فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 38 (پاییز 1395)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 38 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رسول کریمی، محمد حسین صبحیه، جعفر رزمی، سید علی ترابی صفحات 7-32
    بررسی ها نشان می دهد زنجیره تامین پروژه در مقایسه با زنجیره تامین عملیات تفاوت های اساسی دارد و مدیریت آن نیازمند رویکردهای متفاوتی است. با توجه به اهمیت مدیریت زنجیره تامین پروژه، مدل هایی در این زمینه در کشورهای توسعه یافته ارائه شده است اما نظر به تفاوت مبانی توسعه مدل ها بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه، ویژگی های مدیریت زنجیره تامین در این کشورها تفاوت های بسیاری دارند. این مقاله به توسعه مدل مفهومی مدیریت زنجیره تامین در پروژه های صنعت احداث کشور جهت تطبیق ساختار مدیریت زنجیره تامین پروژه با چالش های موجود در زنجیره تامین پروژه ها می پردازد. در این مدل با استفاده از تئوری ساخت یافته داده بنیاد، شرایط علی یا ظهور چالش ها، عناصر بستر ساز، عناصر اقتضایی و ارتباط بین آنها در زنجیره تامین پروژه های صنعت احداث ایران شناسایی شده و راه کارهای مدیریت چالش ها و نتایج مورد انتظار از اجرای آنها در راستای موفقیت زنجیره و موفقیت پروژه در قالب مدل مفهومی مدیریت یکپارچه زنجیره تامین پروژه ارائه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین پروژه، صنعت احداث، مدل مفهومی
  • سید مهدی حسینی سرخوش، پیمان اخوان صفحات 33-62
    سازمان های صنعتی دانش بنیان برای تولید محصولات با کیفیت در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه، نیازمند دسترسی بموقع به دانش مورد نیاز می باشند. بنابراین تسهیم دانش یکی از مهم ترین عوامل کلیدی موفقیت در چنین سازمان هایی است. اما میزان تسهیم دانش میان کارکنان، خود متاثر از عوامل متعددی بوده و دربردارنده پیامدهای مفید متفاوتی برای سازمان ها می باشد. از این رو در این تحقیق تلاش می شود در قالب مدلی یکپارچه، ارتباط میان توانمندسازها، فرآیندها و نتیجه تسهیم دانش در سازمان های صنعتی دانش بنیان بررسی شود. عوامل سرمایه اجتماعی به عنوان توانمندسازها، جمع آوری دانش و اهدای دانش به عنوان فرآیندها و بهره وری کارکنان به عنوان نتیجه تسهیم دانش مورد بررسی قرار گرفتند. روش تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه می باشد. برای آزمون در این تحقیق فرضیه ها نیز از روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل 143 داده گردآوری شده از 10 سازمان مورد مطالعه حاکی از اثر مثبت و معنادار پیوندهای متقابل اجتماعی و اعتماد بر روی تمایل کارکنان به جمع آوری دانش و نیز اثر اعتماد بر روی تمایل کارکنان به اهدای دانش می باشد. علاوه بر این، اثر معنادار تمایل کارکنان به جمع آوری و اهدای دانش بر روی بهره وری کارکنان تایید شد. در نهایت با توجه به یافته های تحقیق، توصیه هایی برای شاغلان حرفه ای در حوزه مدیریت دانش به منظور ارتقای بهره وری کارکنان از طریق توسعه راهبردهای تسهیم دانش به همراه پیشنهادهایی برای محققان آتی جهت تکمیل اهداف تحقیق حاضر ارائه می شود.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، سرمایه اجتماعی، جمع آوری دانش، اهدای دانش، بهره وری کارکنان
  • فروزان سادات هاشمی، کیوان صالحی، مجتبی حسینی صفحات 63-90
