فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال دوم شماره 2 (پیاپی 5، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • چنگیز رستمی *، حمزه احمدیان، فایق یوسفی، لیدا گرگین صفحات 1-12
    مقدمه

    سندرم فرسودگی شغلی خطرناکترین عامل تهدیدکننده سلامت شاغلین حرف بهداشتی درمانی است سرسختی بعنوان یک ویژگی شخصیتی، نحوه مقابله با استرس زاها را در افراد تعدیل می کند تاب آوری نیز در مورد کسانی به کار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلال نمی شوند.

    هدف

    هدف از پ&zwjژوهش حاضر بررسی رابطه بین فرسودگی شغلی، سرسختی و تاب آوری در بین بهورزان شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان کامیاران بود.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر از نوع تحلیلی- همبستگی است که در بین 90 بهورز شهرستان کامیاران انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه های سرسختی روانشناختی کوباسا، پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون (CD-RIS)و فرسودگی شغلی مسلش استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین تاب آوری و سرسختی رابطه مستقیمی وجود دارد (409/0=r). بین تاب-آوری و تحلیل عاطفی رابطه معکوس معناداری وجود دارد (384/0-=r). بین تاب آوری و مسخ شخصیت رابطه معکوس و معناداری وجود دارد (372/0-=r). بین سرسختی وتحلیل عاطفی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد (342/0-=r). بین سرسختی و مسخ شخصیت رابطه معکوس معناداری وجود دارد (435/0-=r). بین تاب آوری و سرسختی با فقدان موفقیت فردی رابطه معناداری وجود ندارد (p>0/057 ./ . =r).

    نتیجه گیری

    تاب آوری و سرسختی پیش بینی کننده فرسودگی شغلی بهورزان شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان کامیاران بودند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تاب آوری، سرسختی
  • محمد مهدی جهانگیری *، مهدیه صالحی، حسن عشایری، حسن پاشا شریفی صفحات 13-27
    مقدمه

    اختلال وسواسی جبری با اختلالات مختلفی همبود بوده و مشکلات و نقص های جدی در کارکرد زندگی مبتلایان به همراه دارد .پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی طرح واره درمانی بر تعدیل طرح واره های ناسازگار اولیه بیماران مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری مقاوم به درمان صورت گرفته است.

    روش

    جامعه آماری پژوهش، کلیه افراد مبتلا به اختلال وسواسی-جبری مقاوم به درمان بود، که در سال 1392 به مراکز روانپزشکی- روانشناختی شهر اراک مراجعه کرده اند. بدین منظور،در یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمونبا گروه گواه، 24بیمار مبتلا به OCD مقاوم که بصورت در دسترس نمونه گیری شده بودند به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جای داده شدند.آزمودنی ها قبل و بعد از مداخله از نظر طرح واره های ناسازگار اولیه ارزیابی شدند. برای گروه آزمایش بیست جلسه طرح واره درمانی اجرا شد. برای ارزیابی طرح واره ها از پرسشنامه طرح واره یانگ-فرم کوتاه و فرزند پروری یانگ بهره گرفته شد. تاثیر مداخله انجام شده به کمک پیش آزمون ، پس آزمون و پی گیری یک ماهه ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری تحلیل اندازه گیری مکرر و نمودار ترسیمی انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان دادند میزان طرح واره های غالب گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری (001/0 P=) کاهش یافته است

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد طرح واره درمانی با بهره گرفتن از تکنیک های شناختی،تجربی و هم چنین رابطه درمانی منحصر به فرد ، بر کاهش شدت طرح واره های غالب مبتلایان به اختلال وسواسی-جبری مقاوم به درمان توانسته موثر باشد.

    کلیدواژگان: اختلال وسواسی جبری مقاوم به درمان، طرح واره درمانی، طرح واره های ناسازگاراولیه
  • احمد غضنفری، اعظم حبیب الهی، سعیده فنایی* صفحات 28-38
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات مثبت و منفی درمان شناختی- رفتاری بر سلامت روان و انعطاف پذیری روانشناختی در افراد دارای اضافه وزن بود.

