فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
پیاپی 3 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ورده میایی، فایق یوسفی *، ناصر یوسفی صفحات 1-14
    مقدمه
    از آن جا که اختلال استرس پس از سانحه می تواند تاثیرات منفی بر کارکردهای زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد، لذا روان شناسان، روان پزشکان و سایر صاحبنطران بر کنترل و درمان این اختلال تمرکز کرده اند است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر شناخت درمانی بر درمان PTSD مراجعه کننده به مرکز مشاوره بنیاد شهید شهر سنندج بود.
    روش بررسی
    نوع پژوهش این مطالعه، طرح پژوهش کارآزمایی بالینی قبل و بعد است. جامعه آماری پژوهش عبارت از مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه بودند که در نیمه اول سال 1392 جهت درمان به مرکز مشاوره بنیاد شهید شهر سنندج مراجعه نموده بودند. تعداد نمونه این مطالعه 40 نفر بود که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مقیاس اندازه گیری اختلال استرس پس از سانحه نوریس و رید (1997) و شناخت درمانی بود.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاظر نشان داد که شناخت درمانی تاثیر معنی داری بر درمان بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه داشت. نتایج همچنین نشان داد که شناخت درمانی موجب کاهش اختلال استرس پس از سانحه در هر چهار مولفه ی خاطرات رخنه کننده،[t=.4.36، df(38)، p=0.000] مشکل در ارتباطات بین فردی،[t=.4.32، df(38)، p=0.000] ناتوانی در کنترل عاطفی،[t=.4.81، df(38)، p=0.000] و فقدان و [t=.4.32، df(38)، p&le0.006] شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه و تاثیر رواندرمانی شناختی رفتاری بر درمان اختلال استرس پس از صحنه جانبازان پیشنهاد می شود که در مراکز مشاوره و کلینیک های روانپزشکی و روانشناسی از این روش درمانی استفاده شود
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، شناخت درمانی، جانبازان
  • علی حسین رضایی *، حسین یحیی زاده، ستار پروین صفحات 15-30
    مقدمه
    دانشجویان به عنوان سرمایه های ملی و نیروی انسانی سازنده ی فردا همواره مورد توجه خاص برنامه ریزان و سیاست گذاران جامعه بوده اند. به همین دلیل ضروری است دانشجویان مهارت و توانایی کافی برای مقابله سالم و متنوع با مشکلات داشته باشند تا بتوانند از سلامت جسمی و روانی خود محافظت کنند و به رشد شخصیت و ارتقای سلامت خود ادامه دهند.
    هدف
    این پژوهش تعیین اثربخشی مهارتهای آموزش ارتباط موثر و جراتمندی برسازگاری اجتماعی دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
    روش
    این تحقیق نیمه آزمایشیاز نوع پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه های آزمایش و گواه بود. جامعه آماری:120 دانشجوی ورودی نیمسال دوم علوم پزشکی کردستان بودند. نمونه: آماری 54 دانشجو که به صورت تصادفی در دوگروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار: پژوهش آزمون سازگاری دانشجویان (فرحبخش)بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نشان داد که آموزش این مهارتها سازگاری اجتماعی کلی دانشجویان افزایش داده است. همچنین، نتایج حاصل از پیگیری نشان داد که تاثیر آموزش مهارت ارتباط موثر و جراتمندی پس از گذشت دو ماه تداوم داشته است.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارتهای ارتباط موثر و جراتمندی باعث افزایش میزان سازگاری دانشجویان دانشگاه ها می گردد. لذا پیشنهاد می شود تا با برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتهای ارتباط موثر و جراتمندی در دوره های مختلف تحصیلی در دانشگاه ها، زمینه افزایش سازگاری اجتماعی دانشجویان را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: ارتباط موثر، جراتمندی، سازگاری اجتماعی، دانشجو
  • علی اکبر ارجمندنیا، محسن رفیع خواه * صفحات 31-43
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش حافظه فعال در عملکرد کارکردهای اجرایی دانش آموزان با ناتوانی یادگیری صورت گرفت.
    روش
