فهرست مطالب

مجله پژوهشهای حقوقی
پیاپی 27 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جمشید ممتاز، مسعود علیزاده، شهرام زرنشان صفحات 5-20

    امروزه در زمینه مبارزه با اعمال مجرمانه در مناطق مختلف دریایی، تعارض مابین صلاحیت دولت صاحب پرچم و دولت های دیگر، یکی از چالش های جدی حقوق بین الملل دریاها را تشکیل می دهد. به طور کلی مطابق قواعد حقوق بین الملل عرفی، دولت صاحب پرچم، جز در موارد استثنایی، در دریای آزاد صلاحیت انحصاری پیشگیری و سرکوب این اعمال را بر عهده دارد. با این حال رویه اخیر بین المللی نشان می دهد که دولت های قدرتمند دریایی تلاش کرده اند محدودیت های بیشتری را در این زمینه و به ویژه برای مقابله با اعمال تروریستی به دولت صاحب پرچم تحمیل کنند. این در حالی است که برخی از دولت ها همچنان در مقابل این تمایل دولت های زورمند مقاومت می کنند و آن را نامشروع می دانند. این مقاله تلاش می کند تا با بررسی رویه دولت ها و مقررات موجود بین المللی، میزان مشروعیت این اقدامات و تحول حقوق بین الملل را در این عرصه حساس، مورد بررسی و موشکافی قرار دهد.

    کلیدواژگان: مدیریت منطقه ای و جهانی، تروریسم، مناطق دریایی، صلاحیت دولت
  • بهرام حسن زاده* صفحات 21-42

    با وجود پیچیده بودن ادغام شرکت های تجاری، متاسفانه درحقوق ایران فرایند ادغام و مباحث حقوقی آن تبیین نشده است. با توجه به اینکه علت ادغام شرکت های تجاری می تواند کاهش هزینه ها و ریسک تجاری و بالابردن بهره وری یا تمرکز مدیریت در بازار سرمایه باشد و تاثیر فراوانی در امور اقتصادی و مالی خواهد داشت، از این رو شناخت مباحث حقوقی مربوط به ادغام، امری ضروری است. هر چند در ادغام شرکت های تجاری تمام دیون و تعهدات و دارایی های شرکت های ادغام شونده، در حقوق تجارت، به شرکت جدید یا شرکت ادغام پذیر منتقل می شود، اما چگونگی نحوه انتقال تعهدات یا دارایی ها باید در چارچوب قواعد عمومی و اصول کلی تفسیر شود. مشخص نمودن زمان این تغییر و تحول و انتقال دیون و تعهدات امری مهم است که در این راستا مراجع ثبت شرکت ها اقدامات خاصی نسبت به آن لحاظ می نمایند. زمان جانشینی تعهدات در ادغام شرکت های تجاری امری مهم است. نقل و انتقال سرمایه، پرداخت مالیات، ارزیابی و حسابرسی از دیگر مباحث جانشینی تعهدات است.

    کلیدواژگان: ادغام، شرکت های تجاری، شرکت های دولتی، نقل و انتقال، جانشینی تعهدات، بازداشت سرمایه، اصل 44، مسوولیت
  • جواد تقی زاده، فاطمه سمیعیان صفحات 43-62

