فهرست مطالب

مجله پژوهش های اخلاقی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/06
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شاهرخ حکمت* صفحه 5
    آفریدگار هستی، پرتوی از ذات بیکران و جمیل خویش را از رهگذر اسماء وصفات در آیینه ی آیات تکوین و تشریع و در دو عرصه آفاق و انفس، متجلی ساخته و اهل نظر همواره در این دریغ اند که کاش صد هزار دیده داشتند برای تماشای این صد هزار جلوه. این مقاله می کوشد تا نمونه هایی از آیات الهی را از منظر تربیتی وآموزشی مورد نظر و توجه و واکاوی قرار دهد و ثمرات هر یک از این نگرش ها، به پیشگاه ارباب معرفت پیشکش گردد.
    کلیدواژگان: آیات الهی، تکوین، تشریع، تربیتی، آموزشی
  • حمید رضانیا شیرازی* صفحه 23
    در دنیای امروز توجه به مسائل اخلاقی در تجارت و به طورکلی در اقتصاد بین المللی ،اهمیت خارق العاده ای کسب کرده است . اخلاق تجاری شاخه ای از اخلاق کاربردی (عملی ) است که اصول اخلاقی ومعنوی یا مسا ئل اخلاقی ناشی از آن را در محیط تجاری یا فضای کسب و کارمورد بررسی قرار می دهد.همچنین با توجه به جهانی شدن اقتصاد، توسعه ارتباطات و در نتیجه آن گسترش بازارها، نیازبه رعایت نکات اخلاقی در تجارت بیش از هر زمان دیگر افزایش یافته است.ادیان و بویژه مکتب اسلام با قرائت اهل بیت(ع) تاکید بسزائی در ایجاد بستری اخلاقی به منظور بهتر زیستن و مسانخت با روحیه ی کمال گرای انسانی که از اهداف همه ی ادیان است بوده اند که در آموزه ها ، منش و تقریر بزرگان دینی بخوبی مشهود است . در واقع بر اساس اموزه های اسلامی راهبرد واقعی برای دورنبودن از دنیا و رهبانیت به معنای غلطش و در عین حال از مسیر کمال گراوی باز نماندن بهترین راهکار رو آوردن به تجارتی است که در آن اخلاق و بایسته های اخلاقی به دقت فراگیرگشته و محقق گردد.
    کلیدواژگان: اخلاق، تجارت اخلاقی، اخلاق سودگرایانه، اخلاق دینی، اخلاق حرفه ای
  • محمدهادی زاهدی وفا*، داود منظور، محمد جواد رضایی صفحه 37
    طی دو دهه اخیر برخی فلاسفه علوم اجتماعی و اقتصاددانان علاقه خویش را به تبیین های تکاملی از عدالت نشان داده اند. برایان اسکرمز یکی از نوآوران اصلی چنین تبیین هایی است. دو اثر مهم وی، یعنی تکامل قرارداد اجتماعی (1996) و شکار گوزن و تکامل ساختار اجتماعی (2004)، تلاش هایی در راستای طرح چنین تبیین هایی از عدالت با استفاده از نظریه بازی های تکاملی هستند. هدف این مقاله، شرح و ارزیابی چارچوب تحلیلی و مبانی ایده اسکرمز است. از این رو، مقاله بر اساس روش نظری و تحلیلی عناصر بناکننده تلقی اسکرمز از قرارداد اجتماعی را شناسایی کرده و سپس به ارزیابی آن مبانی پرداخته است. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که اسکرمز در پی طبیعی سازی مفاهیمی چون عدالت است؛ پروژه ای که با کاستی هایی چون تلقی اثباتی از ارزش ها و عدم سازگاری درونی روبروست.
