فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 27 (زمستان 1392)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 27 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منیژه تقی لو برزلقی، غلامحسین رهنمای قراملکی، دکتر منیره دیزجی صفحات 15-50
    وجود شکاف در استان های کشور از نظر شاخص های صنعتی و روند نامتوازن و نامتعادل رشد و توسعه اقتصادی آن ها، لزوم توجه به توان ها و پتانسیل های هر منطقه را بیش از پیش آشکار می سازد. در این راستا تحقیق و توسعه و واردات کالاهای سرمایه ای- واسطه ای می توانند از طریق بهبود تکنولوژی موجب افزایش بهره وری و رشد هماهنگ و پویای همه مناطق و افزایش توان رقابتی صنایع آن ها گردند. لذا این مطالعه به بررسی تاثیر مخارج R&D داخلی و واردات سرمایه ای- واسطه ای بر بهره وری در صنایع ایران (به تفکیک استان های کشور) ، طی دوره زمانی 1387-1374 پرداخته است. برای این منظور تابع بهره وری کل عوامل و تابع تولید، به روش اقتصادسنجی داده های تابلویی برای صنایع استان های کشور برآورد شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که طی دوره مزبور، مخارج R&D داخلی و واردات سرمایه ای- واسطه ای تاثیر مثبت و معنی داری بر بهره وری کل عوامل و ارزش افزوده صنایع مورد بررسی داشته اند. لذا توصیه می گردد دولت از فعالیت های R&D صنایع جهت پیشرفت تکنولوژی و بهبود روش های تولیدی آن ها حمایت نماید و امکان دسترسی آن ها به فن آوری های نوین جهانی را از طریق واردات فراهم نماید.
    کلیدواژگان: مخارج R&D داخلی، واردات سرمایه ای، واسطه ای، صنایع استان های ایران، داده های تابلویی
  • محمود دانیالی ده حوض، دکتر سیدمحسن علامه، حسین منصوری صفحات 51-80
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه بود که از میان آنان 160 نفر به روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب شدند. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی است و روش جمع آوری داده ها، کتابخانه ای- میدانی می باشد. به طوری که از پرسشنامه محقق ساخته جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید. همچنین، به منظور بررسی پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ و علاوه بر تایید روایی محتوایی، برای سنجش روایی سازه از تکنیکهای تحلیل عاملی، آزمونهای بارتلت و KMO استفاده شده است. در راستای اهداف پژوهش، به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، روش های آماری از جمله آزمون تی استیودنت و تحلیل واریانس (ANOVA) استفاده گردید. سپس جهت اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه از تکنیک های MADM استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که عوامل ساختاری و مدیریتی، عوامل مرتبط با شغل، عوامل فیزیکی و روانی محیط کار، عوامل فردی، عوامل ایجادکننده جو صمیمیت و همکاری بر بهره وری نیروی انسانی دانشگاه تحت مطالعه موثر می باشند. همچنین نتایج حاصل از بکارگیری تکنیک های MADM نظیر AHP و TOPSIS حاکی از آن است که «عوامل ایجادکننده جو صمیمیت و همکاری» موثرترین عامل بر بهره وری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه را دارا می باشد. نتایج حاکی از آن است که «عوامل ساختاری و مدیریتی» ، «عوامل مرتبط با شغل» ، «عوامل فردی» و «عوامل فیزیکی و روانی» به ترتیب در اولویت های بعدی هستند.