    از آنجایی که کارآفرینی فرآیند بلندمدت آموزشی و پرورشی است، مستلزم برنامه ریزی در نظام آموزشی کشور به ویژه دانشگاه ها و مراکزآموزش عالی می باشد؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین جایگاه کارآفرینی در ساختار سازمانی و ارتقای شغلی کارکنان می باشد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کاربردی است که با روش توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر 386 نفر از کارمندان دانشگاه کاشان می باشد. گردآوری داده ها براساس پرسش نامه و بر پایه نمونه گیری تصادفی ساده صورت گرفت و حجم نمونه 191نفر بود. این پرسش نامه از دو خرده مقیاس استاندارد: ابعاد ساختار سازمانی و تشخیص ساختارسازمان کارآفرینانه در مقیاس لیکرت تشکیل شده است. ضریب آلفا برای خرده مقیاس تشخیص ساختار کارآفرینانه «85/.» و برای خرده مقیاس ابعاد ساختار سازمانی «80/.» بود. داده های حاصل در نرم افزارspss نسخه 17تحلیل شدند. نتایج نشان دادکه بین سطوح ساختارسازمانی (رسمیت و تمرکز) وکارآفرینی سازمان و بین سطوح رسمیت (ساختار سازمانی) وکارآفرینی سازمان و بین سطوح مختلف تمرکز (ساختارسازمانی) وکارآفرینی سازمانی، تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل واریانس نشان می دهد که تفاوت میانگین نمرات کارآفرینی در بین کارکنان دانشگاه درمقایسه با سطوح ساختار سازمانی آنها از نظر آماری معنادار نیست، درحالی که با توجه به سطوح رسمیت و تمرکز، تفاوت حاصل شده از نظر آماری معنی دار است. همچنین تحلیل آئین نامه های سازمانی و وزارتی نشان می دهد که کارآفرینی سازمانی جایگاه و نقشی در ارتقای شغلی کارکنان ایفا نمی کند. رابطه کارآفرینی سازمانی و رسمیت معکوس خواهد بود. در رسمیت بالا، کارآفرینی سازمانی کمتراست، حجم زیاد بخشنامه ها و دستورالعمل ها و اجرای آن در کلیه بخشهای شرکت بدون در نظرگرفتن تناسب آن بانوع فعالیت بخشها، مانع کارآفرینی سازمانی می گردد. بنابراین رسمیت در سازمان می تواند از لحاظ افزایش کارآفرینی و همچنین ارتقای شغلی کارکنان در سازمان تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، ابعاد ساختار سازمانی، تمرکز، رسمیت، ارتقای شغلی
  • رقیه یونسی، رکسانا فکری، مرضیه باباییان پور صفحات 91-116
    فناوری اطلاعات سازمانها اغلب به دلیل عدم شناخت صحیح و به هنگام مشکلات، و عدم اقدام به موقع برای رفع آنها، دارای معوقه هایی هستند که به کاهش کیفیت تصمیم گیری و در نتیجه عدم بهره وری بهینه از منابع منجر می شود. از طرف دیگر فلسفه ناب نگرشی سودمند است که در آن تلاش می شود اتلاف به حداقل برسد و حداکثر بهره وری از تسهیلات، منابع انسانی و سرمایه به دست آید. تئوری ناب هنگامی که برای اطلاعات، سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات سازمان به کار رود، بهره وری سازمان را با حذف ضایعات در مدیریت فناوری اطلاعات، ارتقا می بخشد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر ناب بودن بر بهره وری فناوری اطلاعات در حوزه بانکداری است. که از لحاظ روش، توصیفی و پیمایشی و با هدف کاربردی انجام می پذیرد. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان بخش فناوری اطلاعات صنعت بانکداری سراسر کشوراست، که از جامعه ای متشکل از260 نفر با استفاده از روش کرجسی و مورگان، نمونه ای 156 نفره برای پاسخ گویی به پرسشنامه های مطرح شده انتخاب گردیده است. پس از تحلیل اطلاعات با روش تحلیل عاملی تاییدی و ارائه نتایج، میزان تاثیر عوامل موثر بر ناب سازی در روند ارتقای اجزای فناوری اطلاعات مثبت و موثر ارزیابی شد و در این میان طراحی مناسب فرایندهای اطلاعاتی به عنوان مهمترین عامل موثر بر ناب بودن فناوری اطلاعات شناخته شد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، فلسفه ناب، بهره وری، ضایعات، صنعت بانکداری