    کلیدواژگان: فلسفه اخلاق، عدالت، قرارداد اجتماعی، فلسفه سیاسی، نظریه بازی های تکاملی
  • سحر سپاسی*، فائزه نجفی صفحه 59
    انعطاف پذیری در حسابداری این فرصت را برای شرکت ها ایجاد میکند که از طریق دست کاری اطلاعات مالی، سوء استفاده هایی جهت پوشش نوسان های مالی واقعی داشته باشند. از طرفی اخلاق و رفتارحرفه ای حسابرسان در شفاف سازی اطلاعات و اعتمادبخشی به عموم، نقش و مسئولیت خطیری ایفا میکند. از اینرو، هدف این پژوهش بررسی تاثیر اخلاق حسابرسان بر کشف دستکاری اطلاعات مالی است. برای این منظور اطلاعات شاخص های استقلال، صداقت و بیطرفی و قوانین اخلاق مدارانه در خصوص چگونگی اخلاق حسابرسان، بوسیله ابزار پرسش نامه از جامعه حسابرسان و حسابداران رسمی جمعآوری و تحلیل گردید. نتایج آزمون های استنباطی میانگین و تحلیل عاملی تاییدی معادلات ساختاری نشان داد که توانایی حسابرسان برای کشف دستکاری اطلاعات مالی بطور قابل توجهی بوسیله قوانین اخلاق مدارانه حسابرسی، استقلال، صداقت و بیطرفی و تمامی جنبه های اخلاقمدارانه حسابرسی تحت تاثیر قرار میگیرد. بطوریکه صداقت و بیطرفی حسابرسان به عنوان مهمترین عامل موثر در کشف اطلاعات مالی دستکاری شده تعیین گردید.
    کلیدواژگان: اخلاق حسابرسی، اطلاعات دستکاری شده، قوانین اخلاق مدارانه، تحلیل عاملی تاییدی
  • ماریه سید قریشی*، محمد مهدی سلطانی صفحه 77
    اتانازی انواعی دارد که از حیث اخلاقی و فقهی از یکدیگر متفاوت اند. تمایز دو نوع عمده آن، یعنی اتانازی فعال و منفعل، این است که در نوع اول، بیمار لاعلاج و با رنج زیاد را بدون امید به بهبودی می کشیم، اما در دومی، درمان او را رها می-کنیم تا بمیرد. تحلیل و ارزیابی این تقسیم و تمایز، میتواند پاسخگو به این پرسش مهم و کلیدی باشد که آیا وانهادن برای مرگ نیز از لحاظ فقهی-اخلاقی مانند کشتن است؟ بسیاری از فلاسفه اخلاق این دو نوع را از حیث اخلاقی مانند هم میدانند یا اینکه گاهی حتی اتانازی منفعل را غیراخلاقیتر از نوع فعال آن میدانند؛ لکن در این مقاله با بررسی و برجسته کردن تفاوت و تمایز این دو نوع عمده اتانازی، مشخص می شود که از حیث اخلاقی و فقهی هیچگاه نمی توانند با هم یکسان باشند؛ بلکه همانطور که در قسم فعال، حرمت و غیراخلاقی بودن آن روشن است، در قسم منفعل نیز، عدم حرمت آن روشن میشود؛ و در موارد لاعلاجی که هیچ امیدی به بهبودی فرد بیمار نیست و بیماری او روز به روز در حال پیشرفت است، دیگر هیچ ضرورت اخلاقی و تکلیف شرعی ای به عهده پزشک و یا حتی شخص بیمار نیست تا بخواهد روند پیشرفت بیماری را کاهش داد و یا شخص را بیشتر زنده نگه داشت.