    روش

    طرح این پژوهش، از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون، پگیری و گروه کنترل، بود. جامعه ی پژوهش، شامل کلیه ی افراد دارای اضافه وزن بین 20 تا 50 سال مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه و کلوب های ورزشی شهر اصفهان در سال 1393 بود که از میان آن ها تعداد 40 نفر، به روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه ی پژوهش، انتخاب شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش 8 جلسه ی دو ساعته ی درمان شناختی- رفتاری دریافت کردند، در حالیکه گروه کنترل، هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه ی سلامت عمومی 12 سوالی (GHQ-12) و پرسشنامه ی پذیرش و عمل برای مشکلات مربوط به وزن (AAQW)، به عنوان ابزار پژوهش در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، برای دو گروه مورد استفاده قرار گرفت. داده ها توسط تحلیل کواریانس و آزمون مان ویتنی- یو مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج، نشان داد که درمان شناختی- رفتاری، در مرحله ی پس آزمون، منجر به افزایش معنادار سلامت روان و کاهش معنادار انعطاف پذیری روانشناختی شد. این اثرات در مرحله ی پیگیری نیز تداوم یافته بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج پژوهش حاضر، درمان شناختی- رفتاری، می تواند به عنوان یک مداخله ی اثربخش در افزایش سلامت روان افراد دارای اضافه وزن، محسوب شود. با این حال، براساس نتایج پژوهش حاضر، ادعای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، مبنی بر کاهش انعطاف پذیری روانشناختی در روند درمان شناختی- رفتاری، تایید شد.

    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، سلامت روان، انعطاف پذیری روانشناختی، اضافه وزن
  • سامان صادق پور *، شهرام محمدخانی، فاطمه آیت مهر صفحات 39-49
    مقدمه

    با توجه به ماهیت پیچیده و ناهمگون اختلال وسواس فکری- عملی(OCD) نمی توان با اتکا به یک نظریه امیدوار به تبیین این اختلال بود.

    هدف

    لذا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی OCD براساس سه متغیر پرخاشگری نهفته، باورهای فراشناختی و مسئولیت پذیری انجام شده است.

    روش

    نمونه پژوهش شامل 158 نفر از دانشجویان دانشگاه خوارزمی(شامل 100 دختر و 58 پسر) بود که بصورت در دسترس انتخاب و به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های وسواس سنج مادزلی، پرسشنامه باورهای فراشناختی، مسئولیت پذیری و نگرش ها و رفتارهای بین فردی موریتز و مسئولیت پذیری سالکووسکیس استفاده شده است. به منظور تحلیل داده ها، از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین، متغیر فراشناختی کنترل ناپذیری بهترین پیش بینی کننده ی علایم وسواسی است. در مرحله ی بعد متغیر نگرانی- مسئولیت پذیری بیشترین توان پیش بینی کنندگی را داشت؛

    نتیجه گیری

    بنابراین بنظر می رسد که از بین سه مدل تبیین OCD، مدل فراشناختی بیشترین توان پیش بینی نشانگان وسواسی را دارد و این یافته در کاربردهای درمانی می تواند مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری، عملی، باورهای فراشناختی، مسئولیت پذیری، پرخاشگری نهفته، دوسوگرایی
  • علی اکبر فروغی، سجاد خانجانی *، محبت کاظمینی، فریبا طیری صفحات 49-57
    مقدمه

    شرم یکی از هیجان های خودآگاه خیلی مهم است که نقش مهمی در بهزیستی روانی و آسیب پذیری نسبت به اختلال-های روانی دارد. هم فقدان شرم و هم شرم خیلی زیاد با آسیب شناسی روانی همراه است. شرم از دو مولفه اساسی شرم بیرونی و شرم درونی تشکیل شده است.

    هدف

    پژوهش حاضر به منظور تعیین ساختار عاملی و ویژگی های روانسجی مقیاس شرم بیرونی انجام شد تا ابزار مناسبی برای کاربرد در کار بالینی و تحقیق، به متخصصان و محققان حوزه سلامت روان معرفی شود.