    اصل 71 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از صلاحیت عام مجلس شورای اسلامی در وضع قانون در حدود مقرر در قانون اساسی سخن گفته است. با وجود این، برخی اصول دیگر قانون اساسی صلاحیت وضع قاعده حقوقی را برای برخی نهادها مورد تصریح و شناسایی قرارداده اند. این امر گاه به صراحت حاکی از ممنوعیت ورود مجلس شورای اسلامی به حوزه قاعده گذاری این نهادهای خاص است و گاه نیز شایبه وجود این ممنوعیت را ایجاد کرده است. صلاحیت قاعده گذاری نهاد مجلس خبرگان رهبری مذکور در اصل 108، فقهای شورای نگهبان مذکور در اصل 108 و نهاد شورای نگهبان مذکور در نظریه تفسیری شماره 16/30/21934، مجمع تشخیص مصلحت نظام مذکور در ذیل اصل 112 و نظریه تفسیری شماره 5318، تخصیص صریح و یقینی بر صلاحیت عام قانونگذاری مجلس شورای اسلامی به شمار می رود. حال آنکه به نظر می رسد به رغم عدم صراحت قانونگذار اساسی و وجود ابهام هایی چند، ورود مجلس به حوزه صلاحیت وضع قواعد حقوقی دولت مذکور در اصل 138 و شورای عالی امنیت ملی مذکور در اصل 176 خالی از اشکال باشد.

    کلیدواژگان: قانون اساسی، قانونگذاری، مجلس شورای اسلامی، صلاحیت
  • محمد باقری کمارعلیا صفحات 63-92

    فساد مالی دارای ماهیت پیچیده و دامنه آثارش نیز بسیار گسترده و متنوع است. این پدیده سبب کاهش سرمایه گذاری و رشد اقتصادی می شود، ترکیب مخارج دولت را بر هم می زند، فاصله طبقاتی و نابرابری ها را افزایش می دهد، وجدان جمعی را جریحه دار و از درجه مشروعیت و اعتبار دولت ها می کاهد و در یک بیان کلی پایه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع را متزلزل می کند. برای حل این معضل فراگیر، در گام نخست باید به شناسایی همه جنبه ها و ویژگی های فساد پرداخت و پس از دست یافتن به تعریفی جامع و مانع، عوامل و زمینه های بروزش را به دقت بررسی و با در نظر گرفتن تبعات گوناگونش، راهکارهای مبارزه را با بهره گیری از تجربه سایر کشورها و در نظر گرفتن ظرفیت های ملی و بین المللی احصاء نمود. سیاست جنایی، تدبیری مهم در مقام پیشگیری و مبارزه با جرایم و انحرافات است که در جوامع مختلف دارای مدل های متعددی است و البته یکی از انواع اثرگذار و مورد قبول بیشتر نظام های سیاسی، سیاست جنایی تقنینی است. در این مقاله با این فرضیه که سیاست جنایی تقنینی ایران متناسب با توسعه نظام اداری و فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در سه دهه اخیر به نحو مطلوبی رشد نیافته و به روز نشده، بر این امر صحه گذارده که فساد مالی عمدتا ناشی از سوءاستفاده افراد (اشخاص بخش خصوصی و کارکنان دولت با حکومت) از نارسایی و ضعف یا نبود ضمانت اجرایی مناسب در قوانین است. به منظور اثبات این ادعا، قوانین و مقررات ناظر بر پیشگیری و مبارزه با فساد مالی اعم از قوانین اساسی و عادی مرور و ابهام ها و خلاهای موجود بیان شده و تجزیه و تحلیل شده اند. از سوی دیگر با توجه به الحاق دولت به کنوانسیون مریدا برای مبارزه با فساد، این فرصت مناسب به دست آمده تا در پرتو الزام به هماهنگی با سیاست های بین المللی مقرر و با استفاده از ظرفیت موجود در قانون اساسی و موازین فقهی نسبت به اصلاح سیاست جنایی تقنینی در رابطه با فساد مالی مبادرت شود؛ پس در این نوشتار مطالعه تطبیقی سیاست جنایی تقنینی ایران با مفاد این کنوانسیون بررسی شده است.

