فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
پیاپی 2 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویدا پودراتچی اصل، مخمد علی نظری * صفحات 1-15
    مقدمه
    کارکردهایی همچون سازماندهی، تصمیم گیری، حافظه کاری، کنترل حرکتی، احساس و ادراک زمان، پیشبینی آینده، زبان درونی و حل مسئله از جمله مهمترین کارکردهای اجرایی به شمار می آیند. کاستی های بازتولید در زندگی روزمره، ممکن است سبب تولید مشکلاتی در تکالیف گردند که نیازمند مولفه های زمانبندی نظیر انتظار، برنامه ریزی و سازماندهی میباشند؛ زیرا مولفه های زمانبندی توسط رفتار تکانشی انعکاس مییابند.
    هدف
    بر اساس اینکه در پژوهشهای پیشین، نشان داده شده که کارکردهای اجرایی با استفاده از آموزش شناختی ارتقا می- یابد، در این پژوهش، با استفاده از دو آزمایش، اثربخشی آموزش ادراک زمان مورد مداقه قرار گرفته است.
    روش
    در آزمایش اول، در یک بررسی تک موردی، مداخله بر روی 8 کودک بهنجار انجام گردید. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر، شامل یک تکلیف بازتولید زمان برای ارزیابی تغییرات شرکت کنندگان در دقت پردازش زمان و برنامه رایانهای در قالب بازی با هدف آموزش و تقویت بازتولید زمان به عنوان مداخله بود. شرکتکنندگان تکلیف بازتولید زمانی را در مراحل؛ )الف( پیش از مداخله )خط پایه(، )ب( در طی جلسات آموزش، )ج( در مرحله ی پس آزمون و )د( در دورهی پیگیری یک ماهه انجام دادند. در آزمایش دوم، طرح پژوهش ازنوع پیش آزمون پس آزمون با دوگروه آزمایش و کنترل بود - . ابزارهای پژوهش، همان ابزارهایی بود که در آزمایش اول مورد استفاده قرار گرفت. چهارده نفر ) 7 دختر و 7 پسر( با میانگین 4 شرکت کننده به عنوان گروه کنترل، / 4 به عنوان گروه آزمایش و چهارده نفر ) 7 دختر و 7 پسر( با میانگین سنی 61 / سنی 46 شرکت کنندگان زمایش دوم را تشکیل میدهد. تکلیف رایانهای سنجش بازتولید زمان در مراحل پیش آزمون و پس آزمون بر روی هر دو گروه اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمایش اول نشان داد که اگرچه بهبودی عملکرد در برخی از شرکت کنندگان مشاهده گردید، با این حال، اثربخشی بازی، ناروشن است. نتایج آزمایش دوم حاکی از این بود که بازی، بر دقت پردازش بازه زمانی کوتاه )و نه بازه زمانی بلند( تاثیر معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده میتوان نتیجه گرفت که آموزش ادراک زمان در قالب بازی، بر دقت پردازش زمان به ویژه در بازه زمانی کوتاه مدت، میتواند اثربخش باشد. با این وجود، برای نتیجه گیری قطعی، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: بازتولید زمان، بازی رایانهای، آموزش ادراک زمان، پردازش زمان
  • سکینه نجفی، فریبا ستارپور * صفحات 16-27
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی طرحواره های ناسازگار اولیه در زندانیان چک برگشتی با افراد عادی انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش، از روش علی مقایسه ای از نوع مقطعی مقایسه ای استفاده شد. جامعه پژوهش حاضر شامل افراد – - عادی وکلیه مراجعین دادگستری ماکو و خوی که بنا به حکم قضایی مجرم مالی به دلیل چک برگشتی شناخته شده اند، بود. نمونه پژوهش حاضر 18 نفر از جامعه مذکور و 18 نفر افراد عادی بود که به روش در دسترس انتخاب شدند. سپس این دو گروه به پرسشنامه ی فرم کوتاه طرحواره یانگ (SQ-SF) پاسخ دادند و داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس چندمتغیره ) MANOVA ( تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمرات طرحواره های محرومیت هیجانی، شکست، بازداری هیجانی، عیب جویی افراطی بین زندانیان چک برگشتی و افراد عادی متفاوت است ) p<0.05 .)