    کلیدواژگان: بهره وری، نیروی انسانی، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه
  • صادق فیض الهی، دکتر عادل فاطمی، علیرضا شیرمحمدی صفحات 81-98
    در تحقیق حاضر ارتباط بین جهت گیری بازار و مسوولیت اجتماعی وتاثیرآنها برعملکرد سازمان سنجیده شده است. این تحقیق به لحاظ روش از نوع تحقیقات علی-همبستگی و بر مبنای هدف، کاربردی می باشد. برای جمع آوری داده های این پژوهش، از پرسش نامه استفاده شده است که پرسش نامه ها بین مدیران ارشدو میانی شرکت های بازرگانی استان ایلام توزیع و پس از تکمیل، 108 مورد جمع آوری گردیده است. تجزیه وتحلیل داده ها با تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار LISREL انجام شده و نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که تاثیر جهت گیری بازار بر مسوولیت اجتماعی، مثبت و معنادار است. همچنین، جهت گیری بازار و مسوولیت اجتماعی با عملکرد سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارد. به علاوه، نتایج آزمون مدل نیز نشان میدهد که مدل از برازش خوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: جهت گیری بازار، مسوولیت اجتماعی، عملکرد سازمانی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • دکتر ناصر فقهی فرهمند صفحات 99-124
    امروزه مدیران با کسانی روبرو هستند که وظایف پیچیده ای را به عهده دارند و نگرش های مدیریت درباره اهمیت نیروهای سازمانی در محیط فعالیت دگرگون شده است. مدیری که در نقش رهبری سازمان می تواند سبک های متفاوتی را در هدایت نیروی انسانی انتخاب کند. از طرفی نگرش های افراد برای مدیریت سازمانی اهمیت زیادی دارد زیرا این نگرش ها هستند که رفتار سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهند، به ویژه نگرش هایی که به عملکرد و تعهد حرفه ای سازمانی مربوط می شوند. در این رابطه یکی از وظایف مهم مدیران در سازمان ها، شناسایی استعدادهای بالقوه کارکنان و فراهم نمودن زمینه های رشد و شکوفایی آنان است که زمینه ارتقای بهره وری را فراهم می کند. در واقع موفقیت سازمان در تحقق اهداف که در گرو چگونگی اعمال مدیریت و سبک های موثر رهبری مدیر، مساله این بررسی [1] بوده است. بدین دلیل با توجه به اهمیت و ضرورت این بررسی که یکی از عوامل موثر در افزایش بهره وری، سبک رهبری مدیران سازمان است، تعیین سبک های مدیریت برای ارتقای عملکرد کارکنان با محوریت رضایت، همکاری و انگیزه کارکنان هدف اصلی این بررسی بوده است. در این راستا جامعه آماری این بررسی مدیران، کارشناسان و کارکنان سازمان های خدماتی شهر تبریز بوده که با توجه به محدودیت هایی با انتخاب پنج نمونه از این سازمان ها جهت جمع آوری اطلاعات، سبک های مدیریتی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت مطابق نتایج به دست آمده اعمال سبک های مدیریتی به ترتیب اولویت به تفکیک برای هر سازمان بر اساس نوع فعالیت که می تواند به ارتقای عملکرد مدیران، کارشناسان و کارکنان سازمان با محوریت رضایت، همکاری و انگیزه کارکنان تاثیرگذار باشد، مشخص شد.
    کلیدواژگان: سبک های مدیریتی، عملکرد سازمانی کارکنان، انگیزش، رضایت، همکاری
  • دکتر سلیمان ایران زاده، دکتر اسدالله خدیوی، مریم مشاط زادگان صفحات 125-144
    هدف تحقیق حاضر تعیین رابطه هوش هیجانی مدیران با عملکرد آنان در گروه صنعتی بهمن در سال 1392 بوده است، روش تحقیق از نوع همبستگی می باشد و جامعه آماری آن را کلیه مدیران و سرپرستان گروه صنعتی بهمن به تعداد 60 نفر تشکیل داده است. برای برآورد حجم نمونه جدول مورگان و روش نمونه برداری طبقه ای نسبتی به کار رفته و تعداد 52 نمونه برآورد گردیده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی گلمن گردآوری شده در خصوص عملکرد مدیران از میانگین امتیازات نظام ارزیابی عملکرد دوره ای مدیران گروه صنعتی بهمن در طی دو دوره متوالی