    کلیدواژگان: فساد مالی، سیاست جنایی تقنینی، جرم، کنوانسیون، مریدا
  • سیدمحسن طلوع، جعفر نظام الملکی صفحات 93-110

    نظام متن باز رویکردی استبرای حمایت از توسعه و گسترش آزاد نرم افزارها که در پایان دهه 1990 در واکنش به ایجاد انحصار در زمینه تولید نرم افزار در تقابل با نظام مالکیت فکری مطرح شد. انتقال آزاد کدمبدا همراه با نرم افزار و امکان توزیع، اصلاح و بازتوزیع آزادانه نسخه اصلاح شده از اصول اساسی این رویکرد است. اصول ده گانه حاکم بر نظام متن باز در تقابل با اصول و قواعد حاکم بر نظام حقوق مالکیت فکری قرار دارد. لیسانس های دانشگاهی، متقابل و استاندارد از پرکاربردترین لیسانس های متن بازند. امکان بهره برداری تجاری از نرم افزار در قالب لیسانس های متن باز در اصول رویکرد متن باز پیش بینی شده است. مزایای نظام متن باز در زمینه حمایت از نرم افزارها، اصلاح نظام حقوق مالکیت فکری تحت تاثیر اصول متن باز را ضروری می سازد.

    کلیدواژگان: متن باز، مالکیت فکری، نظام، کدمبدا، لیسانس، طبقه بندی، JEL: K39 L86 O34
  • زکیه تقی زاده صفحات 111-138

    راهزنی دریایی در سواحل سومالی،  شاخ آفریقا، خلیج عدن و اخیرا خلیج گینه در آفریقای غربی در سال های اخیر با توجه به گستردگی بحران وارد بر تجارت جهانی و تهدید امنیت و ایمنی دریانوردی، در صدر توجه جامعه بین المللی و به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است. در این راستا قطعنامه های شورا، حوزه قواعد مضیق حقوق بین الملل راجع به راهزنی دریایی را توسعه بخشیده اند، به طوری که جامعه بین المللی را به مبارزه تمام عیار (با اعمال تمام ابزارهای لازم) با دزدی دریایی و راهزنی مسلحانه علیه کشتی ها در دریا ترغیب می نمایند. البته چنین اقدامات توسل به زوری، وفق قطعنامه های شورا باید بر مبنای رعایت قواعد حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه انجام گیرد تا واجد مشروعیت قلمداد شود. به علاوه، در این قطعنامه ها، شورای امنیت از تمام کشورها و سازمان های بین المللی درگیر می خواهد که به منظور هماهنگ سازی اقدامات خود در مورد تمام جنبه های مبارزه با دزدان دریایی، هر چه سریع تر یک «سازوکار همکاری بین المللی» را برای مقابله با دزدی دریایی سومالی و تقویت ظرفیت قضایی کشورهای منطقه برای محاکمه راهزنان دریایی راه اندازی نمایند. این مقاله بر آن است تا ابتدا ضمن بررسی ملاحظات حقوق بشری و حقوق بشردوستانه به ویژه تضمینات دادرسی منصفانه، منع شکنجه و رفتارهای غیرانسانی و ظالمانه در جریان اعمال صلاحیت بر راهزنان دریایی و سارقان مسلح در سواحل سومالی و خلیج عدن و سپس تدقیق در رویه دیوان اروپایی حقوق بشر و دیوان بین المللی حقوق دریاها، مشروعیت توسل به زور و معیارهای آن را از منظر حقوق بین الملل مورد نقد و بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: راهزنی دریایی، توسل به زور، حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، تضمینات دادرسی منصفانه، قطعنامه های شورای امنیت
  • فرید آزادبخت، مهدی توانایی منش صفحات 139-154