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، به متخصصان ودرمانگران پیشنهاد میگردد که شناسایی وتعدیل طرحواره ها و شناختهای ناسازگار را در زندانیان چک برگشتی از طریق درمانهایی من جمله طرحواره درمانی دربرنامه کارخود قرار دهند
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، زندانیان چک برگشتی، افراد عادی
  • حبیباله نادری *، معصومه مختاری میرکلا، مریم مریم محمدپور صفحات 28-39
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور اثربخشی شادمانی به شیوه فوردایس بر میزان امید به زندگی زوجین در حال متارکه های انجام شده است که به مراکز مشاوره شهر برازجان مراجعه کردهاند.
    روش
    روش پژوهش نیمه تجربی )مداخلهای( است که از میان زوجین ناامید در حال متارکه، تعداد 13 زوج به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و از این تعداد 31 زوج به عنوان گروه گواه و 31 زوج به عنوان گروه آزمایش به صورت تصادفی استفاده شد » امیدواری میلر « سازماندهی شدند. جهت حصول داده ها از پرسشنامه ی . اجرای مراحل کار به صورتی بود که برای سنجش مقیاس امید به زندگی، 7 جلسه 33 دقیقهای برگزار و در پایان برای دو گروه پسآزمون اجرا گردید. پایایی، اعتبار و ساختار تحلیل مقیاس محاسبه شد و امتیازات برای الگوی مورد مطالعه بهدستآمد. تحلیل داده ها از طریق آزمون آماری t تست گروه های مستقل و تحلیل کواریانس ) ANCOVA ( انجام شد.
    یافته ها
    نتایج t تست گروه های مستقل با توجه به کنترل سن و تحصیلات آزمودنی ها، بیانگر معنی داری اثربخشی آموزش شادمانی بهشیوه فوردایس بر افزایش امید به زندگی زوجین در حال متارکهای بود که در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه >3/ قرار داشتند ) 3333 p =2/ و 11 t (؛ یعنی مقیاس نشان میدهد با آموزش، امید به زندگی بیشتر میشود، از سوی دیگر؛ یافته های این پژوهش گویای اهمیت و تاثیر آموزش شادمانی به شیوه فوردایس بر امید به زندگی زوجین در حال متارکه است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج پژوهش، آموزش شادمانی به شیوه فوردایس در افزایش امید به زندگی زوجین در حال متارکه موثر است.
    کلیدواژگان: شادمانی بهشیوه فوردایس، امید به زندگی، زوجین در حال متارکه
  • مرضیه عصاره، محبوبه فیروزکوهی مقدم، مریم کریمی *، منیره حسینی صفحات 40-46
    مقدمه
    توانایی افراد در پذیرش سوگ در طیف گستردهای از - پذیرش سوگ تا ایجاد عواقب جدی - قرار دارد. شیوع و عواقب سوگ به تفاوتهای موجود در هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی متفاوت است.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر ارزیابی شیوع مقطعی سوگ بغرنج )پیچیده( در یکی از استانهای غربی ایران است.
    روش
    این مطالعه به شیوه زمینه یابی مقطعی و در 153 آزمودنی مراجعهکننده به یک مرکز روانپزشکی سرپایی کرمانشاه در بازه زمانی تیر تا آذرماه سال 3133 انجام گردید. نشانه و علائم اصلی سوگ بغرنج )پیچیده(، وجود و شدت افسردگی ابزار سنجش نشانه های ،)BDI-II( با استفاده از چک لیست سنجش نشانه ها و علائم انواع سوگ، پرسشنامه افسردگی بک سوگ ارزیابی گردید.
