فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:6 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشید الازمنی نوده، فرهاد رمضانی بدر، پروین شیری قیداری، ترانه نقیبی محمود آبادی صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    هدف از ساکشن راه هوایی مصنوعی مداخله مهمی در مراقبت از بیماران تحت دستگاه تهویه مکانیکی است. هدف این پژوهش تعیین تاثیر ساکشن باز راه هوایی مصنوعی با استفاده از معیارهای جامع نیاز به ساکشن بر وضعیت همودینامیک بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه (ICU) می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با یک گروه کنترل است.60 بیمار تحت تهویه مکانیکی بستری در ICU به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به شکل تصادفی بلوکی به دو گروه 30 نفره تخصیص یافتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه دموگرافیک و برگه ثبت وضعیت همودینامیک استفاده شد. در گروه آزمون و کنترل نیاز به ساکشن به ترتیب بر اساس معیار جامع و مرسوم تعیین و ساکشن به روش استاندارد انجام شد. سپس وضعیت همودینامیک نمونه ها قبل، دو و پنج دقیقه بعد از ساکشن تعیین گردید. داده ها با نرم افزار 17 SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مقایسه میانگین فشار متوسط شریانی (MAP) و اشباع اکسیژن خون بین دو گروه به ترتیب در دو دقیقه (001/0P= و 015/0P=) و پنج دقیقه (006/0 P=و 001/0P=) بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری را نشان داد. اختلاف میانگین متغیرهای همودینامیکMAP (041/0P=)،O2 saturation (001/0P=)، فشار خون دیاستولیک (DBP) (021/0P=) بین قبل از مداخله و دو و پنج دقیقه بعد از مداخله در گروه آزمون معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام ساکشن بر اساس معیارهای جامع در پیشگیری از عوارض ساکشن و حفظ ثبات وضعیت همودینامیک بیماران تحت ونتیلاتور موثر است.
    کلیدواژگان: ساکشن راه هوایی مصنوعی، معیار های جامع ساکشن، وضعیت همودینامیک، بخش های مراقبت ویژه
  • سلیمان زند، محمد خواجه گودری، محمد رفیعی، فاطمه رفیعی صفحات 13-23
    زمینه و هدف
    نارسایی قلبی در افراد سالمند نسبت به جمعیت جامعه شیوع بیشتری دارد. از میان درمان های غیردارویی، آسان ترین و قابل فهم ترین آنها برای بیماران اجرای مستقیم برنامه های ورزشی است. با توجه به بالا بودن هزینه های مراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و عوارض متعدد بستری، این پژوهش با هدف بررسی اثرات برنامه پیاده روی به عنوان یک نوع توانبخشی بسیار ارزان و در دسترس، بر کلاس نارسایی قلب در بیماران مبتلا به نارسایی قلب طراحی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی دوسوکور است، که در سال 1393روی 50 نفر از سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی که کسر تخلیه کمتر از50 درصد داشتند انجام شده است. شرکت کنندگان به نسبت یک به یک و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله برنامه ورزشی را در تمام ایام هفته به جزء روز جمعه انجام می دادند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر مشخصات دموگرافیک اطلاعات بیماری بود، که برای هر دو گروه قبل از شروع مداخله و در پایان دوره پژوهش تکمیل شد. داده ها به کمک نرم افزارSPSS 16 و با آزمون های آماری فیشر، کای دو و فریدمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سطح عملکرد قلبی در گروه مداخله بین دو مقطع زمانی قبل و بعد از پیاده روی، تفاوت معناداری وجود دارد (001/0P<). اما درگروه کنترل در دو مقطع زمانی تفاوت معناداری آماری وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، برنامه ورزشی پیاده روی خانگی می تواند به عنوان یک روش پیشگیری و مکمل درمان بطور ایمن در مبتلایان به نارسایی قلبی کلاسII و III به کار گرفته شده و باعث کاهش وخامت آن گردد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، تمرین ورزشی، عملکرد قلبی، سالمند