    روش

    به منظور بررسی ویژگی های روانسنجی و تحلیل ساختار عاملی این مقیاس، 210 نفر (103 پسر و 107 دختر) از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. همچنین از آزمودنی ها خواسته شد که مقیاس های شرم بیرونی، شفقت به خود، عاطفه منفی و کمال گرایی را تکمیل کنند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار لیزرل و SSPS-18 استفاده شد. آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تاییدی محاسبه شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی تاییدی از ساختار 3 عاملی شرم بیرونی در نمونه ایرانی حمایت کرد (CFI=0/96، NFI=0/94، RMSEA=0/09). مقیاس شرم بیرونی همبستگی مثبت و معناداری بین کمال گرایی (0/17) و عاطفه منفی (0/51) و همبستگی منفی و معناداری با شفقت به خود (0/21) داشت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس و عامل های «احساس حقارت»، «احساس پوچی» و «شرم در مورد اشتباه کردن» به ترتیب 0/93، 0/92، 0/71 و 0/75 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    ساختار 3 عاملی شرم از ویژگی های روانسجی مطلوبی در جامعه دانشگاه بهشتی برخوردار است. شرم ارتباط مثبتی با نشانه های آسیب شناسی روانی دارد. مقیاس شرم بیرونی برای کاربرد در کار تحقیقی و کار بالینی از ویژگی های روانسنجی مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: اعتبار، پایایی، تحلیل عاملی تاییدی، مقیاس شرم بیرونی
  • الهام نظامی پور *، عاطفه عبدالمنافی، محمد علی بشارت صفحات 59-69

    این پژوهش به منظور مقایسه راهبردهای مقابله ای با سبک های حل مسئله در دانشجویان افسرده و غیرافسرده انجام شد. در این پژوهش، دویست دانشجوی دختر از مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد قم به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد مقیاس افسردگی بک (BDI-II)، سبک های حل مسئله کسیدی و لانگ و راهبردهای مقابله ای موس و بیلینگز (CRI) را تکمیل کنند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که که بین سبک های مقابله ای، شیوه های حل مسئله غیر سازنده و افسردگی رابطه معنادار وجود دارد و دانشجویان افسرده در مقایسه با دانشجویان غیرافسرده از راهبرد مهار جسمانی و مهار هیجانی بیشتری استفاده کردند؛ از طرفی، دانشجویان غیر افسرده در مقایسه با دانشجویان افسرده از سبک های حل مسئله خلاقیت، اعتماد و گرایش بیشتر استفاده کردند. تفاوت های معناداری بین دو گروه دانشجویان افسرده و غیر افسرده وجود داشت. درماندگی، مهارگری و اعتماد از سبک های حل مسئله و تنها مهار جسمانی از راهبردهای مقابله ای توانایی پیش بینی کردن نشانه های افسردگی را دارند.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، سبک های حل مسئله، افسردگی
  • دائم روشنی، قباد مرادی، شیلان شیخ احمدی، سوگند حبیبی، مرضیه فرنیا، محمد شهبازی *، سپیده علی زاده صفحات 70-79
    هدف

    با توجه به شیوع بالای بیماری های روانی در زنان زندانی این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش رفتار درمانی، عقلانی، هیجانی بر وضعیت سلامت روان زنان زندانی شهر تهران(1390) انجام شد.

    روش

    148 زندانی در دو گروه مداخله و غیر مداخله جهت آموزش رفتار درمان عقلانی هیجانی از زندان رجایی شهر و اوین تهران انتخاب شدند. از آزمون های SCL-90-R، تک نمونه ای کولموگروف-اسمیر، کولموگروف- اسمیرونوف، من ویتنی، دو نمونه ای کولموگروف- اسمیرونوف ، آزمون t تک نمونه ای و خی دو استفاده شد.

    یافته ها

    تمامی شاخص ها در بین دو گروه دارای تفاوت معنی داری بودند(p<0.001). در گروه مداخله دو آزمون ناپارامتری تفاوت معنی دار شاخص ها در بین دو گروه مستقل را نشان دادند (p<0.001). اما در گروه شاهد دو روش آماری با هم اتفاق نظر نداشتند.

    نتیجه گیری

    مداخلات درمانی عقلانی هیجانی در کاهش اختلالات روانی زنان زندانی موثراست.