    یافته ها
    از بین افراد ارجاعی ارزیابی شده، 61 نفر تجربه اخیر سوگ را داشته اند ) 11 مرد و 14 زن( که شیوع کلی آن 1% از سوگ / 1% بود. همچنین 46 / %8/4 بود. از این تعداد 28 نفر سوگ بغرنج )پیچیده( داشتند و شیوع کلی آن برابر 11 4%از سوگ تاخیری رنج میبردند. بسیاری از این افراد اشتباها تشخیص های احتمالی روانشناختی دیگری از / مزمن و 61 و قضاوت روانپزشک، II قبیل اضطراب و افسردگی دریافت کرده بودند. بر اساس نمره های پرسشنامه افسردگی بک 11 % از افرادی که سوگ پیچیده )بغرنج( داشتند، تایید شد. / تشخیص نهایی اختلال افسردگی ناشی از سوگ تنها در 4
    نتیجه گیری
    شیوع سوگ پیچیده با آمارهای حاصل از گزارشهای قبلی در غرب ایران قابل مقایسه است. در مطالعه حاضر تعداد قابل ملاحظهایی از افرادی که از سوگ بغرنج رنج میبرند، به اشتباه تشخیص اختلالهای روانشناختی از قبیل افسردگی یا اضطراب دریافت کرده بودند. این واقعیت بیانگر لزوم برنامه های آموزشی برای خدمات مراقبتی بهداشتی اولیه در این منطقه است تا درمانگران با تظاهرات و جلوه های سوگ پیچیده آشنا شوند و این اختلال به درستی تشخیص داده شود.
    کلیدواژگان: سوگ پیچیده، شیوع شناسی، افسردگی، اضطراب
  • محمد کاظم رستگاری، امید مرادی* صفحات 47-57
    مقدمه
    افسردگی یکی از اختلالات شایع در بین زنان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی روایت درمانی بر کاهش علائم افسردگی زنان 20 تا 40 سال شهر سنندج صورت گرفته است.
    روش
    روش انجام این پژوهش، نیمه آزمایشی و در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نامعادل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان 20 تا 40 سال با علائم افسردگی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و مطب های روانپزشکی شهر سنندج در سال 1393 بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و داوطلبانه تعداد 20 نفر از زنان با علائم و خصوصیات بالینی افسردگی، با استفاده از پرسشنامه BDI انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 10 نفر) قرار داده شدند. سپس گروه آزمایش طی 8 جلسه 60 دقیقه ای، به صورت فردی تحت درمان «روایت درمانی» (Narrative Therapy) قرار گرفتند و گروه کنترل هم جلسات بدون ساختار و متفاوت با مداخلات گروه آزمایش را دریافت کردند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس یک راهه استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادند که روایت درمانی باعث کاهش شدت علائم افسردگی گروه آزمایش در نمره کل و ابعاد عاطفی، شناختی و فیزیکی در مقایسه با گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این پژوهش، تاثیر مداخله ی روایت درمانی را بر کاهش علائم کلی و نیز علائم عاطفی، شناختی و فیزیکی افسردگی زنان 20 تا 40 سال سنندج را مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: روایت درمانی، افسردگی، زنان
  • شیلان شیخ احمدی *، پروانه تیموری، فایق یوسفی، دائم روشنی صفحات 58-72
    مقدمه
    وابستگی به اینترنت، افسردگی و اضطراب در بین دانش آموزان یکی از مشکلات و دغدغه های خانواده ها، والدین و معلمین است که اجرای پژوهش در خصوص شیوع و عوامل مرتبط به آن بایسته است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط میان تحصیلات و شغل والدین با وابستگی به اینترنت، افسردگی و اضطراب انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی- تحلیلی) می باشد. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دبیرستانهای شهر سنندج بود. حجم نمونه 595 نفر 285 (9/47%) دختر و 310 (1/52%) پسر بود که با روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه وابستگی به اینترنت یانگ، تست افسردگی و اضطراب بک بود. داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS-21 و با استفاده از آزمون کای سکوار و همچنین آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که شغل پدر با افسردگی (239/0>p)، اضطراب (660/0p<) و وابستگی به اینترنت (181/0p<)، ارتباط معنی داری ندارد. شغل مادر نیز با افسردگی (120/0p<) و اضطراب (620/0p<) ارتباط معنی داری ندارد اما با وابستگی به اینترنت (02/0p<) ارتباط معنی دار دارد، همچنین تحصیلات پدر با افسردگی (355/0p<) و اضطراب (821/0p<) ارتباط معنی دار ندارد و با وابستگی به اینترنت به شدت در ارتباط بود (000/0p<)، تحصیلات مادر با افسردگی (108/0p<) و اضطراب (127/0p<) ارتباط معنی داری ندارد و این در حالی است که به شدت با وابستگی به اینترنت در ارتباط معنی است (000/0p<).
