فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال چهارم شماره 1 (تابستان 1394)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال چهارم شماره 1 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آزاده سیف حسینی*، مجتبی عقیلی، اکرم ثناگو، مریم عظیمی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    شادکامی و نشاط یکی از مهمترین نیازهای روانی بشر هست که تاثیر عمده ای در شکل گیری شخصیت و سلامت جسم و روان دارد.ازجمله عوامل موثر بر انگیزش شغلی می توان به شور و نشاط در محیط کار، اشاره کرد. هدف از انجام تحقیق، تعیین تاثیرآموزش شادکامی فوردایس بر انگیزش شغلی و فشار خون کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی در سال1394بر روی 50 نفر از کارکنان اداره میراث فرهنگی با روش پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد.. پس از تعیین فشارخون، برنامه آموزش شادکامی فوردایس فقط بر روی گروه آزمایش اجرا شد. در پس آزمون هر دو گروه با پرسشنامه انگیزش شغلی و میزان فشار خون مورد سنجش قرار گرفتند. جهت تحلیل آماری داده ها از تحلیل کوواریانس تکمتغیری (ANCOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادمیانگین انگیزش شغلی در پیش آزمون گروه آزمایش 2/50 بود که به 7/56 درپس آزمون افزایش یافت و میانگین فشارخون دیاستولیک در پیش آزمون گروه آزمایش 4/8 بود که در پس آزمون به 8/6 کاهش یافت که می توان گفت افزایش میانگین انگیزش شغلی و کاهش میانگین فشارخون دیاستولیک در پس آزمون، بیانگر آن است که آموزش شادکامی در بهبود انگیزش شغلی و فشار خون دیاستولیک کارکنان تاثیرگذار است. تحلیل کواریانس تک متغیری، اختلاف معناداری را بین میانگین نمرات پس آزمون انگیزش شغلی در دو گروه آزمایش و کنترل در نتیجه آموزش شادکامی، گزارش کرده است( مجموع مجذورات حاصل از آزمون کوواریانس(آنکووا) 06/251و نسبت به دست آمده از آزمون 99/16 =f با 0001/0>p)
    نتیجه گیری
    آموزش برنامه شادکامی فوردایس موجب افزایش انگیزش شغلی کارکنان وکاهش فشارخون دیاستولیک می شود.
    کلیدواژگان: فشار خون، انگیزش شغلی، میراث فرهنگی، شادکامی فوردایس
  • مجتبی دهقان، علی رسولی*، مسلم عباسی، ذبیح پیرانی صفحات 10-18
    زمینه و هدف
    چگونگی تصمیم گیری افراد می تواند با میزان استقلال عاطفی و چگونگی تنظیم هیجان آنها در ارتباط باشد، از این رو پژوهش حاضر با هدف پیش بینیسبک تصمیم گیری براساس خود تمایزیافتگی و تنظیم هیجان در نوجوانان دختر انجام شد.
    روش بررسی
    روش تحقیق این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره اول دبیرستان شهر اراک در سال تحصیلی95-94 که تعداد کل آنها 4636 نفر بود و از میان آنها تعداد 354 نفر با استفاده از روش در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه خود تمایزیافتگی (DSI)، پرسشنامه سبک تصمیم گیری (DMSQ) و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) گردآوری شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیونی چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که بین اغلب مولفه های متغیر خود تمایزیافتگی با مولفه های متغیر سبک های تصمیم گیری رابطه معنی دار (05/0>p) وجود دارد. همچنین بین اغلب مولفه های متغیر تنظیم هیجان با مولفه های متغیر سبک های تصمیم گیری رابطه معنادار (05/0>p) وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیونی در سطح (05/0>p) نشان داد که 44 درصد تغییرات حاصله در متغیر سبک تصمیم گیری با استفاده از دو متغیر خود تمایز یافتگی و تنظیم هیجان تبیین گردید و در این میان، مولفه های فاجعه آمیز کردن و جایگاه من بالاترین اهمیت را در پیش بینی متغیر سبک تصمیم گیری داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که استفاده افراد از راهبردهای مختلف تنظیم هیجان و همچنین میزان استقلال عاطفی و خود تمایزیافتگی آنها می تواند پیش بینی کننده سبک تصمیم گیری آنها باشد.