  • سارا آدرویشی، مریم دستورپور، صدیقه فیاضی، معصومه اسدی، مرضیه اسدی ذاکر، کامران محمودی صفحات 24-35
    زمینه و هدف
    به دلیل عوارض جانبی داروهای مخدر، امروزه درمان های غیر دارویی توجه سیستم های پرستاری را به خود جلب کرده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر آروماتراپی ماساژی با روغن نعناع بر شاخص های فیزیولوژیک بعد از عمل جراحی انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی که در بیمارستان رازی شهر اهواز انجام شد، تعداد 60 بیمار کاندید عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپی بر اساس ضوابط ورود به مطالعه انتخاب و پس از همسان سازی بر اساس سن و جنس، به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و شاهد (30 نفر) تقسیم شدند. درگروه مداخله در دو نوبت بلافاصله بعد از ورود به ریکاوری و شش ساعت بعد دست و پا با روغن نعناع و در گروه شاهد نیز از روغن بادام شیرین (پلاسبو) برای کاهش اصطکاک دست استفاده شد. شاخص های فیزیولوژیک در نقاط زمانی قبل از مداخله، قبل از عمل، قبل از ماساژ، بلافاصله بعد از ماساژ و شش، 12 و 24 ساعت بعد از ماساژ ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی دو نمونه ای مستقل و آزمون اندازه گیری مکرر و به کمک نرم افزار SPSS 20 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که به طور کلی، میانگین فشارخون سیستولیک (03/0P=)، دیاستولیک (02/0P=) و ضربان قلب (04/0P=) در طی سنجش های مکرر زمانی، اختلاف معنی دار آماری داشته و تنها میانگین تعداد تنفس در مقاطع زمانی مورد بررسی (08/0P=) اختلاف آماری معنی داری نشان نداده است.
    نتیجه گیری
    برا ساس نتایج این مطالعه کاهش شاخص های فیزیولوژیک در دو گروه مورد بررسی در محدوده نرمال بودند لذا انجام آروماتراپی با روغن نعناع به لحاظ بالینی ارزشمند تلقی نمی شود.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، ماساژ، روغن نعناع، شاخص فیزیولوژیک
  • لیلا رستگاری، پروین محبی، الهام جعفری، سعیده مظلوم زاده صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه اگر نگرش نسبت به ترس از زایمان تغییر یابد آرامش روحی و جسمی جایگزین آن می شود، مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر کلاس های آمادگی برای زایمان بر روی نگرش نسبت به ترس از زایمان در زنان زایمان کرده در شهر زنجان طرح ریزی شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و به صورت گروه مورد-شاهدی انجام شد. حجم نمونه در هر گروه 30 نفر محاسبه گردید و نمونه گیری در هر گروه به صورت غیرتصادفی در دسترس، در بلوک زایمان بیمارستان آموزشی درمانی آیت الله موسوی انجام یافت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه نگرش زایمان هارمن (CAQ: Childbirth Attitude Questionnaire ) بود که یک ساعت بعد از انتقال زائو به اتاق بعد از زایمان توسط پژوهشگر و از طریق مصاحبه رو در رو تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 19 SPSS انجام شد از آزمون آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره نگرش نسبت به زایمان در گروه شاهد 31/9±43/34 و در گروه مورد 9±87/34 بود و نتایج آزمون تی مستقل تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کلاس های آمادگی برای زایمان، بر روی نگرش نسبت به ترس از زایمان تاثیر معنی داری نداشت اما سطح رضایت مندی از زایمان در افرادی که نگرش بهتری داشتند بالاتر بود.
    کلیدواژگان: کلاس های آمادگی برای زایمان، نگرش، ترس از زایمان
  • جواد خدادادی سنگده، طاهره حاجی زاده، فروغ آموستی، محسن رضایی صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    فقدان سلامت عمومی و صمیمیت زناشویی نقش اساسی در شکل گیری دلزدگی زناشویی دارد. با توجه به ضرورت شناسایی عوامل موثر بر دلزدگی زناشویی، در این مطالعه به پیش بینی دلزدگی زناشویی بر اساس سلامت عمومی و صمیمیت زناشویی در پرستاران پرداخته شد.