    کلیدواژگان: رفتار درمانی عقلانی هیجانی، زنان زندانی، ایران
  • زهرا شهسواری، مظفر یکتایار * صفحات 80-89
    مقدمه

    آنچه مسلم است در سالیان اخیر پیوندکاری یکی از موضوعات مورد علاقه مشاوران و پژوهش گران حوزه رفتار سازمانی و منابع انسانی بوده است؛ چرا که یکی از راه های توسعه، حفظ و افزایش بهره وری سرمایه انسانی عجین شدن آنان با کاری است که انجام می دهند.
    هدف از این پژوهش اثر منابع شغلی وکیفیت زندگی کاری بر پیوندکاری معلمان تربیت بدنی استان کردستان بود. روش پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری آن را کلیه معلمان تربیت بدنی (929 نفر) مدارس استان کردستان تشکیل می دادند که از این تعداد براساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان، حجم نمونه آماری برابر (274 نفر) انتخاب شد. آزمودنی ها به صورت روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. علاوه بر آن جهت اندازه گیری متغیرها از پرسش نامه منابع شغلی باکر (2014)، پرسش نامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973)، و پرسش نامه پیوندکاری شوفلی و سالونزا (2003) استفاده گردید. در نهایت کلیه تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS -22 و Smart PLS-20 انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد منابع شغلی و کیفیت زندگی کاری هر دو بر پیوندکاری معلمان تربیت بدنی اثر مثبت و معناداری دارند. در این بین بیشترین اثرگذاری بر پیوندکاری مربوط به متغیر منابع شغلی بود. افزون بر آن مشخص شد منابع شغلی به صورت مستقیم و به صورت غیرمستقیم از طریق کیفیت زندگی کاری بر پیوند کاری معلمان تربیت بدنی اثر گذار است.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش، توجه جدی به متغیرهای موثر بر دو متغیر منابع شغلی و کیفیت زندگی کاری که به نوعی پیوندکاری معلمان را تحت تاثیر قرار می دهند جهت داشتن مدارسی پویا، سالم و شاداب پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: پیوندکاری، کیفیت زندگی کاری، منابع شغلی، معلمان تربیت بدنی
|
  • Changiz Rostami *, Hamzeh Ahmadian, Fayegh Yousefi, Lida Gorgin Pages 1-12
    Background

    Burnout syndrome is the most dangerous threatening factor of workers’ health among health professionals. Hardiness as a personality trait modifies the way people deal with stress and resiliency is employed on those who are exposed to risk but would not be impaired. The aim of the present study is to investigate the relationship between burnout, tenacity and resilience among health house workers in the health network of Kamyaran city.

    Methods

    This is a cross sectional study which has been done on 90 health house workers in the city of Kamyaran. Data collection was done through questionnaires of hardiness Kobasa, Connor and Davidson Resilience Scale (CD-RIS) and Occupational Burnout Maslach. Data were analyzed using SPSS 16 statistical software.

    Results

    The data analysis showed that there is a direct relationship between the resilience and Hardiness (409 /0 =R). There is a significant inverse relationship between resilience and emotional analysis (384/0-=r) and there is a significant negative correlation between resiliency and depersonalization (372/0-r). There is also a significant inverse relationship between Hardiness and emotional analysis (342/0-=r). There is a significant inverse relationship between hardiness and depersonalization (435/0- =r). Finally, it was shown that there is no significant relationship between resilience and Hardiness with the lack of personal accomplishment (780/0=R).

    Conclusion

    resilience and Hardiness were seen as the predictors of burnout among health workers in health network in the city of Kamyaran.

    Keywords: job burnout, resilience, tenacity
  • Mohammad Mehdi Jahangiri *, Mahdieh Salehi, Hassan Ashayerih, Hassan Pasha Sharifi Pages 13-27
    Introduction

    Obsessive Compulsive Disorder has been comorbid with several disorder, it accompanies serious problems and deficiencies in the working lives of those afflicted with it.
    Aim:The purpose of this study was conducted the effectiveness of Schema therapy on modification early maladaptive schemas patient with resistent Obsessive-Compulsion disorder (OCD).