    کلیدواژگان: سبک تصمیم گیری، تمایزیافتگی، تنظیم هیجان، نوجوانان دختر
  • حسین صمدی*، حمزه صمدی صفحات 19-30
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی به عنوان خستگی ناشی از فشارهای موجود در محل کار، عواقب و هزینه های بسیاری بر سازمان های بهداشتی- درمانی و کارکنان آن تحمیل می کند، مانند تعویض شغل، غیبت ها و تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت روانی فرد. با توجه به اهمیت فرسودگی شغلی و تاثیر آن در عملکرد کارکنان و میزان بهره وری سازمانی، این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سازه های مرتبط با فرسودگی شغلی پرستاران در یک بیمارستان دولتی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر تکنیک آزمایش و ارزیابی تصمیم گیری می باشد. متغیرهای این پژوهش شامل کیفیت زندگی کاری، رفتار شهروندی سازمانی، فرسودگی شغلی، سلامت روانی و اخلاق اسلامی است. جامعه آماری را بیست وپنج نفر از خبرگان، سرپرستان و مسئولین مرتبط با وضعیت نیروی انسانی در بیمارستان شفاء شهرستان بابلسر در سال 1394 تشکیل می دهند که این افراد به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز از طریق تکنیک دیمتل انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده از تکنیک دیمتل، رتبه بندی متغیرها بر اساس مقادیر نشان داد که متغیرهای فرسودگی شغلی (195/7)، مهم ترین و رفتار شهروندی سازمانی (814/6) کم اهمیت ترین متغیر هستند، هم چنین رتبه بندی متغیرها بر اساس مقادیر نشان داد که متغیرهای اخلاق اسلامی (566/1)، تاثیرگذارترین، و رفتار شهروندی سازمانی (409/0-) تاثیرپذیرترین متغیر است. از طرفی با توجه به مقدار می توان دریافت که فرسودگی شغلی دارای نقشی مرکزی است و به عبارتی بیشترین مقدار ارتباط را با سایر متغیرها دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آشکار شدن نقش مرکزی فرسودگی شغلی در میان متغیرها، مدیران بیمارستان با برنامه ریزی و تدوین برنامه های مناسب، می توانند در جهت کاهش و بهبود فرسودگی گام بردارند، و سطح فرسودگی را در پرستاران به وضعیت مطلوب تری برسانند.
    کلیدواژگان: پرستاران، فرسودگی شغلی، بیمارستان شفاء، تکنیک دیمتل
  • مسلم عباسی، محمد جواد بگیان، نادر اعیادی، شهریار درگاهی* صفحات 31-40
    زمینه و هدف
    : دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری تحت تاثیر عوامل مختلف روانشناسی ناشی از این اختلال قراردارند که باعث ایجاد و تداوم این اختلال می شود؛ لذا پژوهش حاضر درصدد مقایسه خود دلسوزی، اجتناب شناختی و خودتنظیمی عاطفی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی های یادگیری است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر 12-16 ساله شهرستان نورآباد (دلفان) است که در سال تحصیلی 93-94 مشغول به تحصیل بودند. آزمودنی های پژوهش، شامل 30 دانش آموز پسر 12-16 ساله، مبتلا به ناتوانی های یادگیری شهرستان نورآباد بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. همچنین 30 دانش آموز عادی که به شیوه همتا سازی بر اساس سن، ترتیب تولد و وضعیت اجتماعی-اقتصادی انتخاب شدند برای جمع آوری داده ها از مقیاس خود دلسوزی، اجتناب شناختی و خودتنظیمی عاطفی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیری مانوا (MANOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) نشان