استفاده شده است. از نظر استادان راهنما و مشاور، جهت اطمینان از روائی پرسشنامه بهره گرفته شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 95 درصد برآورد گردید. نتایج پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و مولفه های خودآگاهی، مهارت های خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی با عملکرد مدیران رابطه معناداری وجود دارد و مولفه های مهارت اجتماعی، خود مدیریتی و آگاهی اجتماعی به صورت مستقیم عملکرد مدیران را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، عملکرد، خودآگاهی، خود مدیریتی
  • نادر مقدم دیزج هریک، دکتر بهرام اصل فتاحی، دکتر هوشنگ تقی زاده صفحات 145-164
    هدف پژوهش حاضر اثر بخشی آموزش مدیریت استرس بر سلامت روان، رضایت شغلی و کیفیت خواب کارکنان پتروشیمی تبریز می باشد. برای این منظور از بین کارکنان مرد پتروشیمی تبریز ابتدا نمونه آماری (300 نفر) استخراج و بعد از پاسخ گویی به پرسشنامه های سلامت عمومی (GHQ-28) ، رضایت شغلی (JDI) و کیفیت خواب (PSQI) ، با توجه به روش آزمایشی طرح تحقیق (شبه آزمایشی) از هر گروه کاری (روزکارستادی، روزکار عملیاتی و نوبتکاری) 30 نفر و جمعا 90 نفر که در امتیازات دو یا هر سه پرسشنامه، خارج از خط برش بوده اند، در دو گروه آزمایش و کنترل به طور تصادفی انتخاب شدند. مداخله آموزشی (آموزش مدیریت استرس) بر روی گروه آزمایش، طی10جلسه 90 دقیقه ای برای هر سه گروه جمعا 30 جلسه آموزش اعمال گردید. تجزیه و  تحلیل آماری به صورت توصیفی و استنباطی و نتایج یافته ها از طریق تحلیل کواریانس و تحلیل واریانس یک راهه به دست آمد. یافته های پژوهش نشان دادند که آموزش مدیریت استرس در سطح معنی داری (P<0/01) با سطح اطمینان 99 درصد باعث افزایش سلامت روان و افزایش رضایت شغلی و بهبود کیفیت خواب کارکنان پتروشیمی تبریز شده است.
    کلیدواژگان: مهارتهای مدیریت استرس، سلامت روان، رضایت شغلی، کیفیت خواب، شیفت کاری
  • دکتر فریبا کریمی، سمیه احمدی دستجردی، دکترسعید رجایی پور صفحات 165-182
    پژوهش حاضر به بررسی «رابطه بین سرمایه اجتماعی و قابلیت یادگیری سازمانی با نوآوری کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان» پرداخته است. روش پژوهش همبستگی علی است. جامعه مورد مطالعه، کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان به تعداد 195 نفر می باشد که با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان، تعداد 130 نفر با روش نمونه‏گیری تصادفی خوشه ای انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) ، قابلیت یادگیری سازمانی چیوا و همکاران (2007) ، نوآوری دورابجی (1998) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین سرمایه اجتماعی و مولفه های آن با نوآوری و همچنین بین قابلیت یادگیری سازمانی و مولفه های آن با نوآوری، رابطه معنادار وجود دارد. نتایج مدل سازی معادله ساختاری نشان داد که سرمایه اجتماعی برقابلیت یادگیری سازمانی اثر مستقیم و بر نوآوری اثر غیرمستقیم داشته است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، یادگیری سازمانی، نوآوری
  • حامد جعفر زنجانی، حسن اکبری صفحات 183-198
    برخی از کشورهای صاحب نام و یا کشورهای در حال توسعه، در زمینه آموزش عالی دارای جایگاه های ممتازی در صحنه رقابت بین الملل می باشند. بسیاری از موسسات خدماتی آموزشی، در این زمینه موفق و پیشتاز بوده اند که در حال حاضر نامی از آنها به چشم نمی خورد. بسیاری از متخصصان علم مدیریت و برنامه ریزی همچون فردآر دیوید و جی ایوید هانگر، راه حل چالشهای سازمانی را در مفاهیمی همانند اهداف، خط مشی، ماموریت و سیاست های کلان یک موسسه جستجو می نمایند. برنامه ریزی فرایندی است که دارای مراحل مشخص و بهم پیوسته برای تولید یک خروجی منسجم در قالب سیستمی هماهنگ از تصمیمات می باشد. بر اساس