  • سلیمان ایران زاده، نگارالسادات مصباحی جهرمی، عبدالحسین شکری، رحیم ابراهیمی صفحات 117-146
    امروزه چابکی سازمانی به عنوان عاملی مهم در پیشبرد اهداف سازمان، افزایش بهره وری و روحیه کارکنان سازمان، ارتقای سطح تعهدسازمانی، سلامت فیزیکی و ذهنی و رضایت از زندگی در میان کارکنان سازمان مطرح شده است. هدف اصلی این تحقیق، بررسی رابطه بین بهره وری نیروی انسانی می باشد که عنصرتاثیرگذاری در سازمان است و نیز بررسی چابکی سازمانی که پارادایمی نوین در کسب موفقیت و همسویی با تغییرات است. تحقیق حاضر از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی می باشد که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان شرکت بیمه دانا در استان اذربایجان شرقی در سال 1393 (120 نفر) شامل می شود. حجم نمونه با استفاده از فرمول مورگان، 92 نفر به دست آمده، نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است و ابزارگرداوری داده ها پرسشنامه های استاندارد چابکی سازمانی و بهره وری نیروی انسانی می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین چابکی سازمانی و ابعاد آن (انعطاف پذیری، پاسخگویی، تغییر فرهنگ، سرعت در کار، یکپارچگی و پیچیدگی کم، کیفیت بالا و تولید سفارشی، شایستگی های اصلی) و بهره وری نیروی انسانی کارکنان شرکت بیمه دانا در استان اذربایجان شرقی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، بهره وری نیروی انسانی، انعطاف پذیری، پاسخگویی، یکپارچگی و پیچیدگی کم
  • علی منصوری، هما درودی، نرگس سعادتی صفحات 147-180
    سرمایه گذاری مطلوب نقش به سزایی در رشد و توسعه اقتصادی یک کشور ایفا می کند. از آنجایی که صندوق های سرمایه گذاری نقش کلیدی در هدایت سرمایه و سرمایه گذاری دارد، این پژوهش با هدف ارزیابی رشد خالص عملکرد صندقهای سرمایه گذاری شکل گرفت. روش توصیفی و پس رویدادی برای اجرای این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. و برای ارزیابی تغییرات بهره وری کل، شاخص بهره وری کل مالم کوئیست با توجه به قابلیت آن در سنجش رشد (پسرفت) بهره وری کل و اجزای آن به کار رفت. براساس تحقیقات پیشین و نظر خبرگان از ضریب بتای صندوق، هزینه و ارزش خالص دارایی ابتدای هر سال به عنوان متغیر ورودی و میانگین بازدهی سالانه از ابتدای تاسیس، بازده و ارزش خالص دارایی انتهای هر سال، به عنوان متغیر خروجی استفاده گردید. بر همین اساس شاخص بهره وری کل مالم کوئیست برای 19 صندوق سرمایه گذاری مشترک فعال در طی بازه زمانی 1391 تا 1393 مورد سنجش قرار گرفت. در این میان، امید ریاضی رشد صندوق های سرمایه گذاری با وضعیت رشد (پسرفت) هر صندوق سرمایه گذاری مقایسه گردید تا ضمن خنثی سازی تاثیر عوامل محیطی رشد عملکردی شاخص های بهره وری در مقایسه با همدیگر مورد سنجش قرار گیرد. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که با در نظر گرفتن امید ریاضی رشد (پسرفت) صندوق های سرمایه گذاری، صندوق سرمایه گذاری مشترک یکم بانک کشاورزی با 314 درصد رشد عملکردی در تغییرات بهره وری کل، از بیشترین رشد و صندوق سرمایه گذاری مشترک امید سهم با 38 درصد پسرفت عملکردی در تغییرات بهره وری، از بیشترین افت را در طول دوره داشته است.