داد که میانگین نمرات دانش آموزان عادی در متغیر خود دلسوزی(جزمولفه انزوا) و خودتنظیمی عاطفی (جز تغیر عاطفه و خلق منفی) نسبت به دانش آموزان با ناتوانایی یادگیری به طور معنی داری بیشتر بود(001/0P<) . ولی در مولفه ویژگی مشترک انسان و پیش همانند سازی از متغیر خوددلسوزی و مولفه تغییر موقعیت از متغیر خودتنطیمی عاطفی، بین دانش آموزان دو گروه تفاوتی مشاهده نشد. همچنین در متغیر اجتناب شناختی میانگین نمرات دانش آموزان عادی به طور معناداری پایین تر از کودکان با ناتوانایی یادگیری بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که دانش آموزان با ناتوانایی یادگیری، به دلیل اجتناب شناختی بالا در موقعیت های بین فردی بیشتر دچار سوگیری می شوند که باعث می شود نسبت به کودکان عادی، سازگاری روانی و اجتماعی کمتری داشته باشند. همچنین به دلیل خوددلسوزی و خودتنظیمی پایین نسبت به کودکان عادی، احساس کفایت کمتری می کنند و در نتیجه دچار عواطف منفی می شوند
    کلیدواژگان: خود دلسوزی، اجتناب شناختی، خودتنظیمی عاطفی، ناتوانی های یادگیری
  • شیلان عزیزی *، فردوس پلارک، نرگس صادقی، میترا ملایی نژاد صفحات 41-47
    زمینه و هدف
    پس از تولد، نوزادان به ‎علل مختلفی، چون اقدام های دردناک روتین، مجبور به تحمل درد می‎باشند. درد یک تجربه مخرب و آسیب‎زاست که عوارض فوری، کوتاه‎مدت و بلندمدتی بر سلامت جسم و روان نوزاد دارد. پایش منظم درد در نوزادان که از بدو تولد با اقدام های تهاجمی دردناک رو‎به‎رو هستند، ضروری به‎نظر می‎رسد. پژوهش حاضر، با هدف تعیین نشانه های رفتاری و فیزیولوژیکی درد در نوزادان تازه متولد شده شهر بندرعباس انجام گرفت.
    روش بررسی‏‎: در این پژوهش توصیفی، نشانه های رفتاری و فیزیولوژیکی درد در 75 نوزاد متولد شده در بیمارستان‎های بندرعباس که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند به ‎دنبال تزریق آمپول ویتامینK و واکسن‎های تزریقی بدو تولد در سال 1391 بررسی شد. جهت گردآوری داده ها از ابزار بررسی درد نوزاد- شیرخوار (NIPS)، چک لیست مشاهده رفتار و پالس‎اکسیمتری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم‎افزار آماری SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی و T-test انجام یافت. سطح معنی داری در این مطالعه کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    ‎یافته ها: از 75 نوزاد تحت مطالعه،44 نفر (7/58 درصد‎) پسر و 31 نفر (3/41 درصد‎) دختر با میانگین وزن93/447±47/3020 گرم و میانگین نمره درد 85/1±84/5 بودند. از میان نشانه های رفتاری، تغییر در الگوی تنفس با 7/86% بالاترین و پس از آن گریه با 3/81% قرار داشت و از بین نشانه های فیزیولوژیک، برافروختگی چهره با 3/85% بالاترین میزان ظهور را داشت. همچنین میانگین ضربان قلب و تعداد تنفس در طول اقدام تهاجمی به طور معنی‎دار‎ی بیشتر از قبل از آن بود (05/0p<).
    نتیجه گیری: علیرغم اینکه نوزادان درد خود را در پاسخ به اقدام های تهاجمی، بیشتر از طریق نشانه های رفتاری بروز می‎دهند؛ ولی ظهور کمتر نشانه های فیزیولوژیکی دلیلی بر دردناک نبودن اقدام نیست، بنابراین پرستاران با حداقل نیاز به تجهیزات، با استفاده توام از نشانه های رفتاری و فیزیولوژیک در شناسایی و کنترل درد ناشی از اقدام های دردناک غیرقابل اجتناب در نوزادان، نقش مهمی را می‎توانند ایفا کنند.