این تعریف، تصمیم گیری های مقطعی و ناپیوسته و اتخاذ سیاستها برای پیشبرد سازمان در زمان حال یا آینده برنامه ریزی اطلاق نمی گردند. بیشتر برنامه ریزی ها براساس دیدگاه عقلایی، دارای شکل «آرمانها و اهداف طرحها و اقدامات منابع مورد نیاز» می باشند. در مدلهایی همانند مدل برایسون، مدل هیل، مدل BCG و مدلGE…، ابتدا آرمانها و اهداف سازمان تبیین شده، سپس طرحها و اقدامات لازم تعیین و در نهایت منابع مورد نیاز برای انجام برآورد می گردند. تغییر در شرایط محیط، سیاستها، نگرشها، دیدگاه ها، ساختارها، نظامها و… عواملی هستند که بر آرمانها و اهداف برنامه ریزی تاثیر گذاشته، در نهایت باعث تغییر برنامه می گردند. این شرایط موجب رشد این تفکر شد که در برنامه ریزی باید بتوان مطابق با تغییرات، جهت حرکت سازمان را تغییر داد و جهت و رفتار جدیدی را در پیش گرفت. با توجه به این نگرش می توان تصمیمات سامان یافته ای را اتخاذ نمود و به اهداف کلان و انجام اعمالی دست یافت که ماهیت سازمان، نوع فعالیت ها و دلیل انجام آن فعالیتها توسط سازمان را شکل می دهد.
    کلیدواژگان: عوامل کلیدی موفقیت، سیاست گذاری، فرصتها، تهدیدها، تفکر استراتژیک
  • دکتر پروانه عادل زاده صفحات 199-207
    خاستگاه مدیریت و رهبری از مهم ترین موضوعات جهت دهنده به حکومت و اداره یک سازمان است. این که انسان از چه مجرایی گام در میدان اداره امور بگذارد و به رهبری پردازد، نقش تعیین کننده در مدیریت و حکومت دارد. تصمیم گیری ها و رفتار و سلوک مدیریتی و حکومتی اعم از بخشایش، خردمندی، امانت داری و بلندنظری به شدت متاثر از تلقی ها و دریافت ها از مدیریت و حکومت است. نوع دریافت زمامداران از خود در جایگاه مدیریتی، آنان را به انواع روابط و مناسبات سوق می دهد. اگر دریافت ها، «امانت» باشد کارکردها، «امانت دارانه» می باشد، ولی چنانچه «تحکم» دریافت شود کارکردها «آمرانه» خواهد بود. ادبیات فرماندهی و رهبری از جایگاه بندگی خدا و پاسداشت ادبیات لطیف و انسانی، در عین اقتدار و توانایی در مدیریت به حفظ سلسله مراتب و تحکیم حکومت نیز منجر می شود. چنانچه دستورالعمل ها در چرخه ی نابسامانی تباه گردد، از بی قانونی و هرج و مرج، گزیری نیست. در این مقاله دیدگاه های افصح المتکلمین، شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی در گلستان در خصوص اصل رهبری مورد بررسی و مداقه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: رهبری، مدیریت، گلستان، سعدی، حکومت
|
  • Pages 15-50
    The gap in industrial indices among the provinces of the country and their unbalanced trend of economic growth and development requires, more than ever, considering the abilities and potentials of each region. Accordingly, research and development and intermediate – capital imports lead to the harmonious and dynamic growth of all regions and increase their industries’ competitive ability through technology improvement. Thus, this study investigated the effect of internal R&D expenditures and capital-intermediate imports on the productivity of Iranian industries over the period 1995-2008. For this purpose, total factor productivity function and production function were estimated by applying panel data approach. The results indicated that internal R&D expenditures and capital-intermediate imports had a significant positive effect on the productivity and value added of Iranian industries during the mentioned period. Therefore, the research recommends that the government support R&D efforts of industries in order to improve their technology and production methods and provide their access to modern technologies of the world through import.