    نتیجه گیری
    سطح تحصیلات والدین و شغل مادر می تواند بر روی وابستگی به اینترنت دانش آموزان تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: تحصیلات والدین، شغل والدین، وابستگی به اینترنت، افسردگی، اضطراب
  • سوفیا خانقاهی *، بهمن کرد تمینی صفحات 73-84
    مقدمه
    هر آدمی در دوره هایی از زندگی گرفتار احساس اضطراب، افسردگی، خشم و بی تناسبی در مواجه با مشکلات زندگی میشود.
    هدف
    هدف این پژوهش پیش بینی ترس مرضی و خشم سرکوب شده بر اساس خود تنظیمی هیجانی است.
    روش
    نمونه مطالعه حاضر را تعداد 400 دانشجو دانشگاه سیستان و بلوچستان تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه-گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: پرسشنامه ترس (FQ)، پرسش نامه اظهار حالت – صفت خشم (STAXI) و پرسشنامه خود تنظیمی (SRQ) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و رگرسیون خطی ساده استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج همبستگی نشان داد که هراس از خون، تزریق و آسیب بدنی با جست وجو کردن اختیارات همبستگی مثبت و با تدوین کردن و تحقق یافتن برنامه ها همبستگی معکوس داشت. نمرات کلی هراس نیز با جستجو کردن اختیارات همبستگی مثبت داشت. همچنین نمرات کلی خشم با جستجو کردن اختیارات و آزمودن تاثیر برنامه ها همبستگی مثبت و با تحقق یافتن برنامه ها همبستگی معکوس داشت. براساس نتایج رگرسیون نیز هراس از خون، تزریق و آسیب بدنی به میزان 5/3% واریانس را برای جستجو کردن اختیارات و به میزان 1% و 7/1% (به صورت معکوس) برای تدوین کردن و تحقق برنامه ها تبیین کرد. همچنین نمرات کلی خشم به میزان 2/3% (به صورت معکوس) تحقق برنامه ها و کنترل خشم به میزان 8/1% (به صورت معکوس) خود تنطیمی هیجانی را تبیین کردند. با توجه به زیر مقیاسهای این سه متغیر و ارتباط آنها، افراد مبتلا به ترس مرضی و خشم سرکوب شده هر کدام سبک های تنظیم هیجان متفاوتی را در برخورد با موقعیت ها به کار می گیرند که این خود حاکی از ارتباط منسجم بین ترس مرضی و خشم سرکوب شده با خودتنظیمی هیجانی می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش می تواند به افراد در شناخت رفتار خود همچنین ، اولیای تعلیم و تربیت، دانش آموزان و درمانگران و مشاوران در زمینه درمان کمک کند
    کلیدواژگان: ترس مرضی (فوبیا)، خشم سرکوب شده، خود تنظیمی هیجانی
|
  • Vida Poudratchi Asl, Mohammad Ali Nazari * Pages 1-15
    Background
    Functions such as organizing, decision making, working memory, motor control, perception of time, prediction of future, internal language, problem solving are entitle as the most important executive functions. In daily life time reproduction deficits may result in situations that require a timing component, such as waiting, planning, and organizing reflected by impulsive behavior.
    Purpose
    Previous research indicated that cognitive enhancement might improve executive functions. So, through two experiments we investigated the effectiveness of time perception training.
    Method
    In experiment 1, intervention was performed on eight normal children. Time reproduction task was used for assessing the changes in participants’ time processing precision, and a computer-based game for time perception training as the intervention purpose. Participants performed the time reproduction task in the following phases (a) pre-intervention phase (baseline), (b) during the intervention sessions, (c) in the post-intervention sessions and (d) in the one-month follow up sessions. In experiment 2, the same task and the same game were utilized, but data gathered from two groups in an experiment using an independent groups design: 1-experimental group (7 girls and 7 boys, mean age=6.6), 2- control group (7 girls and 7 boys, mean age=6.4). Participants were tested twice as pre-test and post-test.
