به طور متوسط 5 سال قبل جراحی را به اتمام رسانده، شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت کرده بودند، و 30 زن یائسه سالم با (05/5 ± 26/53 سال) انتخاب شدند. قدرت با استفاده از دینامومتر دستی برای فلکشن، آدداکشن افقی، چرخش داخلی و خارجی شانه، آبداکشن و چرخش بالائی، دپرشن و آدداکشن کتفی اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون Manova انجام شد (05/0 ≥ P) . یافته های پژوهش حاکی از تفاوت معنی دار شش متغیر قدرت کمربند شانه (فلکشن، چرخش داخلی، چرخش خارجی، آدداکشن افقی شانه، آبداکشن و چرخش بالائی، دپرشن و آدداکشن کتف) میان گروه ها و کاهش قدرت به ترتیب 1/74 درصد، 3/65 درصد، 5/75 درصد، 9/63درصد، 3/61 درصد، 8/74 درصد افراد بیمار نسبت به افراد سالم بود. نتایج نشانگر اهمیت ارزیابی قدرت کمربند شانه درافراد مبتلا به سرطان پستان می باشد. بر مبنای یافته های پژوهش حاضر، از آنجا که سال ها پس از درمان نیز کاهش در قدرت کمربند شانه این بیماران مشاهده می شود متخصصان امور سلامت، به هنگام درمان و طراحی برنامه های تمرینی و توانبخشی برای زنان مبتلا به سرطان پستان باید روی این اندازه های ویژه قدرت کمربند شانه دقت نمایند.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، عملکرد بالاتنه، یائسگی، کمربند شانه، شیمی درمانی، پرتودرمانی، گره لنفاوی
  • مهرداد محرم زاده*، احمد نوری، شیدا سعیدی صفحه 141
    نظام مدیریت مقصد شبه مجموعه ای از اطلاعات کامپیوتری شده در مورد یک مقصد اطلاق می شود. نظام مدیریت مقصد ها معمولا حاوی اطلاعاتی در خصوص جاذبه ها و تسهیلات هستند و غالبا قابلیت انجام رزرواسیون و ثبت را نیز در خود دارند. هدف از پژوهش حاضر امکان سنجی پیاده سازی نظام مدیریت مقصد گردشگری ورزشی ایران در سال 1390می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی تحقیق توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مدیران تربیت بدنی و میراث فرهنگی استان های کشور به تعداد 60 نفر تشکیل می دهد. کلیه جامعه آماری به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد (N=n=60). ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته متشکل از 25 سوال برای نظر سنجی از مدیران تربیت بدنی و میراث فرهنگی می باشد.برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آمار توصیفی و وآزمون t تک نمونه ای استفاده گردید و از بسته نرم افزار آماری SPSS کمک گرفته شد. یافته های حاصل از آزمون t تک نمونه ای بر اساس 98/10= t محاسبه شده در سطح معنی داری 001/0 نشان داد که الزامات اطلاعاتی سازمان های مدیریت مقصد (DMO) در ایران امکان پیاده سازی نظام مدیرت مقصد گردشگری ورزشی ایران را میسر می سازد. نتایج نشان داد که زیر ساخت ها و الزامات تجارت الکترونیکی مورد نیاز جهت پیاده سازی نظام مدیریت مقصد ایران در بخش گردشگری ورزشی امکان پیاده سازی این نظام را میسر می سازد(001/0 p= و
    355/10= t).بسترهای تجارت الکترونیکی موجود در ایران امکان ارائه اطلاعات بر روی پلت فرم های مختلف فناوری اطلاعات را به کاربر نهایی (گردشگران ورزشی) می دهند(001/0 p=و84/1= t). عملکردو ساختار سیستم های مدیریت مقصد ایران امکان مدیریت اثربخش مقصد را برای سازمان های مدیریت ورزشی فراهم آورده است (001/0 p=و31/14= t). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که با بهره گیری صنعت گردشگری از درس های اولیه DMSها، انتظار می رود که DMSها آینده روشن تری را برای مقاصد ایران رقم بزنند.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، پیاده سازی، گردشگری ورزشی، گردشگری الکترونیک، سیستم مدیریت مقصد(DMS)
|
  • Sara Boozhmehrani*, Peyman Fakhri, Abolfazl Farahani, Loqman Keshavarz Page 9
    The aim of this study was to survey and identify those factors influencing service quality of National Olympic and Paralympics Academy of Iran from customers’ viewpoints. The research method was descriptive – survey. The study population consisted of athletes, coaches, staff members, students and all National Olympic and Paralympics Academy service users who were admitted in the academy in June 2012. Given the statistical population, the sample consisted of 120 subjects and then by Morgan table, it considered of 92 subjects. 120 SERVQUAL questionnaires were distributed among the statistical sample and finally 92 questionnaires were evaluated. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was calculated and confirmed by Cronbach's alpha test. The results of descriptive and inferential statistics (K-S test, Friedman variance analysis) showed a significant gap between perceived services and expected services. In addition, those factors influencing service quality of the academy were ranked and identified. Results of this study were consistent with most studies conducted to evaluate the quality of services, particularly in the area of sport.