    کلیدواژگان: اتانازی فعال، اتانازی منفعل، تفاوت فقهی، تفاوت اخلاقی
  • حکیمه سادات شریف زاده، سید احمد میرمحمدتبار*، مریم سهرابی صفحه 95
    بی توجهی سازمان ها به اخلاق کار و ضعف در رعایت اصول اخلاقی در برخورد با نیروهای انسانی سازمان و ذینفعان بیرونی، میتواند مشکلاتی را برای سازمانها به وجود آورد. همچنین بحث از اصول اخلاقی و به ویژه اخلاق کار اسلامی در جامعه ایران اسلامی دارای اهمیت است. به دلیل اهمیت موضوع، در سال های اخیر تحقیقات زیادی درباره اخلاق کار اسلامی انجام شده است. با توجه به افزایش تحقیقات اخلاق کار اسلامی و شناسایی متغیرهای متعدد مرتبط با آن، تحقیق حاضر درصدد بررسی مهمترین متغیرهای مرتبط با اخلاق کار اسلامی در تحقیقات انجام شده در ایران است. روش تحقیق مقاله حاضر، فراتحلیل می باشد. جامعه آماری تحقیق همه ی مقالات معتبر علمی هستند که در سال های 1380 تا 1394 با موضوع اخلاق کار اسلامی منتشر شده اند. در نهایت 16 تحقیق انتخاب و با نرم افزار CMA2 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج تحقیق نشان داد که در مجموع رابطه 16 متغیر با اخلاق کار اسلامی در تحقیقات مختلف بررسی شده است. از بین این متغیرها، سه متغیر تعهد سازمانی، عدالت سازمانی و رضایت شغلی بیشترین تاثیر را بر اخلاق کار اسلامی داشتند.نتایج فراتحلیل نشان داد که اندازه اثر بین تعهد سازمانی و اخلاق کار اسلامی با 55/0 در حد بالا میباشد. همچنین اندازه اثر ترکیبی عدالت سازمانی و اخلاق کار اسلامی با 53/0 در حد بالا قرار دارد. رابطه رضایت شغلی و اخلاق کار اسلامی، در تحقیقات مرور شده معادل 27/0 و در حد ضعیف می باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، فراتحلیل، تعهد سازمانی، عدالت سازمانی، رضایت شغلی
  • محمد ذاکری، سارا نجاری* صفحه 115
    هدف این پژوهش بررسی همسویی ارزش های اخلاقی و ارتباطات سازمانی است که مطالعه آن در شرکت ارتباطات زیرساخت انجام گردیده است . با توجه به این که تا کنون در مورد همسویی ارزش های اخلاقی و ارتباطات سازمانی تحقیقی صورت نگرفته ، بررسی انجام شده می تواند همسویی ارزشهای اخلاقی با ارتباطات سازمانی را نمایان سازد. جامعه آماری مدیران و کارکنان شرکت ارتباطات زیرساخت می باشد که با توجه به نمونه آماری 284 نفر به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند . روش پژوهش توصیفی پیمایشی می باشد . گرداوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام و از پرسشنامه های پژوهشی اعم از پرسشنامه هانت و همکاران (1989) ، سینگاپکدی و همکاران (1996) و مقیمی (1394) استفاده شده است . برای روایی ، ابتدا پرسشنامه در اختیار چند تن از متخصصان و مدیران ارشد سازمان قرار گرفت و به تائید آنها رسید و جهت پایایی نیز از طریق نرم افزار SPSS با آزمون کرونباخ قابلیت اعتماد نشان داده شد . یافته های پژوهش نیز نشان داد که در روابط رسمی حاکم در سازمان تنها مولفه مسئولیت پذیری در ارزشهای اخلاقی رابطه مستقیم و معنی داری را ایجاد و در روابط غیر رسمی مولفه های تعهد ، عدالت ، مسئولیت پذیری و مشارکت در ارزشهای اخلاقی رابطه مستقیم و معنی داری را ایجاد می کند و همچنین با تحلیل رگرسیون تعیین گردید که همسویی ارزشهای اخلاقی و ارتباطات سازمانی در سازمان وجود دارد.
    کلیدواژگان: ارزش های اخلاقی، ارتباطات سازمانی، تعهد، عدالت، مسئولیت پذیری و مشارکت
  • مهدیه عسکری*، ابراهیم نوری، حسین خاکپور صفحه 131
    عزت نفس از موضوعات کلیدی در زندگی هر انسان می باشد که در موفقیت ها و شکست های وی تاثیر مستقیم دارد این مساله در نظام تربیتی اسلام به عنوان یک هدف مطرح است تا انسان ها را به سوی سلامت روان سوق دهد، هدف از این مقاله شناخت کلید های دستیابی به عزت نفس و تاثیر آن در سلامت روان است، نوشته حاضر به روش توصیفی-تحلیلی با رویکرد قرآنی-روایی بر آن شده تا نشان دهد که راه هایی برای دست یابی به عزت نفس وجود دارد از مهمترین آنها می توان به توکل به خداوند،تمسک به قرآن و... اشاره نمود و در پایان هم ضمن بیان کارکردهای تربیتی عزت نفس به چگونگی تاثیر آنها بر پیدایش عزت نفس و تامین سلامت روان می پردازد.