    Results
    Experiment 1 revealed that although some improvements in time performance was observed in some subjects, the effectiveness of game was unclear. Findings of experimental 2 indicated that the game had a significant effect on short (but not long) interval time perception.
    Conclusion
    Based on results of two experiments it can concluded that time perception training (via game) might enhance temporal processing precision, especially short interval times. However, more research is needed for conclusion.
    Keywords: Time Reproduction, computer, based game, Time Perception Training, Temporal Processing
  • Sakineh Najafi, Fariba Sattarpour * Pages 16-27
    Objective
    The present research aimed at comparing the early maladaptive schemas of dishonored check prisoners and normal people.
    Materials And Methods
    In this research Cross-Sectional Causal-Comparative method is used. Population of the study was ordinary people and all the financial offenders found guilty by the courts of Maku and Khoy. Sample population is selected using convenience sampling 60 ordinary people and 60 people of the mentioned group. Then both groups answered inventory revised short form Young Schema questionnaire (SQ-SF) and the data analyzed using Multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The results showed that the mean scores of emotional deprivation schema, failure,l emotional inhibition, hyper criticalness of dishonored check prisoners and ordinary people are different (P
    Conclusion
    Based on the results of this research, recommended to experts and Therapists that to identifying and modifying schemas and incompatible understandings in the dishonored check prisoners by the use of treatments including Schema therapy should be apply in programs their work.
    Keywords: Early maladaptive schemas, dishonored check prisoners, normal people
  • Habibollah Naderi *, Masomeh Mokhtari Mirkolah, Maryam Mohammadpour Pages 28-39
    Objective
    this study has done to determine the efficacy of happiness on life expectancy using method of Fordyce in divorcing spouse that referred counseling centers in Borazjan city.
    Methods
    the Method is semi-experimental study (intervention) that initially done between disappointed couples at being divorcing, and 30 couples were selected by random sampling. Of these 15 pairs, 15 pairs as a control group and 15 pairs as an experimental group were randomly organized. To get a data, "Hopefully Miller" questionnaire was used that the material consists of 48 items and each were divided by 5(0-4) that any points increase it would be as a greater hope. The implementation of process was that the first life expectancy scale in seven sessions of 90 minutes and the end for two groups, post-test was conducted. Reliability, validity and the structure of Analysis scale was calculated and scores were computed for model under studied. For Analysis the t-test scale of the independent group and covariance analysis (ANCOVA) was used.
    Results
    Results of t-test independent samples with regard to control of subjects age and education indicates a Significantly effectiveness of happiness education in Fordyce method on increase of life expectancy in divorcing spouses in compared with control group. The scale indicates the, life expectancy is higher by education on the other hand the findings suggest the importance of happiness education on life expectancy among devorcing spouses in Fordyces way.
    Conclusion
    After the test, in accordance with Tables 1 and 2 it has been determined that education of happiness in method of Fordyce's in increasing of life expectancy in divorcing spouse was effective.
    Keywords: happiness in style of Fordyce, life expectancy, devorcing spouse
  • Marziyeh Assare, Mahbobeh Firouz Kohi Moghadam, Maryam Karimi *, Monire Hosseini Pages 40-46
    Introduction
    The ability of people to accept grief has a wide range from acceptance of grief to development of serious complications. The prevalence and complications of grief vary due to the differences in social norms and cultural expectations.
    Objective
    We aimed to assess the point prevalence of complicated grief in one of western provinces of Iran.
    Methods
    This study was performed as a cross-sectional survey of 751 subjects who attended an outpatient psychiatry center in Kermanshah from July to December 2012. The main symptoms and signs of complicated grief as well as presence and severity of depression were assessed using especial questionnaires.
    Results
    Among all assessed referees, 63 were diagnosed to have an experience of recent grief (33 men and 30 women) with the overall prevalence of 8.4%. Among those with recent experience of grief, only 28 had complicated grief with the overall prevalence of 3.73% among which, 3.06% had chronic grief and 0.67% suffered from delayed grief. Many cases were wrongly diagnosed to have other psychological disturbances such as depression or anxiety. The final diagnosis of major depressive disorder grief was confirmed only in 33.4% of complicated grief cases based on BDI ΙΙ score and psychiatrist judgment in our assessment.