    کلیدواژگان: نوزادان، درد، نشانه‎ها‎ی رفتاری، اقدام های تهاجمی
  • لیلا فعال مسکین، علی زینالی* صفحات 48-55
    زمینه و هدف
    سبک های فرزندپروری والدین پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدت زیادی بر کودکان دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک های فرزندپروری والدین با خود ناتوان سازی و خودکارآمدی مددجویان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی – تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، همه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) شهر ارومیه در سال 1393 بودند. از میان آنان 342 نفر (189 زن و 153 مرد) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. همه آنان پرسشنامه های سبک های فرزندپروری، خودناتوان سازی و خودکارآمدی را تکمیل کردند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری با کمک نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که سبک مقتدر با خود ناتوان سازی رابطه منفی و معنادار و سبک های مستبد و سهل گیر با خود ناتوان سازی رابطه مثبت و معنادار داشتند. همچنین بین سبک مقتدر با خودکارآمدی رابطه مثبت و معنادار و سبک های مستبد، سهل گیر و بی اعتنا با خودکارآمدی، رابطه منفی و معنادار وجود داشت (01/0>p). علاوه بر آن سبک های فرزندپروری والدین به طور معناداری توانستند 67 درصد از تغییرات خود ناتوان سازی و 61 درصد از تغییرات خودکارآمدی را پیش بینی کنند (0005/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    سبک های فرزندپروری والدین می توانند بر خودناتوان سازی و خودکارآمدی نقش اساسی داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که مشاوران و روانشناسان بالینی برنامه های مناسبی برای آموزش سبک های فرزندپروری جهت مداخله در خود ناتوان سازی و خود کارآمدی طراحی کنند.
    کلیدواژگان: سبک های فرزند پروری، خود ناتوان سازی، خودکارآمدی، مددجویان کمیته امداد
  • پریسا کلاهی*، فرشید ابراهیمی، مجید شفیعی امیری صفحات 56-61
    زمینه و هدف
    نشانه های سندرم پیش از قاعدگی به صورت تحریک پذیری و آمادگی برای بیماری های جسمی ظاهر می شود که به طور جدی در سبک زندگی و ارتباطات اجتماعی زنان اختلال ایجاد می کند. لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر آموزش گروه درمانی شناختی- رفتاری بر روی رفتارهای تکانشی سندرم قبل از قاعدگی دانشجویان دختر دانشگاه تهران می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه تحقیق، شامل500 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه تهران در سال 94-93 می باشند. تعداد 160 نفر از دانشجویان جدول شناسه ماهانه سندرم قبل از قاعدگی، پرسشنامه رفتارهای تکانشی صفت- حالت اسپیلبرگر را تکمیل کردند. دانشجویانی که علائم سندرم قبل از قاعدگی را دارا بودند و نمره رفتارهای تکانشی بالای 65 را داشتند، انتخاب گردیدند.. در نهایت 20 نفر، گروه نمونه را تشکیل دادند که از طریق تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در طی 9 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای 2 بار) به شیوه شناختی – رفتاری به صورت درمان آموزش دیدند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمرات رفتارهای تکانشی دانشجویان در دو گروه آزمایش و کنترل بعد از مداخله، در مقایسه با قبل از آن، تفاوت معنی داری نداشته است(05/0>p).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که آموزش درمان شناختی- رفتاری بر کاهش رفتارهای تکانشی سندرم قبل از قاعدگی موثر است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی، رفتاری، سندرم قبل از قاعدگی، رفتارهای تکانشی
  • فاطمه یوسفی، نازنین فرخی*، مجید شفیعی امیری صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    تاثیر آموزش شناختی- رفتاری با رویکرد مثبت درمانی بر میزان افسردگی دانشجویان.
    روش بررسی
    این پژوهش، نیمه تجربی است و از نوع پیش آزمون - پس آزمون می باشد. 20 دانشجوی دختر ساکن خوابگاه دانشگاه مازندران در سال 94-93، به صورت تصادفی ساده، انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش در طی 10 جلسه ، به شیوه شناختی – رفتاری با رویکرد مثبت درمانی آموزش دیدند. آزمودنی ها پرسشنامه قرار افسردگی بک و مقیاس نگرش های ناکارآمد را قبل و پس از آموزش تکمیل کردند.