    کلیدواژگان: صندوق های سرمایه گذاری مشترک، تحلیل پوششی داده ها، شاخص بهره وری مالم کوئیست و امید ریاضی رشد سود
  • مهدی زینالی، قادر داداش زاده صفحات 181-208
    هدف اصلی هر شرکت افزایش ثروت سهامداران می باشد. موفقیت یک شرکت به طورگسترده به توانایی مدیران مالی در ایجاد بهره وری سرمایه شرکت بستگی دارد. میزان سرمایه درگردش بر مقدار نقدینگی و بهره وری سرمایه شرکت اثرگذار است. در این پژوهش تاثیر استراتژی مدیریت سرمایه در گردش جسورانه بر عملکرد اقتصادی با تاکید بر مدیریت بهره وری سرمایه بر اساس صورتهای مالی سالانه 102 شرکت برای دوره زمانی1387 تا 1392 مورد بررسی قرارگرفته است. معیار اندازه گیری متغیر استراتژی سرمایه درگردش (نسبت خالص سرمایه درگردش) ، بهره وری سرمایه شرکت (مدل تحلیل پوششی) و عملکرد اقتصادی (ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده، ارزش افزوده بازار و ارزش شرکت) می باشد. روش آزمون فرضیه ها در این پژوهش، روش داده های ترکیبی (پانلی) بوده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که نسبت خالص سرمایه درگردش بر ارزش افزوده اقتصادی و ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده شرکت تاثیر منفی و معنادار دارد و نسبت خالص سرمایه درگردش بر ارزش افزوده بازار و ارزش شرکت تاثیر مثبت و معنادار دارد. از طرفی نتایج تحقیق نشان داد که تاثیر استراتژی سرمایه درگردش بر ارزش افزوده اقتصادی و ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده در شرکتهایی که بهره وری سرمایه بیشتری دارند، زیاد است، ولی بهره وری سرمایه بر رابطه بین استراتژی سرمایه درگردش و ارزش افزوده بازار و ارزش شرکت تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: استراتژی مدیریت سرمایه درگردش جسورانه، مدیریت بهره وری سرمایه، عملکرد اقتصادی
  • مهدی مرادی، محمدعلی باقرپور ولاشانی، محمدرضا بهمنش صفحات 209-226
    در این تحقیق ابتدا کسب بازده مازاد خالص توسط مدیران شرکتهای سرمایه گذاری مورد آزمون قرار گرفته و سپس با استفاده از بازده مازاد خالص، شانس و مهارت در این شرکتها اندازه گیری شده است. معیار اندازه گیری بازده مازاد خالص در این تحقیق، آلفای جنسن می باشد و داده های تحقیق برای 25 شرکت سرمایه گذاری بورس اوراق بهادار تهران طی 36 دوره ماهانه استخراج گردید. پس از تایید کسب بازده مازاد خالص توسط این شرکتها، آنها بر اساس آلفای جنسن به سه دسته (a<0، a=0، a>0) تقسیم و در نهایت شانس در شرکتهای سرمایه گذاری اندازه گیری شد. نتیجه تحقیق حاکی از این است که در سطح اطمینان 10% انتظار می رود 22% شرکتهای سرمایه گذاری با مهارت باشند، اما تنها 19% از این شرکتها با مهارت و 3% شرکتهای شانسی بوده، در نتیجه شانس، بازده مازاد کسب کرده اند. به طور مشابه در سطح اطمینان 10% انتظار می رود 10% شرکتهای سرمایه گذاری بدون مهارت باشند، اما تنها 7% از این شرکتها بدون مهارت و مابقی شرکتهای شانسی بوده اند.
    کلیدواژگان: شرکتهای سرمایه گذاری، ارزیابی عملکرد، آلفای جنسن، شانس و مهارت
  • بهاره عزیزی نژاد، سید مهدی موسوی نژادان صفحات 227-252
    فرسودگی شغلی موضوعی است که نه تنها با بهداشت روانی کارکنان بلکه با میزان بهره وری آنان نیز ارتباط دارد، بنابراین با توجه به اهمیت موضوع در پژوهش حاضر به مقایسه عملکرد کارکنان بانک سپه شعب تبریز بر اساس فرسودگی شغلی آنان در سال 1393 پرداخته شده است. روش پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و به شیوه توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش از نظر زمانی، محدود به سال 1393 و از نظر مکانی مربوط به کلیه کارکنان شعب بانک سپه شهرستان تبریز می باشد. روش نمونه گیری این تحقیق نمونه گیری تصادفی طبقه ای می باشد که بر حسب تعداد افراد موجود در هر شعبه انتخاب شده است. با توجه به جدول مورگان برای جامعه آماری این تحقیق حجم نمونه 222 نفر به دست آمده است که از این افراد تعداد 32 نفر زن و تعداد 190 نفر مرد می باشد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسش نامه عملکرد شغلی پاترسون و پرسشنامه استاندارد ماسلاچ بوده است. نتایج بررسی فرضیه ها نشان می دهد که عملکرد شغلی کارکنان بانک سپه شعب تبریز با توجه به میزان فراوانی خستگی عاطفی، میزان فراوانی عملکرد شخصی، میزان شدت عملکرد شخصی، میزان فراوانی مسخ شخصیت، میزان شدت مسخ شخصیت، میزان فراوانی درگیری، میزان شدت درگیری و تفکیک سطح تحصیلات آنان متفاوت است .