    نمونه این پژوهش شامل عبارت بود از 20 دانش آموز ناتوان یادگیری با نقص در حافظه فعال، 20 دانش آموز ناتوان یادگیری بدون نقص در حافظه فعال و 20 دانش آموز عادی. دانش آموزان با ناتوانی یادگیری به صورت گزینش هدفمند از مراکز ناتوانی یادگیری شهر تهران انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش عبارت بودند از : آزمون هوش ریون، مجموعه آزمون حافظه فعال برای کودکان، آزمون برج لندن و آزمون مرتب کردن کارت های ویسکانسین.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دانش آموزان با ناتوانی یادگیری که در حافظه فعال دچار نقص می باشند در عملکرد برنامه ریزی از دانش-آموزان عادی و دانش آموزان ناتوانی یادگیری بدون نقص در حافظه فعال ضعیف تر می باشند. اما تفاوت معناداری بین گروه عادی و گروه بدون نقص در حافظه فعال در این مولفه وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد که هر دو گروه با ناتوانی یادگیری در مولفه انعطاف پذیری ذهنی ضعیف تر از گروه عادی بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی حافظه فعال می تواند به عنوان یک مولفه اصلی تاثیر زیادی بر عملکرد دانش آموزان با ناتوانی یادگیری داشته باشد.
    کلیدواژگان: حافظه فعال، کارکردهای اجرایی، ناتوانی یادگیری
  • زاهده رحمانیان *، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی صفحات 44-62
    هدف
    فراشناخت به دانش، کنترل و نظارت بر فرایندهای تفکر و هیجان گفته می شود. چهارچوب چنین فراشناختی منطبق با خودنظم دهی در مواقع سختی است که دارای سه عامل: (1) اعتماد به خاموش سازی تداوم چالش، (2) اعتماد به تفسیر احساسات خود به عنوان نشانه، بازداشتن از واکنش سریع و تنظیم ذهن برای حل مسئله و (3) اعتماد به تنظیم سلسله مراتب اهداف انعطاف پذیرو عملی. هدف از پژوهش حاضر عبارت است از: الف) بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه فراشناخت و فراهیجان مثبت در ورزشکاران (PMCEQ)، ب) بررسی تفاوت جنسیت، گروه سنی، نوع و مدت فعالیت بدنی در فراشناخت/فراهیجان مثبت؛ ج) تحلیل رابطه بین رویکرد فراشناخت مثبت و انگیزه ها و اهداف ورزشی.
    روش
    نمونه شامل 307 ورزشکار زن و مرد از 7 باشگاه ورزشی شهرستان جهرم بود که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی نشان دهنده وجود سه عامل/سازه بود که 24/47 درصد از واریانس فراشناخت را تبیین می کردند. تفاوت های فراشناختی از لحاظ جنسیت، گروه سنی، و نوع و مدت فعالیت بدنی معنادار بود. بعلاوه، سازه های فراشناخت/فراهیجان مثبت با برخی عامل های پرسشنامه فراشناخت-30، پرسشنامه خودنظم دهی، و پرسشنامه جهت گیری هدف ورزشی همبستگی نشان دادند. ضرایب پایایی همسانی درونی از طریق آلفایکرونباخ برای 15 ماده و سه عامل در کل پرسشنامه فراشناخت/فراهیجان مثبت (83/0) و نیز از طریق دونیمه سازی (86/0) رضایت بخش بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان دهنده کفایت قابل توجه این ابزار برای اندازه گیری فراشناخت و فراهیجان مثبت در حوزه فعالیت بدنی و ورزشی بود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، ورزش، فراشناخت، فراهیجان، تحلیل عاملی
  • محمدرضا خدابخش *، فریبا کیانی صفحات 63-73
    زمینه و هدف
    نتایج تحقیقات نشان می دهند که هیجانات نامطلوب به طور خاص با رفتارهای خوردن آشفته رابطه دارند و زمانی که خوردن در پاسخ به هیجانات منفی صورت گیرد، احتمال بیشتری دارد که فرد سلامتی اش را از دست دهد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش ناگویی خلقی و اضطراب در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته در میان دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 477 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گردید. شرکت کنندگان به پرسش نامه های خصوصیات دموگرافی، اضطراب از کاستلو کامری (1967)، ناگویی خلقی تورنتو (TAS-20) و رفتارهای خوردن آشفته از گرنر و همکاران (1982) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اضطراب، ناگویی خلقی و رفتارهای خوردن آشفته همبستگی درونی معنی داری وجود دارد (01/0P<). همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که متغیرهای اضطراب و ناگویی خلقی به ترتیب 40% و 29% از واریانس رفتارهای خوردن آشفته را بطور معنی داری پیش بینی کردند (01/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاضر حاکی از اهمیت اضطراب و ناگویی خلقی در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته می باشد و این عوامل می توانند میزان بالایی از تغییر پذیری این رفتارها را تبیین نمایند.
    کلیدواژگان: اضطراب، ناگویی خلقی، رفتارهای خوردن آشفته، دانشجویان
  • مسلم عباسی، محمدجواد بگیان کوله مرز، رضا قاسمی جوبنه، شهریار درگاهی * صفحات 77-89
    مقدمه