    یافته ها
    روش آماری تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمرات افسردگی و نگرش های ناکارآمد دانشجویان در دو گروه آزمایش و کنترل در مقایسه با قبل و بعد از مداخله، تفاوت معنی داری داشته است(05/0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش شناختی – رفتاری با رویکرد مثبت درمانی در کاهش میزان افسردگی و نگرش های ناکارآمد دانشجویان موثر است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی - رفتاری، رویکرد مثبت درمانی، افسردگی، نگرش های ناکارآمد
|
  • Azade Seyf Hoseyni *, Mojtaba Aghili, Akram Sanago, Maryam Azimi Pages 1-9
    Background And Objective
    Happiness and joy are two of the most important human psychological needs which have a major influence in the formation of character and the physical and mental health. Among the factors affecting job motivation can be noted vigorously at work, purpose of this study was to assess investigate the Efficacy of Fordyce Happiness Model on the job motivation and blood pressure research staff Administration of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Golestan Province.
    Methods
    This semi-experimental research was conducted on 50 employees of the Department of Cultural Heritage via pretest and post-test method with control group in 2014. Fordyce Happiness education program was implemented on experimental group. both groups were analyzed with Job motivation questionnaire and blood pressure measurement and analyzed by univariate analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    Results showed that the average job motivation in the experimental group increased from 2/50 to 7/56 on post-test and the average diastolic blood pressure in pre-test increased from 8.6 to 4.8, that we can say increase in the average job motivation and reduced mean diastolic BP after the test showed that happiness training is effective in improving employee job motivation and diastolic blood pressure.
    The analysis of covariance univariate significant difference between grades, job motivation in two experimental and control groups, resulting in happiness training, has reported (sum of squares of the test of covariance (ANCOVA) 251/06 and to the test f=16/99 with p=0/0001)
    Conclusion
    Training program Fordyce happiness to increase job motivation employees and reduced diastolic blood pressure.
    Keywords: blood pressure, job motivation, heritage, Fordyce happiness
  • Mojtaba Dehghan, Ali Rasoli *, Moslem Abasi, Zabih Pirani Pages 10-18
    Background And Objective
    The people's decision-making style can be associated with their emotional independence and their emotion regulation style. Thus, the aim of this study was to Prediction of Decision-Making Style Based on Differentiation of Self and Emotion Regulation in Teenage girls.
    Method
    The research method was correlational. The study population included all female students in the first period of high school in Arak city in the 2015-16 school year. The total number of Them was 4636 person and Among them 354 person accademic were selected as sample by using Convenience sampling method. Information was collected through Differentiation Of Self Inventory (DSI), Decision Making Styles Questionnaire (DMSQ) and cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ). Data were analyzed by using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    Result showed that there is significant relationship (p
    Conclusion
    Based on the courrent research findings, we can conclude that the use of a different emotion regulation strategies and degree of emotional independence and differentiation of self in people, Can predict their decision-making style.
    Keywords: Decision, Making style, Differentiation, Emotion regulation, Teenage girls
  • Hosein Samadi *, Hamze Samadi Pages 19-30
    Background And Objective
    Job Burnout as fatigue caused by existing pressures in the workplace, many consequences and costs imposed on health organizations and its personnel, such as turnover, absenteeism and affecting on the mental health of the individual. Thus, by considering the importance of job burnout and its impact on the extent of employee's performance and organizational productivity, this study was conducted in order to investigate is the relationship among related constructs with nurse's job burnout in a public hospital.
    Method
    This research is descriptive- analytical and based on the DEMATEL technique. The research variables of the present study are: quality of work life, organizational citizenship behavior, job burnout, mental health and Islamic ethics. The statistical population in this research is experts, administrators and officials related to human resources at SHAFA Hospital in Babolsar city in 1394. These people were selected by purposive sampling method. Data were collected by using paired comparisons questionnaire. Data analysis was performed based on DEMATEL technique.