    روش بررسی
    در طرح همبستگی حاضر 163 نفر از پرستاران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی، صمیمیت زناشویی و ویژگی های جمعیت شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری به شیوه گام به گام تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد دلزدگی زناشویی دارای رابطه منفی و معناداری با سلامت عمومی و صمیمیت زناشویی، درآمد و مدت ازدواج است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که این چهار عامل قادر به پیش بینی 48 درصد از دلزدگی زناشویی در پرستاران است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این است که به طور خاص سلامت عمومی، صمیمیت زناشویی، درآمد و مدت ازدواج نقش قابل توجهی در چگونگی دلزدگی زناشویی ایفاء می کند، بنابراین توجه به این عوامل برای هرگونه اقدام و برنامه ریزی در زمینه دلزدگی بیش از پیش اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، سلامت عمومی، صمیمیت زناشویی، پرستاران
  • محمد فرج زاده، میمنت حسینی، فایق یوسفی، حمیده حاج نصیری، جمیله صلواتی صفحات 54-62
    زمینه و هدف
    یکی از چالش های بیماران کاندید بیهوشی که منجر به عوارض شدید و در برخی موارد حتی مرگ می شود، اینتوباسیون دشوار است. از عواملی که ممکن است با اینتوباسیون دشوار ارتباط داشته باشد وقفه های تنفسی خواب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وقفه های تنفسی خواب و اینتوباسیون دشوار در سالمندان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی از بهمن ماه سال 1393 تا خرداد سال 1394 روی 175 نفر سالمند شهرستان سقز با نمونه گیری در دسترس انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه برلین و شاخص تعیین اینتوباسیون دشوار (Cormack-Lehane) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار18 SPSS، آزمون های توصیفی و آزمون های کولموگروف اسمیرینوف، تی مستقل، من ویتنی یو، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 3/9±9/69 سال بود. 18 نفر (9/26 درصد) از افراد با اینتوباسیون دشوار و 10 نفر (3/9 درصد) از افراد با اینتوباسیون نرمال در معرض خطر بالای وقفه های تنفسی خواب بودند. بین وقفه های تنفسی خواب و اینتوباسیون دشوار ارتباط معناداری وجود داشت و شانس وقفه های تنفسی خواب در افراد با اینتوباسیون دشوار 6/3 برابر افراد با اینتوباسیون نرمال بود (002/0p=، 6/3OR=، 9/8-5/1=(95درصد)CI).
    نتیجه گیری
    بین وقفه های تنفسی خواب و اینتوباسیون دشوار در سالمندان ارتباط وجود دارد، بنابراین غربالگری سالمندان کاندید بیهوشی از نظر ابتلاء به وقفه های تنفسی خواب ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وقفه های تنفسی خواب، اینتوباسیون، سالمندی، ایران
  • پروین محبی، لیلا رستگاری، الهام جعفری، میترا پیامی بوساری، سعیده مظلوم زاده صفحات 63-71
    زمینه و هدف
    از عوامل مهم در ایجاد رضایت خاطر بیماران بستری در بیمارستان ها، میزان توجه و احترامی است که کارکنان بخش درمان نسبت به حقوق و محدوده قلمرو بیماران قائل می شوند. لذا مطالعه حاضر به منظور تعیین نگرش زنان زایمان کرده نسبت به رعایت محدوده قلمرو انسانی توسط کادر مامایی در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، تحقیقی توصیفی مقطعی است. 256 مادر زایمان کرده در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان در مقطع زمانی 3 ماه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات قلمرو بود که 2 ساعت بعد از زایمان توسط مادران تکمیل شد. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS و با آزمون های من ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره کلی دیدگاه مادران نسبت به رعایت محدوده قلمرو انسانی 79/4±22/32، همچنین میانگین نمره دیدگاه مادران نسبت به قلمرو جسمی و روانی به ترتیب 51/2±35/13 و 25/3±89/18 بود. بطور کلی دیدگاه اکثریت مادران نسبت به رعایت محدوده قلمرو جسمی 9/67 درصد و قلمرو روانی 4/77 درصد، خوب بود.
    نتیجه گیری
    براساس دیدگاه مادران میزان رعایت قلمرو به میزان نسبتا مطلوبی بود. لذا پیشنهاد می شود با برگزاری دوره های بازآموزی در این زمینه و برداشتن موانع موجود شاهد رعایت هر چه بهتر قلمرو انسانی در سیستم بهداشتی درمانی باشیم.