    کلیدواژگان: عزت، عزت نفس، سلامت روان، قرآن، روایات
  • ثریا قطبی*، فریده داودی مقدم، بیتا عزیزی صفحه 147
    معناشناسی واژه های اخلاقی قرآن یکی از پژوهش های جدید در عرصه تحقیقات قرآنی است که با مطالعه ای روشمند و موشکافانه درصدد کشف لایه های جدید از معانی الفاظ قران است .
    در نوشتار حاضر تلاش شده تا واژه اخلاقی ایثار با نگاه جزیی نگر و با رویکردی معنا شناسانه، به عناصر و اجزاء ذاتی مولفه های معنایی خود تجزیه شود و فرای ریشه شناسی این واژه، روابط بینامتنی آن شامل روابط هم نشینی، جانشینی و سیاق در سطح آیات و سورهای قران مورد مداقه واقع شود . حاصل آنکه معنای ایثار در قرآن مفهومی تک لایه نیست بلکه دارای مرزهای در هم تنیده است. این واژه در سیر تکامل معنایی خود با حفظ معنای اساسی «انتخاب کردن» وارد نظام معنایی قران شد و مولفه هایی از جمله عدم واسطه ،اختیار ، گزینه های مختلف ،مطلوبیت و بار ارزشی مثبت و منفی را در بر گرفت . این واژه در فرایند انتقال به نظام های پس از قرانی بتدریج دچار تخصیص معنایی گشت به طوری که آنچه امروز از معنای ایثار به ذهن متبادر می شود با مفهوم آن در قران ،رابطه عموم و خصوص مطلق دارد.
    کلیدواژگان: قرآن، معناشناسی، مولفه های معنایی، ایثار، جانشینی، همنشینی، سیاق
  • حسین کریمیان، فائزه ناطقی*، محمد سیفی صفحه 163
    هدف تحقیق، شناسایی وجوه افتراق و اشتراک تفکر انتقادی با تعلیم و تربیت اسلامی است و روش مطالعه توصیفی از نوع تحلیل اسنادی است. ابزار جمع آوری اطلاعات فیش برداری از منابع و اسناد مکتوب در تعلیم و تربیت اسلامی و تفکر انتقادی ب اساس مدل فاشیون است. تحلیل اطلاعات جمع آوری شده نشان داد : 1- تحلیل ، تفسیر، ارزشیابی ، استنباط، توضیح و خود تنظیمی از وجوه اشتراک تفکر انتقادی با تعلیم و تربیت اسلامی است که مورد توجه و تاکید هردو قرارگرفته است.2- هدف تربیت اسلامی قرب الی الله ، ولی تفکر انتقادی رشد مهارت های ذهنی است که از وجوه افتراق اساسی بین دو مقوله می باشد. 3- باتوجه به دیدگاه تربیتی اسلام تفکر انتقادی یکی از اهداف تربیتی در راستای تحقق تعقل و سیر در آفاق و انفس و به عبارتی سیر الی الله است.4- باتوجه به تاکید اسلام مبنی بر عدم پذیرش امور بدون دلیل و برهان می توان استدلال کرد که تفکر انتقادی یکی از مبانی رشد اجتماعی و عقلانی در تربیت اسلامی است. 5- تفکر انتقادی به عنوان مهمترین فرایند رشد و تحول عقلانی با رویکرد تربیت اسلامی کاملا سازگاری دارد.