    Method

    Populator statistical include all individual , patient with resistent OCD, on year 1392 referring were center psychiatrist-psychology Arak city.For this purpose, in a quasi- experimental study pre-test and post-test with control group, 24 subjects resistent (OCD) were selected via convenient sampling which randomly assigned into experimental and control groups. Subjects were assessed for early maladaptive schemas, both before and after the treatment.The experimental group had received twenty session of schema therapy approach . To assess the schema using SCHEMA QUESTION and YOUNG PARENTING INVENTORY. The applied intervention was evaluated in three stages: pretest, post-test and one month follow-up. Data were analyzed by of Repeated measurement and Graphical Diagram.

    Results

    The Results of present study showed severity of Schema dominant decreased The significantly in the experimental group than the control group (p=0.001).

    Conclusion

    It appears that Schema therapy with applying Techniques Cognition, Experiential, and also unique therapeutic alliance, could be effective for reducing the severity Schema dominant of resistent Obsessive-Compulsion disorder (OCD).

    Keywords: resistent Obsessive, Compulsion disorder, Schema therapy, Early Maladaptive Schemas
  • Saeede Fanaei* Pages 28-38
    Purpose

    The purpose of this study was to examine effectiveness of cognitive-behavioral therapy on mental health and psychological flexibility in individuals with overweight.

    Method

    The present study was administered with a quasi-experimental design with pretest, posttest, follow up and control group. Statistical society included all of individuals with overweight that were clients of nutrition clinics and sport clubs of Esfahan city, in 2014 that among them 40 persons selected by convenience sampling and assigned randomly in one experimental group (n=20) and one control group (n=20). 8 sessions of cognitive-behavioral therapy (each of them was 2 houres) performed for experimental group while control group received no intervention. General Health Questionnair-12 (GHQ-12) and Acceptance and Action Questionnaire for Weight related problems (AAQW) used as the instruments of the study in pre-test, post test and follow up stages for two groups. Data analyzed through ancova and mann- witney u test.

    Results

    Results showed that cognitive behavioral therapy caused to significant improvement of mental health and reduction of psychological flexibility in post-test. These effects maintained in follow up stage.

    Conclusion

    Based on the results of this study, cognitive behavioral therapy can considered as an efficient intervention to improvement of mental health in individuals with overweight. However Based on the results of this study, the claim of acceptance and commitment therapy approach confirmed as reduction of psychological flexibility in procedure of cognitive behavioral therapy.

    Keywords: cognitive behavioral therapy, mental health, psychological flexibility, overweight
  • Saman Sadeghpour *, Fatemeh Ayat Mehr Pages 39-49
    Background

    Due to the complex and heterogeneous nature of Obsessive- Compulsive Disorder (OCD), one cannot rely on a theory to explain this disorder.

    Purpose

    So the aim of the current study was to predict OCD based on three variables including latent aggression, metacognitive beliefs and responsibility.

    Method

    A sample of 158 students of kharazmi university (100 female and 58 male) were conveniently selected and answered Maudsley Obsessive Compulsive Inventory (MOCI), Metacognition Questionnaire-30 (MCQ-30), Responsibility and Interpersonal Behaviors and Attitudes Questionnaire (RIBAQ) and Responsibility Attitude Scale (RAS). Data were analyzed using Pearson correlation and stepwise regression analysis.

    Results

    Results indicated that among the predictor variables, uncontrollability metacognitive variable was the best predictor of obsessive symptoms. In the next step worry-responsibility variable had the most predicting potency.

    Conclusion

    So it seems that among this three models of OCD, metacognitive model has the best potency of predicting OCD symptoms and this result can be considered in therapeutic implications.

    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder, Metacognitive beliefs, responsibility, Latent aggression, Ambivalence
  • Aliakbar Foroughi, Sajad Khanjani *, Mohabbat Kazemeyni, Fariba Tayeri Pages 49-57
    Objective

    Shame is one of the important self-conscious emotions that have a crucial function in mental well-being and vulnerability to mental disorders. Lack of shame and being very ashamed one come with psychopathology. Shame consists of two important components, those are internal and external. External shame scale at first was designed by Gross and his colleagues. According to their factor analysis, 3 factors of feel of inferiority, feelings of emptiness and being ashamed of making mistake are determined for external shame.