    برخلاف رویه پیشین حقوق حاکم بر استرداد مجرمین که منافع سیاسی حاکمان، نقش تعیین کننده ای در چرایی و چگونگی استرداد مجرمین داشت، در نظم نوین بین الملل، برای به فعلیت درآمدن فرایند استرداد مجرمین ناگزیر به عبور از دو رهیافت حقوقی اخلاقی با عنوان رهیافت وجود قانون و اجرای قانون باشیم که در مواردی همچون قضیه جولیان آسانژ، فرایند ناظر بر حقوق استرداد مجرمین تحت تاثیر منفعت طلبی و سیاست ورزی پاره ای از کشورها قرار می گیرد. در این مقاله ضمن ارایه مختصری از تاریخچه استرداد مجرمین، به توضیح و تبیین دو رهیافت وجود قانون و اجرای قانون با عنایت به قضیه جولیان آسانژ بنیانگذار سایت ویکی لیکس می پردازیم و با شرح اقدامات آسانژ و تمسک به دو رهیافت مذکور به واکاوی اتهام های وارد شده به آسانژ در مرحله وجود قانون و مسوولیت دولت های سوید وانگلستان در مرحله اجرای قانون خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: رهیافت وجود قانون، رهیافت اجرای قانون، جولیان آسانژ، ویکی لیکس، آمریکا، انگلیس، سوئد
  • سیدیاسر ضیایی، صادق جعفرزاده درابی صفحات 155-174

    دغدغه اصلی مردم آفریقا به دلیل فقر، بیشتر تاکید بر حقوق نسل دوم بوده است، با این حال تاسیس دیوان حقوق بشر در سال 2006 در این قاره برای تضمین جمیع حقوق بشر گام مهمی بوده تا در کنار کمیسیون حقوق بشر آفریقا به ارتقای سطح کلیه حق های بشری کمک کند. این دادگاه از بدو تاسیس با مشکلاتی از قبیل کمبود منابع مالی، عدم رغبت کشورها به تصویب اساسنامه و محدودیت های صلاحیتی، مواجه بود. این چالش ها حتی بعد از لازم الاجرا شدن سند تاسیس این دیوان ادامه داشت و منجر به پیشنهاد ادغام دیوان حقوق بشر آفریقا با دیوان دادگستری آفریقا شد، در همین راستا پروتکلی تهیه شد که تاکنون لازم الاجرا نشده است. محدودیت های صلاحیت دیوان آفریقایی حقوق بشر در رسیدگی به شکایات اشخاص حقیقی و سازمان های غیردولتی موجب شده تا دیوان نتواند نقش قابل توجهی در تضمین حقوق بشر داشته باشد و پرونده های رسیدگی شده در آن اندک باشد.

    کلیدواژگان: دیوان آفریقایی حقوق بشر و مردم، کمیسیون آفریقایی حقوق بشر، اساسنامه دیوان حقوق بشر و مردم آفریقا، دیوان دادگستری و حقوق بشر آفریقا
  • حقوق روشن در دریای سیاه: انعطاف و قابلیت پیش بینی معیارهای تحدید حدود مرزهای دریایی در رای دیوان بین المللی دادگستری در مورد رومانی اکراین (2009)
    جمشید مظاهری صفحات 175-200

    در سوم فوریه 2009 دیوان بین المللی دادگستری رای خود را در مورد تحدید حدود مرزهایی دریایی رومانی اکراین در دریای سیاه صادر کرد. این رای از جنبه های مراحل تحدید حدود مرز دریایی دو کشور، تفسیر دیوان از مواد 74 و 83 کنوانسیون حقوق دریاها 1982، تغییر رویکرد دیوان در تحدید حدود مناطق دریایی از رهیافت انصاف نتیجه محور به سمت رهیافت انصاف اصلاح کننده و سرانجام وضعیت حقوقی جزیره مارها و تفسیر دیوان از بند 3 ماده 121 کنوانسیون 1982 حقوق دریاها دارای اهمیت است.