    Keywords: Internal R, D Expenditures, Intermediate-Capital Imports, Iranian Provincial Industries, Panel Data
  • Pages 51-80
    The present research aims to specify and rank the factors effective on the efficiency of the staff in Izeh Islamic Azad University. The statistical population includes all the staff of Izeh Azad University, from among whom 160 people were chosen randomly. This research is a descriptive survey and data gathering was done through both library and field methods. A researcher-made questionnaire was used for data collecting process. In order to analyze the data, we used T-student test and variance analysis (ANOVA). For ranking the factors effective on the efficiency of the staff, we used MADM techniques. The findings show that structural and management factors, professional factors, physical and mental factors in the work place, individual factors, and factors which provide intimacy and co-operations are the factors effective on the efficiency of human resource in this university. Furthermore, by using MADM techniques such as AHP and TOPSIS, we have drawn the conclusion that the factors providing intimacy and co-operation are the most effective factors on the efficiency of the staff in Izeh Islamic Azad University. Other effective factors are ranked as follows: structural and management factors, professional factors, individual factors and environmental and physical factors.
    Keywords: Efficiency, Human Resource, staff
  • Pages 81-98
    The purpose of this paper is to investigate the relationship between market orientation and social responsibility and their effects on firm performance. This paper uses casual -correlation analysis and is considered an applied research. The data were collected via a questionnaire survey distributed among 108 top and middle managers of commercial companies in Ilam Province. The data were analyzed by employing structural equation modeling and LISREL software. The findings of the study showed that the effect of market orientation on social responsibility is positive and significant. In addition, market orientation and social responsibility have a positive and significant relationship with firm performance. Furthermore, the results of model tests showed that the model has goodness-of-fit.
    Keywords: Market Orientation, social responsibility, Firm Performance, structural equation modeling
  • Pages 99-124
    Today, managers are confronted with people who have complicated duties, and management approaches toward the importance of human resources in activity environments have changed. Managers are able to select different management styles for directing human resources. Approaches to organizational management are very important because these approaches influence organizational behavior, especially approaches that are related to performance and job commitment. In this regard, one of the important functions of managers in organizations is to determine the potential of workers and to deploy their growth fields in order to promote productivity. In fact, the success of the organization in achieving its goals, which depends on the effective leadership styles of the manager, has been the subject of the present research. Hence, with regard to the importance of the fact that one of the factors affecting the increase in productivity is the leadership style of the organization managers, the present research aims to determine the management styles for promoting staff performance with a focus on satisfaction, cooperation and motivation of the staff. The statistical population consists of the managers, specialists, and ordinary employees of the official organizations of Tabriz. With regard to some limitations, only five organizations were selected for data collection, and their management styles were studied. Finally, according to the obtained results, management styles were determined and prioritized separately for each organization based on their activity type in order to promote the performance of managers, specialists, and ordinary employees with a focus on satisfaction, cooperation, and motivation.
    Keywords: management styles, Worker's organizational performance, Motivation, Satisfaction, cooperation
  • Pages 125-144
    The purpose of this study is to determine the relationship between emotional intelligence and managerial performance in Bahman Industrial Group. The research method is correlation, and the statistical population includes all the managers of Bahman Industrial Group, totaling 60 managers. The research sample consists of 52 individuals, selected based on Morgan Table and stratified random sampling method. The data for emotional intelligence were collected by Danial Golman's standard questionnaire, and to evaluate manager's performance, the average of the scores of the periodic evaluation system of Bahman Industrial Group manager's performance in two consecutive periods was used. The supervising professors and advisor's views were utilized to confirm the validity of the questionnaire. Also, the reliability of the questionnaire was calculated 95 percent through the use of Cronbach's Alpha. The results indicated that there is a significant relationship between emotional intelligence and its components-self-awareness, self-management, social awareness, and social skills-with manager's performance. Also, the components social skills, self-management, and social awareness directly explain manager's performance.