    Method

    In order to survey about psychometric properties and factor structure analysis of this scale, 210 individuals from Shahid Beheshti university of medical sciences in Tehran were chosen in available sampling procedure. The participants were also asked to complete the scales of external shame, self- compassion, negative affect and perfectionism.Liserl-8 andSSPS-18 were used for analyzing data. Cronbach's Alpha, Correlation Coefficient and Confirmatory Factor Analysis (CFA) were calculated.

    Results

    The three-factor structure of external shame scale was supported by the results of Confirmatory Factor Analysis in Iranian sample(RMSEA=0/09¡NFI=0/94¡CFI=0/96). External Shame Scale had the positive and meaningful correlation with perfectionism(17/0) and negative affect(51/0)and had negative and meaningful correlation with self-compassion(21/0). Also Cornbrach’s Alpha coefficient, for the whole of scale and factors of feel of inferiority, feelings of emptiness and being ashamed of making mistake were gained 0/93, 0/92, 0/71 and 0/75 respectively.

    Conclusion

    The three-factor structure of external shame scale demonstrated acceptable psychometric properties in Shahid Beheshti University. Shame positively relate to symptoms of psychopathology. The external shame scale have suitable psychometric properties for the use of research and clinical practice.

    Keywords: Validity, Reliability, Confirmatory Factor Analysis, External Shame Scale
  • Elham Nezamipour *, Atefeh Abdolmanafi, Mohammad Ali Besharat Pages 59-69

    This study was conducted in order to compare the copying strategies and problem solving styles in depressed and non-depressed students. In this study, Participants were selected from undergraduate students in Qom Azad University (N=200 females) through random sampling. Participants completed Beck Depression Inventory (BDI), Cassidy & Long Problem Solving Styles and Billings and Moos Coping Responses Inventory (CRI). Data were analyzed using linear regression and variance analysis. The Results of study illustrated that that coping styles, non-constructive problem solving styles and depression have significant relation and depressed students used more emotional control and somatization (physical control) comparing to non-depressed students. On the other hand, non-depressed students used more Creative, Confidence and Approach Styles of problem solving styles. There was significant difference between two groups of depressed and non-depressed students. Helplessness, control and confidences among problem solving styles and just physical control could forecast depression symptoms.

    Keywords: copying strategies, problem solving styles, depression
  • Daem Roshani, Ghobad Moradi, Sepideh Alizadeh, Shilan Shaikhahmadi, Sogand Habibi, Marzieh Farnia, Mohammad Shahbazi * Pages 70-79
    Introduction

    Given the high prevalence of psychiatric disorders in women prisoners, this study was aimed to investigate the effect of training rational-emotive-behavior therapy on mental health of women in prisons in Tehran (2011).

    Method

    148 prisoners in two groups of non-intervention and treatment of mental and emotional education of the Evin prison in Tehran. Tests SCL-90-R, one-sample Kolmogorov-smear, Kolmogorov-Smirnov, Mann-Whitney test, Kolmogorov-Smirnov two-sample, t-test single sample and chi-square were used .

    Findings

    All indices were significantly different between the two groups (p

    Conclusion

    The rational-emotive-behavior therapy intervention is effective in reducing mental disorders in women prisoners.

    Keywords: Rational, Emotive, Behavior Therapy, women, prison, Iran
  • Zahra Shahsavari, Mozafar Yaktayar * Pages 80-89
    Introduction

    working links is one of the favorite issues for consultants and researchers in the fields of organizational behavior and human resources in recent years. Due to its role in developing and maintaining productivity of human capacity and increase the productivity of their human capital involvement

    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of Occupational resource and quality of work life on working links of physical education teachers in Kurdistan province

    Method

    Design of the study was cross sectional. Population of the study was all physical education teachers of schools in Kurdistan provinces. Based on Morgan Table, 274 out 929 Were selected by stratified random sampling Instrument used in this study was Job resources by Baker (2014) , work life quality by Walton(1973) and working links What links by Shvfly and Salvnza(2003) also data was analyzed by SPSS-22 and Smart PLS-20 .

    Results

    The findings of this study revealed that job resources and quality of working life have significant relationship with working links of teachers. It appears that job resources has highest impact on working links. In addition, it was found that job resources directly and indirectly through the quality of working life Influence the working links of physical education teachers.

    Conclusion

    based on the findings of this study, attention to career resources and quality of work life that influence the working links can help to have dynamic, healthy and happy schools