    کلیدواژگان: حقوق دریاها، دیوان بین المللی دادگستری، کنوانسیون 1982، تحدید حدود، انصاف، رومانی - اوکراین، دریای سیاه
  • فراز شهلایی صفحات 201-221

    دیوان بین المللی دادگستری در سال 2012 با صدور رای پرونده شکایت آلمان علیه ایتالیا مصونیت دولت ها و اموال آنها از هر گونه اقدامات قضایی در قلمرو دولت دیگر به دلیل ارتکاب اقدامات ناقض، حقوق بشر را به رسمیت شناخت و براساس آن ضمن پذیرفتن شکایت این کشور اقدامات دادگاه های ایتالیا در رسیدگی به پرونده هایی علیه دولت آلمان را خلاف اصل مصونیت دولت ها در حقوق بین الملل دانست و آن را مبتنی بر حقوق عرفی بین المللی و رویه کشورها خواند. اما دیوان قانون اساسی ایتالیا در سال 2014 با صدور رایی اعلام کرد که اقدام قضایی علیه اموال دولت دیگر در قلمرو کشور دیگر اگر در نتیجه نقض اصول حقوق بشری و ارتکاب جنایات بین المللی باشد؛ قابل رسیدگی است. در نتیجه با رد نظر دیوان بین المللی دادگستری معتقد بر این شد حتی اگر عرف نیز این موضوع را تایید کند، هم اکنون عرف و رویه کشورها در حال تغییر است. در این مقاله سعی می شود تا ابعاد این جدال حقوقی بررسی شود و در نهایت با به چالش کشیدن یکی از اصول مهم سال های اخیر رعایت شده در حقوق بین الملل چهره نظام معاصر این حقوق را تغییر دهد. همچنین شکل گیری عرف جدید در این رابطه و چالش کنونی موجود با صدور رای دیوان قانون اساسی ایتالیا مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مصونیت دولت، حقوق عرفی بین الملل، قواعد آمره، صلاحیت قضایی، دیوان بین الملل دادگستری، دیوان قانون اساسی ایتالیا
|
  • Djamchid Momtaz, Massoud Alizadehң, Shahram Zarneshan Pages 5-20

    Nowadays, prevention and repression of criminal acts in different maritime zone are a great challenge for our international Community. But, the recent international Practice shows some tensions between State of flag jurisdiction and other states to pursue criminals, especially in high sea. As it is established in customary international law, states of flag have exclusive jurisdiction over their ships in high sea. But, recently, some powerful maritime nations have tried to influence these exclusive authorities. The main reason for them is to counter danger of terrorist activities. In this context, the resistance of some states resulted in a delicate situation in international legal order. This article, by analyzing the international practices during recent decades, tries to present legal solutions for this real conflict among different jurisdictions to counter serious crimes in international maritime zones.

    Keywords: Zonal, Global management, Terrorism, maritime zones, State Jurisdiction
  • Bahram Hasanzadeh Pages 21-42

    Unfortunately, merging process and legal issues in Iran legal system hasn’t been resolved despite of the complexity on merging Trade Companies. Merging companies results to mitigate cost and trade risks and to elevates productivity as well as managing concentration on capital market, and affects significantly on financial and economical affairs.so, knowledge to legal issues of merging is essential. Although commerce law commits debts, obligation and assets of merging companies transfer to new company or integrative company, but transferring obligations or assets should be interpreted on a framework of general rules and principals. The time for transferring of debts and obligations is significantly important, so “companies Registration Offices“ consider specifically on them. Merging trade companies, the time of transferring obligations is too important. other issues to transfer obligations including asset exchanges, tax payments, assessment and account auditing.

    Keywords: Merge, commercial, Corporation, state enterprise, Transportation, commitments succession, capital blocking, 44 principle, Liability
  • Javad Taghizadeh Taghizadeh, Fatemeh Samieyan Samieyan Pages 43-62

    The principle 71 of the Constitution of Islamic Republic of Iran has spoken of general jurisdiction of Parliament in legislation within appointed limits in the Constitution. However, some other principles of the Constitution have stated and identified the jurisdiction of laying down the rule of law for some Institutions. This sometimes indicates Parliament’s interference prohibition to these specific institutions’ rule making scope and sometimes also has created uncertainty of this prohibition. The rule making jurisdiction of the Assembly of Experts mentioned in the principle 108, the Guardian Council’s jurists mentioned in the principle 108 and The Guardian Council Institution mentioned in the interpretive theory No. 21934/30/16, the Expediency Council of Regime under the principle 112 and the interpretive theory No. 5318, are explicit and definite allocations on the general jurisdiction of Parliament. Despite the lack of explicit Constitutional legislator and some Uncertainties, it seems Parliament’s interference to the Government’s rule making scope in the principle 138 and Supreme National Security Council mentioned in the principle 176 is perfect.