    Keywords: service quality, service quality technique, service quality assessment, Servqual, customers, National Olympic, Paralympics Academy
  • Omid Hashemzadeh*, Mahtab Moazami Page 27
    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic training with and without lavender consumption on lactate and cortisol levels in non-athlete male students. 37 non-athlete male students (age: 23.13 ± 2.54 yr and body mass index: 22.11 ± 2.77) participated in three experimental groups and one control group. They performed aerobic training with 60-75% of maximum heart rate for 8 weeks (3 sessions per week). Two groups consumed lavender and one of these groups also performed aerobic training. Findings showed a significant reduction in plasma lactate and serum cortisol levels after 8 weeks of aerobic training in all 3 experimental groups with and without lavender. However, these changes were not enough to make significant changes among the groups. Also, no significant differences were observed in plasma lactate and serum cortisol levels of subjects. According to these results, 8 weeks of aerobic training with and without lavender consumption postpones fatigue and improves athletic performance in non-athlete male students through lowering levels of lactate and cortisol.
    Keywords: aerobic training, lavender, lactate, cortisol, non- athlete
  • Reza Andam*, Amir Akbari Page 35
    This research aimed at assessing social capital of volunteers in university sport associations using exploratory factor analysis method. The methodology was descriptive –correlation conducted as a survey. The statistical population consisted of volunteer students who were the members of Iranian university sport associations. 260 students from 10 universities were selected as the sample by random cluster sampling method. A researcher- made questionnaire was administered to collect data and its content and face validity was already checked and confirmed by an expert university panel. Cronbach’s alpha coefficient was employed to test the reliability of the questionnaire (α=0.86). Then, exploratory factor analysis with a varimax rotation was employed to recognize social capital factors and structural validity of the research factors and questionnaire. On this basis, 26 social capital variables were classified into seven categories. The results showed that the most important factor was “trust” (mean 3.62±0.71) and the least important factor was “partnership and team work” (mean 3.41±0.7). The factors to be identified were determined by the following criteria: a) a pre specification of the number of factors based on the literature review; b) factor selection based on eigenvalues greater than 1.0; c) visual inspection on the basis of the Scree-plot; d) variance description criterion; and e) comprehensibility of the extracted factors. These seven scales accounted for 77.34% of the variance and were labeled as “partnership and team work, commitment, cooperation, trust, identity, information and awareness, empowerment and education”. The study suggests that sport organizations should pay a particular attention to social capital index and its related factors especially "trust" that has a determining role when absorbing and employing volunteers who are active in Iran sport arena.
    Keywords: social capital, trust, volunteering, partnership, university
  • Tayebeh Mohammadikhou*, Khosro Ebrahim, Hojjatollah Nikbakht Page 49
    The aim of this study was to examine the effect of 12 weeks of progressive aerobic training with omega supplement on serum levels of chemerin and insulin resistance in obese inactive women. In this semi-experimental study, 32 obese inactive women (age 36 ± 3 yr, body mass index 35.52 ± 5.23 kg/m2) who had no regular physical activity were selected as the sample and randomly divided into four groups of 8 subjects: training (T), training - omega (T OM), omega (OM) and control (C). The subjects in groups T and T-OM performed progressive aerobic training at an intensity corresponding to 60-80% of maximum heart rate 3 days/week for 12 weeks. The subjects in groups T-OM and OM consumed 7 omega-3 capsules, each containing 1000 mg omega-3 every week and subjects in groups T and C consumed placebo during the same period. Fasting blood samples were taken before and after 12 weeks of aerobic training and supplementation. Results of two-way ANOVA demonstrated the interaction of training – omega significantly reduced serum levels of chemerin (P=0.010) and improved insulin resistance index (P=0.010) and glucose (P=0.004) in obese inactivewomen. Compared with the effect of training and omega separately, the combined intervention of training - omega led to a further reduction in serum levels of chemerin in obese inactive women, but this interaction appears to be less effective in relation to the further improvement of insulin resistance index.