    Keywords: Emotional Intelligence, performance, self-awareness, social skills
  • Pages 145-164
    This study examines the effectiveness of stress management training on the mental health, job satisfaction, and quality of sleep of Tabriz Petrochemical Company staff. For this purpose, out of the statistical population (300 male workers of Tabriz Petrochemical Company), who completed the General Health Questionnaire (GHQ-28), Job Satisfaction Inventory (JDI) and Sleep Quality Inventory (PSQI), 90 subjects were selected according to the Quasi-experimental research design (30 individuals from each working group, i.e., clerical daily staff, operational daily staff, and shift work staff, whose scores in two or all questionnaires were out of the cut-off range). The subjects were randomly divided into the experimental and control groups. Intervention (stress management training) was conducted for the experimental group (10 sessions of 90-minute classes, a total of 30 sessions for three groups). The data were analyzed through descriptive and inferential statistics, and the results were obtained through one-way variance and covariance analysis. The results indicated that stress management training increased the mental health, job satisfaction, and sleep quality of Tabriz Petrochemical Company staff significantly (P
    Keywords: Stress management skills, Mental Health, job satisfaction, Quality of sleep, Shift work
  • Pages 165-182
    This study examined the relationship of social capital and organizational learning capability with the innovation of employees at Isfahan Youth Intellectual Training Center. The method of the study was causal correlation and structural equation modeling. The study population included 195 staff members of Isfahan Youth Intellectual Training Center. In order to achieve the research objectives, by using the Krejcie and Morgan table, 130 employees were selected by random cluster sampling. The measurement tool used for the study comprised inventories for social capital by Nahapit & Ghoshal (1998), organizational learning capability by Chiva et al (2007) and innovation by Dorabjee (1998). The results showed a positive relation among social capital and components of social capital with innovation and also among organization learning capability and components of organization learning capability with innovation. The results of structural equation modeling showed that the social capital had a direct impact on organizational learning capability and an indirect impact on innovation, and that organizational learning was the mediator related to social capital and innovation.
    Keywords: Social Capital, Organizational learning capability, innovation
  • Pages 183-198
    Some of the well-known or developing countries have distinguished status in the field of higher education in international competition. Most of the service-education institutes were pioneers in the past, but they are no longer very famous. Many of the experts in the science of management and planning, such as Fred R. David and Hangar believe that the solution to organizational challenges should be found in concepts such as goals, policy, mission and strategic policies of an institute. Planning is a process that has specified inter-connected stages for producing a coherent output in the format of a system of decisions. According to this definition, temporary and non-continuous decisions and policy-makings to lead the organization through the present and future time are not considered planning. Most plannings, based on the rational approach, have the following format: ideals and goals-projects and procedures-required resources. In models such as Brisson's Model, Hills, BCG Model, and GE Model…, first of all, the ideals and goals of the organization are explained; then, the necessary projects and procedures are specified; and finally, the required resources are provided. Changes in the environmental conditions, policies, approaches, perspectives, structures, systems, etc. are the factors that can affect the ideals and goals of planning and ultimately changes the program. These conditions led to the thought that in planning, it should be possible to change the course of movement according to the changes, and to adopt a new route of action. With regard to the this approach, it will be possible to make organized decisions in order to attain strategic goals and to perform actions that will shape the nature of the organization, the type of the activities, and the reason for performing those activities by the organization.
    Keywords: critical success factors, policy-making, Opportunities, Threats, Strategic thinking
  • Pages 199-207
    Management and leadership are important issues in the governance and managing of any organization. The direction of management and leadership plays a determining role in governance. In this regard, decision makings, behaviors and conducts accompanied by forgiveness, wisdom, and trust and high-mindedness are affected by perception of management and governance. The perception of the governors and authorities of the management position leads the relations. If the perception is based on trusteeship, the mangers will act honestly, but if the aim is to domineer, the conducts will be domineering. The literature of governance and leadership originates from obedience and respecting humanly literature and also authoritativeness and capability of management that leads to empowerment of the governance and preserving governance hierarchy. Misguided direction in management leads to chaos and ill organization .This article investigates the viewpoints of Saadi Shirazi on leadership in Golestan.
    Keywords: Leadership, Management, Golestan, Saadi, Governance