    اختلال شخصیتی مرزی منجر به آشفتگی های هیجانی از قبیل تکانشگری می شود.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی روان درمانگری شناختی- تحلیلی بر تکانشگری مردان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی است.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بوده و از طرح پیش آزمون – پس آزمون با پیگیری دو ماهه استفاده شد. جامعه ی آماری این پژوهش، را کلیه مردان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی مراجعه کننده به مطب های روانپزشکان و بیمارستان روانپزشکی فارابی شهر کرمانشاه در سال 1392 تشکیل می دهند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 40 نفر انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. ابزارهای جمع آوری این پژوهش شامل، مصاحبه بالینی ساختار یافته برای اختلالات شخصیت، پرسشنامه چند محوری میلون و مقیاس تکانشگری بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد که روان درمانگری شناختی- تحلیلی بر کاهش تکانشگری مردان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابر یافته های این مطالعه، درمان شناختی- تحلیلی به شیوه گروهی راهبرد مناسبی برای کاهش تکانشگری مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی است و می توان از آن به عنوان یک روش مداخله ای مناسب سود جست.

    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، تکانشگری، روان درمانگری شناختی، تحلیلی
  • فریده فرجی *، احمد سهرابی، فرزین رضاعی، محمدکاظم عاطف وحید صفحات 90-102
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلالات شخصیت و نشانگان بالینی در افراد اقدام کننده به پرخاشگری در مکان های عمومی شهر سنندج انجام شده است.