    Keywords: Constitution, legislation, Parliament, Jurisdiction
  • Mohammad BagheriKomarolia Pages 63-92

    Corruption has a complex nature with a vast and divers of effect. This phenomenon results in the decline in investment and economic growth, distortion of the expenditure patterns of government, increase in the gap among different income groups and inequality. Moreover, it destroys collective consciousness, reduces the legitimacy and creditability of government and in a general terms it damages economic, social and cultural pillars of communities For tackling this rampant malice, all aspects and features of corruption should be identified. Thenhaving found an extensive and exclusive definition its favourable grounds and reasons should be looked in to and approaches to fight against it should be recognized by other countries and considering national as well as international capacities Criminal policy is considered as a significant measure for preventing and fighting against crimes and abuses which follow diverse models in different communities Legislative criminal policy is one of the most influential measures acceptable by most political systems. In this paper efforts have been made to reiterate that corruption is resulted from the abuse done by individuals (in both private and public sector) due to the defect or lack of sufficient sanction provided by laws with this supposition that Iran, s legislative criminal policy has not been developed based on the advancement of its bureaucratic system as well as national, economic and social activities For the purpose of proving this supposition, rules and regulations governing the fight and prevention of corruption including constitutional and ordinary ones have been reviewed and ambiguities and loopholes in this respect have been analyzed.

    Keywords: Financial Corruption, Criminal Legislative, Policy, crime, UNCAC
  • Sayyed Mohsen Tolou, JafarNezamolmolki Pages 93-110

    The open source system is an approach towards free development and expansion of softwares. By the end of 1990s, in reaction to creation of monopoly in software production by the intellectual property system, this approach came into existence. Free transfer of source code along with its software and the possibility of free reproduction, distribution, modification and redistribution of the modified version are among the basic principles of this approach. The ten principles of open source system are in contrast with the principles governing intellectual property system. Academic licenses, reciprocal and standard, are the most widely used open source licenses. Another principle is the option of software commercial exploitation by way of open source licenses. According to the advantages of open source system in protecting softwares, it is required some modifications in intellectual property principles affected by open source roles.

    Keywords: Open source, Intellectual Property, Systems, source code, license JEL, classification:, K39, L86, O34
  • Zakieh Taghizadeh Pages 111-138

    Piracy and armed robbery against ships at seas off the coast of Somalia, the Hornof Africa, Gulf of Aden and recently the Gulf of Guinea in West Africa have been at the forefront of the attention paid by the international community and specifically the United Nations Security Council to the serious crisis posed against international trade, security and safety of maritime navigation. In this regard, UNSC resolutions have already expanded the narrower scope of international law on piracy so that the international community tempted to fight against piracy and armed robbery against ships at sea extensively by applying all necessary instruments. However, such measures of using of force according to the UNSC resolutions should be carried out based on the international human rights law and international humanitarian law to be considered legitimate. Furthermore, in these resolutions, UNSC urges all States and international organizations involved in fighting against piracy to establish an international cooperation mechanism as a common point of contact for counter-piracy activities near Somalia, and to enhance the judicial capacity of regional states to combat piracy, including the judicial capacity to prosecute pirates. This article aims to investigate about the legitimacy of using force against pirates off the coast of Somalia and the Gulf of Aden, firstly based on an inquiry about the international human rights law considerations (in particular guarantees to a fair trial, prohibition of torture and inhuman and cruel treatment during the exercise of jurisdiction over pirates) and secondly a study on the practice of the European Court of Human Rights (ECHR) and the International Tribunal for the Law Of the Sea (ITLOS).