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، عملکرد شغلی، خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت، درگیری
  • مهرداد گودرزوند چگینی، ابراهیم چیرانی، هادی مقدم، سیده فاطمه قانع کوشالشاهی، مریم مرادی صفحات 253-278
    در دنیای پرشتاب وسرشار از رقابت امروز، آنچه که برتری شرکت ها و سازمان ها بر یکدیگر را تضمین نموده می کند، برخورداری از منابع انسانی با استعداد است، چرا که دامنه آن از حیث موضوعی قوی بوده و بررسی و ارزشیابی به کارگیری مدیریت استعداد و عملکرد سازمان و آگاهی از توانمندی ها و کاستی ها در به کارگیری مدیریت استعداد، در اجرای عملکرد بهتر، از اهمیت خاصی برخوردار است. بررسی فرایندهای مدیریت استعداد و شناخت مفاهیم این حوزه نیز به نوبه خود می تواند در بهبود نظامهای گزینش وحفظ وارتقای کارکنان ادارات و سازمانهای کشور مفید باشد و از این رهیافت با قرار گرفتن استعدادهای متمایز در جایگاه مناسب خود، سطوح عملکرد بالاتری را در سازمانها شاهد باشیم. هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین به کارگیری برنامه های مدیریت استعداد و عملکرد سازمانی می باشد. فرضیه اهم تحقیق عبارت است از: بین به کارگیری برنامه های مدیریت استعداد و عملکرد سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. روش این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی با تاکید بر روی همبستگی می باشد. جهت آزمون فرضیات از تکنیک های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 52 سازمان شهرداری در 16 شهرستان استان گیلان می باشد. برای تعیین نمونه از روش نمونه گیری چند مرحله ای که تلفیقی از نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای است، استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای که توسط خود نویسنده طراحی و حاوی 23 سوال می باشد که18 سوال نظر پاسخ دهندگان را در ارتباط با فرایندهای مدیریت استعداد می سنجد و 5 سوال نیز نظر پاسخ دهندگان را درباره عملکرد سازمان مورد سنجش قرار می دهد. روایی پرسشنامه توسط جمعی از استادان گروه مدیریت مورد تایید قرار گرفته است. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای محورهای مدیریت استعداد 88/0 و عملکرد سازمانی 83/0 تعیین شده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که همبستگی میان مدیریت استعداد وعملکرد سازمانی حدود 82/0 می باشد. همچنین بیشترین ضریب همبستگی مربوط به متغیر حفظ و نگهداشت استعداد بر عملکرد سازمان می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، جذب استعداد، حفظ و نگهداشت استعداد، توسعه شغلی، عملکرد سازمانی
|
  • Rasoul Karimi, Mohammad Hassan Sobhieah, Jaafar Razmi, Seyedali Torabi Pages 7-32
    Studies have indicated that there are fund mental differences between the project supply chain and operation supply chain and its management calls for different approaches. Considering the importance of project supply chain management, different models have been offered by developed countries, but according to the difference development models between the developed, developing countries, the characteristics of the supply chain management of these countries are very different. This study aimed at developing a conceptual model of project based construction industry in Iran to compare the structure of project supply chain management with existing challenges in project supply chain. Using construction theory the casual conditions of emerging of challenges infrastructure elements were indentified and the procedures of challenging management and its expected results were presented.
    Keywords: Project supply chain management, construction industry, conceptual model
  • Seyed Mahdi Sarkhosh Hosseini, Payman Akhavan Pages 33-62
    The knowledge based industrial organizations in order to produce the high-quality products in the shortest span of time, with the least expenses, require having access to the knowledge at the time which is necessary. Thus, knowledge sharing is one of the most key factors to the success in such organizations. However, the amount of sharing the knowledge among the employees depends on various factors and included different useful outcomes for the organizations. Hence, the study using a concrete model tried to investigate the relation among the empowered people, processes, and the result of knowledge sharing in the knowledge based industrial organization. The social capital as empowered factors, collecting knowledge, and donating knowledge as processes, employees’ productivity as the result of knowledge sharing are investigated. The research method was descriptive-survey. To gather the data, questionnaire was used. To test hypotheses the Partial Least Squares was used. The results gathered from 143 people from 10 investigated Firms showed that there was a positive significant difference in mutual social relationship and trust on employees’ willingness to gather knowledge and donating it. Finally, some practical implications for knowledge practitioners to foster firm innovation capability through knowledge sharing were suggested.