    روش

    مطالعه از نوع توصیفی و جامعه پژوهش شامل کلیه افراد اقدام کننده به پرخاشگری در مکان های عمومی شهر سنندج بودند که توسط کلانتری ها بازداشت شده بودند و تعداد 102 نفر (87 مرد و 15 زن) با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه خودساخته ویژگی های جمعیت شناختی و پرسشنامه چند محوری بالینی میلون (MCMI-III) جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار SPSS و روش آماری واریانس چند متغیره (مانوا) تحلیل شدند.
    یافته ها نشان داد که بیشترین اختلالات شخصیت در افراد اقدام کننده به پرخاشگری در مکان های عمومی بترتیب نمایشی، خودشیفته، افسرده و کمترین بترتیب وابسته، اسکیزوتایپال، اجتنابی و منفعل- پرخاشگر بود. بیشترین نشانگان بالینی بترتیب افسرده خویی، اختلال فکر، افسردگی اساسی و کمترین بترتیب اختلال هذیانی و اختلال استرس پس از سانحه بود. تفاوت دو گروه اقدام کننده به پرخاشگری و غیر اقدام کننده در تمام اختلالات شخصیت بجز منفعل- پرخاشگر و وسواسی-جبری و در تمام نشانگان بالینی بجز اختلال استرس پس از سانحه و شبه جسمانی معنادار بود (p≤./.5).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق می تواند در شناسایی برخی عوامل دخیل بر پرخاشگری در مکان های عمومی به عنوان یک معضل اجتماعی کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، مکان های عمومی، اختلالات شخصیت، نشانگان بالینی
  • حسین داودی *، حسن پاشا شریفی، عبدالله شفیع آبادی، ولی الله فرزاد صفحات 103-115
    مقدمه
    پژوهش های اخیر کیفیت زندگی را مانند آن چه که فلاسفه ای چون افلاطون قرن ها پیش به آن اشاره کرده است «زندگی خوب» تعریف می کنند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس خصیصه های شخصیتی و انواع هوش در زنان بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر، همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه زنان متاهل استان مرکزی و تهران در 1393 بود. به روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 504 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه پنج عامل شخصیت نئو، پرسش نامه کیفیت زندگی، پرسش نامه هوش عاطفی،هوش فرهنگی،شناختی و پرسش نامه هوش معنوی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که خصیصه های شخصیتی و انواع هوش پیش بینی کننده معناداری برای کیفیت زندگی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر ،اطلاع و آگاهی از خصیصه های شخصیتی و انواع هوش نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خصیصه های شخصیتی، هوش شناختی، هوش معنوی، هوش عاطفی، هوش فرهنگی
|
  • Vardeh Mayayi, Fayegh Yousefi *, Naser Yousefi Pages 1-14
    Introduction
    As, post-traumatic stress disorder(PTSD) could effect on life personal and social performance, so psychologists, psychiatrists and the other experts have focused on control and treatment of this disorder.
    Purpose
    The aim of the present study was to determine the effect of cognitive therapy on patients with PTSD in Bonyad Shahid counseling Center in Sanandaj.
    Method
    The design of the study was clinical trial design before and after. The sample of study was 40 patients with PTSD that selected by census sampling method in 2013. Instruments of study were posttraumatic stress disorder inventory by Norris and Reed (1997) and cognitive therapy.
    Results
    The results of present study showed cognitive therapy had significant effect [t=5.47, df (38), p=0.000] on the treatment of patients with posttraumatic stress disorder. Results also indicated that cognitive therapy reduces Intrusive memories [t=.4.32, df (38), p=0.000] of the four components of interpersonal communication problems [t=.4.81, df(38), p=0.000], lack of emotional control [t=.4.32,df(38),p
    Conclusion
    According to results from the present study, also the effect of cognitive therapy on patients with PTSD, it is recommended to use cognitive therapy technique in counselling centers and also psychiatric and psychological clinics.
    Keywords: PTSD, Cognitive therapy, Sacrificers
  • Alihossein Rezaie *, Hossein Yahyazadeh, Sattar Pravin Pages 15-30
    Introduction
    Students as a completing the national capital, manpower planners and policy-makers of tomorrow are of particular interest to the community. For this reason, it is essential to student's skills and ability to deal with problems, so they are healthy to protect themselves and their personality development and health promotion.
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of effective communication and assertiveness skills training on social adjustment of newly entered students of Kurdistan University of Medical Sciences.
    Method
    Research method was semi-experimental with pre–post and follow-up tests with control and experimental groups. The population was 120 students who entered in Kurdistan University of medical sciences in second semester. The sample. 54 students were replaced randomly in two Experimental and control groups. Research Tools was adjustment Test for Students made by Farahbakhsh. Data were analyzed using univariate analysis of covariance.
    Results
    Findings showed that training these two independent variants has been could increase the student's social adjustment. Also, follow-up findings showed that effective communication and assertiveness skills persisted until two months later.
    Conclusion
    Training Effective communication and assertiveness skills could increase students’ social adjustment So, It is suggested that holding workshops with above subjects can provide the increase of student's social adjustment.
    Keywords: Effective Communication, Assertiveness, Social adjustment, Students
  • Ali Akbar Arjmandnia, Mohsen Rafikhah* Pages 31-43
    Objective
    This research was conducted for studying role of working memory on executive functions in students with learning disabilities (LD).
    Methods
    The sample was consisted of 40 students with LD (20 students with impairment in working memory and 20 students without impairment) and 20 students without LD. The research tools were Raven intelligence test, WMTB-C, tower of London and Wisconsin Card Sorting Test.
    Results
    The results revealed that students with LD having impairments in working memory acquired significantly lower scores on the planning. Results also shows there was no significant difference between learning disability students with impairments in working memory and normal group on the planning. As well as both learning disability groups performed more poorly than normal group on the Flexibility component.
    Conclusion
    This study showed that working memory as a main factor influences on executive function performance in student with learning disabilities.
    Keywords: Working memory, executive functions, learning disability
  • Zahedeh Rahmanian *, Seyed Mohammad Vaezmousavi Pages 44-62
    Aim: Metacognition refers to self-knowledge, control and monitoring of one’s own thinking and emotional processes, such a metacognition and metaemotion is consisted of: a) confidence in extinguishing perseverative thoughts and emotions b) confidence in interpreting own emotions as cues, restraining from immediate reaction and mind-setting for problem-solving c) confidence in setting flexible and feasible hierarchies of goals. the purpose of the present research was: a) to detemine psychometric properties of the positive metacognitions and meta-emotions questionnaire (PMCEQ) in athletes b) to explore differences for gender, age-group, duration and types of physical activity in positive metacognition c) to analyze the relationship between the positive metacognitions and sports-related motivations and goals.
    Method
    The sample consisted of 307 men and women athletes of 7 sport clups in Jahrom city which selected by use of claster random sampling.
    Finding: The factor analyses showed the presence of a three-dimensional structure of PMCEQ which determine 47.24% of total variance explained of metacognition. The positive metacognition differences were found as regard gender, age, duration and types of physical activity. There were significant correlations between PMCEQ and metacognition questionnaire-30, sport self-regulation and goal orientation questionnaires. Data were indicative of acceptable level of Cronbach’s alpha (.83) and split-half (.86) reliability coefficients of positive metacognition and metaemotion questionnaire totally.
    Concolution: The results of the present study seem to indicate the substantial adequacy of this instrument to measure positive metacognition and metaemotion in the domain of sport and physical activity.
    Keywords: physical activity, sport, metacognition, metaemotion, factor analysis
  • Mohammad Reza Khodabakhsh *, Fariba Kiani Pages 63-73
    Background And Objective
    Research results show that undesirable emotion are related to disordered eating behaviors and when eating is in response to negative emotions, it is more likely that a person loses his health. The aim of this study was to investigate the role of anxiety and alexithymia in predicting disordered eating behaviors among student.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study on 477 student of Allameh Tabataba’i University who were selected by multiple cluster sampling, was conducted. Participants responded to the questionnaires of demographic characteristics, anxiety of Costello and Comrey (1967), Twenty-item Toronto Alexithymia and disordered eating behaviors of Garner and colleagues (1982). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    Results showed that there was significant internal correlation among anxiety, alexithymia and disordered eating behaviors (p
    Conclusion
    This study results suggest the importance of anxiety and alexithymia in predicting disordered eating behaviors and these factors can explain the high degree of variability of this behaviors.
    Keywords: Alexithymia, Anxiety, Eating behavior, Students
  • Moslem Abbasi, Reza Ghasemi Jobaneh, Shahriar Dargahi * Pages 77-89

