فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:6 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهین روحانی، سیده فاطمه غیاثی، نسرین حنیفی، کوروش کمالی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    میزان بستری مجدد در بیماران مبتلاء به نارسایی قلبی به طور فزاینده ای بالاست. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر نیاز یادگیری به بیمار و خانواده بر دفعات بستری مجدد در بیماران با نارسایی قلبی انجام شده است.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی بر روی 75 بیمار مبتلاء به نارسایی قلبی انجام شد. نمونه ها با تخصیص تصادفی در یک گروه آزمون و دو گروه شاهد یک و دو قرار گرفتند. در گروه آزمون، آموزش بر اساس نیازسنجی با استفاده از ابزار CHFPLNI و با حضور عضو خانواده، در گروه شاهد یک آموزش بدون نیازسنجی و با حضور عضو خانواده و در گروه شاهد دو آموزش بدون نیازسنجی و بدون حضور عضو خانواده انجام شد. دفعات بستری مجدد در 30، 60 و 90 روز بعد از ترخیص محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای x2 و تست دقیق فیشر در نرم افزارSPSS 11.5 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از نظر بستری مجدد بعد از اجرای مداخله بین گروه آزمون و دو گروه شاهد اختلاف آماری معنا داری وجود ندارد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    آموزش مبتنی بر نیاز یادگیری، بر روی دفعات بستری مجدد در سه گروه مورد بررسی معنادار شناخته نشد. لذا جهت بررسی بیشتر، طراحی مطالعاتی با در نظر گرفتن بستری های مجدد بیمارستانی با تفکیک علل قلبی و پیگیری در مدت زمان بیشتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش، نیاز یادگیری، بستری مجدد، خانواده، نارسایی قلبی
  • رضا محمدپورهدکی، مژگان رهنما، عبدالغنی عبدالهی محمد، عزیز شهرکی واحد، مرتضی شمسی زاده صفحات 12-23
    زمینه و هدف
    اضطراب یکی از شایع ترین و مهم ترین واکنش های روانی بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش پرستار و آموزش همتا بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مداخله ای و نیمه تجربی است. نمونه ها شامل 60 بیمار سکته قلبی است که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. از آموزش همتا جهت گروه اول و برای گروه دوم آموزش پرستار انجام شد. میزان اضطراب سه روز بعد از سکته قلبی( قبل از مداخله)، بلافاصله بعد از مداخله، پنج روز و چهار هفته بعد از سکته قلبی در دو گروه از طریق تکمیل پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بررسی شد. داده ها از طریق آزمون آماری تی مستقل، آزمون کای دو، تست دقیق فیشر، تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین اضطراب بیماران گروه آموزش پرستار وآموزش همتا سه روز بعد از سکته قلبی (قبل از مداخله) با یکدیگر اختلاف آماری معناداری نداشتند (76/0p=). آزمون تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر نشان داد که میانگین اضطراب بیماران گروه آموزش پرستار و آموزش همتا سه روز بعد از سکته قلبی (بلافاصله بعد از مداخله)، پنج روز و یک ماه بعد از سکته قلبی (بعد از مداخله) اختلاف آماری معناداری داشت (0001/0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش همتا محور در مقایسه با آموزش پرستار به طور معناداری باعث کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی گردید. بنابراین استفاده از این شیوه آموزشی در بیماران مبتلا به سکته قلبی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، همتا، پرستار، اضطراب، سکته قلبی
  • مریم فتحی، صدیقه عابدینی، شکرالله محسنی صفحات 24-33
    زمینه و هدف