    Keywords: Knowledge sharing, social capital, knowledge donating, employee's productivity
  • Fouruzan Hashemi, Keyvan Salehi, Mojtaba Hosseini Pages 63-90
    Since the entrepreneurship is a long time educational and training process, it requires educational planning in all levels especially at the universities. The main objective of this study was explaining the positon of entrepreneurship in organizational structure and employees’ vocational promotion. The research method was descriptive- correlation. The population of the research included 386 employees at kashan university. The sampling method was simple random one, through which 191 people were chosen as the sample size. To gather the data a questionnaire with two standard subscales (the organizational structure dimensions and entrepreneural organization structure diagnosis) were used. Using cronbach’s Alpha the reliabilities were 0.85 and 0.80 respectively. The results showed that there was a significant difference between the organizational structure levels (Formality, G, concentration) ang organizational entrepreneurship, and the variance analysis showed that there was not a statistically significant difference between the entrepreneurship mean scores among the university employees in comparison with their organizational structure levels, but considering the formality and concentration the obtained difference was significant. Analysis of organizational and ministerial regulations showed that the organizational entrepreneurship didn’t have any role in the job promotion of the employees. The organizational relation with formality was inversed. The higher the formality, the lesser would be the organizational entrepreneurship. It was concluded that the formality in the organization would effect the job promotion and increases the entrepreneurship.
    Keywords: Entrepreneurship, organizational structure dimention, concentration, formality, job promotion
  • Roghayeh Yonnesi, Roksana Fekri, Marzieh Babaeianpour Pages 91-116
    The information technology often have delays since they have been established in the organizations, and reduce the prioritization and decision making methods, also it is a barrier to the best benefits of productivity in this domain. On the other hand, the lean philosophy is a useful attitude to minimize the loss and maximize the productivity of facilities, human resources and investment. Using the lean theory in information technology systems, the wastage will be deceased and productivity will be promoted. This study investigated the role of the effective factors in being lean on IT productivity in banking domain. The research method was descriptive-survey. The statistical population included the experts in banking domain in Iranian banking industry which included 260 people, out of which 156 people were chosen as the sample size, using Morgan’s table. Using confirmatory factor analysis, the results showed that the factors had a positive effect on promoting the trend of being lean. The most effective factors were the proper designing of information processes of IT.
    Keywords: Information Technology, Lean attitude, productivity, Wastage, Banking Industry
  • Soleyman Iranzadeh, Negar Alsadat Mesbahi, Abdolhossin Shokri, Raheim Ebrahimi Pages 117-146
    Nowadays the organizational agility is an important factor in advancing the goals of organization, increasing productivity and employee's morale, promoting the level of organizational commitment, mental and physical health, and life satisfaction among the employees. The main goal of this study was to investigate the relation between the man-power productivity which is an effective element in the organization, and organizational agility which is a new Paradigm in achieving success and in line with variations. The research method was descriptive-correlation survey. The statistical population included all the employees in Dana insurance company in East Azarbaijan which added up to 120 people. Using Morgan's table the sample size was 92 people. The descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. To gather the data the standard organizational agility and man-power productivity questionnaires were used. The results showed that there was a significant positive difference relation between the organizational agility and productivity of Dana insurance company employees.