    Intruduction: Borderline personality disorder cause emotional distress like impulsivity.

    Purpose

    The purpose of current research is the Effectiveness of Cognitive- Analysis Psychotherapy in reducing impulsivity of Men with Borderline Personality Disorder

    Methods

    This research was a semi-experimental with pretest- posttest design with a two months follow-up. Population in this study consisted all the men with borderline personality disorder admitted to a psychiatric clinic and psychiatric hospital of Farabi in 2013 in Kermanshah city. 40 people were selected based on purposive sampling method and were placement using random sampling method in two experimental and control groups. For gathering data Structured Clinical Interview for personality disorders, Millon clinical multiaxial inventory and impulsivity scale, were used. The gathered data were analyzed by multivariate analysis of covariance.

    Results

    Findings of multivariate analysis of covariance showed that Cognitive- Analysis Psychotherapy was effective in reducing of impulsivity in men with borderline personality disorder.

    Conclusion

    According to our findings, Cognitive- Analysis Psychotherapy is a useful strategy for reducing impulsivity in patients with borderline personality disorder and it can be used as a suitable intervention.

    Keywords: Borderline personality disorder, Impulsivity, Cognitive, Analysis Psychotherapy
  • Farideh Faraji *, Ahmad Sohraby, Farzin Rezaei, Mohammad Kazem Atef Vahid Pages 90-102
    Objective

    The aim of the current research was to determine of the Personality Disorders and clinical signs in aggression attempter in the Public Places of sanandaj City.

    Method

    This research was a descriptive study, targeting all Aggression attempter referred to the commissariat due to aggression attempt in Public Places of sanandaj City that were selected 102 attempter (87 males and 15 females) by convenience sampling. Data were collected by Demographic questionnaire and Millon Multi-axial personality inventory-III (MCMI-III). The data were analyzed by SPSS and used the MANOVA.

    Results

    results showed that the highest personality disorders respectively include of Hystrionic, narcissist, depression and lowest include of dependence, schizotypal, avoidance, passive- aggression. the highest clinical disorders respectively include of dysthymia, Thought disorder, major depression, and the lowest include of Delusion Disorder and PTSD. There was significant difference between two groups in the all personality disorders except passive aggression, obsessive-compulsion and in the all clinical disorders except PTSD and somatoform (p≤./.5).

    Conclusion

    The findings of this study can be helpful in identifying and preventing aggression in the Public Places as Social problem.

    Keywords: aggression, public places, personality disorders, clinical Signs
  • Hossein Davudi *, Hassanpasha Sharifi, Abdolah Shafiabadi, Valiyolah Farzad Pages 103-115
    Introduction
    Recent studies of quality of life as what philosophers such as Plato, for centuries, has referred to the "good life" is defined.
    Objective
    The goal of the present study was to investigate the prediction of the quality of life based on personality traits and the type of intelligence in women.
    Method
    The research method was correlation. The population included all the married women in Markezi & Tehran provinces in 1914. 504 participants were chosen on the basis of cluster sampling. The tools of research were NEO questionnaire, cognitive, spiritual, emotional, moral, cultural intelligence questionnaires.
    Results
    The results obtained from the analysis of the data showed that there was a significant positive relation between the quality of life and Extraversion, Agreeableness, Conscientiousness, Openness. Also there was a significant negative relation between the quality of life and Neuroticism . Also there was a significant positive relation between the quality of life and cognitive, spiritual, emotional, moral, cultural intelligences.
    Conclusion
    According to the results of this study, knowledge of personality traits and the types of intelligence plays an important role in improving the quality of life.