    زایمان یک رویداد استرس زا در طول زندگی زنان است که اغلب با اضطراب همراه است. فقدان آگاهی کافی در خصوص مسائل ناشناخته بارداری، سبب افزایش اضطراب مادران و مداخلات پزشکی می گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کلاس های آمادگی دوران بارداری بر میزان اضطراب مادران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی می باشد که در آن 98 زن باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی شهر سیریک در سال 94-93 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. مادران گروه مداخله در کلاس های آمادگی دوران بارداری در طی هشت جلسه شرکت کردند و گروه کنترل تنها مراقبت های معمول دوران بارداری را دریافت نمودند. جمع آوری اطلاعات با پرسشنامه استاندارد اضطراب بارداری وندنبرگ در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت. اطلاعات با آزمون های کای دو و تی تست و تحلیل واریانس یک طرفه آنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که قبل از مداخله بین دو گروه از نظر ابعاد اضطراب اختلاف معنی داری وجود نداشت، اما بعد ازآن در گروه مداخله در کلیه ابعاد اضطراب بارداری به جز ترس از تغییرات و حالت های عمومی ترس، کاهش چشمگیر و معنی دار دیده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه‏، شرکت در کلاس های دوران بارداری سبب کاهش اضطراب مادران گردید. لذا برگزاری این کلاس ها جهت کاهش اضطراب دوران بارداری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت های بارداری، کلاس آمادگی دوران بارداری، اضطراب
  • محمد شریعتی، راحله بابازاده، خدیجه میرزایی نجم آبادی، سید عباس موسوی صفحات 34-47
    زمینه و هدف
    دوره نوجوانی مرحله گذر از دوره کودکی به بزرگسالی و یک دوره تکوینی می باشد که در طی آن بسیاری از الگوهای زندگی آموخته و تثبیت می شود. مطالعه حاضر با هدف کشف نقطه نظرات کلیدی و تجربیات دختران نوجوان و بزرگسالان‏‏‏‏‏، در رابطه با تبیین ویژگی های خدمات بهداشت باروری دوستدار نوجوان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کیفی‏- توصیفی، در دوره زمانی بهمن 1390 تا آذر 1391 انجام شد. داده ها از طریق انجام بحث های گروهی متمرکز و مصاحبه های نیمه ساختارمند با 247 دختر نوجوان و 14 بزرگسال کلیدی شامل مشاوران مدرسه و ارائه کنندگان خدمات بهداشتی در شهرهای شاهرود و مشهد جمع آوری شد. تمام مصاحبه ها و بحث های گروهی بر روی دو دستگاه ضبط دیجیتال ثبت، و سپس پیاده شدند و داده ها مطابق با روش معمول آنالیز محتوا با استفاده از نرم افزار MAXQDA 10، کدگذاری و طبقه بندی گردیدند.
    یافته ها
    خصوصیات خدمات بهداشت باروری دوستدار نوجوان در چهار طبقه اصلی جای گرفت: عوامل پرسنلی، عوامل فیزیکی و محیطی مرکز ارائه کننده خدمت، عوامل مدیریتی و عوامل انگیزشی.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، ایجاد مراکز ارائه خدمات بهداشت باروری به دختران نوجوان با ویژگی های حائز اهمیت برای این گروه سنی، در پیشگیری از مشکلات بهداشت باروری می تواند نقش مهمی را ایفا کند.
    کلیدواژگان: دختران نوجوان، بهداشت باروری، دوستدار نوجوان، مطالعه کیفی
  • رحیم خدایاری زرنق، سوگند تورانی، جلال عربلو، نایب فدایی ده چشمه، خورشید مبصری صفحات 48-58
    زمینه و هدف
    سطح بالای سرمایه اجتماعی می تواند به بهبود رضایت شغلی و کیفیت زندگی کاری پرستاران و بهره وری بالای بیمارستان منجر شود. ارزش های اخلاقی، اساس فرهنگ هر سازمانی است که سطح بالای آن باعث تعهد بالاتر، افزایش کیفیت خدمات و جلب رضایت بیماران می شود. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و ارزش های اخلاقی در بیمارستان بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، یک مطالعه همبستگی است. جامعه پژوهش، بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. به روش تصادفی چند مرحله ای چهار بیمارستان جنرال انتخاب شده و 180 نفر نمونه های پژوهش را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری داده، پرسشنامه های سرمایه اجتماعی و ارزش های اخلاقی بود که روایی و پایایی آنها بررسی و تایید شد. تحلیل داده ها نیز در نرم افزار 18SPSS با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن صورت گرفت.