    Conclusion
    The complicated grief has a comparable prevalence to previous reported figures in western Iran. Conspicuous number of those who were affected by complicated grief was wrongly diagnosed as other psychological conditions such as depression or anxiety in this study. This fact probably indicates necessity of training programs for primary health care service of this region for getting familiar with manifestations of complicated grief and correct diagnosis of this condition.
    Keywords: complicated grief, prevalence, depression, anxiety
  • Mohammad Kazem Rastgari, Omid Moradi * Pages 47-57
    Introduction
    Depression is a common disorder among women. The present study examined the effectiveness of narrative therapy on reducing depression symptoms in women 20 to 40 years of Sanandaj have been made.
    Methods
    The study design of pre-test - post-test nonequivalent control group was carried out. The study sample included all women 20 to 40 years with symptoms of depression, counseling centers and psychiatric clinics in Sanandaj was 2014. 8 sessions of 60 min  experimental group and individual therapy "narrative therapy" groups. In order to analyze the test data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).
    Findings: The findings of the study showed that  narrative therapy reduces the severity of depressive symptoms in the treatment group overall dimensions, emotional, cognitive, and physical and compared with the control group.
    Conclusion
    The results of this study, the effect of the narrative therapy reducing symptoms and overall health as well as emotional symptoms, cognitive and physical depression in women 20 to 40 years was approved.
    Keywords: narrative therapy, depression, women
  • Shilan Shaikhahmadi *, Parvaneh Taymoori, Fayegh Yousefi, Daem Raoshani Pages 58-72
    Introduction
    internet dependency, Depression and Anxiety among students is a problem and concerns of families, parents and teachers which the implementation of research on the prevalence and associated factors of paramount importance.
    Methods
    This study was cross-sectional. The population was all of the high school students of Sanandaj city. The sample was 595 students (285 female and 310 male) who were randomly selected. The instruments utilized in this study included Young’s Internet Dependence Questionnaire and Beck’s Anxiety and Depression Inventory. Data analyzed using SPSS-21 statistical software also, descriptive statistics and chi-square tests were used for analyzing of data.
    Results
    The results from the present study showed that fathers 'job with respondent's depression (p
    Conclusion
    The level of parents 'education and occupation of the mother can affect the student's internet addiction.
    Keywords: Parental Education, Parental occupation, Internet Dependency, Depression, Anxiety
  • S. Khaneghahi *, B. Kordtemini Pages 73-84
    Introduction
    Every person involved in the life cycle of anxiety, depression, anger and disproportionate in the face of lie 's problems .
    Objective
    The purpose of this study was to ascertain the prediction of phobia and suppressed anger from emotional self – regulation.
    Method
    The sample size of this study consisted of 400 students from University of Sistan and Baluchestan that were selected by cluster sampling method. To collect the data fear Questionnaire (FQ) state – Trait Anger Expression Inventory (STAXI) and self – regulation Questionnaire (SRQ) were applied. For data analysis Pearson correlation coefficient, Multiple stepwise Regression, simple Linear Regression were used.
    Results
    Results from the present study revealed that blood injection and physical injured phobia had significant positive correlation with searching for options. Blood injection and physical injured phobia had significant negative correlation with formulation plans and implementing plans. The overall scores of phobia were positively correlated with searching for options. Also, results demonstrated that overall scores of anger had significant positive correlation with searching for options and assessing the plans effectiveness, but it was negatively correlated with implementing plans. Result of regression illustrated that blood injection and physical injured phobia accounted 3.5% of the variance in searching for options and they explained 1% and 1.7% of the variance for formulation and implementing plans respectively. The overall scores of anger accounted for 3.2% of the variance in implementing plans. Anger control accounted 1.8% of the variance emotional self – regulation.
    Conclusion
    Results of this study can help people recognize their behavior as well as educational administrators, students, practitioners and consultants in the field of treatment.
    Keywords: phobia_suppressed anger_emotional self – regulation