    کلیدواژگان: نگرش، زنان زایمان کرده، قلمرو انسانی، ایران
  • محبوبه شالی، سودابه جولایی، عباس هوشمند، منصوره سپهری نیا، حمید حقانی صفحات 72-81
    زمینه و هدف
    تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار از خطاهای تهدید کننده ایمنی بیمار است که باعث افزایش مرگ و میر بیماران و هزینه های بیمارستانی می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین وقوع تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار و ارتباط آن با تعهد حرفه ای پرستاران انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه همبستگی، 300 پرستار به روش نمونه گیری طبقه ای از بیمارستان های منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از سه پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه تعهد حرفه ای پرستار و پرسشنامه تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماری 16 SPSS و آزمون پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    طیف سنی پرستاران 50-22 و اکثرا زن (7/86 درصد) و 64 درصد متاهل بودند. در نتایج حاصل از تحلیل داده ها میانگین تاخیر در ارائه مراقبت در طی سه ماه برای هر پرستار 54/21 (زیاد) و نمره تعهد حرفه ای 86 محاسبه گردید از نظر آماری ارتباط ضعیف معکوس و معنی داری بین تاخیر در ارائه مراقبت و تعهد حرفه ای پرستاران دیده شد (008/0>p و 15/0-=R).
    نتیجه گیری
    تاخیر در ارائه مراقبت به بیمار خطائی شایع در مراکز درمانی بوده و صرف نظر از عوامل فردی همچون تعهد حرفه ای عوامل دیگر نیز باید شناسایی شده و مورد توجه قرار گیرند که اتخاذ راهکارهایی برای گزارش خطا و کمک گرفتن از سایر اعضای تیم مراقبتی در کاهش عوارض ناشی از خطا تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: تعهد حرفه ای، تاخیر در ارائه مراقبت، پرستار، ایران
|
  • Farshid Alazmani Noodeh, Farhad Ramezanibadr, Parvin Shiri Ghidari, Taraneh Naghibi Mahmoud Abadi Pages 1-12
    Background And Objectives
    Artificial airway suctioning is an important intervention to take care of mechanically ventilated patients. The aim of this research was to determine the effect of artificial airway suction based on the comprehensive criteria for suctioning on the patient's hemodynamic status in ICU.
    Materials And Methods
    This study was a randomized clinical trial by before-after design with one control group. 60 mechanically ventilated patients admitted to the ICU were selected by convenience sampling and were assigned into two 30-member groups using a block random allocation method. To collect the data, we used demographic and hemodynamic status sheet. In experimental and control groups the need for suctioning was determined on the basis of comprehensive and common suction standards respectively. Hemodynamic status was determined before suctioning and 2 and 5 minutes after suctioning. The data were analyzed by SPSS 17 software.
    Results
    Compare the mean of arterial pressure (MAP) and O2 saturation between two groups respectively showed a significant difference in 2 minutes (P=0.001 and P=0.015) and 5 minutes (P=0.006 and P=0.001) after intervention. The mean difference of MAP (p=0.041), oxygen saturation (p=0.001) and diastolic blood pressure (p=0.021) were significantly different from the Baseline after 2 and 5 minutes of the intervention.
    Conclusion
    It seems suctioning based on comprehensive criteria is effective in preventing side effects and maintaining hemodynamic stability in mechanically ventilated patients.
    Keywords: Artificial airway suction, Comprehensive criteria for suctioning, Hemodynamic status, Intensive care units
  • Soleyman Zand, Mohammad Khajehgoodari, Mohammad Rafiei, Fatemeh Rafiei Pages 13-23
    Background And Objectives
    Heart failure is more common in the elderly than in the general population. Among the non-drug treatments, the easiest and most comprehensible method is direct implementation of sports program. Due to high cost of hospital care for patients with heart failure and complications, this study examined the effects of walking as a form of rehabilitation program. The subjects were patients hospitalized for heart failure.
    Materials And Methods
    This study was a double-blind trial carried out on 50 elderly patients with hearth failure evacuation fraction less than 50% in 2014. Then, they were randomly divided into two intervention and control groups. The intervention group did exercise program on all days of the week except Friday. A questionnaire was used to collect date before and after intervention in both groups. To analyze the data, we used Chi-square, Exact Fisher test and Friedman test and SPSS 16.