    یافته ها
    8/66 درصد از نمونه ها مونث و بقیه مذکر بودند. میانگین سنی 36 و میانگین سابقه کاری 5/12 سال بود. میانگین سرمایه اجتماعی 81 از 155 امتیاز و میانگین ارزش های اخلاقی 33/25 از 45 بود. بین سرمایه اجتماعی و ارزش های اخلاقی همبستگی ضعیف و معکوس وجود داشت. از بین ابعاد سرمایه اجتماعی، بعد شناختی با ارزش های اخلاقی ارتباط معنادار (05/0P<) و بعد ارتباطی با آن همبستگی مستقیم داشت (03/0rs=).
    نتیجه گیری
    نمرات به دست آمده از وضعیت ارزش های اخلاقی و سرمایه اجتماعی، نیاز به اصلاح و بهبود وضعیت این دو شاخص را در بیمارستان ها ایجاب می کند. به نظر می رسد عوامل دیگری غیر از سرمایه اجتماعی بر وضعیت ارزش های اخلاقی در بین پرستاران تاثیرگذار است که باید به شناسایی و تحلیل آنها پرداخت.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، ارزش های اخلاقی، محیط اخلاقی، بیمارستان
  • شیوا گوهری، کیانوش زهراکار، علی محمد نظری، هادی سلیمی صفحات 59-70
    زمینه و هدف
    فرسودگی زناشویی نشان از بی روح و خسته بودن زوجین از زندگی مشترک است. شناسایی عوامل موثر بر فرسودگی زناشویی به منظور غنی تر کردن زندگی زناشویی اهمیت فراوانی دارد. از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر، پیش بینی فرسودگی زناشویی بر اساس ویژگی های شخصیتی و صمیمیت جنسی در پرستاران است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع همبستگی است. نمونه پژوهش 159 پرستار متاهل زن شاغل در سه بیمارستان منتخب در شهر تهران در سال 1393 بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ویژگی های شخصیتی گردون (GPI)، پرسشنامه صمیمیت جنسی (SII) و پرسشنامه فرسودگی زناشویی (CBM) استفاده شد. داده ها با آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری همزمان تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین فرسودگی زناشویی با صمیمیت جنسی و ویژگی های شخصیتی روان رنجوری، برون گرایی و وظیفه شناسی رابطه معناداری وجود دارد (05/0>P) و با ویژگی های توافق پذیری و گشودگی، رابطه معناداری وجود ندارد (05/0P) و با گشودگی، رابطه معناداری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، می توان با آموزش و مشاوره در زمینه صمیمیت جنسی و ویژگی های شخصیتی در بین زوج ها مانعی در برابر فرسودگی زناشویی آنان ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی زناشویی، ویژگی های شخصیتی، صمیمیت جنسی، پرستاران
  • هما درودی، کوروش امینی، مریم هاشمی صفحات 71-81
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت بالای خطرات شغلی بر عملکرد کارکنان بهداشتی و رضایت از حرفه، این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین آسیبهای ناشی از کار با رضایت، استرس و جابجایی شغلی با میانجی گری ادراک از جو ایمنی محیط کار پرستاران و کارکنان مراکز آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کارکنان درمانی و اداری مراکز منتخب آموزشی-درمانی زنجان و نمونه آماری 268 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری در دسترس از بین کارکنان درمانی بیمارستان های موسوی و ولیعصر (عج) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد ترکیبی بود که روایی آن با استفاده از روش تحلیل عاملی و محتوا و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره در نرم افزار SPSS 22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش با استفاده از رگرسیون چند متغیره نشان داد که بین آسیب ها و صدمات ناشی از کار با رضایت، استرس و جابجایی شغلی رابطه معناداری وجود دارد (05/0>p). همچنین نقش واسطه ای متغیر ادراک از جو ایمنی، مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    بیمارستان ها جهت جلوگیری از نزول ادراک کارکنان از ایمنی محیط باید به پیشگیری از صدمات عنایت بیشتری نمایند تا ادراک کارکنان و به تبع آن رضایت، استرس و جابجایی شغلی کارکنان دچار تغییر نگردد.