    Results
    According to the results of DEMATEL technique, variables ranking based on the value (di ) showed that job burnout variables (7/195) are the most important variables, and organizational citizenship behavior (6/814) are the least important variables, also ranking of the variables based on the value (di-rj) showed that Islamic ethics variables (1/566), are more influential, and OCB variables (-0/409) are impressionable variables. On the other hand, according to the value (di ) can be found that job burnout has a central role. In other words, job burnout has the maximum amount of correlation with other variables.
    Conclusion
    According to the revealed central role of job burnout among variables, it seems that the hospital managers can take step to improve indicators of research by planning and setting the appropriate programs, and also to enhance the level of nurse's job burnout to a more favorable level.
    Keywords: Nurses, Job burnout, Shafa Hospital, Dematel technique
  • Moslem Abasi, Mohammadjavad Begian, Nader Ayadi, Shahriar Dargahi * Pages 31-40
    Background And Objective
    The students with disabilities in learning are affected by various enviromental and psychologica problems. Such problems cause cotinous disorders in the process of learning. This study therefore considers the self-pity, cognitive avoidance and emotional self-regulation in students with and without learning disabilities was.
    Method
    This research is, causal - comparative. The statistical population consisted of all 12-16 year old boys Nurabad city (Delfan) were enrolled in the academic year 91-90. subjects consisted of 30 male students aged 12-16 with a learning disability  Nurabad city was selected by simple random sampling. And 30 students matched in the normal manner on the basis of age, birth order and socioeconomic status – were Sympathy for collecting data from its scale, avoiding cognitive and emotional self-regulation was used. Also, was used of multivariate analysis of variance (MANOVA) for Data analysis was used.
    Results
    Results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that The mean scores of self compassion variable (except isolation) and emotional self regulation (except change affect and negative mood) in normal students was significantly higher than students with learning disabilities (p>0/001). But in component (a common feature of humans and pre-cloning) of self compassion and variable component (the position) of their emotional self-regulation, No differences were seen between the two groups of students. Also in cognitive avoidance variables mean scores in no normal student was significantly lower than students had learning disabilities
    Conclusion
    These results suggest that students with learning disabilities, with high cognitive. avoidance are more likely bias in interpersonal situations, that makes the have a lower Social and psychosocial adjustment than normal kids. Also, due to lower self- compassion and emotional self-regulation than normal kids thus have feeling less of adequacy & thus are afoul negative emotions
    Keywords: Self compassion, Cognitive avoidance, Emotional self, regulation, Learning disabilities
  • Shilan Azizi *, Ferdos Plarek, Narges Sadeghi, Mitra Molai Nezhad Pages 41-47
    Background And Objective
    To protect the safety of newborns after birth, they have to endure the pain caused by painful procedures. Pain is the destructive experience and have complications immediate, short-and long-term on physical and mental health of newborn. Regular monitoring of pain in newborns from beginning of birth to face the painful invasive procedures, is necessary. This study aimed to determine the behavioral and physiological signs of pain in newborns after birth in Bandar Abbas.
    Method
    In this descriptive study, behavioral and physiological signs of pain caused by injection of vitamin K and injectable vaccines examined at birth in 75 infants born in Bandar-Abbas Hospitals in 2012. Newborns were selected using convenience sampling method. Pain was assessed using the Neonate-Infant pain scale (NIPS) and observation checklist of behavior. Analyzing the data was done by using descriptive statistics, -t-test were used. Version of SPSS 20 software and. The significance level was less than 0.05 and acceptable.