    Results
    Fridman test of cardiac function levels in the control group both before and after the implementation period showed no significant difference (p>0/05). In the intervention group, however, a significant difference was observed between two intervening periods (p
    Conclusion
    The results of the study indicate that an exercise program can be safely performed in patients with class II and III heart failure and prevent deterioration of the disease.
    Keywords: Cardiac failure, Cardiac function, Exercise, The elderly
  • Sara Adarvishi, Maryam Dastoorpoor, Sedighe Fayazi, Masoumeh Asadi, Marzieh Asadi Zaker, Kamran Mahmoodi Pages 24-35
    Background And Objectives
    Due to the side effects of drugs, non-drug treatments today have attracted the attention of nursing systems. This study aimed to determine the effect of aromatherapy massage with peppermint oil on physiological indicators after surgery.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, at Razi Hospital in Ahvaz, 60 patients were selected and matched for laparoscopic cholecystectomy surgery based on inclusion criteria for age and gender and were assigned to intervention (N=30) and control groups (N = 30). The intervention group members were massaged at hands and feet with peppermint oil twice immediately after entering the recovery room and 6 hours later; for the control group sweet almond oil was used as placebo. Physiological indicators in the 0, 6, 12, 24 hours after surgery were recorded. To analyze the data, we used independent t- test, chi-square and repeated measures test and SPSS 19.
    Results
    Using duplicate values, a significant relationship was seen between the average systolic blood pressure (P=0.03), average diastolic blood pressure (P=0.02), and average heart rate (P=0.04) in both groups. But, there were no significant differences in the average number of breathing times in the 2 groups (P=0.08).
    Conclusion
    Based on the results of this study, physiological indicators in both groups were in the normal range; therefore, aromatherapy with peppermint oil is not considered to be clinically valuable.
    Keywords: Aromatherapy, Massage, Mint oil, Physiological indicator
  • Liela Rastegari, Parvin Mohebbi, Elham Jafari, Saeideh Mazlomzadeh Pages 36-44
    Background And Objectives
    Pregnancy includes a temporary stress, and if not managed well, it becomes a prolonged problem which causes the mother and the family great distress. Some results show that training has a significant effect on reducing anxiety, pain and duration of labor. Mothers trained as compared with the control group experienced less pain and anxiety. This study aimed to investigate the effect of childbirth preparation classes on childbirth attitude in parous women at Zanjan.
    Materials And Methods
    This is a quasi-experimental study. A sample of 60 parous women were divided into two 30-member groups. The case group attended childbirth preparation classes, whereas the control group received only standard antenatal care. Questionnaires were completed one hour after delivery in postpartum delivery room by the lead researcher with face to face interviews. The Child Attitude Questionnaire (CAQ) was also used. To analyse the data, we used t-test and on way anova, and SPSS 19.
    Results
    The mean score of the case group was 34.87±9 and that of the control group was 34.43±9.31. Independent t-test showed no significant difference between the two groups.
    Conclusion
    We recommend that prenatal preparation classes be held to change parous women's attitude towards childbirth.
    Keywords: Childbirth, Attitude, Childbirth preparation classes, Parous women
  • Javad Khodadadi Sangdeh, Tahereh Hajizadeh, Forough Amoosti, Mohsen Rezaie Pages 45-53
    Background And Objectives
    Lack of general health and marital intimacy has a major role in causing couple burnout. Considering the importance of assessing and identifying constituents of burnout, this study aimed to determine the predictive role of general health and marital intimacy in the couple burnout among nurses.
    Materials And Methods
    This is a correlational research in which 163 nurses were selected through convenience sampling method and then assessed by General Health questionnaire (GHQ), Couple Burnout Measurement (CBM), Marital Intimacy questionnaire (MIQ) and Demographic Characteristic Questionnaire .Data was analyzed using Pearson correlation and stepwise multiple regression analysis.
    Results
    The results of Pearson’s correlation coefficient showed that there was a significant and negative relation between burnout and general health, marital intimacy, income and marriage duration. In addition, the results of stepwise regression indicated that four factors could predict 48 percent of couple burnout.
    Conclusion
    According to the results, general health, marital intimacy, income and marriage duration play a considerable role in the couple burnout among nurses. Therefore, with regard to these factors, it is necessary to pay more attention to couple burnout.