    کلیدواژگان: صدمات محیط کار، رضایت شغلی، استرس شغلی، جابجایی شغلی
  • کتایون وکیلیان، شیرین مبصری صفحات 82-89
    زمینه و هدف
    میزان مرگ و میر نوزاد از شاخص های مهم بهداشتی، فرهنگی و اقتصادی هر جامعه می باشد. این پژوهش با هدف بررسی شیوع مرده زائی و مرگ نوزاد، علل مادری و جنینی انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر، با استفاده از داده های ثبت شده در پرونده جنین های بالای 20 هفته و نوزادان با سن کمتر از28 روز در سه بیمارستان شهر اراک بین سال های 1391 تا 1392 انجام گرفت. پس از اجازه کتبی از بیمارستان ها و مطالعه پرونده نوزادان با استفاده از داده های ثبت شده، شیوع مرگ نوزادان، مرگ داخل رحمی و عوامل مرگ استخراج شدند. از آمار توصیفی (میانگین و درصد) و استنباطی کای دو و تی تست برای آنالیز استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع مرده زائی 8/19 و مرگ نوزاد 1/19 در هزار تولد زنده بود. بیشترین علت مرگ داخل رحمی آسیفکسی 120 مورد (2/45 درصد) و شایع ترین علت مرگ نوزاد 71 مورد (9/28 درصد) نارسی بود. در 173 مورد مرگ نوزاد (3/70 درصد) و 150 مورد مرده زائی (6/54 درصد) هیچ بیماری زمینه ای مادر وجود نداشت. بیشترین مشکلات مامائی در هر دو گروه، زایمان زودرس بود.
    نتیجه گیری
    میزان مرگ نوزاد در سال های 1391 تا 1392، بیشتر از مرگ نوزاد در سرشماری کشوری در سال 1386 بود. از آنجایی که از دیدگاه مامائی، بیشترین مرگ نوزاد به زایمان زودرس مربوط بود، لذا بررسی علل زایمان زودرس و نیاز به مراقبت های بهتر مادران در این شهر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مرگ نوزاد، مرده زائی
|
  • Mahin Roohani, Sayede Fatemeh Gheiasi, Nasrin Hanifi, Kourosh Kamali Pages 1-11
    Background And Objectives
    Re-admission of patients with heart failure is increasingly high. Therefore, this study aimed to determine the effects of teaching heart failure patients and their families based on their learning needs on the frequency of re-admission.
    Materials And Methods
    This clinical trial was conducted on 75 patients with heart failure. Samples were divided randomly into one experimental group and two control groups. For the experimental group, along with their family members, teaching was done on the basis of their learning needs using CHFPLNI. For the control group (1), teaching was done without assessment of learning needs and with the presence of their family members and for the control group (2), teaching was conducted without assessment of learning needs and without the presence of their family members. Re-admission on day 30, 60 and 90 after discharge was calculated. The collected data was fed to SPSS- 11.5 software and analyzed using Chi-square and Exact Fisher test.
    Results
    Findings showed that in terms of re-admission after the intervention, there is no statistically significant difference between the experimental group and the control groups (P> 0.005).
    Conclusion
    Intervention on re-admission did not show a significant statistical impact. Therefore, further investigation is needed. Designing studies to consider frequent hospital readmissions with differentiation of causes and longer follow-ups is recommended.
    Keywords: Teaching, Learning needs, Re, admission, Family, Heart failure
  • Reza Mohammadpourhdki, Mozhgan Rahnama, Abdolgani Abdollahimohammad, Aziz Shahraki Vahed, Morteza Shaamsizadeh Pages 12-23
    Background And Objectives
    Anxiety is one of the most common psychological reactions in patients with acute myocardial infarction. This study aimed to compare the effect of training by peers and nurses on anxiety in patients with acute myocardial infarction.
    Materials And Methods
    This study is a quasi-experimental intervention. Samples included 60 patients with myocardial infarction who were divided randomly into control and intervention groups. The first group was taught by peers, the second by nurses. Rate of anxiety was evaluated in both groups through the completion of the Spielberger anxiety questionnaire before the intervention, immediately after the intervention, five days after heart attack, and four weeks after the heart attack. Data were analyzed through independent t-test, chi-square test, Fisher's exact test and two-way ANOVA with repeated measures.