    Keywords: adipokine, obesity, Omega, 3 fatty acids, insulin resistance, progressive aerobic training
  • Hamid Ghasemi*, Sara Keshkar, Roya Roshani Page 59
    The aim of this study was content analysis of the Iranian sport books with an emphasis on sport components. The methodology was descriptive and content analysis and data were collected by coding sheets and researcher-made coding instruction with confirmed face and content validity and correlation coefficient Sqat coefficient (0.91). The population consisted of all sport books introduced on national library and home book websites from the beginning till 2012. The sample was equal to the population. The findings showed that more books (69.3%) had general topics. The books about sport for all and recreational sport were in minimum (0.5%). There were significant relationships between sport components and publishers and also between sport components and circulation. Most books had championship topics and specific fields such as football and footsal (11.4%). Most educational books were published by non-sport publishers.
    Keywords: sport book, content analysis, sport components, sport for all, championship sport
  • Maryam Hormozi, Mohammad Hemati Nafar*, Dariush Hormozi, Zeinab Choupan Page 75
    The aim of this study was to determine the effect of six weeks of high intensity interval training (HIIT) on plasma levels of cellular and vascular adhesion molecules (ICAM-1 & VCAM-1) in sedentary young men. 24 sedentary young men voluntarily participated in this study and were randomly divided into two groups: experimental (n: 12, age: 24.33±1.41 yr, height: 176.22±4.91 cm, weight: 72.27±6.59 kg) and control (n: 12, age: 23.27±2.01 yr, height: 180.22±6.88 cm, weight: 76.27±7.23 kg). Experimental group performed three HIIT sessions per week for 6 weeks. Each session consisted of four to six repeats of maximal sprint running within a 20 m area with 30 sec. recovery. Fasting blood samples were collected one day before and 48 hours after the training protocol for lab analysis. Data were analyzed by independent t test and results showed that six weeks of HIIT significantly reduced ICAM 1 (27.13%) (P=0.027) in the experimental group compared to control group and the decrease (7.15%) in VCAM-1 was not significant (P=0.32). Also, the present study showed a significant increase (8%) in VO2max and a significant decrease (15.68%) in body fat of experimental group compared to control group. Therefore, it appears that HIIT improved plasma levels of cellular and vascular adhesion molecules in sedentary young men in addition to effectively reducing body fat and increasing aerobic fitness. It seems that with regard to time effect, HIIT is an efficient factor to prevent and improve risk factors of chronic diseases such as cardiovascular diseases.
    Keywords: interval training, cellular adhesion molecule, vascular adhesion molecule, sedentary men, cardiac disease
  • Rahim Ramezaninezhad*, Mehrali Hemmatinezhad, Masoumeh Khosravi, Masoumeh Pand Page 85
    The aim of this study was to investigate the relationship between job vocational factors and job satisfaction in physical educators of Rasht city based on Herzberg theory. The statistical population were all physical educators of Rasht city (N=160) in the academic year of 201 - 2011. 126 subjects (78.75%) answered the 33-item questionnaire of Job Vocational Factors (Ingles, Chuck and Pastor, 1996) with 7-point Likert scale and reliability coefficient of 0.8 and the standard 71-item questionnaire of Job Satisfaction (Smith et al., 1969). The data were analyzed by Pearson and Spearman correlation coefficient tests and t test at P≤0.05. The findings showed that among job vocational factors of the physical educators, recognition and respect, the balance of working and organizational conditions, and inclusivity were the most important factors respectively. Also, among job satisfaction factors, satisfaction from work nature was the first factor and pay was the last factor. Although there were no significant relationships between all job vocational factors and the top three job vocational factors and job satisfaction, there was a significant, low, positive relationship between work and organizational conditions factor and satisfaction from school principal (P=0.4, R= -0.18). There was a significant, low, negative relationship between inclusivity factor and satisfaction from work nature (P=0.4, R= -0.18). Although job vocational factors cannot increase job satisfaction, optimal working conditions and inclusivity can reduce dissatisfaction. Instructor's satisfaction from work nature, their relationship with their colleagues and lack of satisfaction from pays indicated the importance of this job and social psychological factors as well as external factors such as pays and other facilities for job satisfaction.
    Keywords: working conditions, recognition, inclusivity, job satisfaction, physical educator
  • Rahman Zaimi, Maryam Koushkie Jahromi*, Mohsen Salesi Page 101
    The aim of the present study was to investigate the relationship between physical fitness indices including aerobic and anaerobic power, thigh forceps muscle strength and endurance and repeated sprint ability (RSA) in male soccer players. Subjects of the study included 3 elite male soccer players with at least 3 years of experience of membership in a soccer team (mean age: 22.03 ± 0.98 yr, height: 174.76 ± 6.25 cm, and weight: 65.64 ± 5.93 kg) who participated in the study voluntarily. The study variables including anaerobic power, aerobic power, forceps muscle endurance and strength and repeated sprint were measured using Wingate, Astrand, dynamometer and Repeated Sprint Ability (RSA) tests respectively. Statistical methods of Pearson correlation and multiple regression were used for data analysis. Results indicated a significant and negative relationship between aerobic and anaerobic power, forceps muscle strength and total time of repeated sprints (P0.05). Findings indicated that aerobic and anaerobic power respectively were the best predictors of total time of repeated sprints in RSA.