    کلیدواژگان: وجوه اشتراک، وجوه افتراق، تربیت اسلامی، تفکر انتقادی
  • فرامرز محمدی پویا*، سعید ضرغامی همراه، سید مهدی سجادی، یحیی قائدی، علیرضا محمودنیا صفحه 183
    هدف از پژوهش حاضر تبیین جایگاه تفکر انتقادی در وظیفه گرایی معرفتی اخلاق باور می باشد. برای این منظور از روش تحلیل مفهومی برای تحلیل وظیفه-گرایی معرفتی، تفکر انتقادی و همچنین تبیین جایگاه تفکر انتقادی در وظیفه گرایی معرفتی استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان میدهد که به منظور عقلانیت بخشی به باورها و رعایت اخلاق باور، باید دلایل و قرائن لازم و کافی برای باور فراهم آید(قرینه گرایی). نائل آمدن به این دلایل و قرائن، مستلزم تحقیق و تفحص درباره ی باور مورد نظر است(وظیفه گرایی معرفتی). برای انجام تحقیق و بررسی اصولی، باید قواعدی را تبیین کرد که با کاربرد آنها فرایند وظیفه گرایی معرفتی بهنحو احسن صورت پذیرد. تفکر انتقادی متشکل از مهارت هایی است که هر کدام میتوانند به عنوان یک قاعده در فرایند تحقیق و بررسی در مورد باور بهکار روند. این قواعد عبارتند از «قضاوت با معیار روشن و پرهیز از قضاوت عجولانه»، «پرسش گری»، «خود اصلاحی»، «تمییز دلیل قوی از دلیل ضعیف»، «عدم پیروی از اکثریت و حقیقت جویی»، «تحلیل کردن»، «استقصاء»، «بداهت و پرهیز از ابهام»، «اجتناب از جمود و تعصب»، «جامعیت نگری»، «انعطاف پذیری»، «پیگیری تردیدها»، «استماع نظرات مخالف»، «تفکیک باور از صاحب باور»، «بررسی پیش فرضها» که با ورود به فرایند اخلاق باور، مسیر وظیفه گرایی معرفتی را قاعده مندانه به پیش خواهد برد.
    کلیدواژگان: اخلاق باور، وظیفه گرایی معرفتی، قرینه گرایی، تفکر انتقادی
|
  • Shahrokh Hekmat* Page 5
    Creator of the universe ¡ infinite rays of the essence and Jamil their names through the mirror verses traits and legislation development in the field of souls ¡ made manifest and people always comment that I hesitate to see hundreds of thousands had been the hundreds of thousands effects ¡ in this paper an attempt has been made to the divine revelations of academic perspectives ¡ philosophical¡ spiritual ¡ artistic ¡ educational ¡ and desired to be considered and the results of each of these attitudes ¡ to be presented before the Lord of wisdom.
    Keywords: Divine revelations, development, legislation, educational, training
  • Hamid Rezania Shirazi* Page 23
    In today's world due to ethical issues in international trade and the economy in general, has gained extraordinary importance. Business ethics is a branch of applied ethics andspiritual morality or ethical issues arising from what I have in the business environment or business environment examined. Also due to economic globalization, the development of communication and thereby expanding markets, the need for ethical points in trade has increased more than any other time. Religions and especially Islam and Ahlul Bayt(a.s) 's interpretation emphasizes important in creating moral basis for better life of all faiths have been targets of religious teachings is evident. In fact, according to Islamic teachings real strategy for a better life and stay ahead of the opening perfectionism best solution is to resort to trade where ethics to be done carefully.
    Keywords: Ethics, Ethical trading, Utilitarian ethics, Religious ethics, Professional ethics
  • Mohammad Hadizahedivafa*, Davood Manzoor, Mohammad Javad Rezaee Page 37
    Last two decades¡ some philosophers of social sciences and economists showed their interest in evolutionary explanations of Justice. Brian Skyrms is one of great contributor of these explanations. His two major works¡ Evolution of the social contract (1996) and stag hunt and evolution of social structure (2004)¡ are attempting to lay such explanations of justice by evolutionary game theory. The purpose of this paper is to present and evaluate the analytical framework and foundations of Skyrms’ idea. Accordingly¡ the paper¡ based on theoretical and analytical method¡ finds basic building blocks of Skyrms’ account of the social contract and then examines those foundations. Research findings show that skyrms seeks to naturalization of concepts such as justice; Project that meet with shortcomings such positive conception of values and inner inconsistency.