    Results
    The mean difference of anxiety in both groups three days after the heart attack (before the intervention) was not statistically significant (p=0.76). A two-way analysis of variance with repeated measures showed that the level of anxiety in both groups three days after the heart attack (immediately after the intervention), five days and one month after it (after intervention) was statistically significant (p
    Conclusion
    Peer-led education compared with education by nurses significantly reduced anxiety level in patients with myocardial infarction. Therefore, using this method is recommended in patients with myocardial infarction.
    Keywords: Education, Peer, Nursing, Anxiety, Myocardial infarction
  • Maryam Fathizadeh, Sedigheh Abedini, Shokroollah Mohseni Pages 24-33
    Background And Objectives
    Delivery is a stressful event in a woman's life which is often accompanied by anxiety. Lack of awareness of unknown pregnancy problems is the cause of increase of mothers` anxiety and medical intervention. The present study was done to measure the effect of childbirth preparation training classes on the anxiety of pregnant mothers.
    Materials And Methods
    This was a semi-experimental study for which 98 pregnant women were selected from those who had referred to the Sirik health clinics by using convenience sampling. They were allocated into the experimental and control groups randomly. The experimental mothers` group were subjected to 8 sessions of preparation for childbirth courses and the control group only received a routine prenatal training. Data were collected using pregnancy anxiety questionnaire (PRAQ) in two steps of pre-test and post-test. The data were analyzed by SPSS software using chi-square, t-Test and ANOVA.
    Results
    The results showed that there was not a significant difference in anxiety level before the intervention between the two groups. However. There was remarkable decline in all aspects of pregnancy anxiety except fear of variations and common states of fear (p
    Conclusion
    Our findings showed that mothers` anxiety decreased due to participation in preparation for childbirth courses. Thus, implementing this program as a continuous intervention process for pregnant mothers is recommended.
    Keywords: Prenatal care, Preparation for childbirth courses, Anxiety
  • Mohammad Shariati, Raheleh Babazadeh, Khadigeh Mirzaii Najmabadi, Seyed Abbas Mousavi Pages 34-47
    Background And Objectives
    Adolescence is the time of the transition from childhood to adulthood; but it is also a formative period of the life habits in which many of the lifestyles are learned and established. This study was done to explore the views and experiences of adolescent girls and adults in order to clarify characteristics of youth-friendly reproductive health services.
    Materials And Methods
    This qualitative descriptive study was conducted during the period February–November 2012. Data were collected by carrying out focus group discussions and semi-structured interviews with 247 adolescent girls and 14 key adults, including school counselors and health providers in Mashhad and Shahroud cities. All interviews and focus group discussions were recorded on two digital recorders and were transcribed. Routine content analysis, data coding and categorization were performed by MAXQDA10.
    Results
    The characteristics of youth-friendly reproductive health services were classified in four categories: (1) personnel factors (2) physical and environmental factors of the services providers (3) management factors and (4) stimulus factors.
    Conclusion
    According to the results of the study, establishing centers of reproductive health services for female adolescents of this age group can play an important role in preventing reproductive health problems them.
    Keywords: Female adolescent, Reproductive health, Youth friendly, Qualitative study
  • Rahim Khodayari Zarnaq, Sogand Tourani, Jalal Arabloo, Nayeb Fadayi Deh Cheshme, Khorshid Mobasseri Pages 48-58
    Background And Objectives
    High levels of social capital can improve job satisfaction and quality of work life in nurses and hospital’s productivity. The moral values are the foundation of any organizational culture and the high levels of it lead to greater commitment, service quality and satisfaction of patients. This study aimed to assess relationship between social capital and ethical values in hospital.
    Materials And Methods
    This was a correlational study. The study population was the hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences. 180 samples were selected from a general hospital by multistage random sampling method. The data were collected using a questionnaire and were analyzed using the Spearman test by statistical software SPSS 18.
    Results
    total number of participants were 170. 66.8% were women and their average age was 36 years old and the average work experiences were 12.5 years. Average social capital score was 81 out of 155 points and average ethical value was 25.33 out of 450. Cognitive aspects were significantly related to the ethical values (P
    Conclusion
    The ethical values and social capital of the hospitals need reform. It seems that other factors besides social capital related to ethical values in nurses need further study to address them.