    Keywords: aerobic power, anaerobic power, forceps strength, forceps endurance, repeated sprints
  • Majid Jalali Farahani, Mohsen Behnam* Page 113
    The aim of this study was to investigate the effect of selected marketing mix elements on brand equity dimensions. The method was descriptive - correlational. The statistical population consisted of the Mojhaye Abi center consumers and 262 subjects were selected as the sample. For data collection, Price, Service Center Image, Advertising and PromotionalSales Questionnaire (Yoo, Donthu and Lee, 2000), Perceived Quality Questionnaire (Henseler, Wilson and Westberg, 2011), Brand Associations and Loyalty Questionnaire (Washburn and Plank, 2002) and Brand Awareness (Keller, 2001) were used and their reliability was determined by Cronbach's alpha as α = 0.79, 0.73, 0.84, 0.78, 0.79, 0.82, 0.80, 0.77 respectively. Overall, the stepwise regression results indicated that service center image and advertising among the selected marketing mix elements had an effect on brand equity. The results of this study showed the importance and role of different marketing efforts to build a strong brand name. In order to increase the power of a brand, managers need to invest on the advertising and service center image.
    Keywords: price, advertising, center image, promotional sales, brand equity
  • Mahdieh Akoochakian*, Mohammad Hossein Alizadeh, Nader Rahnama, Bahareh Mahmoudieh Page 129
    Strength is necessary for upper body normal function. Many women with breast cancer report impairments in upper extremity function after the time required for improvement after breast cancer treatment. It is not possible to know precisely if cancer adjuvant therapies such as radiation and chemotherapy have any effects on the unaffected arm. The aim of this study was subjective report on strength of women with breast cancer. Therefore, 33 postmenopausal women (51±6.46 yr) with breast cancer who completed the surgery, received chemotherapy and radiation therapy on average five years ago and 30 healthy postmenopausal women (53.26±5.05 yr) were selected. Strength was measured using a hand held dynamometer for flexion, horizontal adduction, internal and external rotations of shoulder, scapular abduction and upward rotation, scapular depression and adduction. Data were analyzed by MANOVA (P≤ 0.05). The findings indicated significant differences between the groups in six variables of shoulder girdle strength (shoulder flexion, internal rotation, external rotation, shoulder horizontal adduction, scapular abduction and upward rotation, scapular depression and adduction) and the strength reduction was respectively %74.1, %65.3, %75.5, % 63.9, %61.3, %74.8 in patients compared to healthy subjects. The results indicated the importance of evaluating the shoulder girdle strength in women with breast cancer. Based on these findings, years after treatment, decreased shoulder girdle strength is found in these patients, health care professionals need to focus on these special shoulder girdle strength factors during the treatment and designing training and rehabilitation programs for women with breast cancer.
    Keywords: breast cancer, upper body function, menopause, shoulder girdle, chemotherapy, radiotherapy, lymph node
  • Mehrdad Moharramzadeh*, Ahmad Nouri, Sheida Saeidi Page 141
    DMS is a set of computerized information about a destination. DMS often contains information about attractions and facilities and also have the ability to reserve and record. The aim of the present study was the feasibility of the implementation of sport tourism destination management system (DMS) in Iran in 2011. The aim was application and the methodology was descriptive and survey. The population consisted of all heads of physical education and cultural heritage (N=60). The sample equaled the population (N=n=60). The data were collected by a researcher-made questionnaire consisting of 25 items to survey the heads of physical education and cultural heritage. For data analysis, descriptive statistics and one-sample t test were used with the statistical software package SPSS. The finding of onesamplet test with t=10.98 and P=0.001 showed that the information requirements of destination management organizations (DMO) in Iran provided the possibility to implement sport tourism destination management system. And infrastructures and e-business requirements needed to implement Iran sport tourism DMS provided the possibility to implement this system (t=10.355, P=0.001). Contexts of existing e-commerce in Iran present information on various platforms of information technology to end users (sport tourists) (t=1.84, P=0.001). Function and structure of Iran destination management systems can provided effective management of destination for sport management organizations (t 14.31, P=0.001). In general, it can be concluded that if tourism industry employs primary DMS lessons, it is expected that DMSs would strive a brighter future for Iran destinations.
    Keywords: feasibility, implementation, sport tourism, electronic tourism, destination management system (DMS)