    Keywords: Moral Philosophy, Justice, Social Contract, Political Philosophy, Evolutionary Game Theory
  • Sahar Sepasi*, Faezeh Najafi Page 59
    Flexibility in accounting an opportunity for the company that through the manipulation of financial information¡ have some abuses to cover their actual financial swing. Therefore¡ the aim of this study is investigate the impact of Auditors ethical on the discovery of manipulated financial data. For this purpose the indicators information of independence¡ integrity¡ impartiality and ethical rules on how the ethics of auditors¡ by means of questionnaires from the auditors and CPAs were collected and analyzed. Inferential tests results of mean and confirmatory factor analysis of structural equation showed that Auditor's ability to detect manipulated of financial information is impacted by Ethical rules of auditing¡ independence¡ impartiality and integrity and ethical aspects of the audit considerably. So that the integrity and impartiality of auditors were determined as the most important factor discovered by manipulating financial data.
    Keywords: audit Ethics, manipulated finance information, ethical rules, confirmatory factor analysis
  • Marie S. Qureshi*, Mohammad Mahdi Soltani Page 77
    There are several different types of euthanasia That morally and fiqh are different from each other. Distinguish two major types¡ it is in the first type¡ Kill terminally ill with no hope of recovery¡ But the second type¡ leaves him to die. Evaluation of this distinction¡ can be responsive to the important question is whether the fiqh-ethical leaving for death is like killing? Many of moral philosophers consider the two types of morally equal. But in this paper highlight the distinction between the two types of euthanasia is clear that in terms of moral and juridical never be able to match; But as the active kind¡ it is clear forbidden and unethical¡ In a passive kind¡ it becomes clear that it is not forbidden. And the patients is terminally ill with no hope of recovery¡ There is no moral and religious duty to the patient's physician or even the sick person¡ to try to be kept him alive more.
    Keywords: Active euthanasia, Passive Euthanasia, Jurisprudential differences, Moral difference
  • Hkimeh Al Sadat Sharifzadeh, Sayyed Ahmad Mirtabar*, Maryam Sohrabi Page 95
    Subject: Neglect organizations work ethic and weakness in ethics in dealing with human resources can create problems for organizations. Also discussion of ethics and especially Islamic work ethics is important in Iranian society. This attention to Islamic work ethics has made in recent years much research done on the related variable in the workplace. Due to an increase in Islamic work ethics research and identify the related variable to it¡ this study aimed to investigate the related variable to Islamic work ethics in research conducted in Iran.
    Method
    The research method of this paper is the meta-analysis. Population of the study almost scientific papers that are the subject Islamic work ethics in 2001 and 2015 were published. Finally¡ 16 papers selected and analyzed with the Comprehensive Meta-analysis software.
    Results
    The results showed that relationship of 16 variables was evaluated with Islamic work ethics in previous research. Among these variables¡ organizational commitment¡ organizational justice and job satisfaction had the most related to Islamic work ethics. The results of the meta-analysis showed that the effect size between organizational commitment and Islamic work ethics approximately 0.55¡ was in high level. Also relationship between justice culture and Islamic work ethics was about 0.53 and in high level. Results show that the combined effects of the relationship between job satisfaction and Islamic work ethics the equivalent of 0.27¡ was in weak level.
    Keywords: Islamic work ethics, meta, analysis, organizational commitment, organizational justice, job satisfaction
  • Mohammad Zakeri, Sara Najjari* Page 115
    The aim of this study was to evaluate the alignment of moral values and organizational communication that the study was conducted in Telecommunication Infrastructure Company. Since no study has been done on the alignment of moral values and organizational communication ¡ This study could reveal alignment moral values with organizational communication. Statistical Society is Managers and employees of Telecommunication Infrastructure Company¡ which according to the sample of 284 people were selected for sampling. The research method is survey. Data were collected through questionnaires and The research questionnaires¡ including questionnaires Huntetal (1989)¡ Syngapkdy et al. (1996) and residents (1394) is used. The validity of the questionnaire was given to a number of specialists and senior managers and reached to confirm them and The Reliability of SPSS software through Cronbach test of reliability was demonstrated. The findings also showed¡ In the official relations only component in the ethical values of responsibility creates a direct and significant relationship and In informal relations components of commitment¡ fairness¡ responsibility and participation in a direct and significant relationship creates moral values and It was determined by regression analysis ¡ There is a alignment moral values and organizational communication.