    Keywords: Couple burnout, General health, Marital Intimacy, Nurses, Intensive care units
  • Mohammad Farajzadeh, Meimanat Hosseini, Fayegh Yousefi, Hamideh Hajnasiri, Jamileh Salavati Pages 54-62
    Background And Objectives
    Difficult intubation is one of the challenges for patients undergoing anesthesia that leads to severe complications and death. Obstructive sleep apnea is one of the factors that may be associated with difficult intubation. The present study was carried out to investigate the relationship between obstructive sleep apnea and difficult intubation in the elderly.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was conducted in 2015 from February to June on 175 elderly patients using convenience sampling method. In order to gather data Demographic form, Berlin questionnaire and Comark-Lehane Index were used. Data were analyzed by SPSS (version 18) Statistical software and Kolmogorov-Smirnov, independent t-test, Mann-Whitney-u, chi-square tests and Logistic Regression.
    Results
    The mean age and SD of samples were 69.9±9.3 years. There were 18 (26.9%) people with difficult intubation and 10 (9.3%) people with normal intubation at high risk of sleep apnea. The results of this study showed that there was a significant relationship between sleep apnea and difficult intubation, and the risk of sleep apnea in the elderly with difficult intubation was 3.6 times of those with normal intubation (p=0.002, OR=3.6, CI 95%= 1.5-8.9).
    Conclusion
    There is a relationship between obstructive sleep apnea and difficult intubation in the elderly. Therefore, a screening procedure to identify the elderly at high risk of sleep apnea that are candidate for anesthesia seems to be necessary.
    Keywords: Obstructive sleep apnea, Intubation, Elderly
  • Parvin Mohebbi, Leiyla Rastegari, Elham Jafari, Mitra Payami Bousaria, Saeideh Mazloomzadeh Pages 63-71
    Background And Objectives
    Among significant factors that cause satisfaction of hospitalized patients are the care and respect within confines of the patient's rights shown by the health care providers. The present study was carried out to determine the level of respect offered by midwifery Staff at Ayatollah Mousavi Hospital, Zanjan.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 256 mothers who gave birth to children at Ayatollah Mousavi hospital, Zanjan, Iran. The subjects were selected randomly. Data was collected using a questionnaire which included demographic characteristics and human territory questions. The questionnaire was distributed two hours after delivery. Data was analyzed using SPSS software, Mann Whitney, Kruskal–Wallis, Spearman rank correlation.
    Results
    The results showed that mean score of attitude of mothers towards respect of human territory was 32.22±4.79, for the attitude of mothers was 13.35±2.51, and for physical and 18.89±3.25 for mental territory. Generally, majority of the mothers had good attitude toward the respect of physical (67.9%) and mental (77.4%) territory.
    Conclusion
    Mothers showed good compliance with human territory. Thus, it is recommended in-service training courses be held and barriers be removed for a better compliance with human territory in the health care system.
    Keywords: Attitude, Delivered women, Human territory, Iran
  • Mahboobeh Shali, Soodabeh Joolaee, Abbas Hooshmand, Mansoureh Sepehrinia, Hamid Haghani Pages 72-81
    Background And Objectives
    Delay in patient care is the most common error that threatens patient safety and increases mortality, and hospital costs. This study investigated the relationship between delay in patient care and nurses professional commitment.
    Materials And Methods
    This is a descriptive correlational study. Through a stratified sampling method, 300 nurses were selected from Tehran University of Medical Sciences teaching hospitals. Data were collected by a three-part questionnaire consisting of demographic data, the nurse's professional commitment scale, and delay in care questionnaire. Data were analyzed by SPSS software version 16 using descriptive statistics and Pearson's correlation coefficient.
    Results
    The participants were between 22-50 years old and the majority of them were women (86.7%) and married (64%). The mean score for delay in patient care was 21.54 for each nurse in the past 3 months (high) and it was 86 for professional commitment and there was a significant weak and reverse relationship between delay in patient care, and nurses professional commitment (p
    Conclusion
    Patient care delay is a common error in health system regardless of individual factors such as professional commitment; other factors must also be identified and addressed. Strategies to report the errors and get help from other members of the care team contribute to reducing the complications of such errors.
    Keywords: Professional commitment, Delay in care, Nurses, Iran