    Keywords: Organizational agility, man, power productivity, flexibility, accountability, integrity, low complexity
  • Ali Mansory, Homa Droody, Nargess Saadati Pages 147-180
    The favorable investment funds play a suitable role in economic growth and development of a country. Thus, the investment fund has a key role in guiding the capital investment. The study aimed at the performance net growth of investment funds. The research method was casual-comparative. In order to assess the total productivity changes the malamaqeist, s total productivity index in regard to its assessment growth regression was used. According to the previous researches, the beta coefficient of the fund, expenses and net asset value (NAV) at the beginning of each year was selected as input variable, and the average annual return on investment (ROI) from the time of establishment, and the end of the year (NAV) were used as output variable. Accordingly the total malmaqueist,s productivity index was applied to the 19 common investment funds in 2013 and 2014 respectively. At the same time, mathematical expected growth of investment funds was compared with the status of each investment funds growth (regression) to neutralize the impact of environmental factors and assess the productivity performance growth in relation to each other. The results showed that the first mutual funds of agricultural bank with 314percent growth performance was in the first rank and gained the greatest growth rate and the joint funds of omid-saham with 38 percent regression had the greatest decline.
    Keywords: Common investment fund, sea, Malmqueist total factor productivity, profit growth expectation, pure growth assessment
  • Mehdi Zeynali, Ghader Dadashzadeh Pages 181-208
    Increasing the shareholders’ wealth is the main objective of every company. The success of a company is largely based on the financial manager's ability in establishing the capital productivity of the company. The amount of working capital affects the amount of liquidity and capital productivity of the company. This study investigated the effect of aggressive working capital management strategy on economic performance with emphasis on the capital productivity management based on the annual financial statements for the period of time between 2008 to 2013 one hundred and two companies were evaluated. The measurement standard for working capital strategy variable is (the working capital net ratio), the company's capital productivity (EVA, REVA, MVA and the company's value). The panel data was used to analyize the hypotheses. The results showed that the effect of working capital strategy on EVA, REVA with greater capital productivity was high but capital productivity on the relationship between the strategy of working capital and market value added and firm value did nt have significant effect.
    Keywords: Working Capital Management Strategy, Capital Productivity Management, Economic Performance
  • Mahdi Moradi, Mohammad Ali Bagherpour Velashani, Mohammad Reza Behmanesh Pages 209-226
    This study has examined the net yield surplus earned by the investment companies Managers, and using the net yield surplus the chance and skill were also examined.The measurement criterion for net sur plus was Jensen’s Alpha and research data for 25 bourse bonds investment companies of Tehran were extracted during 36 months periods. After the approval of net yield surplus earned by these companies they were devided into three categories based on Jensen’s Alpha (a 0) and finally chance was measured in the investment companies. The results showed thatin 10 percent level of confidence it is expected that 22 percent of investment companies were considered skillful,but only 19 percent of them were skillful and 3 percent of them were by chance. Similarly, in 10 percent level of confidence the investment companies were without skill, but exactly 7 percent were without skill, the rest of them were by chance.
    Keywords: Investment companies, Performance assessment, chance, skill
  • Bahareh Azizi Nejad, Seiied Mahdi Mosavi Nejadan Pages 227-252
    Job burn-out is an issue not only relates to the staff mental health, but also to their productivity. Therefore, considering the importance of the issue, this study compared the performance of the Sepah Bank personnel based on their job burn-out in 2014. The research method was descriptive-survey. The population of the research included all the staff in Sepah Bank branches in Tabriz, out of which using Morgan's table 222 people (32 female and 190 male) were chosen as the sample size. To gather the data two questionnaires (Paterson's job performance and Maslach standard) were used. The results showed that the staff job performance regarding emotional exhaustion, and intensity of the work and personality metamorphosis, the amount of their involvement and their academic level were different.
    Keywords: Job burn, out, emotional exhaustion, metamorphosis, involvement
  • Mehrdad Goudarzvand Chegini, Ebrahim Chirani, Hadi Moghadam, Seyedehfateme Ghanekooshalshahi, Maryam Moradei Pages 253-278
    In speedy and competitive world of today, having talented human resources guarantees the priority of firms and institutions. Investigating and evaluation of talent management, organizational performance and being aware of capabilities and defects are very important. The research method was descriptive –survey with an emaphsis on correlation. The inferential statistics (Pearson’s correlation and regression) were used. The statistical population included 52 municipalities in 16 towns in Gilan province. The sampling method was multistage stratified cluster sampling. To gather the data researcher made questionnaire with 23 questions was used. The reliability of the questionnaire, using cronbach's alpha were 0.88 and 0.83 for talent management and organizational performance respectively. The results showed that the correlation between talent management and organizational performance was 0.82. The highest correlation coefficient related to the retaining talent on the organizational performance.
    Keywords: Talent management, talent attracting, talent retaining, organizational performance