    Keywords: Piracy use of force_Human Rights Law_humanitarian law_Guarantees to a fair trial_UN Security Council Resolutions
  • FaridAzadbakht, Mehdi TavanaeManes Pages 139-154

    Despite of the previous procedure in regard of extradition’s law which the authorities’ political profits had determined role in its status, in the new international order in order to activateextradition’s process, we need inevitably to consider two approaches; law and morality which can be recognized as law approach and enforcement law approach. In some cases like Julian PaulAssange, the extradition’s process is affected by political interests of some countries. In this essay we are going to present a short history of extradition and explain the two mentioned approaches with regard to Julian Assange’s case, the founder of WikiLeaks, and via his functions and the approaches we will analyses his charges in the law level and Sweden and England governments’ liabilities in enforcement law level.

    Keywords: Law approach, enforcement law approach, Julian Paul Assange, WikiLeaks, United States of America, England, Sweden
  • Seyed Yaser Ziaee, Sadegh Jafarzadeh Darabi Pages 155-174

    Because of poverty, the main problem of African people is focusing on second generis of human rights. However constitution of African Court on Human and People’s Rights in 2006 besides African human rights commission could improve promotion of all human rights in Africa Continent. There were some problems from outset of constitution of the Court like financial sources, reluctance of States for approving the Constitution and some restrictions in jurisdiction of the court. These problems caused to a suggestion for merging of the Court and African court of justice. So a protocol has been signed but it’s not obliging yet. Restrictions in the Court for compulsory proceeding to claims of African citizens and NGO’s caused to low efficiency of Court for preserving human rights and low quantity of cases which have been proceeded.

    Keywords: African commission on human rights, African human rights court, protocol on establishment of human rights court of Africa, Africancourt of justice, human rights
  • Bright Law in the Black Sea: Flexibility and Predictability of Maritime Delimitations Criteria in the ICJ's Decision on Romania/Ukrain (2009)
    Djamshid Mazaheri Pages 175-200

    On 3 February 2009, international court of justice rendered its judgment on the merits in the case concerning maritime delimitation in the black sea between Romania and Ukraine. The judgment of the court is important in some aspects concerning three stages of structure of the establishment of the maritime boundary, interpretation of articles 74 and 83 of UNCLS by the court, new direction of the court toward the corrective-equity approach and finally legal situation of Serpent‘s island and the interpretation of article 121(3) of UNCLS by ICJ. This article provides detailed analyses of the mentioned issues.

    Keywords: Law of the Sea, International Court of Justice, 1982 Convention, Maritime Delimitation, Equity, Black Sea
  • Faraz shahlaei Pages 201-221

    In 2012 the dispute between Germany and Italy,ICJ endorsed the jurisdictional immunity of States and their properties against any legal challenges by other States and recognized Italy’s responsibility for allowing civil claims based on violations of international humanitarian law, to be brought against the Federal Republic of Germany. The court based its decision on international customary law and the relevant procedure of States. But this was not the end since on 2014 Constitutional Court of Italy declared this judgment in conflict with Italian constitution and paved the way for future civil claims against Germany of any other State based on breaching Jus Cogens and fundamental principles of Human Rights. The Constitutional Court grounded its decision on recent changes in customary international law saying that the previous custom has changed during recent years and a new set of rules created a new custom in this regard. In this paper we analyze different aspects of this legal confrontation which can potentially undermine one of oldest and most important principles of international law and overthrow traditional frameworks of international law environment. The creation of a new custom concerning State immunity and the current challenge following the recent judgment of Italian Constitutional Court is also discussed.

    Keywords: State immunity, international customary law, Jus Cogens, legal jurisdiction, international court of justice, Italian constitutional court