    Results
    The findings showed that were 44 (58.7%) male and 31
    Results
    (41.3%) female newborns. Mean weight was 3020.47 ± 447.93 gram and mean neonatal pain score was 5.85 ± 1.84. Among the behavioral signs, change in breathing patern with 86.7% and crying with 81.3% and among the physiological sign, facial flushing with 85.3% were the highest rate. Also mean heart and respiratory rate during the procedure had significant increase compared to the previous ones (p
    Conclusion
    Pain is indicated in newborns in response to invasive procedures mostly through behavioral signs, but few manifest of the physiological signs, are not reason for the pain absence. So nurses can without need of any sophisticated instrument, using a combination of behavioral and psychological signs identifying and controling the inevitable pain of painful procedures in newborns
    Keywords: Newborns, Pain, Behavioral signs, Invasive procedur
  • Leyla Faal Meskin, Ali Zinali * Pages 48-55
    Background And Objective
    Parenting styles has a most short-term and long-term outcomes on children. This research aimed to investigate the relationship between parenting styles of parents with self-handicapping and self-efficacy among clients.
    Method
    This research was a descriptive analytical study of correlation type. The statistical population of this research included all clients relief committee of Imam Khomeini (rah) of Urmia city in 2014 year. Out of them 342 person (189 female and 153 male) were selected by stratified randomly sampling method. All of them completed the questionnaire of parenting styles, self-handicapping and self-efficacy. The data was analyzed by method of Pearson’s correlation and multivariate regression with using the SPSS-19 software.
    Results
    The findings showed a negative and significant relationship between authoritative style with self-handicapping and a positive and significant relationship between authoritarian and permissive styles with self-handicapping. Also, there is a positive and significant relationship between authoritative style with self-efficacy and a negative and significant relationship between authoritarian, permissive and inattentive styles with self-efficacy (p≤0/01). In addition, parenting styles of parents significantly could predict 67 percent of variance of self-handicapping and 61 percent of variance of self-efficacy (p≤0/0005).
    Conclusion
    we Parenting styles of parents can play a major role on self-handicapping and self-efficacy. Therefore, suggest that counselor and clinical psychology design appropriate programs for education parenting styles for intervention in self-handicapping and self-efficacy of clients.
    Keywords: Parenting styles, Self, handicapping, Self, efficacy, Clients relief committee
  • Parisa Kolahi *, Farshid Ebrahimi, Majid Shafie Amiri Pages 56-61
    Background And Objective
    Premenstrual syndrome symptoms as irritability and readiness for physical illnesses appear interfere in women's lifestyle and social relations so seriously.So the purpose of this study is to investigate the effect of group therapy cognitive-behavioral training on PMS impulsive behaviors of female students of University of Tehran.
    Method
    This is an experimental study with a pretest-posttest control group. The sample includes 500 female students of Tehran University in 2013-2014. 160 numbers of students in PMS monthly ID table, fill out the Impulsive Behavior questionnaire (trait - state) Spielberger. Students who had the symptoms of PMS and got the score more than 65, were selected. Finally, 20 persons formed the sample who were placed in experimental groups (n = 10) and control group (n = 10) through random designation. The experimental group during the nine 90-minute sessions (2 times a week) on cognitive - behavioral group was trained.
    Results
    The analysis of covariance showed that the mean scores of impulsive behavior students in the experimental and control groups after the intervention had no significant difference compared to before (p
    Conclusion
    The findings of this study show that cognitive-behavioral group training is effective in reducing anger caused by PMS.
    Keywords: Cognitive, behavioral group therapy, premenstrual syndrome, impulsive behavior
  • Fateme Yusefi, Nazanin Farokhi *, Majid Shafie Amiri Pages 62-71
    Background And Objective
    Effectiveness of cognitive behavioral therapy on depression with a positive approach to students.
    Method
    This semi-experimental study included pre-test - post-test. 20 female students at the dormitory of Mazandaran University of 2014-2015 years, randomly were selected and were assigned to two experimental and control groups. The experimental group received 10 sessions,of cognitive - behavioral therapy with a positive approach. Dysfunctional Attitude Scale, Beck Depression Inventory and the subjects before and after they graduate were used as instruments.
    Results
    Analysis of variance showed that the mean scores of depression and dysfunctional attitudes in both control and experimental groups compared with before and after the intervention had a significant difference (p
    Conclusion
    cognitive – behavioral education with positive therapy approach have effect on reducing depression and dysfunction attitudes of students.
    Keywords: Group cognitive, behavioral therapy, positive therapy approach, depression, dysfunction attitudes