    Keywords: moral values, organizational communication, Commitment
  • Mahdiyeh Askari*, Ebrahim Noori, Hosain Khakpoor Page 131
    Self-esteem is of key topics in the life of the human beings and has direct impact on his success and defeats. This case is proposed as a target in the Islamic educational system in order to lead them in the way of health. The purpose of this article is recognition of the keys to achieve the Self-esteem. This article in descriptive- analytical method and in the Quran-narrative view is going to showthe ways of Self-esteem¡ and the most importantof them are: Trust in God¡ resorting to Quran and …. In the end this article describes the educational functions of self-esteem and its impacts on the emergence of self-esteem and providing mental health.
    Keywords: Dignity, Self, esteem, Mental health, Quran, Tradditions
  • Soraya Ghtbi Farideh*, Davoodi Moghadam, Bita Azizi Page 147
    The semiotics about ethic words in Quran is among the latest studies in the field of Qoranic researches aiming to discover new layers of meaning from Quran words through a systematic and accurate study. in the current text¡ it has been attempted to analyze the ethic word ''sacrifice" to its essential elements of meaning components through a semiotic and detailed look; in addition to the etymology of this word¡ its intersexual relations including collocation¡ substituational¡ and stylistic relations should be considerate. It must be concluded that the meaning of “sacrifice" in Quran is not a single-layered concept¡ but¡ it has interwebbed borders. Saving the essential meaning of “choose"¡ this word entered the Quran’s semantic system in its developmental path and covered components such as no intermediating¡ choice or authority¡ various alternatives¡ desirability¡ and positive and negative value weights. In the process of its meaning development¡ this word involved meaning allocation to the extent that today¡ whatever is suggested by the meaning of "sacrifice" has an absolute special and general relation.
    Keywords: Quran, semiotics, meaning components, sacrifice, substitution, collocation, style
  • Hosain Karimiyan, Faezeh Nateghi*, Mohammad Siafi Page 163
    The goal of research is the dimension of differences and similarities thinking and Islamic educating and training and the method of studying in describing document analysis. The tool of data gathering is indexing from resources and written documents in educating and Islamic training and critical thinking. The information which gather are shown follows; 1- analysis¡ comment¡ evaluation¡ presumption¡ explaining and self-regulating from critical thinking that has paid attention and emphasis on both matters.2. The goal of Islamic training is of please God¡ but critical thinking is the growth of mental skills that is the basic differences between two categories. 3. With respect to Islamic training view point critical thinking is one the thinking goals in achieving intellectualization and moving all around nel the world or and where or one and God direction. 4. With attendance to Islamic emphasis on unrecieieving works without reason and proof contradiction that critical thinking is one of the social and rational growth principles in Islamic training. 5. Critical thinking is the most important growth and movement process that is completing dated.
    Keywords: Similarity dimensions, Differences dimensions, Islamic training, Critical thinking
  • Faramarz Mohammadi Poya, Saeed Zarghami Hamrah, Sayyed Mahdi Sajadi, Yahya Ghaedi, Alireza Mahmudniya* Page 183
    The aim of this study is explain the position of critical thinking in epistemic deontology of ethic of belief. So¡ used from conceptual analysis method for analyzing epistemic deontology and critical thinking and explain the position of critical thinking in epistemic deontology. The findings show that for rationality to the beliefs and regard of ethic of Belief¡ should provide the necessary and sufficient reasons for belief (Evidentialism). Achieving to this reasons and evidences needed to investigate about the belief (Epistemic Deontology). For to conduct the research¡ should have rules that their application cause done efficiently epistemic deontology process. Critical thinking consists of skills that each can be as a rule and will use in the process of investigation a belief. These rules include "judge with clear criteria and avoid hasty judgments"¡
    "questioning"¡ "self-correction"¡ "to distinguish strong from weak reason"¡ "Failure to follow the majority and truth-seeking"¡
    "analyzing"¡ "perfect review"¡ "obvious and avoid ambiguity"¡
    "avoid prejudice"¡ "comprehensive review"¡ " flexibility"¡ " follow up doubts"¡ "listening to opposite opinions"¡ "separate belief from the owner belief"¡ "review defaults" that with use in process of ethic of belief¡ cause epistemic deontology be lawful.
    Keywords: Ethic of Belief, Epistemic Deontology, Evidentialism, Critical Thinking