    Keywords: Social Capital, Ethical values, Moral environment, Hospital
  • Shiva Gohari, Kiyanoush Zahrakar, Ali Mohammad Nazari, Hadi Salimi Pages 59-70
    Background And Objectives
    Marital burnout shows that couples are bored and tired of marriage. Identifying factors causing marital burnout are important to enrich marital life. Therefore, the aim of this study has been to predict marital burnout based on personality traits and sexual intimacy in nurses.
    Materials And Methods
    In this correlational study 159 married female nurses working in three selected private hospitals in Tehran in 2014 were chosen by stratified random sampling. To collect data, we used Gordon Personality Inventory (GPI), Sexual Intimacy Inventory (SII) and Couple Burnout Scale (CBS). Data were analyzed by Pearson's correlation coefficient and inter-multiple regression analysis.
    Results
    Results of the data analysis showed that there was a significant relationship between marital burnout, sexual intimacy and personality traits of neuroticism, extraversion and conscientiousness (P0.05). Also, results of the analysis showed that there was a significant relationship between sexual intimacy and personality traits of neuroticism, extraversion, agreeableness, and conscientiousness (P0.05). In general, results of the regression showed that personality traits and sexual intimacy specify %41.6 of marital burnout.
    Conclusion
    According to the research results, training and counseling sexual intimacy and personality traits may prevent marital burnout.
    Keywords: Marital burnout, Personality traits, Sexual intimacy, Nurses, Midwives
  • Homa Dorodi, Korosh Amini, Maryam Hashemi Pages 71-81
    Background And Objectives
    Due to the importance of the effect of occupational hazards on the performance of health workers and professional satisfaction, this study was done to determine the relationship between the injuries caused by job with job satisfaction, stress and employee turnover mediated by perceptions of safety climate about health workers.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-correlative study. The statistic population of this study included all medical and administrative staff of Zanjan’s teaching hospitals. The sample was 268 people who were selected among the therapeutic staff of Ayatollah Mousavi and Valiasr hospitals by using Cochran method and accessible sampling. Data were collected by a local standard questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by factor analysis (KMO=0.809) and its ostensible validity and reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient (0.82) report. Data analysis was done using descriptive statistics, Pearson correlation and multiple regression by SPSS software, version 22.
    Results
    Multiple regression showed that there is a significant relation between the injuries caused by job and job satisfaction, job stress and turnover (p
    Conclusion
    Organizations should pay more attention to the prevention of injuries to prevent the decline in employee's perception of safety so that the attitude of staff and their job satisfaction do not change.
    Keywords: Workplace injuries, illnesses, Job satisfaction, Job stress, Job turnover
  • Katayon Vakilian, Shirin Mobaseri Pages 82-89
    Background And Objectives
    Neonatal mortality rate is the most important index for assessing health, cultural and economical issuse in each society. This study assessed the prevalence of stillbirth and infant mortality related to maternal and neonatal causes in 1392-1391 at Arak .
    Materials And Methods
    This cross senctional study was conducted using data collected from patient files with stillbirths (dead fetuses older than 20 weeks) and dead neonate cases aged less than 28 days from 1391 to 1392 recorded in three hospitals at Arak. After getting written permission of the hospitals, data were collected from the files. The descriptive statistics (mean and percentage) and inferential statistics chi-square and t-test were used.
    Results
    The results showed prevalence of stillbirth was 19.8 and neonatal death was 19.1 per thousand live births. Asphyxia was the most prevalent cause of stillbirth 120 (45.2%) and premature birth was the most common cause of neonatal mortality 71(28.9%). In 173 cases (70.3) of neonatal deaths and 150 cases (54.6%) of stillbirths, mothers did not have any disease condition. Preterm labor was the most important obstetric complication in the two groups.
    Conclusion
    Neonatal mortality rate from 1391 to 1392 was higher than the neonatal death rate in 1386. Since most neonatal deaths happened due to preterm delivery; thus investigating the causes of premature delivery and the need for better maternal care is advised.
    Keywords: Neonatal mortality, Still birth